Skip to content

Buikvet en spierpijn: mogelijke oplossingen

2015 februari 15

Vraag:
Ik gebruik momenteel jullie pure whey protein isolate en ben hier heel tevreden over. Ik wou net een nieuwe bestelling doen en toen zag ik nog twee andere producten: namelijk micellaire caseine en supreme gainer. Hier zou ik graag meer info over willen hebben omdat ik me afvraag welke ik het best kan gebruiken.

Micellaire caseine

Micellaire caseïne

Ik ben redelijk mager dus ik zou best wat meer volume mogen hebben, maar ik heb wel wat veel vet aan de buikzone. Ik train drie maal in de week, voornamelijk cardio. Mijn spieren train ik met toestellen, niet met halters. Ik heb tussen mijn trainingen door ook redelijk wat last van spierpijn. Wat raden jullie aan?

Antwoord Power Supplements:
Een paar vragen voor ik je goed antwoord kan geven:
– Hoe oud ben je? Slaap je goed?
– Hoe is je training ruwweg ingedeeld?
– Wat eet je zoal op een dag?
– Waar heb je spierpijn en hoe lang?

Antwoord:
Ik ben 25 jaar. Momenteel werk ik in een ploegen systeem (dag/nacht) dus mijn slaapritme is niet ideaal.

Mijn training begin ik meestal met een kwartiertje roeien. Daarna doe ik enkele toestellen voor mijn spieren in het algemeen. Dat wil dus zeggen rug/armen/buik/benen. Om af te sluiten ga ik dan nog een half uur op de crosstrainer. Dit doe ik 2 à 3 keer in de week. Mijn doel is absoluut niet om een spierbundel te worden maar gewoon om wat meer vorm in mijn lichaam te krijgen en de algemene conditie te verbeteren.

Whey isolaat 1000g

Whey isolaat

Ik begin de dag meestal met yoghurt en fruit. Op de middag neem ik een soep met wat boterhammen en ’s avonds eet ik dan vlees, groenten en aardappelen. Wanneer ik ’s nachts moet werken is de indeling anders: dan eet ik eerst boterhammen, vlak voor ik moet gaan werken vlees, groenten en aardappelen en tijdens de nacht yoghurt en fruit.

De spierpijn bevindt zich in mijn schouderzone en bovenarmen.

Antwoord Power Supplements:
Het buikvet kan te maken hebben met je ploegendienst. Je onderdrukt de aanmaak van het hormoon melatonine door in kunstlicht te werken. Ook zal het ’s nachts eten het dag-nachtritme van je lichaam verstoren. Dit heeft veel gevolgen voor de rest van je hormoonhuishouding. Het beste wat je in deze situatie kunt doen is ’s nachts niets eten (dat is even wennen) en tijdens je werk een bril dragen die het blauwe deel van het lichtspectrum uitfiltert. Die zijn op internet te vinden.

Om spierpijn te voorkomen kun je ervoor kiezen niet je armen te trainen. Die train je indirect al mee met de rugspieren en de borstspieren.

Waarschijnlijk is micellaire caseïne een nog wat meer geschikt eiwitsupplement voor je dan whey isolaat. Probeer eens hoe het bevalt. De supreme gainer lijkt me in jouw situatie niet geschikt.

Comments are closed.