Skip to content

Whey hydrolisaat moet veel di- en tripeptides bevatten?

2015 maart 24

Vraag:
Verkopen jullie ook Hydro 365 van Arla?

Antwoord Power Supplements:
Die hydrolisaat verkopen wij helaas niet. Is er een reden waarom je speciaal op zoek bent naar deze hydrolisaat? De hydrolisaat DH25 die we wel verkopen is een erg goede.

Whey hydrolisaat

Whey hydrolisaat

Antwoord:
Ik meen ergens gelezen te hebben dat de Hydro 365 minimaal 40% di-en tripeptides bevat. En dat je minimaal 40% di-en tripeptides nodig zou hebben voor de hoogste mogelijk aminozuur opname in de spieren.

Antwoord Power Supplements:
Van alle peptides worden de di- en tripeptides het snelste opgenomen vanuit de darmen de bloedbaan in. Maar de hoogste opname van aminozuren vanuit de bloedbaan de spieren in wordt niet bepaald door het gehalte van di- en tripeptiden in je eiwithydrolisaat. Allereerst wordt de spieropname van aminozuren bepaald door activatie van de spieren. Train je niet dan worden de snel geabsorbeerde peptiden/aminozuren opgenomen door andere weefsels met een sneller metabolisme (darmen, lever etc.).

Maar goed, ik ga er van uit dat je goed getraind hebt, of dat je nog aan het trainen bent wanneer je het hydrolisaat gebruikt (peri-workout nutrition). Heb je actieve of zojuist geactiveerde spieren dan is de mate waarin je aminozuren opneemt vooral afhankelijk van de hoeveelheid aminozuren in de bloedbaan. Dat niveau wordt niet zozeer bepaald door het percentage di- en tripeptiden in je hydrolisaat maar door de totale aanvoer van di- en tripeptiden. Het gaat dus om de hoeveelheid (kwalitatief goede) hydrolisaat die je gebruikt. Neem je 20 gram van een hydrolisaat met 40% di- en tripeptiden dan heb je een minder hoog niveau van aminozuren in de bloedbaan dan wanneer je 30 gram neemt van een hydrolisaat met 35% di- en tripeptiden.

Naast de totale aanvoer van peptiden helpen koolhydraten de opname nog verder te stimuleren. Uiteraard weer alleen in combinatie met training. Wil je dus een maximale opname van aminozuren dan heb je een voldoende grote hoeveelheid hydrolisaat nodig in combinatie met koolhydraten. Bij voorkeur drink je zo’n mix kort vooraf, tijdens en na je training. De training is bij voorkeur een training waarbij je veel werk verzet en veel reps maakt!

Comments are closed.