Skip to content

Pre-workout supplementen zonder bijwerkingen?

2014 mei 11

Vraag:
Ik ben sinds een aantal weken weer wat fanatieker gaan fitnessen (3x per week) en ik wil graag een pre-workout supplement gaan gebruiken. Wel ben ik zeer huiverig tegen over verschillende producten omdat je vaak verhalen hoort over hartkloppingen, buikpijn, enz.

Citrulline Ajinomoto

L-Citrulline

Wat voor een veilig product adviseren jullie mij als pre-workout? En hoe moet ik dit product gebruiken naast jullie Pure Whey Isolate?

Antwoord Power Supplements:
Er zijn inderdaad nogal wat pre-workoutsupplementen op de markt die ongewenste bijwerkingen hebben, zoals maag- en darmklachten, trillingen en hartkloppingen. Ook kan nadat het stimulerende effect is uitgewerkt je energieniveau behoorlijk inzakken. Toch zijn er wel veilige alternatieven, die deze bijwerkingen niet hebben.

Pre-workout supplementen worden over het algemeen voor drie doelen gebruikt:
– Betere focus/energie
– Betere spiergroei/vetverbranding
– Betere pomp

Ons advies:
– Voor meer focus en energie kun je het beste cafeïne gebruiken.
– Voor spiergroei zijn citrulline en BCAA’s het meest geschikt. Voor vetverbranding zijn BCAA’s, citrulline en Natural Fat Control de beste keus.
– Voor de pomp is citrulline werkzaam.

BCAA capsules

BCAA-capsules

Zoals je ziet is een combinatie van BCAA’s en citrulline al een heel complete pre-workout stack. Als gebrek aan focus of energie het probleem, kan aangevuld worden met caffeïne.

Hieronder staat per supplement de dosering en het aantal minuten dat je het voor je training inneemt:

– Cafeïne, 200 mg (1 capsule): 90-120 minuten
– Citrulline, 2-4 capsules: 45 minuten
– Natural Fat Control, 2-3 capsules: bij laatste maaltijd voor de training
– BCAA’s 3-10 gram of 4 -12 capsules: direct voor of tijdens training

We kiezen de ingrediënten en doseringen van onze supplementen zeer zorgvuldig. Desondanks is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. De supplementen bieden immers zeer geconcentreerde voedingsstoffen. Dat kan vooral een effect hebben op de buik (tijdelijk). Als je de dosering rustig opbouwt is de kans op ongemakken echter minimaal.

Comments are closed.