Skip to content

L-Citrulline goed tegen vermoeidheid bij training?

2013 september 27

Vraag:
Ik ben op zoek naar een “pre workout” welke er voor zorgt dat de vermoeidheid tijdens de training uitgesteld wordt. En waarbij je een betere focus hebt. En welke spiergroei bevordert. Is de l-citrulline een optie?

Is het dan verstandig om bij de maaltijd voorafgaand aan de training een capsule te nemen? Of moet je dit dagelijks innemen? Ik train ’s avonds. Heeft l-citrulline effect op de nachtrust?

Ik train drie maal per week. Na de training neem ik een shake van whey, maltodextrine, creatine en magere melk. Tevens neem ik dagelijks ’s morgens en als tussendoortje een whey shake.

Citrulline Ajinomoto

L-Citrulline

Antwoord:
De maaltijd die je voor je training eet, kan een grote invloed hebben op de energie die je tijdens de training hebt. Eet bij voorkeur traag opnemende koolhydraten zoals zilvervliesrijst of havermout.

Brood is minder goed, zeker als het geen volkoren brood is. Zoet beleg kan ook zorgen voor minder energie. De koolhydraten uit niet-volkoren brood en zoet beleg worden erg snel opgenomen wat kan resulteren in een lage bloedsuikerspiegel enige tijd later. Zorg ook voor voldoende slaap.

Citrulline zal je niet veel extra energie geven. Het kan misschien wel je slaap verbeteren. Caffeine kan je trainingsenergie vergroten door vermoeidheid te verdrijven. Bedenk wel dat caffeine storend kan werken op je slaap als je het te laat op de dag inneemt. Caffeine kun je eventueel in tabletvorm nemen.

De beste energy booster (afgezien van voldoende slaap in geval van een slaaptekort) is iets wat je motiveert. Dat kan bijvoorbeeld een video zijn of muziek.

Comments are closed.