Sluiten

Alle vragen over L-Citrulline 180 caps

L-Citrulline 180 caps
Citrulline gebruik bij Syndroom van Gilbert
1
anoniem
Kun je dit supplement gebruiken als je het syndroom van Gilbert (onschuldige leveraandoening) hebt?
Powersupplements
Ik heb gezocht naar informatie hieromtrent, maar ik heb helaas niets kunnen vinden.

Kris
Contraindicatie l-citrulline
1
anoniem
bestaat er ook een contra-indicatie met tada*** omdat er een c.i. met vi**** genoemd wordt ? Wat zijn dan de gevolgen ? Kun je bijv. wel op de dagen dat je geen tada*** gebruikt L-Citrulline zonder gevaar gebruiken ?

Alvast dank voor de reactie.
Powersupplements
Wanneer L-citrulline in combinatie met Tada**** (Cia***) of ********(******) gebruikt wordt, kan een te grote daling in de bloeddruk optreden. Dat is de reden dat het gecombineerde gebruik wordt afgeraden.

Na het gebruik van Tada***** (gemiddelde halfwaardetijd 17 uur) moet zeker twee dagen gewacht worden voordat citrulline gebruikt kan worden. Bij ******** is dat 1 dag (gemiddelde halfwaardetijd 3,5 uur).

Na gebruik van L-citrulline moet 1 dag gewacht worden voordat Tada***** of ******* weer gebruikt mag worden. De halfwaardetijd van citrulline is niet exact bepaald. Binnen 1 etmaal is het aminozuur echter voor een heel groot deel gemetaboliseerd.
Combinatie L-Citrulline met L-Arginine en L-Ornithine?
1
Anoniem
Op dit moment gebruik ik 3 maal daags 1 L-Citrulline capsule tegen erectiestoornissen en een verhoogde bloeddruk. En dat werkt goed moet ik zeggen. Heb nu weer een bloeddruk van 120-80.
Kan ik L-citrulline ook in combinatie met L-Arginine en L-Ornithine gebruiken of is dit niet zinvol?
Bijvoorbeeld in verhouding 750mg - 500mg -250mg en dat 3maal daags?
Powersupplements
Het aminozuur L-citrulline gebruikt een ander transportmechanisme in de darmen dan de aminozuren L-arginine en L-orntihine. Ze kunnen in dat opzicht zonder problemen naast elkaar gebruikt worden.

Het menselijk lichaam zet L-citrulline na opname om in L-arginine en in mindere mate ook in L-ornithine. Een voldoende grote aanvoer van L-citrulline zou daarom het gebruik van de andere twee aminozuren overbodig kunnen maken.

L-citrulline is overigens beter in het verhogen van het gehalte arginine in het lichaam dan een L-arginine supplement. De ingenomen arginine wordt voor een groot deel (ongeveer de helft) weer afgebroken in de lever.

Ik schat in dat aanvulling van citrulline met extra ornithine op ander vlakken dan doorbloeding positieve effecten kan hebben. Ik denk aan verbetering van slaap en aan snellere wondheling door de ornithine.

Kris
L-citrulline in poedervorm verkrijgbaar?
2
resh
is het mogelijk om begin februari de citrulline in poedervorm te bestellen?

mvg, resh
Powersupplements
Hoi Resh,

Er is weinig vraag naar citrulline in poedervorm. Of misschien willen de mensen het wel, maar laten ze het niet weten. Ik verwacht niet dat we dit binnenkort aan gaan bieden.

Wil je citrulline in poedervorm vanwege het gebruiksgemak of vanwege de prijs?
resh
Het is voor mij meer gebruiksgemak.
Ik verwijderde altijd de (varkens) gelatine caps.

Mocht poedervorm ooit een optie zijn dan hoor ik het graag
Op dit moment bestell ik de citrulline in poedervorm elders maar die van jullie gaf een betere doorbloeding (pomp).

Groet resh
Dosering citrulline als preworkout
1
Damian
Beste,

Jullie adviseren de iname van citrulline bij meer dan 2 caps te spreiden.
Waar is dit advies op gebaseerd?

Ik gebruik nu 2 caps als preworkout maar wil graag de dosering verhogen naar 3 of 4 caps. Ik heb het idee dat de pomp beter kan in verhouding met helemaal geen citrulline als preworkout. Verder neem ik ook savonds nog 2 caps dus op het moment in totaal 4 per dag.

Als het verder niet schadelijk is om meer dan 2 caps per keer te gebruiken, op eventuele buikklachten na, zou ik dit graag willen uittesten.

Bvd
Damian
Powersupplements
Hoi Damian,

We hanteren altijd een ruime veiligheidsmarge ten aanzien van wat we denken dat nog veilige doseringen zijn. Dit doen we op basis van beschikbaar onderzoek en gepubliceerde hypothesen over de werking van stoffen.

Voor citrulline is de lange termijn veiligheid vooral gebaseerd op de gegevens van arginine suppletie. Doordat wij een gespreide inname van citrulline aanbevelen, zal citrulline zo min mogelijk afwijken van arginine wat betreft de lange termijn veiligheid.

Net als jij gebruik ik citrulline als preworkout. Daarbij gebruik ik meestal 4 capsules. Zes is het maximum dat ik als pre-workout gebruik. Of die doseringen veilig zijn, durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. Ik vermoed van wel. Ik voel me er overigens heel goed bij. Citrulline behoort voor mij tot de supplementen die ik het beste voel werken (anderen zijn glutamine en creatine).

Bij aminozuren geldt dat heel hoge doseringen die in een kort tijdsbestek worden ingenomen meer kans geven op bijwerkingen dan een gespreide inname. Dit heeft niet alleen betrekking op eventuele maag- en darmproblemen door een laxerend effect, maar ook op eventuele meer zeldzame bijwerkingen (soms alleen veronderstelde bijwerkingen op basis van theorie).

In veel gevallen is intensieve inspanning een dempende factor bij gebruik van een hoge dosering aminozuren. Het lichaam en spierweefsel in het bijzonder verbruiken tijdens inspanning meer aminozuren. Dit geldt met name voor BCAA's, maar ook voor glutamine. Dit laat voor deze aminozuren een hogere dosering toe rondom de training zonder dat de veiligheid in het gedrang komt.

In hoeverre het verbruik van citrulline tijdens de workout toeneemt, weet ik niet. Ik weet wel dat een hoge dosering van maar liefst 10 gram citrulline een goede interventie lijkt te zijn voor mensen die gaan trainen als ze recent nog gegeten hebben.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24621960

Wanneer je gaat trainen neemt de doorbloeding van de maag en darmen zeer sterk af. Wanneer er nog eten verteert wordt op dat moment, dan zal het verteringsproces belemmerd worden door een zuurstoftekort. Nadat de inspanning stopt, komt de bloedtoevoer langzaam weer op gang. Op dat moment ontstaat een enorme vrije radicaal productie. De vrije radicalen veroorzaken grote schade aan het maag- darmstelsel. Dit fenomeen heet 'ischemie-reperfusie'. Ischemie is het stoppen of sterk beperken van de doorbloeding. Reperfusie is het opnieuw doorstromen van het bloed.

Het is vergelijkbaar met de schade die kan optreden na een hartaanval of beroerte. Ondanks dat de bloedtoevoer weer op gang komt, is er sprake van het afsterven van weefsels door vorming van reactieve moleculen na het tijdelijke zuurstoftekort. In het geval van het maag-darmstelsel is de capaciteit tot herstel gelukkig heel groot.

Een hoge dosering van 10 gram citrulline kan voorkomen dat tijdens inspanning de bloedtoevoer in de darmen heel sterk afneemt. Hierdoor wordt de ischemie-reperfusie schade ook aanzienlijk beperkt. Ook hierom is citrulline als pre-workout heel geschikt. Maar of deze dosering veilig is of noodzakelijk voor et gevonden effect, durf ik niet te zeggen.

Zie overigens ook ergogenics: http://www.ergogenics.org/in-de-betere-sportdrank-of-pre-workoutshake-zit-l-citrulline.htmlKris
Tijdstip inname citrulline
1
Sam Jaemers
Ik neem aan dat je deze booster moet innemen voor de training. Bij sommige NO boosters is dat een half uur ervoor, bij andere een uur of langer.

Daarom zou ik graag weten hoeveel minuten voor de training ik het beste citrulline kan innemen?

Vriendelijke groeten
Sam
Powersupplements
Hoi Sam,

Een goed tijdstip voor de inname van citrulline is 45 minuten voor de training.
Wanneer citrulline innemen?
1
Anoniem
Beste Kris,

Wanneer moet ik de L-Citrulline innemen?

Mijn idee:

Voor de training een capsule tegelijkertijd met de cafeïne. Dan is de bloeddruk lager door de NO (vasodilatie) en doorbloeding beter tijdens de training en kan het hart rustiger pompen omdat het minder weerstand ondervindt van de bloedvaten (20 minuten HIIT per training en 30 minuten kracht). Daardoor kan het hart zich langer vullen met bloed en zal uitrekken tot een sporthart. Sporthart is gunstig voor conditie.

Na de training nog een capsule omdat de doorbloeding naar de spieren verbetert vanwege de vasodilatie die de NO veroorzaakt. Hierdoor krijgen de cellen meer bloed, zuurstof en voedingstoffen. Dus een sneller herstel.

En voor het slapen gaan nog een capsule om dezelfde reden als na de training, betere doorbloeding naar de spieren en een sneller herstel. Dit is alleen nodig als de L-Citrulline die na de training ingenomen is al verbruikt is. Hiervoor zou de halfwaardetijd bekend moeten zijn maar die heb ik niet kunnen vinden op internet.
Powersupplements
Volgens een studie naar de verwerking van citrulline bij kinderen is de halfwaardetijd van citrulline ongeveer een uur. Dat was bij toediening van citrulline per infuus. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17662768
Houd er rekening mee dat het zeker een half uur kan duren voor oraal ingenomen citrulline de bloedbaan bereikt. Daarbij zal ook de opname wat meer gespreid worden dan bij toediening per infuus.

Het is niet zeker of de halfwaardetijd van een uur zich direct vertaald in een werkzaamheid die elk uur halveert. Ik verwacht dat weefsels citrulline voor een deel kunnen opslaan om later in de vorm van arginine af te geven.

Ik denk dat je theorie over het sporthart niet opgaat. Er zijn teveel factoren die een rol spelen. De stroomsnelheid van het bloed neemt toe waardoor de weerstand toeneemt. Al met al stijgen tijdens inspanning de bloeddruk en de hartfrequentie. Ik denk niet dat citrulline dit noemenswaardig veranderd. En als er een kleine verandering is, verwacht ik niet dat dit zal leiden tot de ontwikkeling van een sporthart.

Je verdeling van de inname van citrulline lijkt me heel aardig. Zelf neem ik de citrulline vooral voor en tijdens de training. Ik meng het met whey hydrolisaat DH25, maltodextrine en creatine (verdeeld over de training steeds kleine slokjes drinken). De krachttraining in combinatie met de voedingsstoffen en citrulline zorgt voor de maximale opname in de spieren. HIIT zou ik echter doen op nuchtere maag. :-)

's avonds neem ik vaak nog citrulline voor het slapen gaan. Ik slaap er goed op.

Kris
L-Citrulline / L-Lysine bij koortslip
1
Johan De Korte
L.s.,

Het is mij bekend dat bij een latente koortslip L-Lysine een goede 'tegenhanger' vormt. Het wordt ook door jullie bij de beschrijving van L-Citrulline aanbevolen. Mijn vraag: Hoeveel mg. L-Lysine moet er worden ingenomen bij het gebruik van L-Citrulline om een koortslip te voorkomen. Die hoeveelheid wordt nl. niet vermeld bij jullie productomschrijving.
Powersupplements
De doseringen die gebruikt zijn in studies naar de effecten van L-lysine bij bestrijding van koortslip lopen behoorlijk uiteen. In sommige studies werd slechts iets meer dan 300 mg gebruikt terwijl ook 3000 mg gebruikt is.

In de grotere dubbelblind uitgevoerde studies gebruikte met tussen 1 en 3 gram L-lysine per dag.

In tegenstelling tot L-lysine, maken L-arginine en waarschijnlijk ook L-citrulline het voor het koortslip virus makkelijker zich te vermenigvuldigen. Men vermoedt dat het beter is een goede balans te houden tussen L-arginine en L-lysine.

Een goed uitgangspunt is om minimaal zoveel L-lysine te gebruiken als de hoeveelheid L-citrulline die men gebruikt.
L-Citrulline combineren met BCAA'S
1
Guy Blondeel
Mag ik deze beide producten (L-citrulline+bcaa's) samen innemen? Of is het nutteloos om dit te combineren?
Powersupplements
Hallo Guy,

L-citrulline en de BCAA aminozuren hebben heel verschillende effecten. Het combineren van deze aminozuren is zeker niet dubbelop. Het is ook niet zo dat L-citrulline en BCAA's elkaar tegenwerken wanneer ze gecombineerd ingenomen worden.

Zelf gebruik ik deze combinatie regelmatig. De momenten van inname zijn voor mij wel verschillend. BCAA's neem ik na trainingen (met koolhydraten en whey hydrolisaat) en bij maaltijden. L-citrulline neem ik meestal voor de training en voor het slapen gaan.

Kris
Dieet & Glutamine bij leaky gut / candida
1
D.P.A. Franssen
Avond Chris,

Ik las je volgende antwoord bij een antwoord op een vraag bij l-Glutamine:


Tot slot:
Je noemt dat je hersenen niet goed werken als gevolg van een glucose tekort. Zou je dit kunnen omschrijven als ‘mist in het hoofd’? Ik heb hier mijn hele leven frequent last van gehad. Het is weg sinds ik overdag geen koolhydraten meer eet. Ik eet nu groenten (zeer gaar gekookt ivm slechte darmfunctie) en vlees. ‘s avonds eet ik een maaltijd met rijst als basis. Tarwe en aardappelen heb ik uitgebannen. Daar reageer ik slecht op. Dit dieet volg ik nu 4 maanden met veel succes. Ik heb me nog nooit zo lang achter elkaar goed gevoeld.
Als ik overigens een slechte nacht heb gehad, wreekt zich dit wel. Bedtijd is van 21.00h. à 22.00h. tot 7.00h.

Groet van Kris

Heb je nog meer tips / aanvullingen. Of welke voedingsmiddelen juist wel of niet (tijdstip) in het dieet welke je volgt. Ik volg deze wijze van eten nu ook en écht super. Zijn er nog echte toppers qua supplementen welke je hier bij pakt? (candida & ook slechte darmfunctie, bijnieren slecht, darmflora is slecht, leaky gut ook, alhoewel dit regulier niet aantoonbaar is).

Heel veel dank!,

Dave
Powersupplements
Hoi Dave,

Bovenstaande quote schreef ik na 4 maanden van mijn glutenvrije carb backloading dieet. Inmiddels zijn dit 7 maanden. Mijn groenten zijn tegenwoordig minder ver gaar gekookt. Het gaat nog altijd heel goed met af en toe een terugval als ik veel stress heb.

Ook ik heb waarschijnlijk last van ‘leaky gut syndrome’ gehad. Of candida bij mij ook een rol speelt, weet ik niet.
Ik kreeg steeds meer allergieën en jarenlang had ik gladde plekken op mijn tong gehad met een lichtrood randje. Als ik iets zuurs of scherps eet, komen ze nog altijd weer terug. Waarschijnlijk is de tong bij mij een soort 'spiegel' van de gesteldheid van mijn darmen.

Nog steeds kan ik veel voeding niet verdragen. Of het moet zijn dat ik er nu alerter op ben en daardoor beter de negatieve reacties op voedsel herken. Wat verder ook zal meespelen dat ik inmiddels bijna 40 ben waarbij van de laatste 10 jaar veel jaren in slechte gezondheid waren. Mijn lichaam kan waarschijnlijk minder hebben.

Het darmprobleem is bij mij waarschijnlijk getriggerd door stress en slechte slaap (lees: ouderschap + bedrijf + te laat naar bed).

De aanpak die voor mij zeer goed werkt is als volgt:

Voeding voor leaky gut syndrome:
- Geen gluten.
- Geen suiker, geen fruitsap, geen honing.
- Alleen mild fruit. Ik eet niet meer dan 1 tot 2 stuks, maar het lijkt erop dat helemaal geen fruit eten voor mij nog het beste werkt.
- Geen witte rijst, alleen zilvervliesrijst.
- Ook geen snel opneembare complexe koolhydraten (zetmelen, aardappelen, bloem)
- Alleen koolhydraten (rijst) bij het avondeten en eventueel een extra portie na een middagtraining.
- Heel langzaam opneembare koolhydraten in de vorm van groenten mogen de hele dag door.
- Ik eet veel groenten voor de darmflora. Ik varieer weinig met mijn eten. Veel variëren kan het lastiger maken voor darmbacteriën om een stabiele populatie te creëren.
Gelukkig is mijn dieet rijk aan voedingsstoffen. Met weinig variatie heb ik daarom desondanks een beter dieet dan de gemiddelde westerling
- Biologische leverworst, dagelijks zo'n 100 gram.
- Biologische Kippepoten. De antibiotica in reguliere kip kan je darmflora aantasten. Overdag eet ik dit tweemaal met veel groenten. Soms met rijst na een middagtraining.
De kippepoten laat ik minimaal 3 uur op een zacht vuur koken. Ik gebruik zoveel water dat het vlees net onder water staat. De poelier hakt de poten in een paar stukken zodat voedingsstoffen uit het merg ook goed opgenomen worden in de ‘bouillon’. Het kookvocht bevat veel gelatine, vetten en mineralen. Giet dit niet af! Ik maak de 2,5 kg kippepoten klaar voor een hele week in een hele grote pan. Dagelijks gebruik ik hier zo’n 400 gram van. Dat is het gewicht van het vlees plus het door de gelatine gestolde kookvocht en botjes. Na lang koken kan je sommige stukjes kraakbeen en bot gewoon opeten. Dat zit ook weer vol voedingsstoffen.
Een groot voordeel van kippepoten is de lage prijs. Biologische kippepoten kosten bij mij bij de poelier 3 maal minder per kg dan de stervensdure biologische kipfilet bij de supermarkt.
- Biologisch gehakt (’s avonds met groenten en rijst).
- Ik bak mijn voedsel niet meer. Vlees en groenten worden gekookt. Bakken laat ontstekingen in je lichaam toenemen.
- Het enige rauwe voedsel is een beetje veldsla en fruit. Pas op met 'scherpe' bladgroenten zoals rucola.
- Ik vermijd specerijen en kruiden. Gember gaat wel goed. (Aanvulling nov 2013: inmiddels gebruik ik weer flink kruiden, maar scherpe specerijen als peper vermijd ik. Kurkuma gaat prima).
- Met zout heb ik geen probleem. Ik ging echter overdrijven en kreeg hier naar mijn idee kramp door (natrium / kalium balans verstoord?). Ik probeer nu even zoutloos en kijk aan hoe dat gaat. (Aanvulling nov 2013: Voor 'Adrenal Fatigue' schijnt weinig zout niet goed te zijn).
- Een experiment dat ik deze week ben gestart, is of groenten die ondergronds groeien beter bevallen dan bovengronds groeiende groenten. Die indruk begon ik te krijgen. Vandaar dat ik deze week alleen rode uien, wortel, raap en knolselderij probeer. Voordeel van deze ‘ondergrondse’ groenten is dat ze goedkoop zijn.

Slaap voor leaky gut syndrome / minimaliseren van stress:
- Ik ga op een regelmatig tijdstip naar bed
- Ik probeer zo laat naar bed te gaan dat je voor de wekker wakker wordt
- Overdag ga ik als het even kan naar buiten zodat ik genoeg zonlicht krijg. Dit verbetert de slaap.

Aanvulling nov 2013:
Voedingssupplement voor leaky gut:
- Hoge doseringen zink kunnen helpen de 'lekkende darm' te dichten. Ik had veel baat bij 100 mg elementair zink in de vorm van zink gluconaat. Dat gebruikte ik een week, misschien iets langer. Daarna ging ik terug naar 50 mg elementair zink voor een wat langere periode. Mijn allergieën en vermoeidheid verdwenen als sneeuw voor de zon (nou ja na enkele dagen).
NOTA BENE: Deze doseringen zink mag je alleen gebruiken in overleg met een arts. Op lange en misschien zelfs op korte termijn zijn bijwerkingen niet uit te sluiten. Een recente dierstudie (bij muizen) wijst in de richting van mogelijke schade aan de hersenen bij gebruik van hoge doseringen zink. Dit zijn dan ook geen doseringen zink die je door middel van onze supplementen kunt binnenkrijgen. Zowel de T-Booster als onze toekomstige multi zijn NIET geschikt voor het behandelen van Leaky Gut doordat de dosering zink daarvoor veel te laag is.

Edit nov 2013:
Supplementen waar ik me goed bij voel

- Citrulline. Citrulline wordt geproduceerd door de darmen voor gebruik in de rest van het lichaam. In het lichaam wordt het omgezet in arginine. Ik neem meestal 2 tot 6 capsules bij mijn avondeten.
- Glutamine. Glutamine is een energiebron voor darmcellen. Ook dit aminozuur geeft me een ontspannen en blij gevoel. Ik neem dit meestal tijdens en na de training. Twee tot drie maal 1 tot 2,5 gram.

Ritme en Regelmaat voor Leaky Gut

Mijn ‘leaky gut’ lijkt geen problemen te geven zolang ik mijn strakke levensstijl volg. Een voordeel van deze levensstijl is het lage vetpercentage dat ik er aan overhoud. Dat komt vooral op conto van het mijden van suiker en het minder frequent eten van koolhydraten.
Zolang ik me aan mijn richtlijnen houd, is mijn spijsvertering nu goed in orde. Ik kan zelfs zonder problemen maaltijden van twee en halve kilo wegwerken (bijvoorbeeld een pak rijst, 600 gram gehakt en 800 gram groenten).

Voor je bijnieren (adrenal fatigue?) is mijn slaapadvies denk ik erg waardevol.
Een middagdutje (gewoon even soezen en je gedachten ongestuurd laten afdwalen) is ook fantastisch om het stressniveau te verminderen.

Kris
P.S. Click the 'like' button if you like :-)
(bovenaan bij de vraag)
Vraag 1 t/m 10 van 33
L-Citrulline 180 caps

L-Citrulline 180 caps

4.6667(33)
Japanse topkwaliteit
2 x minder nodig dan arginine
Mild voor maag en darmen
Arginine alternatief
Pure vorm! Vrij van synthetisch D-L-malaat
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
L-Citrulline 400g
L-Citrulline 400g