Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1443 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Natural Multi: 33 vragen

Natural Multi
Natural Multi

Multivitamine

3 januari 2017 09:39
Marc Bouw
Hoi,

Ik ben fanatiek crossfitter en ik ben benieuwd als je jullie multivitamine gebruikt is het dan nog nodig om jullie magnesium en vitamine d te gebruiken?
Hoor graag van jullie.

Mvg Marc
3 januari 2017
Powersupplements
10:39In principe is de dagelijkse inname van 2 capsules van de multivitamine (100 mg magnesium, 1000 iu vitamine D) voldoende voor iemand die niet heel eenzijdig eet en gemiddeld sport. Als er bijna dagelijks wordt gesport, is aanvulling met een extra magnesiumsupplement waarschijnlijk wel verstandig. Nog meer vitamine D is alleen nodig als de weerstand onvoldoende is.

ADH of referentie inname

26 oktober 2016 09:07
Jurjen Kieft
Geachte heer/mevrouw,

De ADH van dit product, zijn die volgens de nationale richtlijnen van de gezondheidsraad of volgens de Europese etiketterings-ADH?

Ik hoor het graag.

Met vriendelijke groet,

Jurjen Kieft
26 oktober 2016
Powersupplements
11:07Het gaat om de Europese ADH-waarden. Die verschillen overigens niet meer van de Nederlandse waarden. Wel zijn er nog verschillen tussen Nederland en Europa wat betreft de maximale veilige waarden van bepaalde stoffen, maar dat speelt geen rol bij onze Natural Multi met zijn relatief milde, veilige doseringen.

karamel als toevoeging

11 oktober 2016 08:01
Robin
Hoi power supplements,

Ten eerste wil ik jullie bedanken voor de kwaliteit van jullie supplementen. ik ben namelijk zeer te spreken over julie Whey en vis olie en blijf die ik ook bij jullie bestellen.

Nu las ik in een bericht van jullie dat karamel word toegevoegd als bescherming tegen light voor de ingrediënten. Nu is mijn vraag: Waarom word er om die reden karamel toegevoegd toe wel de pillen (ingrediënten) in een afgesloten verpakking zitten waar helemaal GEEN light bij komt???
Het liefst stop ik helemaal GEEN karamel (of toe wel geraffineerde suiker) in mijn lichaam, ook niet kleine hoeveelheden.
Is er geen ander vervangbaar ingrediënt dat natuurlijk is en de zelfde werking heeft als karamel??

Alvast bedankt voor jullie antwoord en hoor graag van jullie.
11 oktober 2016
Powersupplements
10:02Het daglicht dringt door de wand van de pot heen en kan zo toch bij de capsules komen. Met name vitamine K2 is vatbaar voor daglicht, maar dit geldt ook voor enkele andere ingrediënten. We hebben gekozen voor karamel omdat dit een van de meest natuurlijke en onschuldige kleurstoffen is. De hoeveelheid is bovendien extreem laag. Per capsule is 20 mg caramel gebruikt, oftewel 0,02 gram. Dat is een verwaarloosbare hoeveelheid, die voor het lichaam onmerkbaar klein is.

Multivitamine kinderen

9 oktober 2016 18:33
Tijn bettink
Geachte

Is De multivitamine ook geschikt voor kinderen? Vanaf 6 jaar en in welke dosering?

Groet
Tijn Bettink

hoeveelheden adh

14 september 2016 11:18
anoniem
L.S.

Ik heb de Naturel Multi vitamine gekocht, nu zie ik dat er achter veel vitamines de adh véél meer is dan 100%, begrijp dit niet, méér is toch niet nodig?

Ben er nog niet mee begonnen, heb nog wat staan, wat ze ook ’natuurlijk’ noemen!

Is moeilijk te beoordelen of iets van pillen écht natuurlijk zijn.

Vriendelijke groet, Tiny Slot.

combineren met supps

12 september 2016 20:22
Da J
Hoi

ik overweeg deze multi aan te schaffen, aangezien die uit de supermarkt bagger is qua samenstelling....echter vraag ik mij af of ik geen te grote hoeveelheden ga binnenkrijgen omdat ik ook al losse potten omega3, magnesium/taurine, zink, vit D3, etcetera, gebruik?

mvg J
12 september 2016
Powersupplements
22:22De doseringen van de verschillende vitaminen en mineralen in Natural Multi zijn bewust niet te hoog. Dit om overdoseringen te voorkomen, ook in combinatie met voeding en andere supplementen. We raden wel aan om bij het combineren met andere supplementen die vitaminen en mineralen bevatten, de dosering Natural Multi te beperken tot 1 capsule per dag en ook van de andere supplementen niet te grote hoeveelheden te gebruiken. Dit geldt met name voor supplementen met zink, vitamine D3 en vitamine B. Natural Multi bevat geen Omega-3, dus die aanvulling is sowieso geen probleem.

karamel in multi

15 augustus 2016 10:53
John Westerdiep
Hoi,

Een vraag ivm met diabetes ben ik bezig om alle gerafineerde suiker uit mijn leven te bannen. En met groot succes.

Nou gebruikte ik naast jullie eiwit multi van RAW. Maar graag wil ik de overstap maken naar deze multi. maar hoe zit dit met de karamel. Dit is toch suiker.
Ik hoor het graag.

Met Vriendelijke Groet,

John Westerdiep
15 augustus 2016
Powersupplements
12:54De karamel, die is toegevoegd als natuurlijke kleurstof om de ingrediënten te beschermen tegen licht, wordt inderdaad gewonnen uit geraffineerde suiker. Maar de hoeveelheid is extreem laag. Per capsule is 20 mg caramel gebruikt, oftewel 0,02 gram. Dat is een verwaarloosbare hoeveelheid.

grootte capsules

9 april 2016 18:51
anoniem
Hoe groot zijn de capsules?
ik heb namelijk altijd moeite met pillen slikken.
9 april 2016
Powersupplements
20:54De capsules van de Natural Multi hebben een grootte die vergelijkbaar is met die 1000 mg visoliecapsules. Dat is een redelijk formaat. De vorm en het materiaal maakt dat ze wel veel makkelijker te slikken zijn dan tabletten. Als je de capsules te groot vindt, kan je eventueel de capsule voorzichtig lek prikken met een vork. De pasta in de capsules is dan los te gebruiken (bijvoorbeeld met een hap yoghurt). Deze pasta is wel bitter van smaak.

Natural Multi dosering

27 november 2015 13:25
Robert
Hierbij wat vragen. Ik heb zojuist de Natural Multi besteld.
Er staat te lezen dat er twee capsules per dag geslikt moeten worden.

Ik weeg 76 kg is één capsule per dag na je avondmaaltijd ook voldoende?
Meer is tenslotte niet altijd beter.
Zoniet kan ik dan de twee capsules na mijn avondmaaltijd tegelijk innemen?

In het verleden heb ik de Natural Multi ook eens bij jullie besteld wat mij opviel was dat mijn urine niet donkergeel werd terwijl dit bij alle andere multivitamines die ik geslikt heb juist wel het geval was zoals o.a bij de Adam Multi Vitamine. Zo zou je denken dat de andere toch beter en krachtiger zijn dan de Natural Multi.

Mijn leeftijd is overigens 46 en ik doe al 26 jaar aan bodybuilding, ik train nu drie keer in de week.

mvg Robert,
27 november 2015
Powersupplements
14:36Hoi Robert, Bij een gevarieerd dieet waarin alle vitamines en mineralen in voldoende mate aanwezig zijn, is de multi niet nodig. Om te zien of je dieet inderdaad voldoende vitamines bevat kun je je voedingspatroon invoeren via www.cronometer.com. Uiteraard gaan we er even van uit dat de opname van de vitamines en mineralen uit je voeding goed verloopt en dat er geen sprake is van verstoringen in de spijsvertering. Verder kun je ook nog kijken of je bepaalde medicijnen gebruikt die de behoefte van bepaalde vitamines en mineralen verhogen. Zie daarvoor de tabel op de volgende pagina (iets naar onderen scrollen): http://www.chiro.org/nutrition/ABSTRACTS/Nutrient_Depletion.shtml Geel gekleurde urine na de inname van een multivitamine, wordt veroorzaakt door vitamine B2. Deze vitamine is wateroplosbaar. Het overschot aan deze vitamine plas je vrij snel uit. Wanneer je erg veel hiervan inneemt, zal de urine zichtbaar geel kleuren. Natural Multi bevat een ruime hoeveelheid vitamine B2, maar het is bij de meeste mensen onvoldoende om de urine geel te laten verkleuren. Kris

Dosering vitamines

2 november 2015 10:05
Michel
Er staat in de omschrijving:

• Bevat geen overdadige (en zelfs gevaarlijke) maar zinvolle doseringen vitamines en mineralen.

Maar waarom word er dan hoger gedoseerd dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid 100% ADH?

Je krijgt ook nog eens de nodige vitamine en mineralen binnen via je normale voeding.
2 november 2015
Powersupplements
11:23Hoi Michel, De dosering van een paar B-vitamines is boven de 100%. De B-vitamines zijn afkomstig uit een aantal plantenextracten. De plantenextracten die we voor de B-vitamines gebruikt bevatten geen exacte hoeveelheden en ook geen vaste verhoudingen van deze vitamines. Dat is de reden dat er een paar vitamines ruim onder de 100% zitten en een drietal vitamines ruim boven de 100%. Voor vrijwel alle mensen zijn de lagere hoeveelheden afdoende (zwangeren krijgen met deze multi minder foliumzuur dan de aanbeveling, mensen die antibiotica gebruiken krijgen tijdens de kuur misschien een tekort aan B3). De iets hogere doseringen van vitamines B1, B2 en B6 zijn geen probleem. Het lichaam kan die hoeveelheden prima verwerken. Voor B6 is een veilige bovengrens van 25 mg. De natural Multi bevat slechts 3,3 mg. De doseringen zijn nog relatief bescheiden en staan in geen verhouding tot de superhoge doseringen die veel synthetische supplementen bevatten. We zouden de dosering overigens niet boven de 100% gezet hebben als we daartoe de mogelijkheid hadden gehad. Voor vitamine D3 hebben we de dosering wel bewust hoger gekozen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met de dosering van 1000 eenheden (500% ADH) kan een tekort een zonneschijn in zekere mate worden gecompenseerd. Ondertussen is deze dosering niet zo hoog dat er een gevaarlijke hypervitaminose ontstaat. De wettelijke limiet voor vitamine D in een voedingssupplement is onlangs verhoogd van 1000 eenheden naar 2500 eenheden.

Geïnactiveerd gist

9 september 2015 13:02
anoniem
Ik mag volstrekt geen gist, mag geïnactiveerd gist wel? En kun je de 2 multivitamine in een keer innemen? heb ze net in gebruik ze lijken me prima, zit dus wel het geïnactiveerd gist helaas in, hoe nu? Graag antwoord!!

natural_multi

21 augustus 2015 11:03
anoniem
natural_multi bevat soja-olie. Waar komt deze vandaan en is het van biologische kwaliteit?
21 augustus 2015
Powersupplements
13:12De soja-olie is niet biologisch maar wel GMO vrij. Het is zoals ze dat noemen ‘Identity Preserved’, wat inhoudt dat de hele productieketen vrij is van genetisch gemanipuleerd materiaal. Veel mensen zijn geen fan van soja. Maar om het aandeel van de soja in perspectief te plaatsen vind je de volgende informatie misschien fijn om te horen: het ingrediënt bevat geen soja-eiwit en geen koolhydraten. Daarnaast bedraagt de olie-fractie van de soja maar 10 milligram per dagdosering! Dat is een uiterst geringe hoeveelheid. De soja-olie is de basis voor de natuurlijke gemengde tocoferolen in Natural Multi. Dit vitamine E houdende ingrediënt is samengesteld uit 24 mg gemengde tocoferolen en de genoemde 10 mg olie. Dat is 1 miniscuul spatje olie.

Alpha lipoic Acid

11 juni 2015 10:53
Kris
Zit er in de natural multi of andere supplementen op jullie site Alpha Lipoic Acid? Ik mag dit namelijk absoluut niet nemen.

organische / anorganische stoffen

11 mei 2015 07:04
andres
hoe zit het met organische en anorganische stoffen / verbindingen in jullie multi ?
11 mei 2015
Powersupplements
09:17De vitamines zijn organische stoffen. De mineralen zijn hoofdzakelijk anorganische verbindingen (zouten). Het menselijk lichaam is redelijk tot goed in staat deze mineraalverbindingen op te nemen.

Natural Multivitamine voor mannen / sporters

28 april 2015 08:44
Alex L
Na veel research en lang zoeken ben ik ineens beland bij jullie multivitamine. De beschrijving ziet er erg goed uit, en natuurlijke vitamine vormen spreken mij ook erg goed aan. Ik zal binnenkort zeker een potje bestellen om uit te testen.

Echter vraag ik me af of deze multi ook goed geschikt is voor mannen(sporters). Hij heeft natuurlijk wel alle essentiële vitamines en mineralen maar echter geen ’performance/health blends’ o.i.d.. Nou zijn deze performance blends vaak underdosed maar sommige multi’s zoals ’Orange Triad’ hebben toch ook goede vormen en behoorlijk goed gedoseerde extraatjes. Hebben jullie al naar Orange Triad gekeken? Is dit dan toch een betere keus voor mannelijke sporters dan jullie multi?

Het zou helemaal perfect zijn als jullie een supplement zouden uitbrengen in de kwaliteit van jullie multi, met wat performance blends, greens, digestion complex, saw palmetto, natural T boosters etc. Ik heb zo mijn twijfels over jullie T booster.

Jullie antwoorden en beschrijvingen zien er wel erg goed uit, en extreem gedetailleerd en professioneel.

Geen vraag alleen maar een compliment!

17 april 2015 17:46
Brian
Ik heb niet een vraag. Ik wil alleen laten weten dat ik mega onder de indruk ben van de expertise, tijd en aandacht dat jullie gestoken moeten hebben in deze multi! Ik stap ook meteen over op deze en blijf bij deze. Echt geweldig gedaan! Zou zo maar de beste multi op de markt kunnen zijn!

Brian
17 april 2015
Powersupplements
19:47Bedankt Brian!

Stapeling Vitamines Multi

7 april 2015 10:25
andres
het is heel duidelijk allemaal uit gelegd, het klinkt allemaal heel gezond, gezonder dat de multi vitaminen die verkocht worden overal.

heb een paar vraagjes.
- als sporter heb je meer vitaminen nodig ( vooral intensief sporters ) maar sommige vitamines stapelen zich op in je lichaam wat ongezond is, nu leek me goed idee om de maand te nemen, of hebben jullie beter voorstel ?

- klinkt een goeie samenstelling maar is er iets die jullie toch nog zouden willen veranderen aan de natural multi of iets willen verbeteren met de tijd / in toekomst ?

multi geschikt voor kinderen?

22 maart 2015 19:44
Ron Fonteine
Is multi geschikt voor kids?
22 maart 2015
Powersupplements
20:48Hoi Ron, Het formaat van de capsule van de Natural Multi zal wat te groot zijn voor veel kinderen. Afgezien daarvan is de multivitamine geschikt voor kinderen als je een dosering van 1 capsule per dag aanhoudt. Kris

Magnesiumoxide in Natural Multi

2 maart 2015 10:37
Romen
Magnesiumoxide, er wordt overal vermeld om juist een multivitamine te mijden wanneer er Magnesiumoxide in verwerkt zit. Dit is namelijk een laxerend middel.. Erg zonde, anders had ik de multivitamine wel gekocht. Zijn jullie er niet van bewust dat dit een laxerend middel is? Er wordt vaak gekozen niet vanwege alleen de opnametijd, maar vanwege het laxerende effect. magnesiumbisglycinaat of magnesiumcitraat wordt dan gebruikt.
Verder een hele hette multivitamine!

Groet,

Romen
2 maart 2015
Powersupplements
12:03Hallo Romen, De hoeveelheid magnesiumoxide in de Natural Multi werkt niet laxerend. Daarvoor wordt er te weinig van gebruikt. Omdat magnesiumoxide zo'n groot aandeel elementair magnesium bevat is er ook maar weinig magnesiumoxide nodig. Magnesiumoxide is overigens een sterk onderschat voedingssupplement. Internet staat vol van de beweringen dat het niet goed wordt opgenomen. Die aanname is twijfelachtig. Vrijwel alle studies naar de opname van magnesiumverbindingen kijken op korte termijn (enkele uren). Magnesiumoxide lijkt zich te gedragen als een 'slow release' vorm van magnesium. Onze praktijkervaringen van de afgelopen 20 jaar wijzen uit dat magnesiumoxide een effectieve en veilige vorm van magnesium is. Van de 'mainstream' vormen van magnesium geeft magnesiumoxide misschien wel het minste bijwerkingen. Dit in tegenstelling tot het vrij heftige magnesiumbisglycinaat en magnesiumcitraat. Alle vormen van magnesium in supplementen kunnen overigens laxerend werken! In feite kunnen heel veel geconcentreerde voedingssupplementen een laxerend effect hebben. Magnesiumoxide is in de geneeskunde gekozen als laxeermiddel, maar men had ook magnesiumcitraat of magnesiumbiglycinaat kunnen gebruiken. Waarschijnlijk heeft men voor magnesiumoxide gekozen omdat deze de darmwand niet irriteert. Magnesiumoxide is heel mild. Met magnesiumcitraat (smaakt zuur) of magnesiumbiglycinaat (smaakt metallisch) is mijn persoonlijk ervaring dat het heel zwaar op de maag ligt. Of een magnesiumverbinding laxerend werkt is overigens afhankelijk van de dosering. Als we kijken naar de hoeveelheid elementair magnesium per dosering en niet naar de absolute hoeveelheid van de verbinding, dan is magnesiumoxide zeker niet sterker laxerend dan de andere vormen. Magnesiumoxide is waarschijnlijk minder laxerend dan magnesiumcitraat per mg elementair magnesium. Kris

Afmeting van capsules Natural Multi

2 maart 2015 10:30
Angelique
Zijn dit grote tabletten? Ik heb een autistische zoon die het slikken van pillen erg lastig vindt.
2 maart 2015
Powersupplements
11:35De afmeting van de capsules is vrij fors. Je kunt de grootte vergelijken met een de veel voorkomende visoliecapsules van 1000 mg. Ondanks dat de capsule vrij makkelijk slikt door de vorm en doordat het een softgel capsule betreft, denk ik dat je zoon deze capsule liever niet slikt. Een oplossing is een gaatje te prikken in de capsule met een mes of vork (heel dicht bij de punt vasthouden en vingers tegen de capsules houden om uitschieten te voorkomen). Daarna kan de olieachtige pasta in de capsule eruit geduwd worden. Hier dient zich echter een nieuw probleem aan: De pasta smaakt bitter.

natural multi bij zwangerschap

3 februari 2015 09:21
Nele
Beste,

kan je deze multi nemen in functie van zwangerschap?
Vriendelijke groetjes,

Nele
3 februari 2015
Powersupplements
10:32Hoi Nele, Voorafgaand aan het zwanger worden en tijdens de eerste 8 weken van de zwangerschap wordt aangeraden zo'n 400 microgram foliumzuur te gebruiken. Onze Natural Multi bevat 100 microgram natuurlijk foliumzuur (folaat). Dat is 50% van de ADH, maar te weinig om dit advies te volgen. Uiteraard zou het genoeg kunnen zijn als je hiernaast ook volop volwaardige voedingsmiddelen eet. Bij voorkeur eet een vrouw die zwanger is, of borstvoeding geeft, alleen volwaardige voeding die veel voedingsstoffen bevat: volle zuivel, (orgaan)vlees, eieren, vis, knolgewassen, groenten, peulvruchten, fruit en eventueel volkoren granen. (Aan brood is jodiumhoudend zout toegevoegd. Jodium is heel belangrijk tijdens de zwangerschap). In de realiteit eten mensen vrijwel nooit zulke volwaardige voeding. De kans op een tekort aan een of meer voedingsstoffen is dan reëel. Voor zwangere vrouwen worden tegenwoordig diverse aanvullingen geadviseerd. Dagelijks heeft de vrouw naar schatting het volgende nodig: 225 microgram jodium, 200 milligram DHA (vetzuur uit visolie), 400 microgram vitamine D, 400 microgram foliumzuur en zo’n 400 milligram choline. Dit is overigens een compilatie van adviezen uit verschillende landen. In Nederland zijn waarschijnlijk nog niet al deze adviezen overgenomen of zijn de hoeveelheden iets anders. Tijdens het tweede en derde trimetser van de zwangerschap en tijdens de periode van borstvoeding is aanvulling met foliumzuur niet meer nodig. Het is dan nog wel gunstig om de overige nutriënten aan te vullen. Onze multivitamine voorziet in jodium (150 microgram), vitamine D (1000 microgram) en een bescheiden hoeveelheid foliumzuur (100 microgram). Voor aanvulling met die stoffen mag onze multivitamine gebruikt worden. Voor choline zijn lever en eigeel de beste voedingsmiddelen. Het is beter om choline niet in supplementvorm te gebruiken. Een eigeel bevat ruim 100 mg choline. Kippelever bevat zo’n 300 mg per 100 gram. Met lever schijn je echter tijdens de zwangerschap voorzichtig te moeten zijn vanwege de hoge concentratie vitamine A. Voor het vetzuur DHA kan vette vis gegeten worden. In tegenstelling tot vette vis bevat een visoliesupplement echter geen vervuiling met zware metalen, PCB’s en dioxinen. Ik heb de visolie voor ons visoliesupplement speciaal geselecteerd naar aanleiding van de zwangerschap van mijn vrouw. Ik had weinig vertrouwen in de supplementen die op dat moment in de handel waren.

Natural Multi / Biotine

3 februari 2015 09:04
Marmonium
Geacht Powersupplements team,

Ik heb 3 vragen:
Als ik het goed begrepen heb bestaat de multivitamine ’Natural Multi’ vnl. uit extracten die zorg dragen voor het gehalte van de vitaminen uit de B groep, vitamine C en vitamine E.
Vraag 1: Klopt dit?
Vraag 2: Vitamine A wordt onttrokken aan micro organismen? Dit houdt in dat deze micro organisme zich in het multi vitamine preparaat bevinden?

Dagelijks consumeer ik 4 rauwe eieren om zorg te dragen voor voldoende ongeoxideerd cholesterol. Zo krijg ik avidine binnen dat bekend staat als een biotine binder.
Vandaar dat ik graag biotine wil supplementeren.
Vraag3: Heeft het powersupplementsteam daar een goede suggestie voor een uitstekend (natuuridentiek) preparaat of extract/gist?

Met vriendelijke groet,

Marmonium
3 februari 2015
Powersupplements
10:18Een groot deel van het supplement bestaat inderdaad uit plantenextracten met daarin de vitamines B, C en E. Het micro-organisme dat het beta-caroteen produceert is niet aanwezig in het supplement. Door het zorgvuldige extractieproces is beta-caroteen het enige bestanddeel van het micro-organisme dat in het supplement terecht komt. We hebben geen suggestie voor een natuurlijk biotine supplement. Het is echte zo dat D-biotine natuuridentiek te produceren is. Indien je een betrouwbaar merk kiest, zit je goed. Mijn advies zou echter zijn om geen biotine te supplementeren maar om de eieren te koken. Ik vermoed dat je een verhoogde kans hebt op het ontstaan van een intolerantie voor het eiwit van eieren als je dagelijks rauwe eieren eet. Als je het ei kookt, kan je lichaam het eiwit veel makkelijker goed verteren. Dit verlaagt de kans op intoleranties. Bij gekookte eieren heb je overigens geen last van de vorming van oxycholesterol. Er komt tijdens het koken immers geen zuurstof bij.

Geen B12

5 januari 2015 09:09
Alex
Ik gebruik al sinds de introductie Natural Multi ter vervanging van Adam. Ik heb daarbij niet goed opgelet dat NM geen B12 bevat. Omdat ik vegetariër ben wil ik juist deze B12 aanvulling naast de creatine en visolie die ik ook van jullie neem.
Graag hoor ik of jullie B12 in een ander supplement als toevoeging aanbieden. Is het beter voor mij om over te stappen op een andere multi? Het natuurlijke karakter spreekt mij juist zo aan.

Gelatine van rund of varken?

11 juni 2014 08:46
Art
Wegens spijswetten deze vraag: Uit welk dier is de gelatine gemaakt in deze multi? Is dat rund of varken? Geldt dit antwoord voor al uw producten?

Groet,

Art

Houdbaarheidsdatum Natural Multi

19 mei 2014 15:14
Anoniem
Wat is de uiterste houdbaarheidsdatum van deze multivitamine? Ik wil namelijk meerdere potten afnemen. Misschien is dit supplement minder lang houdbaar dan een synthetisch product, omdat het uit allemaal natuurlijke materialen bestaat?
19 mei 2014
Powersupplements
17:21Op dit moment is de houdbaarheidsdatum van de Natural Multi 4-2016. Dat is twee jaar vanaf de productiedatum. Synthetische vitamines zijn vooral langer houdbaar wanneer ze in een droge capsule of tablet verwerkt zijn.

Waar wordt deze Multi geproduceerd en ontwikkeld?

15 mei 2014 20:33
Anoniem
Ik heb twee vragen over jullie nieuwe product, de natural-multi. Het lijkt me een mooi, waardevol product.

Mijn vragen, die eigenlijk ook van toepassing zijn op jullie andere producten, luiden ;

Als ik het goed begrijp is dit product door jullie zelf ontwikkeld en wordt dan dus ook alleen voor jullie geproduceerd. Maar het lijkt me dat het opzetten van een productielijn, (in een fabriek, dus), een kostbare zaak is en nauwelijks rendabel kan kan zijn als er maar één afnemer is. Mijn vraag is dus eigenlijk ; hoe/waar wordt dit product geproduceerd ?

En mijn tweede vraag is ; door wie is dit product ontwikkeld/samengesteld, is dat allemaal gedaan door Kris Kuiper of zijn daar meerdere mensen bij betrokken ? En is dat dan op basis van (externe) onderzoeken of op basis van ervaringen van deskundigen of ... ?

Kortom, zou u de achtergronden van het product een beetje toelichten willen toelichten ? (Ik heb op de website gezocht, maar ik kon hier geen vragen over vinden, maar misschien dat ik ze over het hoofd gezien heb).
15 mei 2014
Powersupplements
22:34Het is niet gebruikelijk dat een supplementenmerk zelf haar producten maakt. Net zoals kledingfabrikanten vrijwel nooit hun eigen kleding maken. We hebben hier in Elst dan ook geen productielijn staan, maar 1000m2 kantoor en magazijn. De productie van vrijwel alle supplementen wereldwijd wordt gedaan door loonfabrikanten (‘contract manufacturers’). Soms betreden loonfabrikanten zelf de consumentenmarkt. Over het algemeen wordt dat geen succes omdat men niet in staat blijkt om succesvol twee heel verschillende soorten bedrijven te runnen. In Amerika zijn er wel een aantal succesvolle ‘combinatie-bedrijven’. Overigens is er in de productie een onderscheid tussen het maken van het eindproduct en het maken van de grondstoffen. De loonfabrikant maakt het eindproduct uit de grondstoffen. Hij maakt bijvoorbeeld capsules, verpakt die in en potje en brengt het etiket van de merkhouder er op aan. Grondstoffen produceren is weer een hele andere tak van sport. Grondstofproducenten zijn meestal gespecialiseerd. Bijvoorbeeld in zuivelderivaten, plantenextracten of aminozuren. Er zijn in ‘het westen’ maar een handvol supplementenmerken die hun eigen grondstofproductie regelen (het verpakken besteden ze dan weer uit). De meeste supplementenmerken werken met ‘white label’ eindproducten die door de loonfabrikant worden aangeboden. De loonfabrikant maakt dan een standaard product waar de merkfabrikant haar eigen etiket op plakt. Voorbeelden van typische white label producten zijn een simpele multivitamine, een standaard eiwitblend, een eiwitreep en creatine met dextrose en een smaakje. De loonfabrikant kan ook ‘custom’ formules maken. De merkhouder krijgt dan een uniek product voor zichzelf dat op wat kleine details afwijkt van de concurrenten. Deze custom formules kunnen uitgedacht zijn door de loonfabrikant zelf of door de merkhouder. Er komt geen hogere wiskunde aan te pas. Meestal worden trendy ingrediënten in ondoorgrondelijke doseringen bij elkaar gedaan. De Natural Multi is een custom formule. Maar aan de ontwikkeling is heel wat research vooraf gegaan. De multivitamine is iets waar wij ons jarenlang niet aan hebben gewaagd. Waarom niet? Omdat het zo’n complex supplement is. Door de ervaring van Kris met het UV onderzoek en de negatieve studies over synthetische vitamines was het lange tijd onzeker op welke manier we een multivitamine zouden vormgeven. Hij heeft het lange tijd afgehouden. Kris heeft al jaren contact met diverse onafhankelijke wetenschappers en deskundigen. Zodoende leerden we in de loop der tijd interessante feiten. Zie bijvoorbeeld het verhaal over ijzer. Zo’n 3 jaar geleden had Kris het idee dat de tijd rijp was om ons met Power Supplements op dit project te storten. Er kwamen rond die tijd enkele interessante grondstoffen beschikbaar die écht natuurlijke vitamines bevatten zonder synthetische aanvullingen. Dat bood de mogelijkheid om een multivitamine te creëren die wezenlijk beter is dan de traditionele multivitamines. De dosering van de verschillende vitamines, mineralen en sporenelementen is goed onderbouwd. Die onderbouwing is er in de vorm van documenten van de Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA). De EFSA documenten geven onder meer de volgende informatie: - Welke hoeveelheden vitamines en mineralen gemiddeld dagelijks nodig zijn. - Wat de gemiddelde inname is van deze voedingsstoffen in West-Europa. - Wat de spreiding is in die inname (hoe groot de kans op een tekort is). - Wat de veilige bovengrens van inname is (hoe groot de kans is op een schadelijk overschot en hoe snel je iemand met een supplement over die grens heen zou brengen). Met deze informatie is het mogelijk om geschikte doseringen van vitamines, maar vooral van mineralen en sporenelementen vast te stellen. De samenstelling van de Natural Multi die hieruit is voortgevloeid moet overigens niet gezien worden als een vaststaande perfecte formule. Er bestaat op dit vlak geen perfectie en er is met name voor een aantal vitamines een redelijke marge waarbinnen de dosering ‘goed’ is. De technische ontwikkelingsfase van de Natural Multi is er uiteindelijk een met veel tegenslagen geworden. De afstemming met de eerste loonfabrikant is na 1 jaar over en weer mailen spaak gelopen. (N.B. dit bedrijf is een hele grote speler). Gelukkig heeft de tweede loonfabrikant (een specialist op het gebied van softgels) het uiteindelijke wel voor elkaar gekregen. Tegenslagen waren er in allerlei vormen: nieuwe grondstoffen die nog EU toestemming moesten verkrijgen, grondstoffen die nog toegelaten moesten worden bij de loonfabrikant (farmaceutische GMP richtlijnen!), capsules die lek zijn gegaan, het nagaan van de opties voor een bruikbare natuurlijke kleurstof, grondstoffen die in eerste instantie geschikt leken, maar in de uitgebreide documentatie bleken te zijn verrijkt met synthetische vitamines, een grondstof die op het laatste moment niet leverbaar blijkt te zijn, een grondstof die op het laatste moment zeventienvoudig in prijs stijgt..... Het GMP productiedocument moest door dit soort onvoorziene omstandigheden steeds worden herzien. Elke keer waren we weer zoveel weken verder. Uiteindelijk heeft de lancering van de Natural Multi meer dan twee jaar langer geduurd dan we hadden verwacht.

Natural multi vs. Now Foods Adam Multivitamine

14 mei 2014 13:07
R Kuurstra
Hallo,

Ik gebruik al jaren Now Foods Adam Multivitamine. Dit is geen natuurlijke multivitamine. Begrijp ik nu goed dat ik al jaren een inferieur product gebruik dat wellicht zelfs een zeker gezondheidsrisico oplevert in vergelijking tot deze natuurlijke multi? Ik vraag me even af in welk perspectief ik dit moet zien.

Alvast dank
Mvg Rene
14 mei 2014
Powersupplements
15:09Hoi Rene, Een goede vraag! De belasting op de gezondheid van niet-natuuridentieke vitamines is reëel. Het is echter vooral bij hogere doseringen dat op langere termijn problemen kunnen ontstaan. Bij lagere doseringen lijkt de invloed zeer beperkt te zijn. Het is het toevoegen van vitamines aan steeds meer voedingsmiddelen en het idee dat mensen hebben dat hooggedoseerde vitaminesupplementen het beste zijn, waar het grootste gevaar schuilt. Power Supplements pleit al jaren voor een lagere inname van vitamines en andere supplementen. Wanneer mensen ons om advies vragen ten aanzien van multivitamine suppletie, is onze eerste reactie: denk je dat je een tekort hebt? Een multivitamine is immers niet meer dan een ‘verzekering’ die je afsluit tegen een tekort! Het is geen supplement om sterker, gespierder of slanker te worden. De vraag of iemand een tekort heeft is geen onzinnige vraag. Het is goed om niet uit het oog te verliezen dat een tekort aan vitamines en mineralen zeer ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Zo’n eventueel tekort aan een vitamine kan opgevangen worden door synthetische vitamines. Ze hebben hoe dan ook altijd een deel van de werking van natuurlijke vitamines. In dat licht moet je ook het gebruik van de Adam Multivitamine zien. In de door ons geadviseerde lage dosering zal deze voor veel mensen een goede verzekering bieden tegen een onverhoopt tekort aan diverse vitamines. Kris

Gelatine in Natural Multi

14 mei 2014 11:08
Bilal Muhazem Mehmood Naqshbandi Attari
Goedendag,

Ik heb net de ingredienten gelezen en wat mij vooral opvalt is de GELATINE die erin zit. Kunnen jullie ook bewijzen waaruit de GELATINE vandaan komt uit welke dier. Het is voor mij wel van belang omdat ik een geloof heb en daar zijn ook een aantal dingen verboden. Graag ontvang ik zsm een reactie van julllie.

Groet,

Bilal Muhazem Mehmood Naqshbandi Attari
14 mei 2014
Powersupplements
13:09Hallo Bilal, De gelatine in de Natural Multi is rundergelatine.

Natural Multi tov Adam Multi

13 mei 2014 09:35
GM Por
heren van Power Supplements,

ik ben blij met de introductie van Natural Multi, die ga ik zeker proberen. Nu gebruik ik nog de Adam van Now Foods en daarvoor jarenlang de AllSports van Essential Organics. Dit laatste produkt bevat echter ijzer en chromium en een (misschien wel te) hoge dosering vitamines. Hoe moet ik de Natural Multi plaatsen tov de Adam Multi? Adam is natuurlijk goedkoper en hoger gedoseerd, welke pluspunten heeft de Natural Multi tov de Adam Multi?

mvg Gerard Por
13 mei 2014
Powersupplements
12:14Hallo Gerard, Bedankt voor je vraag. Van de traditionele multivitamines is Adam altijd een van de betere geweest. Daarbij wil ik aanmerken dat de laatste wijziging in de formulering niet in lijn was met onze oorspronkelijke reden om de Adam Multi in het assortiment op te nemen. Een traditionele multivitamine is over het algemeen behoorlijk goedkoop om te produceren. De doseringen maken de prijs niet zoveel hoger of lager. De prijs wordt vooral bepaald door de volgende factoren: - Type vitamines - Branding (is het merk op zichzelf duur?) - Aanvullingen met dure exclusieve ingrediënten De standaard vitamines in de pillen die je bij de drogist koopt zijn heel goedkoop. Daarvan maakt het niet zo uit hoeveel je in de pil stopt. De verwerking en verhandeling is uiteindelijk het meest bepalend voor de prijs. Er zijn tegenwoordig enkele nieuwe generatie synthetische vitamines op de markt die behoorlijk goed zijn en waar het lichaam vrij goed mee overweg kan: B11 in de vorm van 5-methyl-tetrahydrofolaat (de vitamine bevat nog altijd een groot deel gespiegelde 5-MTHF), B12 in de vorm van methylcobalamine en B6 in de vorm van pyridxaal-5-fosfaat. Van de laatste twee weten we niet of er sprake is van spiegeling. De methylcobalamine en pyridoxaal-5-fosfaat zijn verwerkt in de Adam Multi. Ook die nieuwere vitamines zijn relatief goedkoop. Je kunt bijvoorbeeld een betaalbaar B12-methylcobalamine supplement op de markt brengen met 400 maal (!) de ADH per tablet. (Dit is overigens een goed supplement voor mensen met een slechte B12-absorptie die het gevolg is van een slechte aanmaak van 'intrinic factor'). De echte natuurlijke en daarmee volledig natuuridentieke vitamines zijn veel en veel duurder in productie. Ze komen uit echte voeding. Die voedingmiddelen bevatten maar geringe hoeveelheden vitamines. Dus voordat men een redelijke hoeveelheid vitamines heeft verzameld, is er behoorlijk wat voedsel verwerkt. Op dit moment zijn extracten uit echt voedsel de enige manier om een volledig natuuridentieke multivitamine samen te stellen. Natuuridentiek is de kern van de boodschap. Je lichaam kan alleen probleemloos werken met natuuridentieke vitamines. Dat is dus het voordeel van Natural Multi ten opzichte van traditionele multivitamines: je krijgt een zinvolle aanvulling zonder dat je problemen veroorzaakt in je stofwisseling. Waarschijnlijk zal er in komende jaren meer nadruk komen op de ontwikkeling van 100% natuuridentieke synthetische vitamines. Dat geeft dan goedkopere opties. Maar in plaats van de prijzen iets te verlagen, zal men er dan wel weer voor kiezen hoog te doseren. Helaas denken de meeste consumenten nog altijd dat meer ook beter is. Wat echter van belang is, is dat je geen tekorten hebt en ook geen overschot. Het draait om een goede balans! Wij zijn van mening dat we met Natural Multi een goede balans gevonden hebben.

Magnesium in Multi combineren met omega capsule/visolie

13 mei 2014 09:23
Anoniem
Ik gebruik op dit moment bij het ontbijt (magere kwark met Pure Whey isolate) 1 Adam multi icm 2 visolie/omega3 capsules. Ik zou willen overstappen op Natural Multi, maar lees dat hierin (meer) Magnesium zit. Magnesium en Visolie zijn geen goede combinatie zover ik weet?
Ik neem verder in de avond na het sporten/tijdens eten 2 Magnesium/Taurine capsules icm Creatine en 2 Natural Fat Control. Ik doe zowel krachtsport als cardiotraining en eet vegetarisch.
Graag uw advies tav Natural Multi en houd mij aanbevolen voor overige tips.

Alvast dank!
13 mei 2014
Powersupplements
11:31Wij kennen geen redenen waarom magnesium en omega-3 niet goed samen zouden gaan. Heb je misschien een bron bij die informatie? Natural Multi en visolie bij het ontbijt lijkt ons een heel verantwoorde combinatie. Wanneer je 's ochtends twee capsules Natural Multi neemt en 's avonds Magnesium & Taurine, dan volstaat 1 capsule Magnesium & Taurine. De totale dagelijkse inname van magnesium komt daarmee op 250 mg. Wie meer nodig heeft, moet meer groenten, bonen en noten eten. Maar als vegetariër eet je waarschijnlijk al veel van die levensmiddelen.

N-acetylcysteine weggelaten voor irritatie ?

13 mei 2014 09:09
anoniem
Beste,

Ik dacht dat N-acetylcysteine de werking van slijmvliezen optimaliseert ipv irriteert ?

mvg
13 mei 2014
Powersupplements
11:20N-acetylcysteine wordt gebruikt als slijmoplosser. Het verbreekt een moleculaire verbinding in het slijm. Deze zogenaamde disulfide verbinding maakt slijm taaier. N-acetylcysteine maakt het slijm dunner en maakt holtes en luchtwegen weer vrij als er teveel taai slijm aanwezig is. Dit is naar onze mening niet gelijk aan optimaliseren. N-acetylcysteine moet echt gezien worden als een medicijn met werking en bijwerking. Overmatige slijmproductie is overigens vaak terug te voeren op overmatige consumptie van zuivel of suikers. De reden dat N-acetylcysteine is opgenomen in veel multi's, is omdat men ervan uitgaat dat het de productie van de lichaamseigen antioxidant glutathion verhoogt. Wanneer mensen zonder overmatige slijmproductie echter dagelijks N-acetylcysteine innemen via bijvoorbeeld een multivitamine, dan wordt de slijmlaag op de slijmvliezen te dun en zullen de slijmvliezen hier last van hebben. Er zijn mensen die door dagelijks gebruik van N-acetylcysteine 'ter ondersteuning van de gezondheid' permanente klachten hebben gekregen aan hun slijmvliezen!

Multivitamine en ZMA

7 mei 2014 09:23
C Pachowski
Beste Powersupplements,

Hoe zit het met het gebruik van ZMA in combinatie met de nieuwe multivitamine van jullie ?
7 mei 2014
Powersupplements
11:29De veilige bovengrens voor zinkinname is gesteld op 25 milligram. ZMA zit daar met 30 milligram zink al boven. Onze Natural T-Booster is een alternatief voor ZMA. Het bevat 20 milligram zink per dagdosering. Daarnaast bevat het 200 mg magnesium en gemberwortelextract. De Natural Multi bevat 7 milligram zink en 150 mg slow released magnesium. In combinatie met een halve dosering Natural T-Booster (1 capsule) kom je op 17 mg zink en 250 mg magnesium. Dat zijn mooie aanvullingen. Veel hoger zou ik niet gaan. Van ZMA zou ik ook maar 1 capsule per dag gebruiken (10 mg zink en 100 mg magnesium) als je het combineert met onze natuurlijke multivitamine. Kris

Welke multivitamine moet ik kiezen?

13 april 2012 04:51
T
Hoi,

ik maak al gebruik van jullie producten (gainer). Nu ben ik eigenlijk opzoek naar een vitamine supplement, alleen heb geen idee welke ik moet kiezen. Ik schiet wel eens tekort met het eten van groenten. Voor de rest eet ik veel volkoren en zuivelproducten.

Alvast bedankt,
13 april 2012
Powersupplements
06:52In een mailwisseling die wij eerder hadden, lees ik dat je best veel eet waaronder aardig wat vlees. Je kans op tekorten is daarom niet zo groot. Wil je een milde aanvulling om toch eventuele gaten in je vitamine inname te dichten dan kan je dagelijks 1 capsule Natural multi gebruiken. Overigens kan je een geringe inname van groenten niet echt compenseren met supplementen. Groenten bevatten allerlei stoffen die niet in supplementen zitten.