Sluiten

Alle vragen over Natural Multi

Natural Multi
N-acetylcysteine weggelaten voor irritatie ?
1
anoniem
Beste,

Ik dacht dat N-acetylcysteine de werking van slijmvliezen optimaliseert ipv irriteert ?

mvg
Powersupplements
N-acetylcysteine wordt gebruikt als slijmoplosser. Het verbreekt een moleculaire verbinding in het slijm. Deze zogenaamde disulfide verbinding maakt slijm taaier. N-acetylcysteine maakt het slijm dunner en maakt holtes en luchtwegen weer vrij als er teveel taai slijm aanwezig is. Dit is naar onze mening niet gelijk aan optimaliseren. N-acetylcysteine moet echt gezien worden als een medicijn met werking en bijwerking. Overmatige slijmproductie is overigens vaak terug te voeren op overmatige consumptie van zuivel of suikers.

De reden dat N-acetylcysteine is opgenomen in veel multi's, is omdat men ervan uitgaat dat het de productie van de lichaamseigen antioxidant glutathion verhoogt. Wanneer mensen zonder overmatige slijmproductie echter dagelijks N-acetylcysteine innemen via bijvoorbeeld een multivitamine, dan wordt de slijmlaag op de slijmvliezen te dun en zullen de slijmvliezen hier last van hebben. Er zijn mensen die door dagelijks gebruik van N-acetylcysteine 'ter ondersteuning van de gezondheid' permanente klachten hebben gekregen aan hun slijmvliezen!
Multivitamine en ZMA
1
C Pachowski
Beste Powersupplements,

Hoe zit het met het gebruik van ZMA in combinatie met de nieuwe multivitamine van jullie ?
Powersupplements
De veilige bovengrens voor zinkinname is gesteld op 25 milligram. ZMA zit daar met 30 milligram zink al boven. Onze Natural T-Booster is een alternatief voor ZMA. Het bevat 20 milligram zink per dagdosering. Daarnaast bevat het 200 mg magnesium en gemberwortelextract.

De Natural Multi bevat 7 milligram zink en 150 mg slow released magnesium. In combinatie met een halve dosering Natural T-Booster (1 capsule) kom je op 17 mg zink en 250 mg magnesium. Dat zijn mooie aanvullingen. Veel hoger zou ik niet gaan.

Van ZMA zou ik ook maar 1 capsule per dag gebruiken (10 mg zink en 100 mg magnesium) als je het combineert met onze natuurlijke multivitamine.

Kris
Welke multivitamine moet ik kiezen?
1
T
Hoi,

ik maak al gebruik van jullie producten (gainer). Nu ben ik eigenlijk opzoek naar een vitamine supplement, alleen heb geen idee welke ik moet kiezen. Ik schiet wel eens tekort met het eten van groenten. Voor de rest eet ik veel volkoren en zuivelproducten.

Alvast bedankt,
Powersupplements
In een mailwisseling die wij eerder hadden, lees ik dat je best veel eet waaronder aardig wat vlees. Je kans op tekorten is daarom niet zo groot. Wil je een milde aanvulling om toch eventuele gaten in je vitamine inname te dichten dan kan je dagelijks 1 capsule Natural multi gebruiken.

Overigens kan je een geringe inname van groenten niet echt compenseren met supplementen. Groenten bevatten allerlei stoffen die niet in supplementen zitten.
Vraag 31 t/m 33 van 33
Natural Multi

Natural Multi

4.7674(129)
Ιcht natuurlijke vitamines
Met extra viθrge olijfolie
Zinvolle doseringen
Vrij van synthetische vitamines
Een ιcht natuurlijke multivitamine
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Visolie (Omega-3)
Visolie (Omega-3)