Sluiten

Alle vragen over Natural Multi

Natural Multi
Geïnactiveerd gist
2
anoniem
Ik mag volstrekt geen gist, mag geïnactiveerd gist wel? En kun je de 2 multivitamine in een keer innemen? heb ze net in gebruik ze lijken me prima, zit dus wel het geïnactiveerd gist helaas in, hoe nu? Graag antwoord!!
Powersupplements
Mensen met een overmatige groei van gistcellen in de darmen mogen vaak geen gist eten of drinken. Geïnactiveerd gist zal de groei van de reeds aanwezige gistcellen in het lichaam echter niet beïnvloeden. In ieder geval niet anders dan normale voeding. Wat wel een stimulans kan zijn voor de groei van gistcellen is het mineraal ijzer. Gelukkig is ijzer niet aanwezig in de Natural Multi.
Powersupplements
Je mag overigens de 2 capsules van de natuurlijke multivitamine inderdaad in een keer innemen.
Natural_multi
1
anoniem
natural_multi bevat soja-olie. Waar komt deze vandaan en is het van biologische kwaliteit?
Powersupplements
De soja-olie is niet biologisch maar wel GMO vrij. Het is zoals ze dat noemen ‘Identity Preserved’, wat inhoudt dat de hele productieketen vrij is van genetisch gemanipuleerd materiaal.

Veel mensen zijn geen fan van soja. Maar om het aandeel van de soja in perspectief te plaatsen vind je de volgende informatie misschien fijn om te horen: het ingrediënt bevat geen soja-eiwit en geen koolhydraten. Daarnaast bedraagt de olie-fractie van de soja maar 10 milligram per dagdosering! Dat is een uiterst geringe hoeveelheid.

De soja-olie is de basis voor de natuurlijke gemengde tocoferolen in Natural Multi. Dit vitamine E houdende ingrediënt is samengesteld uit 24 mg gemengde tocoferolen en de genoemde 10 mg olie. Dat is 1 miniscuul spatje olie.
Alpha lipoic Acid
3
Kris
Zit er in de natural multi of andere supplementen op jullie site Alpha Lipoic Acid? Ik mag dit namelijk absoluut niet nemen.
Powersupplements
Hoi Kris,

De multivitamine bevat geen alpha lipoic acid / alfaliponzuur.

Mag ik zo brutaal zijn te vragen wat de reden is dat je dit absoluut niet mag hebben? Ik ken de stof, maar ik heb nog niet eerder gehoord dat er situaties zijn waarin alpha lipoic acid expliciet wordt afgeraden.

Groet van naamgenoot Kris
kris
Hey Kris ja hoor, omdat ik jaren grijze amalgaam tandvullingen heb gehad en die ook nog eens zonder juiste bescherming zijn verwijderd heb ik hoge waarden kwik in mijn lichaam. Dit is zowat de giftigste stof voor een mens en geeft een hele rij klachten die de meeste doktoren er niet mee linken. (zie amalgaam.be) Bij mij zorgt dit onder andere voor foggy mind, concentratieproblemen, oorsuizen, candida, voedselintoleranties en darmproblemen, vermoeidheid, eczeem, etc.

ALA is een chelator van kwik. Het probleem is dat in tegenstelling tot DMSA en DMPS dit de bloed brein barrière kan passeren. Als je nog hoge waarden hebt in het lichaam (lever, darm, vet, etc) dan ontrekt ALA het kwik van die organen, bindt eraan en dropt het af in het brein (wat ook vet is) Daar kan je heel heel ziek van worden, genoeg schrijnende verhalen te vinden op het net. Detoxen van kwik op een veilige weinig belastende manier is zeer ingewikkeld en je moet je echt goed inlezen.
Dit is het Cutler protocol in een notendop wat meest gevold wordt, maar zeker het boek lezen. http://www.livingnetwork.co.za/chelationnetwork/chelation-the-andy-cutler-protocol/general_guidelines_cutler/
Infraroodsauna met Niacine flushing is een nieuwe veelbelovende oplossing.

Al 1 tip vermijd voor herdistributie: chlorella, spirulina, tarwegras koriander/cilantro
Powersupplements
Hoi Kris,

Bedankt voor je reactie!! Ik had inderdaad al eens gehoord van de eigenschap van ALA om kwik te herdistribueren. Ik was het weer vergeten. Ik ga me hier eens verder in verdiepen.

Groet van Kris
Organische / anorganische stoffen
1
andres
hoe zit het met organische en anorganische stoffen / verbindingen in jullie multi ?
Powersupplements
De vitamines zijn organische stoffen. De mineralen zijn hoofdzakelijk anorganische verbindingen (zouten). Het menselijk lichaam is redelijk tot goed in staat deze mineraalverbindingen op te nemen.
Natural Multivitamine voor mannen / sporters
3
Alex L
Na veel research en lang zoeken ben ik ineens beland bij jullie multivitamine. De beschrijving ziet er erg goed uit, en natuurlijke vitamine vormen spreken mij ook erg goed aan. Ik zal binnenkort zeker een potje bestellen om uit te testen.

Echter vraag ik me af of deze multi ook goed geschikt is voor mannen(sporters). Hij heeft natuurlijk wel alle essentiële vitamines en mineralen maar echter geen ’performance/health blends’ o.i.d.. Nou zijn deze performance blends vaak underdosed maar sommige multi’s zoals ’Orange Triad’ hebben toch ook goede vormen en behoorlijk goed gedoseerde extraatjes. Hebben jullie al naar Orange Triad gekeken? Is dit dan toch een betere keus voor mannelijke sporters dan jullie multi?

Het zou helemaal perfect zijn als jullie een supplement zouden uitbrengen in de kwaliteit van jullie multi, met wat performance blends, greens, digestion complex, saw palmetto, natural T boosters etc. Ik heb zo mijn twijfels over jullie T booster.

Jullie antwoorden en beschrijvingen zien er wel erg goed uit, en extreem gedetailleerd en professioneel.
Powersupplements
Hoi Alex,

De Natural Multi is absoluut geschikt voor mannelijke sporters. In onze visie hoeft er geen verschil te zijn in de samenstelling van een multi voor mannen en vrouwen. Er hoeft zelfs geen verschil te zijn tussen een multivitamine voor sporters en niet-sporters!

Dit klinkt gek. Je ziet zoveel verschillende supplementen voor zoveel verschillende doelgroepen. Maar met uitzondering van multivitamines voor kinderen en zwangeren denk ik dat het vooral marketing is.

Het verschil in ijzer gehalte tussen mannen en vrouwen multi's is achterhaald. Ook vrouwen moeten geen ijzer gebruiken tenzij er een overtuigende indicatie is dat er een tekort is aan dit mineraal (te lage bloedwaarden van ijzer kunnen ook een natuurlijke reactie zijn op een sluimerende infectie).

Verschillen in formulering tussen een multivitamine voor mannen en voor vrouwen zijn naast ijzer vaak terug te voeren op specifieke kruiden. Maar wie wil die kruiden? Ze kunnen neveneffecten en interacties veroorzaken. Vaak zijn ze ook te laag gedoseerd voor een goed effect. Bij een hogere dosering wordt het product te duur en het aantal capsules of tabletten te hoog (naar het idee van de consument).

Een multivitamine en mineralen supplement moet naar onze mening vooral vitamines en mineralen bieden. Die essentiële voedingsstoffen hoeven niet nog weer aangevuld te worden met andere stoffen.

Ik kom nog even terug op de verschillen tussen man en vrouw en sporter en niet-sporter. Bedenk dat de grootste verschillen in behoeftes aan vitamine en mineralen al worden opgelost doordat mannen meestal meer eten dan vrouwen en doordat sporters meer eten dan niet-sporters.

De grootste verliezen ontstaan bij sporters die veel zweten. Hetgeen ze verliezen met het zweet is vooral natrium. Maar dat is nu juist een mineraal dat niet in een multivitamine thuishoort! Voor andere mineralen is er weinig extra verlies.

Tot slot nog even de vergelijking met Orange Triad. Dit supplement heeft een compleet andere insteek dan de Natural Multi. Orange Triad bevat met name vitamines die via synthese zijn verkregen. Daarnaast is er een aanvulling met diverse blends waarvan de kwantitatieve verhoudingen niet bekend zijn.

Een van de blends is de 'Sport Mix (tm)' van 2000 mg bestaande uit glucosamine sulfaat en chondroïtine sulfaat. Als ik glucosamine en chondroïtine gebruik, zou ik er voor kiezen om te weten of ik ook daadwerkelijk de dosering binnenkrijg waarvan bekend is dat ze werkzaam zijn. Voor glucosamine sulfaat 2KCl of glucosamine sulfaat 2NaCl is dat zo'n 2000 mg. Voor chondroïtine is dat minimaal 880 milligram als je een goede 90% zuivere versie hebt.
Een mix van 2000 mg kan bestaan uit 1999 mg glucosamine sulfaat 2KCl en 1 mg chondroïtine. Zulke ondoorzichtigheid is voor mij voldoende reden om een supplement niet te gebruiken.

Kris
andre
heel duidelijke antwoord.
ik wil jullie multi vitamine gaan kopen maar nu zag ik ook deze

[link naar heel duur merk verwijderd]

wat is jullie mening over deze multi ? de goeie en slechte eigenschappen ervan ...
Powersupplements
Hoi André

Ik heb je linkje verwijderd. Want wat ik ga zeggen over die multi van dat verschrikkelijk dure product van een heel groot bedrijf is niet veel goeds.

Goed het blijft mijn visie, maar hier volgen wat punten:

- Bevat geen natuurlijke vitamines
- Bevat foliumzuur in plaats van natuurlijk folaat of synthetisch maar natuuridentiek methylfolaat.
- Bevat ijzer (alleen aanvullen als je een tekort hebt)
- Bevat chroompicolinaat (mogelijk schadelijk voor DNA)
- Bevat choline bitartraat (mogelijk schadelijk voor het hart via omzetting van deze stof naar een ongewenste verbinding door darmbacteriën).
- Tabletten met veel hulpstoffen.

Er zijn nog meer punten. Het bevreemd mij dat deze 'vlaggenschip multi' nooit met zijn tijd is meegegaan.
Geen vraag alleen maar een compliment!
1
Brian
Ik heb niet een vraag. Ik wil alleen laten weten dat ik mega onder de indruk ben van de expertise, tijd en aandacht dat jullie gestoken moeten hebben in deze multi! Ik stap ook meteen over op deze en blijf bij deze. Echt geweldig gedaan! Zou zo maar de beste multi op de markt kunnen zijn!

Brian
Powersupplements
Bedankt Brian!
Stapeling Vitamines Multi
2
andres
het is heel duidelijk allemaal uit gelegd, het klinkt allemaal heel gezond, gezonder dat de multi vitaminen die verkocht worden overal.

heb een paar vraagjes.
- als sporter heb je meer vitaminen nodig ( vooral intensief sporters ) maar sommige vitamines stapelen zich op in je lichaam wat ongezond is, nu leek me goed idee om de maand te nemen, of hebben jullie beter voorstel ?

- klinkt een goeie samenstelling maar is er iets die jullie toch nog zouden willen veranderen aan de natural multi of iets willen verbeteren met de tijd / in toekomst ?
Powersupplements
Een sporter heeft iets meer vitamines en mineralen nodig. Een sporter eet gelukkig ook meer en zal daardoor vanzelf meer vitamines en mineralen binnenkrijgen. Het is dan wel belangrijk dat de sporter voor zijn extra energiebehoefte niet te sterk vertrouwd op sportdrankjes en 'snacks'.

Sommige sporters verliezen heel veel natrium bij het zweten. Dit is te herkennen aan zweetplekken die wit uitslaan wanneer ze opgedroogd zijn. Voor deze mensen is het raadzaam extra zout te eten (bijvoorbeeld brood of aardappelen die gekookt zijn met voldoende zout).

Ook een groter verlies van het mineraal zink schijnt op te kunnen treden wanneer men veel zweet. Een kleine aanvulling door middel van de Natural Multi kan dit verlies in voldoende mate compenseren. Het is wel van belang dat de voeding die men eet al voldoende zink bevat om de normale behoefte te dekken (m.n. vlees is rijk aan zink).

Schadelijke stapeling van vitamines kan optreden bij vetoplosbare vitamines. Vooral van vitamines D en A is dit bekend. Synthetische vitamine E heeft al veel sneller een negatief effect bij hoge doseringen (het kan leiden tot een verminderde trainingsadaptatie).

De dosering vitamine E in de Natural Multi zal bij continue gebruik niet leiden tot stapeling.

De schadelijke stapeling is vastgesteld bij synthetische vitamine A analogen. Voor natuurlijke vitamine A ligt de grens hoger. Deze zal niet snel bereikt worden met een normale multivitamine.

Omdat de Natural Multi alleen pro-vitamine A bevat dat nog moet worden omgezet in actieve vitamine A, is hypervitaminose (overdosering) van actieve vitamine A uitgesloten. Overigens zouden wij ook wel een bescheiden dosering voorgevormde vitamine A (retinol) in de Natural Multi willen opnemen. We hebben hiervoor nog geen geschikte natuurlijke bron gevonden.

Stapeling van Vitamine D kan plaatsvinden. Dit gebeurt in veel gevallen bij doseringen van meer dan 10.000 eenheden vitamine D per dag. In de praktijk wordt een dosering tot 2.000 eenheden per dag als veilig gezien. Daarboven wordt aangeraden om zo een aantal maal per jaar de bloedwaarde van vitamine D te controleren om zo een naderende hypervitaminose vroegtijdig te kunnen vaststellen. Natural Multi bevat 1000 eenheden vitamine D en is veilig voor lange termijn gebruik.
andre
''Sommige sporters verliezen heel veel natrium bij het zweten. Dit is te herkennen aan zweetplekken die wit uitslaan wanneer ze opgedroogd zijn. Voor deze mensen is het raadzaam extra zout te eten (bijvoorbeeld brood of aardappelen die gekookt zijn met voldoende zout).''

in donkere kleren zie ik idd witte vlekken onder de oksels, krijg ze niet meer eruit, altijd gedacht was van deodorant.
in mijn familie hebben we te hoog bloeddruk, vandaar dat ik oplet met zout, als ik kook gebruik ik zout met kalium ( groen potje bij jumbo ) . ik eet momenteel 8 snijden brood per dag ( volkoren ) . of raad je me aan om wat zout te doen in mijn flesje water ? want drink rond de 3 liter per dag

''Ook een groter verlies van het mineraal zink schijnt op te kunnen treden wanneer men veel zweet. Een kleine aanvulling door middel van de Natural Multi kan dit verlies in voldoende mate compenseren. Het is wel van belang dat de voeding die men eet al voldoende zink bevat om de normale behoefte te dekken (m.n. vlees is rijk aan zink).''

ik eet bijna elke dag kip als vlees , is dat ook rijk aan zink ? of raad je me andere vlees meer te eten ?

de vitaminen :

is het misschien niet gezonder en ook om stapeling te vermijden 1pot ( 45 dagen ) te gebruiken en dan 1,2,3 of 4 weken niet te gebruiken en dan weer gebruiken en zo telkens herhalen ?

ik moet wel zeggen goeie beschrijving, duidelijk antwoord daar heb ik zeker iets aan

bedankt
Multi geschikt voor kinderen?
1
Ron Fonteine
Is multi geschikt voor kids?
Powersupplements
Hoi Ron,

Het formaat van de capsule van de Natural Multi zal wat te groot zijn voor veel kinderen. Afgezien daarvan is de multivitamine geschikt voor kinderen als je een dosering van 1 capsule per dag aanhoudt.

Kris
Magnesiumoxide in Natural Multi
1
Romen
Magnesiumoxide, er wordt overal vermeld om juist een multivitamine te mijden wanneer er Magnesiumoxide in verwerkt zit. Dit is namelijk een laxerend middel.. Erg zonde, anders had ik de multivitamine wel gekocht. Zijn jullie er niet van bewust dat dit een laxerend middel is? Er wordt vaak gekozen niet vanwege alleen de opnametijd, maar vanwege het laxerende effect. magnesiumbisglycinaat of magnesiumcitraat wordt dan gebruikt.
Verder een hele hette multivitamine!

Groet,

Romen
Powersupplements
Hallo Romen,

De hoeveelheid magnesiumoxide in de Natural Multi werkt niet laxerend. Daarvoor wordt er te weinig van gebruikt. Omdat magnesiumoxide zo'n groot aandeel elementair magnesium bevat is er ook maar weinig magnesiumoxide nodig.

Magnesiumoxide is overigens een sterk onderschat voedingssupplement. Internet staat vol van de beweringen dat het niet goed wordt opgenomen. Die aanname is twijfelachtig. Vrijwel alle studies naar de opname van magnesiumverbindingen kijken op korte termijn (enkele uren). Magnesiumoxide lijkt zich te gedragen als een 'slow release' vorm van magnesium.

Onze praktijkervaringen van de afgelopen 20 jaar wijzen uit dat magnesiumoxide een effectieve en veilige vorm van magnesium is. Van de 'mainstream' vormen van magnesium geeft magnesiumoxide misschien wel het minste bijwerkingen. Dit in tegenstelling tot het vrij heftige magnesiumbisglycinaat en magnesiumcitraat.

Alle vormen van magnesium in supplementen kunnen overigens laxerend werken! In feite kunnen heel veel geconcentreerde voedingssupplementen een laxerend effect hebben.

Magnesiumoxide is in de geneeskunde gekozen als laxeermiddel, maar men had ook magnesiumcitraat of magnesiumbiglycinaat kunnen gebruiken. Waarschijnlijk heeft men voor magnesiumoxide gekozen omdat deze de darmwand niet irriteert. Magnesiumoxide is heel mild. Met magnesiumcitraat (smaakt zuur) of magnesiumbiglycinaat (smaakt metallisch) is mijn persoonlijk ervaring dat het heel zwaar op de maag ligt.

Of een magnesiumverbinding laxerend werkt is overigens afhankelijk van de dosering. Als we kijken naar de hoeveelheid elementair magnesium per dosering en niet naar de absolute hoeveelheid van de verbinding, dan is magnesiumoxide zeker niet sterker laxerend dan de andere vormen. Magnesiumoxide is waarschijnlijk minder laxerend dan magnesiumcitraat per mg elementair magnesium.

Kris
Afmeting van capsules Natural Multi
1
Angelique
Zijn dit grote tabletten? Ik heb een autistische zoon die het slikken van pillen erg lastig vindt.
Powersupplements
De afmeting van de capsules is vrij fors. Je kunt de grootte vergelijken met een de veel voorkomende visoliecapsules van 1000 mg.

Ondanks dat de capsule vrij makkelijk slikt door de vorm en doordat het een softgel capsule betreft, denk ik dat je zoon deze capsule liever niet slikt.

Een oplossing is een gaatje te prikken in de capsule met een mes of vork (heel dicht bij de punt vasthouden en vingers tegen de capsules houden om uitschieten te voorkomen). Daarna kan de olieachtige pasta in de capsule eruit geduwd worden.

Hier dient zich echter een nieuw probleem aan: De pasta smaakt bitter.
Vraag 11 t/m 20 van 33
Natural Multi

Natural Multi

4.7674(129)
Écht natuurlijke vitamines
Met extra vièrge olijfolie
Zinvolle doseringen
Vrij van synthetische vitamines
Een écht natuurlijke multivitamine
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Visolie (Omega-3)
Visolie (Omega-3)