Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1353 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g

Eiwitshake op niet trainings dagen?

23 maart 2011 17:01
Nick
Zijn eiwitshakes ook zinvol op dagen dat je niet traint? Want ik hoorde dat je van teveel eiwit dik wordt, mijn doel is om spiermassa op te bouwen en geen vet aan te zetten. Ik train 3x in de week (2x kracht training en 1x cardio) zou ik dan alleen op trainingsdagen een shake moeten nemen of elke dag? En verder, is creatine dan niet eerder aan te raden aangezien ik geen extra vet wil?

Alvast bedankt
24 maart 2011
Powersupplements - Kris
10:47Hoi Nick,

Eiwitshakes op niet-trainingsdagen zijn alleen nodig als je gewone voeding niet voldoende eiwit bevat om de spiergroei te optimaliseren. Je zit goed met 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Stel je weegt 75 kg. Dan krijg je voldoende eiwit binnen als je dagelijks 150 gram eiwit eet. Vlees bevat zo\'n 20 gram eiwit per 100 gram. Een ei is zo\'n 6 gram eiwit. Melk bevat meestal 7 gram eiwit per glas.

Let wel dat er factoren zijn die je eiwitbehoefte kunnen verhogen. Bijvoorbeeld als je wat minder calorieŽn gaat eten om wat vet kwijt te raken. Tijdens zo\'n caloriebeperkt dieet kan je snel spiermassa verliezen. Extra eiwit kan dit tegengaan.

Hetzelfde geldt als je extra cardio erbij gaat doen. Ook dat kan de eiwitbehoefte verhogen tenzij je extra calorieŽn gaat eten om te compenseren voor het verhoogde energieverbruik.

Creatine is een supplement dat op een heel eigen wijze de spiergroei stimuleert. Je kunt het niet vergelijken met eiwitten. Je zou voor elk supplement afzonderlijk moeten beslissen of je het wilt toevoegen.

Het klopt wel dat creatine geen hoeveelheid calorieŽn van betekenis bevat en dus op die manier niet bijdraagt aan vetopslag.