Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1507 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Pure Whey Protein Isolate 2000g: 145 vragen

Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g

gebruik van pure whey protein op rustdagen

7 maart 2016 10:19
bart croese
beste ,

ik ben sinds drie maanden 2 keer per week aan het sporten als ik eiwit shakes neem , doe ik dat dan alleen op de dag van sporten of neem ik ze 7 dagen per week ?, en geld dit dan ook voor creatine ?. ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

mvg bart croese
7 maart 2016
Powersupplements
11:33Hoi Bart, Voor optimaal spierherstel en spiergroei hebben spieren extra eiwitten nodig. Die verhoogde behoefte begint tijdens de training en is het sterkst de eerste 24 uur na een training. Na die tijd heeft een hogere eiwitinname waarschijnlijk vooral een positief effect door de spierafbraak wat te remmen. Het remmen van spierafbraak is net zozeer van belang als het stimuleren van spiergroei. Het verschil tussen deze twee bepaalt of de spier kan groeien en/of goed herstelt van de training. Een wat hogere eiwitinname na de eerste 24 uur na training heeft daarom nog steeds een (netto) positief effect. Met 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht zit je in de meeste gevallen goed. Je kunt op basis van de voedingsmiddelen die je eet, berekenen of je aanvullend een eiwitshake nodig hebt. Stel dat je via voeding al 1,5 gram eiwit per kg lichaamsgewicht per dag binnenkrijgt, dan is het alsnog een goed idee om direct na je training een eiwitshake te gebruiken. Ook de ochtend na je training, is de wei eiwit shake erg gunstig. De snel opneembare wei eiwitten met hun gunstige aminozuursamenstelling geven een heel krachtige stimulans aan de spiergroei. Voor creatine geldt dat je dit het beste elke dag kunt innemen. Voor iemand van 80 kg is een dagelijkse dosering van 4 gram geschikt. Je kunt die 4 gram na je training innemen, bij het avondeten of bij je ontbijt. Je mag creatine het hele jaar door gebruiken. Kris

Whey isolaat aan powercake toevoegen?

16 februari 2016 09:53
Sabine
Beste Kris,

Graag wil ik voor onderweg een powercake meenemen en dus eiwit isolaat toevoegen aan de cake.
Kan je whey isolaat verhitten?

Hartelijke groet,
Sabine
16 februari 2016
Powersupplements
10:58Hoi Sabine, Wei eiwit isolaat mag verhit worden. Dit geldt voor de naturel variant zonder zoetstof en voor de stevia whey isolaat. De zoetstof sucralose kun je beter niet gebruiken in voedingsmiddelen die gebakken worden. De zoetstof stevia is wel bestand tegen een dergelijke mate van verhitting. Hoe de verschillende aroma's reageren op verhitting is ons niet bekend. Met de naturel whey heb je een vrijwel smaakneutrale toevoeging. Kris

maximaal aantal doseringen per dag

21 december 2015 12:15
Anoniem
Beste,

Er staat bij de uitleg dat voor sporters maximaal 4 schepen per dag mag nemen van pure whey protein isolate. Als ik dan goed begrijp drink ik dan 4x een mixstar leeg per dag? Altijd met 200ml melk? Ik doe bodybuilding

Alvast bedankt
21 december 2015
Powersupplements
13:21Je kunt 4 maatscheppen whey verdelen over 4 momenten op de dag. Maar je kunt ook tweemaal een dubbele dosering nemen. Het verschilt van persoon tot persoon of een dubbele dosering goed verwerkt zal worden. Een dubbele dosering is vooral handig voor krachtsporters/bodybuilders die heel hard trainen, een snelle stofwisseling hebben of al een grote spiermassa hebben. Per maatschep pure whey protein isolate gebruik je bij benadering 200 ml melk of andere vloeistof.

neutrale eiwitpoeder zonder smaak

18 augustus 2015 09:52
anoniem,
Waar vind ik hoe je neutrale eiwit poeder kan bestellen?
Ik zie alleen maar smaken staan.
18 augustus 2015
Powersupplements
11:55De neutrale smaak staat in de lijst als 'naturel'. De naturel smaakvariant kun je momenteel alleen krijgen bij de eiwitpoeders 'Pure Whey Protein Isolate' en 'Micellar Casein'.

Versnelde veroudering door eiwitten?

5 augustus 2015 11:53
Richard
Meer een algemene vraag over eiwitten. Zorgt juist het nemen van extra eiwitten en dan bijzonder door het nemen van eiwitshakes, niet voor een versnelde veroudering en kans op hart en vaatziekten?

wetenschappelijke studies

11 mei 2015 06:53
andres
ik weet niet waar ik deze vraag moest zetten ...
is er een bepaalde site waar jullie gaan kijken voor wetenschappelijke studies ?
want op internet staat zoveel te lezen en tegenstrijdige antwoorden.
11 mei 2015
Powersupplements
09:01De makkelijkste bron is Pubmed.

Isolaat / concentraat / hydrowhey

20 april 2015 13:58
Jovanni
Beste meneer/ mevrouw,

Ik heb een vraagje over de verschillende soorten whey. Ik doe al een half jaar aan bodybuilding (ben 16 jaar maar al uit gegroeid). Sinds kort ben ik begonnen met supplements & is mijn pot whey perfection op. Ik wil graag verschillende dingen proberen om te kijken wat het best op mijn lichaam zal werken (naast gezonde voeding natuurlijk). Ik heb veel onderzoek gedaan naar nutritie, training en spieren alleen kan ik niet precies begrijpen wat het verschil is tussen whey concentraat, isolaat & hydrowhey. Ik weet dat ze verschillende procedures hebben en lichter of sneller worden opgenomen in je lichaam. Maar dan is het nog steeds niet helemaal duidelijk, wat is afgenomen of juist bijgekomen. Verbanden met hormonen en de groei die je zou gaan maken. Kunt u hier mij wat meer over uitleggen?

Met vriendelijke groet, Jovanni

Bcaa’s nog nodig naast whey?

20 april 2015 09:17
Henk Jan
Hallo,

Is het nog nodig om, naast 2 doseringen van 30 gr whey isolaat per dag, los bcaa’s erbij te nemen? Dit als extra ondersteuning? Op internet wordt gemiddeld zo’n 15 gr bcaa’s per dag aangeraden. Kom ik hier al aan met mijn 2 doseringen whey isolaat?
20 april 2015
Powersupplements
11:45Hoi Henk-Jan, Wei eiwit bevat zo'n 25% BCAA aminozuren. Met twee scoops van 30 gram zit je op ruim 50 gram eiwit (na correctie voor vochtgehalte). Dit komt overeen met zo'n 13 gram BCAA's. De hoeveelheid van 15 gram BCAA's die je noemt, is dat een advies voor BCAA's uit voeding of als voedingssupplement? Voor een voedingssupplement is dit namelijk aan de hoge kant. (Maar gerekend vanuit voeding als totale dagelijkse inname dekt het maar net de behoefte van iemand die geen intensieve sport beoefent). Een krachtsporter doet er goed aan om in ieder geval 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht te eten. Dat geldt als hij ondertussen ook genoeg calorieën eet. Voor een sporter van 80 kg komt dit op 120 gram eiwit. Als je voedsel met hoge kwaliteit eiwitten eet, dan bevat die 120 gram eiwit ruim 20 gram BCAA's. Een aanvulling van 5 tot 10 gram BCAA's is een aanzienlijke aanvulling ten opzichte van de bovengenoemde 20 gram BCAA's uit voeding. Die aanvulling met BCAA's kan volgens studies spiergroei bevorderen en vetmassa verminderen. Vooral bij een timing van BCAA's rond de training, zijn deze aminozuren effectief. Het gebruik van BCAA's naast whey is dubbelop wanneer het wei eiwit gebruikt wordt bovenop een al heel eiwitrijke voeding. Maar in veel gevallen kan extra inname van BCAA's zorgen voor een versnelde spieropbouw en een betere opname van koolhydraten in spiercellen. Uit onderzoek naar de spieropbouwende werking van het BCAA aminozuur L-leucine blijkt dat het effect langzaam op spieropbouwende processen minder wordt bij hogere doseringen. In 1 studie topte het effect af bij zo'n 20 gram leucine. Een Nederlandstalig verslag lees je op de site Ergogenics. Wij raden sterk af om zo'n extreem hoge dosering L-leucine of BCAA's te gebruiken i.v.m. mogelijke giftigheid voor zenuwcellen! Voor mensen die een hogere BCAA inname nastreven om effecten op spiergroei te maximaliseren, is een extra BCAA of L-leucine supplement tot 10 gram per dag te gebruiken naast wei eiwit. Het verdient de voorkeur om bij hogere doseringen ook wat koolhydraten (bijvoorbeeld wat fruit) te gebruiken om de opname van de aminozuren in spiercellen te bevorderen. Het gebruik van BCAA's naast whey eiwit is niet alleen effectiever dan het gebruik van alleen BCAA's. Het is ook de beste manier om op veilige wijze hogere doseringen BCAA's binnen te krijgen. Tot slot het volgende: Het is waarschijnlijk dat een deel van het effect (op spieropbouw én vetverbranding) van extreem hoge doseringen L-leucine voortkomt uit de omzetting van L-leucine naar Beta-hydroxy-beta-methylbutyraat, ofwel HMB. Het is naar onze mening een betere strategie om 'normale' doseringen BCAA's of leucine aan te vullen met HMB, dan de BCAA aminozuren te superdoseren. Onze bodybuilding stack bevat naast het basissupplement creatine een pot L-leucine en een pot HMB.

whey zonder zoetstoffen

9 maart 2015 13:10
anoniem
Ik zoek pure whey protein zonder zoetstof
9 maart 2015
Powersupplements
14:12De naturel versie van Pure Whey Protein Isolate is een whey zonder zoetstoffen. Het bevat alleen maar wei eiwit isolaat en minder dan 1 % sojalecithine om het eiwit instant oplosbaar te maken.

Supreme Gainer vs Whey Isolate na het fietsen

10 februari 2015 14:50
Anoniem
Beste,

Ik fiets geregeld en heb na lange tochten wel wat recuperatie drank nodig. Ik heb nog Creapure van jullie staan en heb ook de Whey al gekocht. Nu wil ik een combinatie van Magnesium en taurine, L-glutamine en creapure uitproberen omdat dat in het verleden al goed gewerkt heeft. Daarnaast wil ik als recuperatie drank een wei supplement nemen.
Wat zijn precies de verschillen en voor- en nadelen bij deze gainer en whey isolate? Let wel, ik wil lean muscle opbouwen en niet noodzakelijk gewicht. Wat er bij komt aan spieren is natuurlijk welkom.
Mvg
10 februari 2015
Powersupplements
16:01Hoi Stefaan, Na het fietsen van lage tochten is het van belang om de koolhydraatreserves aan te vullen. Daarnaast moeten de spieren zelf herstellen. Hiervoor zijn eiwitten een cruciaal ingrediënt. Samen werken eiwitten en koolhydraten het meest optimaal. Spierherstel gaat makkelijker en ook het aanvullen van de voorraad glycogeen in de spieren verloopt vlotter met de combinatie van eiwitten en koolhydraten. Als je genoeg koolhydraten uit je voeding haalt (bijvoorbeeld met rijst, havermout, pasta of aardappelen) dan is het niet nodig om extra koolhydraten in de vorm van een voedingssupplement te gebruiken. Onze Supreme Gainer combineert wei eiwit isolaat met koolhydraten in de vorm van maltodextrine. Dat is het grootste verschil met pure eiwit supplementen. Voor veel mensen zijn de extra koolhydraten niet nodig. Zelfs als je lange afstanden fietst is het waarschijnlijk nog goed mogelijk om je koolhydraten met gewone voeding aan te vullen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je dit opvangen met de Supreme Gainer. Een andere optie is om tijdens het fietsen al wat koolhydraten aan te vullen (sportdrank of maltodextrine met water, een beetje fruitsap of siroop en een snufje zout). Je kunt dan na het fietsen een eiwitshake nemen voor de eiwitten. Aan de eiwitshake kun je creatine, glutamine en magnesium & taurine toevoegen.

eiwitpercentage whey

3 februari 2015 11:23
John van beek
Beste,

Ik ben een beetje sceptisch geworden over het aantal procent eiwitten wheys bevatten.. Dit omdat een paar maanden terug een populair verkooppunt zeer negatieve test resultaten had in hoeverre is het correct wat er bij jullie op het etiket staat?
3 februari 2015
Powersupplements
12:45Hoi John, Wij begrijpen je onzekerheid. Veel mensen zijn gedupeerd en gefrustreerd door het handelen van het bedrijf waar je op doelt. Je kunt gerust zijn dat je bij Power Supplements wel kwalitatief goede supplementen geleverd krijgt. In tegenstelling tot het bewuste bedrijf, is ons doel niet om zoveel mogelijk spullen te verkopen / marktleider te worden. Iemand die bekend is met deze markt zal kunnen bevestigen dat veel van onze keuzes commercieel gezien niet slim zijn. Zo gebruiken we te dure ingrediënten om op prijs te kunnen concurreren. Daarnaast verkopen we heel veel supplementen gewoonweg niet omdat we er niet van overtuigd zijn dat ze werken of dat ze veilig zijn. Over het eiwitpercentage van whey supplementen valt veel te zeggen. Het is nooit een vast percentage. Er is altijd sprake van enige fluctuatie vanwege onder meer schommelingen in het vochtgehalte. Dat is ook de reden dat het eiwitpercentage door eiwitfabrikanten altijd op droge stof wordt gedeclareerd. We hebben geprobeerd de opbouw van onze whey supplementen zo helder mogelijk uiteen te zetten op onze productpagina. Je kunt voor elke smaak zien hoeveel toevoegingen er gebruikt zijn. We specificeren dit tot op een honderdste deel van een procent. Ik ken niet een bedrijf die deze openheid van zaken geeft. Met behulp van het gehalte van elk van de toevoegingen kan je uitrekenen rond welk eiwitpercentage het whey supplement voor elke specifieke smaak zal uitkomen. De reden dat het eiwitpercentage van het populaire bedrijf veel lager uitkomt, is doordat er extra toevoegingen gedaan zijn die niet werden genoemd. Ik meen dat er zo'n 7% fructose werd toegevoegd en meerdere procenten van het aminozuur glycine. Dit soort toevoegingen zullen natuurlijk grote effecten hebben op het eiwitpercentage. Op basis van onze exacte input is vrij nauwkeurig te berekenen wat de gemiddelde voedingswaarde is per smaak. Vanwege fluctuaties door vocht (meestal 4-5%) en variaties op basis van smaak (meer of minder aroma), geven we echter maar 1 voedingswaarde op. Anders wordt het geheel erg onoverzichtelijk. Je kunt er echter van uitgaan dat de waarde vrij accuraat is. Kris

Spiergroei: Aanvullen met welke supplementen??

26 juni 2014 11:31
TomN
Beste Power supplies,

Ik plaats mijn vraag hier omdat ik zie dat er duidelijke en serieuze antwoorden gegeven worden, mijn complimenten daarvoor!

Sinds kort ben ik (31 jaar, 1.85 en 76kg) begonnen met extra trainen voor spieropbouw. Ondertussen veel gelezen over voeding, training en supplementen en ook een aantal aanpassingen gedaan.

Allereerst ben ik dus meer gaan trainen. Maandag, Woensdag en vrijdag een krachttraining voor het bovenlijf waarbij ik let dat de intensiviteit hoog is daarnaast probeer ik 1 keer per week hardlopen (5-7 km meestal dinsdag ofzo) en te wielrennen(+/- 60 km meestal zondags). Daarbij probeer ik mijn 8 uur slaap te halen per nacht maar hier moet ik nog wat aan werken, meestal is dit minder.

Ook ben ik gaan letten en registreren van mijn voeding en wat ik hier belangrijk vind is dat ik wel dag een beetje kan zondigen dmv. wat lekkers eten of savonds een biertje te doen. (leven moet ook leuk zijn).
Hier even een gemiddelde dag:

Ontbijt (7:00) - Kwark (of 2 boterhammen kaas), Glas Melk
Tussendoor (10:00) - 2 boterhammen kaas en een Breaker
Lunch (12:30) - 2 boterhammen kipfilet, Glas melk
Diner (18:30) - Aardappels Groente Kipfilet / Pasta oid
Snack (21:00 in de vorm van fruit of Kwark

Samen is dit goed voor ongeveer 2600-3000 kcal, 90-100 gr eiwit, 160-180 gr koolh. en 40-50 gr Vet. De hele dat door probeer ik nog veel water te drinken en af en toe een lekker bakkie koffie (zwart).

De training is meestal na het eten omwille de tijd dus rond 19:30 ofzo maar als het voor het eten kan doe ik dat (zeg rond 17:30-18:00)

Nu wil ik de groei gaan versterken/optimaliseren met wat supplementen. Nu is mijn vraag welke kan ik het beste gebruiken want door de bomen zie ik het bos niet meer. Hier even een opzetje hoe ik het in gedachte had maar wil graag wat advies of jullie mening hierover:

- 10:00 en een half uur voor de training eiwit aanvullen met wey protein isolaat (per keer +/- 40 gr)
- Voor/Na de training BCAA capsules voor extra aminozuren etc.
- Na de training Creatine voor extra opbouw spieren

Zouden jullie dit ook zo adviseren en zo niet wat kan/moet er anders.

Alvast bedankt voor het advies!

mvg Tom

Spiermassa met shakes

21 mei 2014 09:57
Snooke .i
Beste,

ik heb van een aantal leeftijdgenoten gehoord dat een shake elke ochtend en/of avond de spiermassa flink laat toenemen. Klopt dit? zoja, wat is de aanbevolen hoeveelheid shakes om veel spiermassa op te bouwen.
Verder heb ik een ’’slank’’ lichaam (niet veel spiermassa), ik gebruik al een half jaar creatine, maar veel merk ik er niet van, heeft u nog enig ander advies voor een grote toename van spiermassa.

Mvg,
21 mei 2014
Powersupplements
12:18Voor het ontwikkelen van spiermassa zijn een paar factoren van belang: - Intensieve, niet te lange trainingen met gewichten - Goede rust / goede slaap / weinig stress - Voldoende eiwit uit voeding en eventueel uit shakes (een totaal van 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag is genoeg) - Voldoende calorieën Het is de factor calorieën (en sinds de internetrevolutie ook de factor slaap) waar veel jonge mannen de mist in gaan! Je bent jong, je stofwisseling is nog snel, je bent druk in de weer en je eet te weinig. Het gevolg: een tekort aan energie om het energievretende proces van spieropbouw te ondersteunen. De beste oplossing is heel veel eten. Niet alleen eiwit is van belang. Voor de jonge man zijn ook koolhydraten van groot belang! Vaak wordt dit vertaald in het eten van heel veel boterhammen. Dat leidt vaak tot vetopslag vanwege de margarines en soms ook het zoete beleg. Veel mensen lijken ook het brood zelf niet zo goed te verdragen. Bij het eten van grote hoeveelheden kan dat een probleem worden. Beter is het om volwaardige maaltijden klaar te maken met groenten, vlees of vis en bijvoorbeeld rijst. Iemand met een magere bouw en vooral een laag vetpercentage moet vervolgens heel veel hiervan eten. Dat kan moeilijk zijn, maar het eten van grote maaltijden is te trainen. Het steeds klaarmaken van die maaltijden kan wel een probleem zijn. Het kost tijd die niet iedereen heeft. En misschien kost het ook wel meer geld dan je zou willen. Goed voedsel is duur. Shakes kunnen het leven makkelijker en goedkoper maken. Je hebt je 'maaltijd' een stuk sneller klaar. Je moet er echter voor waken dat je niet teveel op shakes vertrouwd. Goed voedsel moet de basis blijven vormen. Het aantal shakes dat je op een dag kan gebruiken is een beetje afhankelijk van hoe je voedingspatroon er nu uit ziet. Overigens raad ik voor gewichtstoename niet de Pure Whey Proteine Isolate aan, maar de Supreme Gainer. Hiervan zou je per dag maximaal 8 maatscheppen moeten gebruiken. Het beste neem je hiervan meerdere maken per dag 2 maatscheppen aanvullend op maaltijden.

Navul verpakking

25 april 2014 13:45
John Engelen
Is het niet handiger om met navul verpakkingen te werken. Kun je namelijk iedere keer de zelfde pot gebruiken.

Vr. groeten
John
25 april 2014
Powersupplements
15:46We hebben dit al wel eens bekeken, want ook wij vinden het niet fijn dat er zo veel potten nodig zijn (al is het fijn dat het tegenwoordig makkelijker is plastic voor recycling aan te bieden). Kostenvoordeel speelt nauwelijks een rol; het blijkt maar om een paar procent verschil te gaan. Het probleem is echter de logistiek. Het heeft al veel voeten in aarde om voldoende potten van 1 en 2 kg en zakken van 15 kg van alle smaken op voorraad te houden, als daar nog navulzakken in alle smaken bij moeten komen (niet alleen whey maar ook caseïne, gainer, etc) dan worden de logistieke problemen nog groter. Voor ons is dat de belangrijkste reden om het (op dit moment) nog niet te doen.

lactose percentage

25 maart 2014 21:10
Erwin Kamphuis
Hallo,

Ik wil de Whey Protein eventueel gaan toevoegen aan mijn vogelvoeding, maar wil dan wel graag weten hoe hoog het lactosegehalte is.
Graag uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Erwin Kamphuis
25 maart 2014
Powersupplements
22:11Hallo Erwin, dit staat op de productpagina onder "Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram". Het percentage is 1,9%.

Hoe whey shake klaarmaken?!

17 maart 2014 15:29
Anoniem
Hoeveel gram in hoeveel water per whey shake?!

Mvg
17 maart 2014
Powersupplements
16:30Je maakt je whey shake met één maatschep eiwitpoeder (ongeveer 30 gram) op 200 ml vloeistof.

Whey Isolaat vooraf klaarmaken

29 januari 2014 16:10
Saskia
Ik gebruik Whey Isolaat nu 3 weken en dit bevalt erg goed. Nu gebruik ik dit graag in de yoghurt.
I.v.m. werk neem ik het graag kant en klaar mee. Maar hoe lang van tevoren kun je dit klaarmaken en bewaren?
29 januari 2014
Powersupplements
17:13Hoi Saskia, Als je de mix koel bewaard, kan je het een dag van tevoren al klaarmaken. Als je het ongekoeld mee naar je werk neemt, blijft het tot het einde van je werkdag goed.

Beachvolleybal: hoeveelheid whey, wanneer innemen?

16 januari 2014 10:14
Danny
Beste Powersupplements,

Ik ben sinds vandaag begonnen met een krachttrainingsschema wat sterk gekoppeld is aan de spieren die ik bij mijn sport gebruik; Beachvolleybal. In deze krachttraining is dus vooral de ontwikkeling van deze arm/schouder/been/rug spieren van belang en is het zeker niet de bedoeling dat het een bodybuilding lichaam wordt, dus gericht op power en stabiliteit. Ik ben 1,80m en weeg op dit moment 80kg met al redelijk goed atletisch lichaam en redelijke spiermassa.

Op dit moment doe ik de krachttraining 2x per week, dit zal binnen een aantal weken naar 3x per week gaan, daarnaast doe ik op de andere dagen de beachvolley training.

Nu heb ik hiervoor het O-Mega pakket besteld. Waarvan ik in ieder geval voor de visolie 3 capsules per dag wil gaan slikken, is dit voldoende? of teveel?

In het pakket zit ook de Pure Whey Protein Isolate, nu ben ik heel benieuwd hoe ik hiermee moet omgaan? Wanneer moet ik nou precies deze eiwitten innemen voor het herstel en onderhoud van de spieren enzo, want het gaat me vooral om het herstel en goed behoud van mijn spieren, de kracht komt met de krachttraining wel en dit hoeft niet versneld te worden hierdoor.

Ik hoop dat jullie een antwoord hierop kunnen geven en dat ik ermee aan de slag kan.. Alvast bedankt!!
16 januari 2014
Powersupplements
11:24Hoi Danny, Voor een beter en sneller herstel van je trainingen kan je de whey voor of na je krachttraining nemen. Het behoud van je spiermassa zal niet zo moeilijk zijn tenzij je veel lange trainingen beachvolleybal doet. In dat geval kan je ook na de beachvolleybal trainingen een beetje whey drinken en wat koolhydraten eten. Ik ga er van uit dat je voeding van een goede kwaliteit is. Je moet dagelijks voedingsmiddelen eten met hoogwaardige eiwitten er in. Denk aan vlees, vis, eieren, zuivel. Het hoeft niet heel veel eiwit te zijn omdat je geen spiermassa wilt opbouwen en omdat je niet wilt afvallen met een calorie-arm dieet. Maar mocht het zo zijn dat je gedurende de dag echt heel weinig hoogwaardige eiwitten eet, dan zou je ook bij bijvoorbeeld je ontbijt wat whey kunnen nemen. Met 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag uit voeding plus supplementen heb je zeker genoeg. Voor jou komt dat totaal op 120 gram per dag. Als je een redelijk constant trainingsprogramma hebt en niet teveel spierpijn, dan red je het waarschijnlijk ook wel met een totale eiwitinname van 100 gram per dag.

Schuim op eiwitshake

9 december 2013 10:19
Nick Bol
Hallo, ik heb onlangs uw whey en caseïne (beide naturel en wat me goed bevalt) gekocht. Beide schuimen redelijk en zeker caseïne doet dit. Het lukt me bijna niet om dit schuim op te drinken, want als ik water toevoeg blijft de schuim bestaan. Nu is mijn vraag: wat is deze schuim? En zit hier caseïne of whey in? Bedankt voor uw antwoord.
9 december 2013
Powersupplements
11:40Hoi Nick, Een vetarme eiwitshake zal schuimen als je het schudt. Het schuimen door schudden/shaken is een eigenschap die eiwitten hebben. Vet gaat het schuimen tegen. Het sterkst schuimende type eiwit is ei-eiwit. Dit is ook 100% vetvrij. Voeg je wat vet toe (eigeel), dan kan je ei-eiwit niet meer mooi opkloppen. Omdat de micellaire caseïne en whey isolaat shakes behoorlijk vetarm zijn, schuimen ze wat meer dan de meeste shakes die je misschien gewend bent. Zoals gezegd vermindert vet (of olie) het schuimen. Maak je de shake aan met halfvolle of volle melk, dan schuimt het al een stuk minder en zal het schuim ook sneller wegtrekken. Een klein beetje olijfolie in water doet ook wonderen. Er is een nog simpelere methode om het schuimen tegen te gaan die vaak goed werkt: minder lang schudden :-) Veel mensen schudden langer dan nodig is. Meestal is twee of drie keer krachtig schudden al genoeg. Wat je ook nog zou kunnen proberen is het shaken zonder zeefje. De Micellar Casein mixt prima zonder zeefje. Kris

essentiële aminozuren in whey isolaat versus concentraa

25 november 2013 15:10
Julian Tillema
ik vroeg me af zouden jullie ook concentraat whey eiwit zakken kunnen maken want door de isolate gaan essentiële eiwitten verloren.
25 november 2013
Powersupplements
16:16Hoi Julian, Bij whey isolaat die gemaakt is door middel van de zogenaamde ion-exchange methode zal het aminozuurprofiel veranderen. Ook kunnen aminozuren bij die methode beschadigd raken. Onze Pure Whey Protein Isolate bevat eiwit dat gefilterd is met microfiltratie en ultrafiltratie. Deze techniek werkt met superfijne zeefjes. Het wei eiwit raakt hierdoor niet beschadigd. De whey isolaat is vergelijkbaar met whey concentraat maar is zuiverder (minder vet en lactose). De verhoudingen essentiële aminozuren zijn nagenoeg hetzelfde. Het eiwit is vrijwel volledig ongedenatureerd (intact). Kris

Whey isolaat voor Spiergroei?

21 november 2013 11:09
Daniel Anders
Hallo,

Ik train nu al bijna 2 jaar. Naast mijn voeding, waarmee ik erg bezig ben, gebruik ik nog geen supplementen.
Ik ben 'droog' getraind (1,85cm, 73kg, BF 11-13% (weegschaal vind ik niet geheel betrouwbaar), en wil dit ook zo houden.
Wel wil ik dat mijn spieren iets voller worden, dus ik wil iets groeien maar niet 'te groot' worden.
Omdat ik het gevoel heb dat ik hier met voeding niet alleen in slaag, bekijk ik nu mogelijke supplementen.

Is whey isolaat geschikt voor spiergroei?

En mocht ik daar over een tijd mee stoppen, wat is dan het gevolg? Raak ik dan weer massa kwijt?

Graag uw advies!

Daniel

Goedkoopste whey eiwitten

10 augustus 2013 08:21
M Davenport
Beste mensen,
bij mijn zoektocht naar goedkope eiwitten heb ik jullie site gevonden! Deze zak is verreweg de goedkoopste whey isolaat die ik tot nu toe heb aangetroffen. Denken jullie in de toekomst misschien ook van dit soort zakken te maken met whey concentraat voor misschien nog betere prijzen? Ik weet dat whey isolaat het hoogste eiwitpercentage bevat maar als ik in de bulk zit dan is 80% eiwit ook goed te doen. Als het de prijs nog verder drukt dan heb ik niet te klagen over dat kleine beetje extra vet. Ik heb zowiezo niks te klagen want deze prijs is al super. :!

ingrediënten whey isolaat

1 augustus 2013 07:28
Nele Claes
Beste,

Ik ben op zoek naar een eiwitrijke shake, maar er mag absoluut geen suiker in zitten.
Is het mogelijk me de samenstelling te bezorgen?

Alvast bedankt.

Whey protein isolate Or Weight gainer?

23 juni 2013 07:09
Anoniem
Hi there,
What would be the best product for me, if i not only want muscle growth But i want to gain a bit weight too Ive been working out for quite a while now, Tho i have visible muscle and am happy with it I really think i need more fat.
And i can't seem to gain weight.
So my question is Do i go for Whey Pro Isolate Of weight Gainer?( I dont want to lose more weight as i burn fat really fast)
I hope for a fast answer,
Thanks in advance !
23 juni 2013
Powersupplements
09:18If your goal is just to gain weight, then you just need more calories. This is more easily achieved by using the weightgainer than by using whey protein isolate. But the weight gainer hasn't been designed to gain 'just weight' or fat. A better approach would be to eat calorie dense whole foods. When you want to gain fat weight it's most efficient to combine carbohydrates and fats in large quantities. A good example is whole wheat bread with real butter and honey. That's an excellent way to gain fat weight. You can use dried fruits as snacks. Of course you can also opt for cookies, candies and pie. But that will really damage your health.

Inname whey eiwit en bcaa

6 juni 2013 11:13
Anoniem
Beste PS,

Wat raden jullie aan voor de inname van jullie whey eiwit en bcaa s. Momenteel eet ik avondeten een uur voor het trainen, neem ik bcaa's vlak voor het trainen en meem ik na het trainen een whey shake met bcaa's. Ik ben de laatste tijd veel afgevallen door aanpassing in mijn voeding en ik wil graag mijn vetpercentage verlagen . Om deze reden gebruik ik jullie whey ter aanvulling op de voeding en de bcaa's tegen spierafbraak. Wat raden jullie aan voor de inname , of kan ik de huidige inname aanhouden.

Gr.
6 juni 2013
Powersupplements
13:26Je timing zoals je die nu hebt is uitstekend. Een whey shake voor de training is inderdaad overbodig omdat je al gegeten hebt. Ik ga er daarbij wel van uit dat de avondmaaltijd redelijk wat eiwitten bevat. Zo'n veertig gram eiwit is bijvoorbeeld een aardige hoeveelheid. Als je naast het afslanken toch nog wat spiergroei wil realiseren (of spierafbraak nog verder wil beperken), dan kun je naast de eiwitten en BCAA's ook nog wat koolhydraten eten na je training? De koolhydraten kunnen het beste redelijk snel opneembaar zijn. Het hoeft niet veel te zijn. Denk aan een stuk fruit. Als je denkt dat dit negatief uitpakt voor je vetpercentage, dan kan je eventueel de koolhydraten iets minderen bij het avondeten of op een ander moment van de dag.

Eiwitshake met smaak Aardbei

6 juni 2013 11:02
Misha Tomassen
Hoi, komt de aardbei smaak nog beschikbaar of is deze uit het assortiment verdwenen?

mvg,

Misha
6 juni 2013
Powersupplements
13:02Hoi Misha, Voorlopig hebben we alleen whey isolaat eiwitshakes met bos-aardbei smaak. De meeste van onze klanten vinden dit de lekkerste aardbei smaak.

lactose gehalte whey isolaat

1 juni 2013 09:56
Jonathan van der Krogt
Er wordt aanggegeven dat pure whey proteine isolate weinig lactose bevat. Hoe hoog is het gehalte? Wat zijn dus de exacte cijfers. Ik kan dit nergens terugvinden.

aankomen in gewicht

27 mei 2013 11:11
anoniem
Hallo,

Ik wil graag aankomen, en heb ook onlangs de wheypoeder van jullie aangeschaft omdat dit dan zou helpen. Mijn vraag is dan ook, hoevaak moet ik zo een shake drinken en wanneer krijg ik resultaat te zien?
27 mei 2013
Powersupplements
13:16Whey is niet het beste middel om aan te komen. Wat vooral nodig is voor gewichttoename is een overschot aan calorieën (energie). Calorieën in de voeding zijn er hoofdzakelijk in de vorm van eiwitten, koolhydraten en vetten. Als je moeilijk aankomt, zijn koolhydraten vaak de beste energiebron om in gewicht toe te nemen. Meer koolhydraten in combinatie met gewichttraining en eventueel wat creatine, kan al snel resultaat geven. Zeker als de koolhydraten gecombineerd worden met whey eiwit resulteert dit in een sterke spieropbouwende impuls. Koolhydraten vind je in rijst, havermout, aardappelen, brood, fruit etc. Probeer suiker te vermijden. Je wordt er snel zwaarder van, maar het is niet gezond. Mensen die echt heel mager zijn, kunnen ook best wat extra vet eten. Bijvoorbeeld door volvette zuivelproducten te gebruiken.

Dieet met Whey Protein Isolate als maaltijdvervanger

22 mei 2013 13:34
Wesley Van Der Waal
Hallo,

Graag zou ik met dit middel willen afvallen en spiermassa opbouwen. Is dat mogelijk en op welke manier kan ik dat het beste aanpakken? Moet ik dit product gaan gebruiken als maaltijdvervanger of niet? Hebben jullie hier tips voor?

Alvast heel erg bedankt!

Groet,
Wesley
22 mei 2013
Powersupplements
15:40Hoi Wesley, Het vervangen van koolhydraatrijke maaltijden door whey protein isolate is inderdaad de ideale manier om snel af te vallen. Eet wel voldoende groenten als je deze methode langere tijd toepast. Anders wordt je voeding te eenzijdig. Je kan groenten bij de shake eten. Je kan er ook voor kiezen om extra veel groenten te eten bij het avondeten. Vervang niet meer dan twee van de drie maaltijden door eiwitshakes.

Supplementen en eiwitshake op nuchtere maag

13 mei 2013 09:45
TB
Beste,

Misschien een rare vraag maar kan ik dit alles op nuchtere maag voor het sporten innemen in 1 shake?

- 1 maatschep N'GAGE BCAA's (8,71 gram)
- 1 maatschep Whey (30 gram)
- 1 Caffeine pil

Dit alles op 200ml water.

Graag hoor ik het.

Groet,
TB
13 mei 2013
Powersupplements
11:46Beste TB, Je mag al deze supplementen op nuchtere maag innemen.

Lager vetpercentage voor voetbal. Hoeveel eiwitshakes?

24 april 2013 11:12
Roy
Hallo,

Ik heb de pure whey protein isolate 1000g besteld.
Nu zit ik echter met een probleem. Ik weet niet wanneer en hoeveel shakes ik moet nemen.

Ik wil van vetpercentage 14% naar 10%.
Ik train 6 keer in de week.

Maandag: 1,5 uur voetbaltraining
Dinsdag: 1 uur krachttraining (rug, borst, triceps) iedere spiergroep 2 verschillende oefeningen en setjes van 3x 12 reps.
Woensdag: 1 uur krachttraining (biceps, buik, schouders)
Donderdag: 1,5 uur voetbaltraining
Vrijdag: 1 uur Full body workout
Zaterdag: 1,5 uur voetbal

Mijn voedingsschema:

08:30 Whey shake 30 gram
09:00 Volkoren brinta pap 35 gram + melk
10:00 Volkoren cracker met ham
12:00 2 boterhammen met kaas/kip/ham
14:00 1 boterham kaas/ham
16:00 3 stuks fruit
17:00 Krachttraining
18:30 Avondeten (aardapp, groente, vlees)
22:00 125 gram magere kwark

Bij voetbaltrainingen eet ik om 18:00 en train om 20:00

Wanneer moet ik de shakes innemen en hoeveel gram? (bij voetbal en krachttraining?)
Ik wil graag spieren behouden maar wel wat vet kwijt raken.

Mvg,

Roy


eiwitshake voor spieren kweken en vet kwijtraken

19 april 2013 11:39
R.N.
Hallo,

Vandaag heb ik het pure whey protein isolate van jullie binnengekregen.
Ik heb dit product gekocht omdat ik wil ''cutten''. Ik wil iets meer spieren kweken en iets vet kwijtraken. Ik zit met mijn vetpercentage nu rond de 13% en ik wil richting de 10%/9%.

Ik eet kleine maaltijden om 08:00, 10:00, 12:00 en om 14:00 en een grote maaltijd om 19:00.
De kleine maaltijden bestaan uit 1 a 2 boterhammen met kaas/ham en de grote maaltijd aardappels, groente vlees.

Ik train meestal van 3 keer in de week krachttraining van 17:30 tot 18:30 en 3 keer in de week cardio van 20:00 tot 21:00.

Wanneer en hoeveel shakes moet ik op een dag nemen? en verschilt dit per training (kracht en cardio)?

Alvast bedankt.

mvg,

Roy
19 april 2013
Powersupplements
13:57Hoi Roy, Een precies advies kunnen we niet geven. De hoeveelheid eiwit die je nodig hebt hangt namelijk af van veel factoren zoals: - opbouw van je training - trainingshistorie - genetische factoren - hoeveelheid eiwit die je eet - hoeveelheid koolhydraten die je eet - hoeveelheid calorieën die je eet Desondanks kan je met de volgende tips een heel eind komen: In jouw situatie is waarschijnlijk de beste timing voor een eiwitshake zo'n 45 minuten voor de krachttraining. Ik ga er daarbij van uit dat je kort na je training al kan aanschuiven voor het warme eten. Verder kan je als aanvulling nog een eiwitshake nemen bij het ontbijt. Vooral in de ochtend na de krachttraining kan zo'n eiwitsupplement goed werk doen. Bij de cardio hoef je geen eiwitshake te nemen tenzij de totale hoeveelheid eiwitten in je voeding wat aan de magere kant is. Probeer meer dan 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te eten. Persoonlijk zou ik cardio vervangen door intervaltraining. Bijvoorbeeld een stuk of 8 sprints op een fietsergometer van 30 seconden met daartussen 2 minuten rust. Een intervaltraining met hoge intensiteit heeft waarschijnlijk een beter effect op je vetpercentage dan een normale cardio workout. Wat je tot slot nog zou kunnen proberen, is enkele broodmaaltijden te vervangen door iets anders. Veel sporters merken dat ze niet makkelijk droogtrainen met broodmaaltijden. Havermout kan een goed alternatie zijn.

droog trainen

20 maart 2013 08:33
Tamara Broekhuis
Ik ben 35 jaar train 3a4keer per week.
Ik begin met 20min cardio daarna gewichten van laag naar hoog.
sets van 4.
ik heb nog nooit exta eiwitten gebruikt,wel,l-carnitine die gebruik ik nog.
Wat ik wil is meer droge spieren.
Zou dit lukken met deze eiwitten?
Moet ik mijn brood bijv. laten staan smiddags?en daarvoor in de plaats de eiwittensheake nemen.
Alvast bedankt

Pure Whey Protein

18 maart 2013 09:42
Anoniem
Hallo,

Is Pure Whey Protein Isolate ook geschikt voor voetballers die 3 keer in de week sporten en daar buiten zelf nog krachttraining doen door middel van Push-ups en Sit-ups en daarbij ook nog hardlopen?

Eiwitten en Acne

13 maart 2013 11:35
Anoniem
Hallo,

Al heel mijn leven beoefen ik meerdere sporten en sinds 2 maanden is daar krachtsport bij gekomen (+ 4 maal per week). Eiwitten zijn belangrijk voor het herstel en de opbouw van de spieren, alleen mijn grote vraag is of extra eiwitten niet zorgen voor een toename van acne (ben er gevoelig voor en word er voor behandeld).


Met vriendelijke groet.
13 maart 2013
Powersupplements
12:55Eiwitten hebben bij sommige mensen inderdaad een negatieve invloed op acne. Het effect is echter niet eenduidig. Sommige mensen hebben het vooral met eiwitshakes waarin veel lactose zit. Een overstap naar onze lactose-arme whey isolaat lost het probleem dan op. Een enkeling heeft er echter ook last van met whey isolaat. Het is ook mogelijk dat iemand geen last heeft met micellaire caseine en wel met whey isolaat, terwijl in de micellaire caseine meer lactose zit. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de sterkere invloed die whey eiwit heeft op de afgifte van insuline in vergelijking met caseïne eiwit. Een hogere insulineafgifte heeft een stimulerende invloed op acne. Whey eiwit veroorzaakt vooral een verhoging van de insulineafgifte in combinatie met koolhydraten. Omdat je heel gevoelig voor acne bent, kan je misschien het beste wat sample zakjes met verschillende eiwitten proberen. Probeer verder vooral traag opneembare koolhydraten te eten. Ook brood bevat vrij snel opneembare koolhydraten. Als je toch graag brood eet, kies dan voor de meest grof gemalen varianten. Laat ook alle zoete dranken staan. Fruit kan je beter eten als vrucht dan drinken als fruitsap. Het sap geeft ook weer een te hoge insulineafgifte. Je kan het beste kiezen voor niet al te zoete vruchten.

Welk eiwit zal ik nemen?

25 februari 2013 08:44
Dirk
Ik ben een man 45 jaar en train sinds een paar maanden 3x keer in de week om wat vet te verliezen en een beter vorm te krijgen.Ik ben al 12 kilo afgevallen zonder dieet, enkel door goed op mijn voeding te letten en te trainen(mix van cardio en spieroefeningen).Nu wil ik graag het laatste randje vet kwijt raken maar merk dat ik ook wat spieren aan het verliezen ben.
Ik gebruik voor de rest geen aanvullende voedings stoffen en probeer iedere dag goed en gezond te eten.Ik eet weinig vlees en eiwit dus ik denk erover om eiwit extra in te nemen.
Ik wil gewoon lekker sporten en er gezond uitzien zonder overmatig spier groei etc.
Wat zal ik gaan gebruiken? Eiwit en welke? Lengte 183 gewicht 90 kilo
25 februari 2013
Powersupplements
09:58Hoi Dirk, Als je inderdaad weinig eiwit eet, dan kan een aanvulling hiervan via een eiwitsupplement behoorlijke goede resultaten geven. Je plaatste deze vraag via de productpagina van whey hydrolisaat. Voor jouw doel van gelijktijdig afslanken en een goede ondersteuning van de spieren bij sportieve inspanning is whey isolaat echter een betere keuze. Een andere hele goede, misschien zelfs nog betere optie is 'micellar casein'. Dit geeft een wat dikkere shake die langer de honger stilt. Mocht je zo nu en dan honger hebben bij je nieuwe voedingspatroon dan is de caseine een interessante optie.

Beste inname moment isolaat met dextrose

21 februari 2013 12:00
KJE van IJzendoorn
Ik lees verschillende suggesties over de inname van Whey isolaat, al dan niet in combinatie met dextrose. Wat is jullie mening?
21 februari 2013
Powersupplements
13:20Het combineren van whey eiwit met dextrose werkt erg goed. Het geeft een sterke impuls voor spiergroei. Het ideale moment is direct na de training. Vooral krachtsporters die hard trainen en niet zo snel dik worden kunnen whey + dextrose gebruiken. Mensen die neigen naar overgewicht kunnen beter geen snel opneembare suikers gebruiken. Dextrose is een heel geraffineerde koolhydraat. Dat wil zeggen dat het ontdaan is van de van nature bijkomende vezels, vitamines, mineralen etc. Wil je een niet-geraffineerde bron van suikers, kies dan voor fruitsap. Het is misschien iets minder effectief, maar wel gezonder. Zelf combineer ik fruitsap met dextrose, of fruitsap met rijststroop (natuurwinkel). Overigens gebruik ik geen whey isolaat maar whey hydrolisaat. De combinatie van snelle suikers met whey hydrolisaat geeft een nog sterkere impuls voor spiergroei. Daarnaast kan je deze combinatie zelfs tijdens de training gebruiken. Afhankelijk van de dosering suikers krijg je daarmee zo ongeveer iedereen aan het groeien. Maar ook hier geldt dat er risico is op vetopslag. Bij hoge doseringen snelle suikers is de keuze voor fruitsap niet meer goed vanwege het hoge gehalte fructose. Fructose zorgt al heel snel voor vetopslag. Peri-Workout groeirecept voor mannen met een snelle stofwisseling: (Peri-workout = inname vanaf 15 minuten vooraf (1/3 deel), tijdens (1/3 deel) en direct na de workout (1/3 deel) ) In totaal 40 tot 60 gram* whey hydrolisaat, 400 ml vruchtensap, 1000 ml water, 10-60 gram* dextrose of rijststroop, 4 gram creatine, 2 tot 4 caps citrulline, 3 tot 6 gram leucine. (*= Afhankelijk van spiergroepen die je traint, kleinere spiergroepen = lagere dosering en vice versa). De essentie van de peri-workout shake zit in de snelle suikers (vruchtensap + dextrose) en de whey hydrolisaat. De rest van de supplementen tillen het effect naar een nog iets hoger niveau, maar zijn niet essentieel. Wel zou ik iedereen die spiermassa gaat opbouwen willen aanraden creatine te proberen. Al dan niet in de shake.

PURE WHEY - BCAA

30 januari 2013 09:18
anoniem
Is het noodzakelijk of aan te bevelen om naast Pure Whey ook BCAA (tabletten of poeder) toe te voegen? Of volstaat het om na training een Pure Whey shake te drinken?
30 januari 2013
Powersupplements
10:24Het is niet noodzakelijk om BCAA's toe te voegen. De BCAA's zullen wel een aanvullend effect hebben. Whey eiwit bevat redelijk wat BCAA's. Een whey isolaat shake bevat van zichzelf als ongeveer 6 gram BCAA aminozuren. Deze aminozuren zijn onderdeel van het eiwit. De hoeveelheid BCAA's (Leucine) is voldoende om de spieropbouw aan te schakelen. Er zijn echter aanwijzingen dat het gebruik van meer BCAA's de spiergroei sterker bevordert. In een postworkout shake hebben de BCAA's vooral een goede spieropbouwende synergie met de combinatie van eiwitten en koolhydraten.

Pure Whey Isolaat voor of na de training

24 januari 2013 12:15
Bahram Al Khamisi
Sporters:
• In de ochtend: 0,5 - 1 maatschep bij het ontbijt
• Eén uur voor de training: 1 - 2 maatscheppen
• Eventueel na de training: 0,5 - 1 maatschep met fruit of een andere makkelijk verteerbare bron van koolhydraten. Of gebruik de all-in-one shake 'Supreme Gainer'.
• Naar behoefte gedurende de dag: 0,5 - 1 maatschep bij maaltijden.

Ik las op internet dat het belangrijkste is om na de training extra eiwitten te drinken. Ik lees hier dat je een uur voor het sporten moet drinken en ben dus wat in de war. Kunt u mij hier meer over uitleggen? Bij voorbaat bedankt!
24 januari 2013
Powersupplements
13:23Hoi Bahram, Het eiwit dat je voor de training inneemt, is tijdens je training beschikbaar. Dat lijkt voordelig te zijn voor spieropbouw. Na je training heb je inderdaad ook weer eiwitten nodig. Veel mensen gaan na de training al snel wat eten. Meestal een warme maaltijd met volop eiwitten. Vooraf aan de training wordt vaak weinig eiwit gegeten. Een eiwitshake voor de training heeft in deze situatie waarschijnlijk meer effect dan een shake na de training. Als je voor je training wel een eiwitrijke maaltijd hebt gegeten (tussen 2 en 3 uur voor het trainen), dan kan je de whey shake voor je training achterwege laten. Overigens zijn er veel mensen die na de training een shake nemen ondanks dat ze daarna nog weer een vaste maaltijd eten. Dit is inderdaad gunstig omdat de eiwitopname van whey eiwit sneller is dan van de vaste maaltijd. Voor nog betere spiergroei wordt de whey shake na je training gecombineerd met koolhydraten. Bijvoorbeeld in de vorm van rijp fruit of fruitsap. Voor maximaal effect voeg je nog creatine en BCAA's toe. Onze Supreme Gainer bevat al whey isolaat + koolhydraten + BCAA's. Het is daarmee een heel effectieve post-workout shake.

smaakstof

19 december 2012 11:21
Marian Postma
Hallo,
Kunnen jullie me vertellen waar de toegevoegde smaakstoffen uit bestaan?
Mvg,
Marian
19 december 2012
Powersupplements
12:27Hoi Marian, De aroma's worden gemaakt door gespecialiseerde bedrijven. Net als bij Coca-Cola worden een aroma omgeven door veel geheimzinnigheid. Het is het geheim van de smid. Een geslaagde smaak is voor deze bedrijven een klantenbinder en daarmee iets wat niet wordt prijsgegeven. Een smaak is heel complex. In veel gevallen is hij niet te reproduceren als je de precieze samenstelling niet kent. Dat houden de aroma leveranciers graag zo. Van 3 van onze smaken kan ik je wel zeggen wat er in zit: Chocola: magere cacaopoeder Café Latte: koffiepoeder Naturel: geen aroma toegevoegd

Pure whey

13 december 2012 15:42
RB
Ik ben een beginnende sporter die 3x per week op de crosstrainer sport, en daarbij 1x per week de mountainbike pakt voor een rondje schoorl een lokaal parkoers van 50 minuten inspanning.

Nu wil ik voor de spier opbouw een supplement gaan gebruiken om zo mijn prestatie te verbeteren.
Ik denk aan pure whey protein, denk ik de goede kant op?

Of is misschien de slaap variant beter omdat die langzaam werkt?

Ik ben 27 jaar en 69 kilo, eet gevarieerd en gezond.

Ben benieuwd of u mij een passend antwoord kunt geven.
13 december 2012
Powersupplements
16:54Hoi R, Het lukt maar weinig mensen om spierweefsel op te bouwen met cardio-/ conditietraining. Daar moet je echt aanleg voor hebben. Met de Pure Whey Protein Isolate creëer je wel een gunstige situatie voor spieropbouw en preventie van spierafbraak. Je maakt de kans dus wel wat groter dat het je zal lukken. Wei-eiwit kan je lichaam in korte tijd van een grote hoeveelheid essentiële aminozuren voorzien. Als je het eiwit rondom je training gebruikt maakt dit de opbouw van nieuw spierweefsel wat makkelijker en beperkt het de mate waarin de cardiotraining de spierafbraak opvoert. Whey is daarom voor jouw doel meer geschikt dan het traag verterende micellaire caseine. Wil je meerdere kilo's spierweefsel opbouwen dan is je kans op succes veel groter met intervaltraining, korte sprints of krachttraining. Uiteraard is krachttraining het meest effectief.

Naturel whey protein shake

12 november 2012 08:47
Wannes Boel
Beste,

ik zou graag wat meer informatie over de natural whey protein shake zonder smaak en stevia willen hebben. Hebt u een lijstje van de ingrediënten die erin zitten in grammen? Zodat ik een idee heb wat de verhouding van de ingrediënten zijn.

Alvast bedankt
12 november 2012
Powersupplements
10:04De naturel whey bevat alleen de volgende twee ingrediënten: 1) Micro- en ultragefiltreerde instant wei-eiwit isolaat (99,3%) 2) Sojalecithine (emulgator) (0,7%) Het gehalte sojalecithine is ongeveer 0,7%. Dat is 0,21 gram per eiwitshake van 30 gram.

Schuimen

6 november 2012 15:27
Jelle Geerolf
Ik heb gisteren 2kg Whey met citroensmaak gekocht, en er meteen een shaker bij gekocht. Vandaag uitgeprobeerd met vruchtensap, maar nu blijkt de shake na schudden enorm te schuimen, wat kan ik hieraan doen?
6 november 2012
Powersupplements
16:30Het eerste wat je kan proberen is om het zeefje in de shaker weg te laten. Als dat niet werkt kan je korter schudden, +/- 3 keer op en neer zou voldoende moeten zijn. Tot slot kan je even testen of je schuim ook met iets anders dan vruchtensap krijgt, bijvoorbeeld met water of melk. Whey eiwit zal altijd iets schuimen, je kan het ook even laten staan, een groot deel zal dan ook vanzelf weer verdwijnen.

zonder smaak

29 oktober 2012 11:58
Dora Zwaan
ik heb eerder eiwitpoeder zonder smaak gehad en wil graag bijbestellen. bestaat dit nog? vr groet
29 oktober 2012
Powersupplements
13:00De versie zonder smaak noemen we 'naturel'. Deze staat in de lijst met smaken op de 4e plaats. http://www.powersupplements.nl/pure-whey-protein-isolate-1000g-35

Voedingswaardes eiwitpoeder per 100g

24 september 2012 08:56
Daniel Nip
Hoi Powersupplements,

Wat is nou precies het aantal gram eiwit, koolhydraat en vet per 100 gram bij de neutrale smaak en bij de varianten mét smaak?

Zou echt top zijn als jullie dit in aan de info op de pagina voor whey isolaat zouden kunnen toevoegen. Jullie neutrale whey is toch niet 90 gram eiwit per 100 gram? Dan zou de whey met smaak iets van 88 gram zijn...

Ik ben benieuwd, dank!

Houdbaarheidsdatum Whey 2000gr

17 september 2012 11:26
Vincent Feyaerts
Hoi

Wat is de houdbaarheidstijd van Whey 2000 gr gemiddeld ongeveer? Ik wil weten dat als ik het nu bestel het over 3 maanden niet vervallen is :) Eens geopend moet het natuurlijk ook nog even mee...

Groeten
Vincent
17 september 2012
Powersupplements
13:27Het is erg uitzonderlijk als de houdbaarheidsdatum korter is dan 12 maanden. Met de doorloopsnelheden zijn 15, 16 en 17 maanden gebruikelijk.

additieven

29 augustus 2012 09:14
Anoniem
Bevat de naturelvariant van dit product kleurstoffen of andere toevoegingen?
29 augustus 2012
Powersupplements
11:21De ‘smaak’ naturel bevat geen kleurstoffen, zoetstoffen, smaakstoffen of andere onnatuurlijke toevoegingen. De enige toevoeging betreft een beetje sojalecithine. Dit is nodig om het poeder instant te maken: oplosbaar in vloeistof. Zonder deze sojalecithine zou het eiwitpoeder in de shaker of blender gaan klonteren.

Wat heb ik precies nodig?

20 augustus 2012 09:34
Daniel
Hallo ik ben 1,68 cm en ongeveer 75 kilo. Ik heb een aantal jaar getraind en vrij veel massa al opgebouwd. Maar ik was 2 jaar gestopt met fitness en alle activiteiten waardoor ik 90 kilo was geworden. Ben inmiddels al een aantal maanden bezig en ik ben ongeveer 15 kilo afgevallen. Ik zit nu al een tijdje op mijn oude niveau qua intensiteit.

Ik heb al een potje van melk+eiwit aangeschaft bij de tuinen. Dat werd mij aangeraden omdat ik nog nooit eerder iets moet supplementen heb gehad. Dat zou beter zijn voor mijn lichaam. En wanneer die pot op is dat ik dan een normale whey proteïne zou moeten nemen. Inmiddels is die pot al bijna op. Ik voel dat ik nu wel klaar ben om met het echte werk te beginnen.

Maar ik wil niet opeens weer dikker worden. Ik heb al heel veel moeite gedaan om zoveel af te vallen. Ik moet nog ongeveer 5 kilo afvallen. Na heel wat vragen te hebben gelezen op deze site ben ik tot de conclusie gekomen dat. Whey Protein Isolate,Creatine en Visolie voor mij het meest geschikt is. Om geleidelijk wat strakker te worden,vet te verliezen en massa op te bouwen.

Mijn eetschema is als volgt.

Ik ontbijt eigenlijk niet. Misschien een stuk fruit maar nooit dat ik mezelf vol eet. Ik heb 1 grote maaltijd rond 22.00-23.00 uur. Ik eet nu iets langer dan 1 maand elke dag hetzelfde maaltijd. Gewokte groenten+100 gram kipfilet+100 gram garnalen. Dat is het. Ik gebruik ook geen druppel zonnebloem olie ik bereid alles in water. Wel 1 theelepel olijfolie.

Tussendoor eet ik zoveel mogelijk fruit en ik drink 2-3 liter water per dag.

Ik wacht op u antwoord zodat we een pakketje kunnen samenstellen. Alvast bedankt
20 augustus 2012
Powersupplements
11:56Hoi Daniel, Dat je niet ontbijt is geen probleem. Het kan zelfs helpen met afvallen. De maaltijden later op de dag zijn waarschijnlijk belangrijker voor spieropbouw dan de maaltijden in de ochtend. Als je zoveel mogelijk fruit eet, zou het wel eens zo kunnen zijn dat je niet meer goed afvalt. Zeker als je veel suikerrijke vruchten eet. Je eet nu eenmaal op een dag 100 gram kip en 100 gram garnalen. Dat zijn de enige bronnen van eiwit uit vaste voeding. De totale hoeveelheid eiwit is te gering voor iemand die aan fitness doet. Misschien is dat de reden dat je kijkt naar een eiwitshake. Ik denk echter dat je ook moet kijken naar extra eiwitten uit gewone voeding. Als je een shake gaat gebruiken, is micellaire caseine waarschijnlijk nog wat beter geschikt voor het aftrainen dan whey eiwit. De olijfolie mag je overigens best wat ruimer doseren.

eitwitdieet, afvallen en energie

9 juli 2012 10:17
Anoniem
Beste powersupplements,

Allereerst mijn complimenten voor jullie website! Erg duidelijk en overzichtelijk!
Toch heb ik echter nog een vraag in de hoop dat jullie hier een passend antwoord op hebben.

Ik ben een dame , 1.84m en weeg momenteel 75 kilo. Voorheen woog ik altijd rond de 65 kilo. Ik vermoed dat ik door het trainen sinds 4 maanden wel wat ben aangekomen, maar alsnog wil ik wel wat afvallen om weer bij mijn streefgewicht te komen (65/68 kilo). Hier voel ik mezelf gewoon het fijnst bij. Zodoende kwam ik door positieve ervaringen op het eiwitdieet.

Ik train momenteel 2 keer per week (power workouts a 1 uur) en daarnaast vul ik het aan met 1 keer per week hardlopen (5km).

Met het eitwitdieet zou ik graag twee maaltijden willen vervangen door een eitwitshake van Whey Protein Isolate (ochtend en middag). Daarnaast zou ik het avondeten willen vervangen door een calorie arme maaltijd. Zie onderstaand eetschema om dit overzichtelijk weer te geven:

Ochtend: eiwitshake (whey proteine isolate), water, koffie/thee
Middag: eiwitshake (whey proteine isolate) minimaal 200 gram groente
Avond: calorie arme maaltijd, 100 gram vlees/vis, 200 gram groente, en evt nog iets toevoegen?
Tussendoor: veel water!! thee/koffie

Ik vraag mij echter af of bovenstaand zal helpen om mijn doel te bereiken? En of het passend is bij mijn sporttraining per week? Zou ik iets moeten toevoegen of een andere volgorde moeten hanteren om beter resultaat te boeken? Uiteraard wil ik gedurende mijn training, maar ook daarna optimaal zijn en mijn goed voelen (en niet slap etc door gebrek aan energie).
Ook zou ik graag willen weten of ik de shakes dan met water of melk moet mixen?

houdbaarheidsdatum

1 juli 2012 17:58
K.S. Au
Beste,

wat is de huidige houdbaarheidsdatum van pure whey protein isolate 2000g? En hebben jullie de zakken niet meer in 15kg?
1 juli 2012
Powersupplements
20:00De zak is hier te vinden: http://www.powersupplements.nl/pure-whey-15kg-zak-naturel-116 De houdbaarheid van de verschillende smaken ligt meestal tussen de 13 en de 18 maanden.

hoeveelheid / shake

21 juni 2012 08:49
Thijs Nouwen
hey , als je een shake maakt voor na de fitness hoeveel is dan aan te raden ? halve liter of gewoon 200 ml ofzo ?

Mvg
21 juni 2012
Powersupplements
10:55Wij raden aan om een shake (whey) een half uur tot een uur vooraf aan de training te nemen, maar erna mag ook als dat beter voor je uitkomt. 2 maatscheppen totaal (60 gram) is bijvoorbeeld al een zeer ruime hoeveelheid eiwitten, probeer het dan te splitsen in 1 shake voor, en 1 shake na de training. gebruik 200ml water of melk per maatschep.

Verzending naar buitenland (Estland)?

16 juni 2012 06:13
Maran Verweij
Is het mogelijk om (tegen extra betaling) te verzenden naar Estland, aangezien een vriend van mij geen gelijkwaardig product kan vinden daar?
16 juni 2012
Powersupplements
08:14We verzenden naar bijna alle landen. Voor een prijsopgave kan je het beste even naar info-at-powersupplements-punt-nl mailen en daarbij de producten noemen die verstuurd moeten worden. De verzendkosten zijn zeer afhankelijk van het gewicht.

Whey gebruik + Trainingadvies

16 mei 2012 08:57
Jim
Hallo!

Ik heb vandaag een Pot Whey isolaat van 2000g besteld bij jullie.
Graag zou ik willen weten hoe ik dit het beste kan gebruiken, met als doel: spiermassa opbouwen en wat breder worden. Ik leef van een normaal voedingschema, sochtends/smiddagds brood en s'avonds wat de pot schaft.

Ik ben 21 jaar, lengte: 1.78m, lichaamsgewicht: 67kg

Mijn vragen:
Hoevaak per dag, op welk moment van de dag en met welke hoeveelheid raden jullie mij een een eiwitshake te nemen? (voor/na training bijv.)

Ik begin pas net met trainen en mijn plan was om 5 dagen in de week te trainen. Hoe krijg ik het beste resultaat? D.m.v. een full body workout of moet ik mijn spiergroepen verdelen over de dagen?

Alvast hartelijk bedankt voor de hulp en de goede service!

Controle op kwaliteit

11 mei 2012 13:29
Roel
Ik ben sinds enkele maanden een zeer tevreden klant van Power Supplements, en gebruik met behoorlijk succes een flink aantal van jullie producten.

Jullie hebben in 2010 een analyse naar zware metalen in de Pure Whey Protein Isolate laten doen. Wat ik mij afvraag: is er ook ooit een analyse gedaan van macro-nutrienten van dit product (en andere producten zoals de Supreme Weight Gainer)? Ofwel: zit er echt zoveel eiwit in als aangegeven op het label?

Aanleiding van mijn vraag is de ontmaskering van het bedrijf [........ .... ....], dat 'poeder' met smaakstof als wei-eiwit verkocht/verkoopt.
Ik heb heel weinig reden om aan de kwaliteit van de producten van Power Supplements te twijfelen, maar zou 'heel weinig' graag in 0% zien veranderen.
11 mei 2012
Powersupplements
15:30Hoi Roel, Het voorbeeld dat je noemt is duidelijk een geval van fraude. Het bedrijf in kwestie heeft moedwillig een product vervalst. Het is moeilijk maatregelen te nemen die dit soort fraude tegengaan. Ik lees net dat dit bedrijf door middel van een onafhankelijk analyserapport de geruchten heeft proberen te weerleggen. Het rapport blijkt echter vervalst aangezien het laboratorium geen reële onderneming is maar ook weer een verzinsel van het supplementenbedrijf. Alle bonafide bedrijven kunnen in reactie op bovenstaande analyses laten maken van hun producten om aan te tonen dat ze wel in orde zijn. Maar zoals je ziet kunnen de analysecerytificaten vals zijn. Daarnaast valt er op nog vele andere manieren te sjoemelen. Zo gaan er geruchten dat in België enkele eiwitpoeders zijn gemengd met collageenhydrolisaat zonder dat dit op het label is vermeld. Collageen hydrolisaat is een eiwit. Een test op het eiwitgehalte van een eiwitpoeder zal geen afwijkend resultaat laten zien bij zo’n vermenging. Als de klant onder de indruk is dat hij/zij een puur wei eiwit koopt dan wordt hij/zij echter benadeeld omdat het collageenhydrolisaat geen eiwit is dat geschikt is voor spierherstel. Om deze fraude aan te tonen is dus weer een andere test nodig. Zo zijn er vele tests die je zou moeten doen om aan te tonen dat het product in orde is. En dan blijft het de vraag of de rapporten te vertrouwen zijn. Om het nog een tikje gecompliceerder te maken: ook tests zelf zijn niet altijd betrouwbaar. Berucht is de test voor het supplement chondroitine. Er zijn stoffen die verwant zijn aan chondroitine en bij de officiële (standaard)test voor chondroitine ook aangemerkt zullen worden als chondroitine. Deze stoffen hebben helaas niet de positieve invloed op gewrichten die chondroitine heeft. Omdat deze stoffen echter goedkoop zijn, komt het voor dat ze vermengd worden met chondroitine. Wij waren op de hoogte van de geruchten en hebben daarom voor de meest gerespecteerde producent van chondroitine gekozen (Bioiberica). Een tijd later bleek uit onderzoek van de Univeristeit van Lancaster dat op de Nederlandse markt diverse gecombineerde glucosamine-chondroïtinesupplementen geen echte chondroitine bevatten. Of iets in de buurt van 5% van de labelclaim. Dit heeft in 2007 de voorpagina van enkele kranten gehaald. Je ziet dat het heel lastig wordt om je kwaliteitcontroles waterdicht te krijgen als je aan het einde van de keten zit. Wij hebben er daarom voor gekozen aan het begin van de keten de juiste keuzes te maken. Als we een product laten maken willen we altijd weten welke bedrijf de grondstoffen produceert. Vaak kiezen we voor de kwalitatieve marktleider voor een bepaald ingrediënt (bijv. Alzchem voor Creatine, Ajinomoto voor aminozuren, Bioiberica voor chondroitine etc.). In een enkel geval is de naam van de grondstofproducent minder bekend, maar wordt het ingrediënt betrokken via je een bekende grondstofimporteur die zijn eigen laboratorium heeft en audits doet bij de producent. Zo’n importeur kan dan met eigen ogen zien hoe de gang van zaken in een bedrijf is. Als je op deze manier direct van correct werkende bedrijven je grondstoffen betrekt is de kans op slechte kwaliteit minimaal. Aan de andere kant, wanneer je materiaal bij de goedkoopste aanbieders afneemt en dit aan allerlei tests onderwerpt dan heb je alsnog kans op problemen. Simpelweg omdat je niet weet waar de schoen wringt. Wat mij zorgen baart is dat er handelaren zijn die zeer goedkope grondstoffen voor supplementen via internet aanbieden aan webshops. Ik heb het vermoeden dat er hierbij geen enkele controle is op de kwaliteit. De goederen komen met ‘typical’ analysecertificaten die dus niet gelden voor de partij die op dat moment wordt aangeboden. De prijzen zijn ridicuul. Denk aan 5 tot 10 euro per kilo voor sommige aminozuren. Erg aantrekkelijk maar naar mijn idee ook heel verraderlijk. De supplementen die met deze materialen gemaakt zijn, worden vervolgens aan de man gebracht met bijvoorbeeld de opdruk ‘Made in EU’. Dit betekent alleen dat de grondstoffen in de EU zijn verpakt. Dit zegt dus weinig over de kwaliteit. Ik hoop dat ik met dit kijkje in de keuken van supplementenland en de uitleg over onze werkwijze de resterende twijfel over onze supplementen heb kunnen wegnemen. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Kris

afvallen met chronische ziekte

10 mei 2012 08:31
anoniem
Hallo,
Graag wil ik wat vet verliezen, alleen zitten er bij mij wel wat haken en ogen aan, maar wellicht kan ik hier wat advies krijgen.

profiel:
leeftijd: 28
geslacht: mannelijk
gewicht: ~100 kg
vetpercentage: ~18.2%
sport: krachttraining ( 3x p/w a 45/60 min )
bijzonderheden: ziekte van bechterew
Meds: 1x 800mg brufen retard , per 10 dagen humira

Ik sport al enige tijd, door de jaren heen heb ik verschillende sporten en voeding(supplementen ) gebruikt. De een werkte wat beter dan de ander en sommige waren gewoonweg rampzalig. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op krachttraining i.c.m. whey. Het sporten gaat goed alleen krijg ik niet mijn vetpercentage (verder) omlaag.

Op een dag eet ik het volgende
ontbijt: cereal met relatief veel eiwit en wat minder koolhydraten of 3 eieren + meds
snack: 100gr kalkoenfilet
lunch: salade of bruin brood met brie en sla
snack: roggebrood
avondeten: verschillend + 1 glas cola + ( 's weekends chocolade vla met slagroom )
snack: magere kwark of 1 schep caseine

Op dagen wanneer ik sport:
2 scheppen whey 45 min voor het sporten.
Afhankelijk van hoe mijn lichaam aanvoelt 1/2 schep whey + banaan na het sporten.
Zonder dit kan ik gewoonweg niet op niveau sporten i.v.m. ontstekingen die na verloop van tijd anders opkomen.

Verder ben ik sinds een kleine maand begonnen met het innemen van 2x visolie en 2x natural fat control voorgaande het avondeten. Resultaten hiervan heb ik tot op heden niet gemerkt.

Voor dat de diagnose bij mij was gesteld en ik moest stoppen met sporten woog ik op mijn 18de rond de 86 kilo met ongeveer 12% lichaamsvet, toen der tijd was ik bezig met krachttraining i.c.m vechtsporten, dit deed ik dan wel zonder supplementen.
Zoals ik heb aangegeven wil ik graag wat vet verliezen. Ik heb mijn doel gezet op 14%. Dit doel heb ik ruim een jaar geleden gesteld. Het probleem is dat ik maar niet dichterbij dat doel kom. ( En dat met het afschaffen van mijn maandelijkse doosje bonbons, wat een zeer zware offer was!)

Nu zat ik zelf aan het volgende schema te denken.

ontbijt: 1 1/2 schep Casein
snack: 100gr kalkoenfilet
lunch: Salade + 1 schep whey + 3x vis olie + meds
avondeten: afwisselend, doorgaans betekend dit een halve aardappel, vlees en groente of gewokte groente met rijst en vis/vlees. + 3x natural fat control
snack: 1 1/2 schep Casein.

trainingsdagen:
2 scheppen whey 45 min voor het sporten.
Afhankelijk van hoe mijn lichaam aanvoelt 1/2 schep whey + banaan na het sporten.

Ik heb begrepen dat de BCAA’s (Ultra Pure 500g ) het beste ingenomen kunnen worden tijdens de training. Ik zat te denken om 3gram ( 1 schep ) in mijn bidon te gooien en dat tijdens het sporten langzaam op te drinken.

Gaat dit werken om eens eindelijk van het vet af te komen, of zijn er betere mogelijkheden?

Alvast bedankt voor de reactie!
10 mei 2012
Powersupplements
11:30Ben je bekend met het zetmeelarme dieet voor Bechterew? Enige tijd geleden vond ik een interessante samenvatting van een wetenschappelijk artikel. Het gaat over de behandeling van Bechterev (ankylosing spondylitis) door middel van dit zetmeelarme dieet: The use of a low starch diet in the treatment of patients suffering from ankylosing spondylitis. (“Het gebruik van een dieet met een laag gehalte aan zetmeel bij de behandeling van patiënten die leiden aan 'ankylosing spondylitis'.") Ebringer A, Wilson C. Division of Life Sciences, King's College, London. The majority of ankylosing spondylitis (AS) patients not only possess HLA-B27, but during active phases of the disease have elevated levels of total serum IgA, suggesting that a microbe from the bowel flora is acting across the gut mucosa. Biochemical studies have revealed that Klebsiella bacteria, not only possess 2 molecules carrying sequences resembling HLA-B27 but increased quantities of such microbes are found in fecal samples obtained from AS patients and such patients have Crohn's like lesions in the ileo-caecal regions of the gut. Furthermore AS patients from 10 different countries have been found to have elevated levels of specific antibodies against Klebsiella bacteria. It has been suggested that these Klebsiella microbes, found in the bowel flora, might be the trigger factors in this disease and therefore reduction in the size of the bowel flora could be of benefit in the treatment of AS patients. Microbes from the bowel flora depend on dietary starch for their growth and therefore a reduction in starch intake might be beneficial in AS patients. A "low starch diet" involving a reduced intake of "bread, potatoes, cakes and pasta" has been devised and tested in healthy control subjects and AS patients. The "low starch diet" leads to a reduction of total serum IgA in both healthy controls as well as patients, and furthermore to a decrease in inflammation and symptoms in the AS patients. The role of a "low starch diet" in the management of AS requires further evaluation. Clin Rheumatol 1996 Jan;15 Suppl 1:62-66 De ziekte van Bechterew lijkt dus een reactie te zijn van het immuunsysteem op een bacteriële infectie. Het eten van een zetmeelarm dieet hongert de bacterie uit waardoor symptomen afnemen. Meer interessante links: Een website gewijd aan de behandeling van Bechterew met een grote community van lotgenoten. Een lijst met voeding die toegestaan is als je het dieet gaat volgen. Een recente wetenschappelijke publicatie (volledige versie) over onder meer het zetmeelarme dieet. Met hier alvast de conclusie: It appears from the results of various independent studies that the pathogenesis of AS and CD involves a genetically-determined, abnormal host immune response to a bacterial stimulus, which is most likely to be Klebsiella. An extensive evidence exists which supports the role for Klebsiella microbes in the etiopathogenesis of AS and CD based on the results of various independent microbiological, molecular, and immunological studies. We suggest that, together with the currently used treatments, inclusion of a low starch dietary intake in patients with AS and/or CD could be beneficial especially when started in the early disease stages and especially in the highly susceptible individuals with positive family history of SpAs or those possessing HLA-B27 genetic allelotypes. Supplementen Als je dit dieet superstrikt gaat volgen is het goed om Natural Fat Control te laten staan. Dat bevat namelijk een kleine hoeveelheid zetmeel. Wat betreft de overige supplementen. Je mag de dosering whey voor je training verlagen naar 1 schep. Twee scheppen is voor de meeste mensen teveel. Of doelde je op het whey eiwit toen je schreef: "Zonder dit kan ik gewoonweg niet op niveau sporten i.v.m. ontstekingen die na verloop van tijd anders opkomen." In jouw voorstel voor een nieuwe dieetaanpak komt een relatief groot deel van je eiwitten uit shakes. Ik zou het aantal eiwitshakes wat minderen en wat meer gewone voeding eten (vlees / vis). Als je met succes het zetmeelarme dieet volgt, kan je naar verloop van tijd eens kijken naar intermittent fasting om verder af te slanken. Intermittent fasting is heel effectief voor vetverlies en kan ook ontstekingen verminderen.

wat en wanneer?

7 mei 2012 12:37
Dave Schipper
hallo ik train sinds kort 3tot5 keer per week en gebruik hierbij whey-isolaat en jullie omega3 pillen.
maar ik heb 2 vragen over het gebruik van de supplementen en het trainen.
1. op een dag dat ik niet train gebruik ik in de ochtend toch 1 shake whey en 4 omega3 pillen heeft dit zin of moet ik het alleen op trainingsdagen gebruiken?
2.ik train 3tot5 keer per week ik houd dus minimaal 3keer aan, is het dan nodig om voor die minimale 3 keer vaste dagen aan te houden of maakt het niet uit als ik sowieso 3 keer train?

afwisseling in schema

18 april 2012 12:56
anoniem
hallo,
ik train nu al even en ben sindskort ook begonnen met whey protein en creatine..
zo verloopt mijn dag ;
ontbijt : 0,5l half volle melk + cornflakes
10u : 2 sneden bruin brood met kaas
12u : 6 sneden bruin brood met kaas
15u : appel + 30gram pure whey protein
15u30 - 16u30 : fitness
16u30 neem ik nog eens 15g whey protein + appel
dan fiets ik naar huis , daar neem ik 4gram creatine + avondmaal.

Nu is mijn vraag of hier al iets in is op te merken wat beter kan ,

dan heb ik nog een 2e vraag ; vandaag vertelde iemand mij op fitness dat je best kan afwisslen van oefeningen elke week maar ik doe eigenlijk elke week knal zelfde oefeningen omdat ik er niet veel meer weet. ik doe per spiergroep 4 verschillende oefeningen met setjes van 10-8-6-6

ik train volgende groepen ;

maandag ; borst , triceps
dinsdag ; triceps , biceps
donderdag ; borst , biceps
vrijdag ; rug , schouders

dus is hier misschien wat aan te veranderen ? en is het ook goed als je een week setjes doet lijk mij zo 10-8-6-6 en andere week piramide 6-8-10-8-6

alvast bedankt, hopelijk kan iemand me hier bij helpen want ik probeer het egt serieus te doen.

ben 16jaar oud , 1.75m groot en weeg 68kg

Kwaliteit van eiwitten

15 april 2012 10:01
Anoniem
Ik zoek eiwitten van de zuiverste soort om puur mee te vermageren, ik ben ongeveer 8kg te dik en wil in combinatie met gezonde voeding en sport dit kwijt geraken.
Nu worden we overstelpt met zoveel eiwitten dat ik niet weet wat te nemen.
In het verleden nam ik maximize aardbei, wat is het verschil met Pure Whey Isolate ??

Eiwitshake 's morgens maken

22 maart 2012 07:25
Thijs Nouwen
hey ,

ik ben van plan om Pure Whey Protein Isloate te kopen bij jullie maar ik heb een vraagje , ik doe 3-4 x per week fitness na de school ( rond 16u ), maar is het dan erg als je de eiwitshake smorgens maakt en dan na het fitnessen savonds pas opdrinkt ? of is dat niet goed en kan ik het beter net voor de fitness maken.

ander vraagje nog ; is het verstandig om het gewoon in melk op te lossen of moet er nog verdikkingsmiddel bij ? want dat had ik ergens eens gelezen.

Alvast bedankt ,

Mvg Thijs

Tijdsduur opname Pure Whey Protein Isolate.

16 maart 2012 09:09
Sandro
Beste Power Supplements,

Naast mijn eiwitrijke voeding gebruik ik de eiwit producten van jullie. Ik gebruik Whey Protein Isolate, de Supreme Gainer en Miccelar Casein.

Ik weeg 84kg en ben 1.81. Ik train, in principe, elke dag. Krachttraining-Hardlopen-Krachttrianing-Hardlopen-etc. Mijn intentie is sterker te worden, een betere conditie krijgen en niet af te vallen in mijn vet vrije massa.

Voor mijn krachttraining neem ik Whey Protein Isolate. Na mijn training neem ik de Supreme Gainer met Miccelar Casein. 'S avonds voor het slapen gaan neem ik weer Miccelar Casein.

Voor mijn cardiotraining, het hardlopen, neem ik Whey Protein Isolate. En 's avonds weer Miccelar Casein.


Mijn vragen aan jullie zijn:
- Hoe lang duurt het voordat het Whey Protein Isolate is omgezet in Aminozuren? Ik wil
namelijk aan het einde van mijn training voldoende bouwstoffen tot mijn beschikking
hebben. Zowel na de kracht- als de cardiotraining.

- Ik krijg via mijn voeding iets meer dan 100gr eiwit binnen. De rest vul ik aan met shakes.
Ik stuur op ongeveer 170gr eiwit (2gr per KG lichaamsgewicht). Is dit voldoende/te veel/te
weinig?

- Verder nog tips/suggesties?

Bedankt alvast voor jullie antwoorden en voor de uitstekende service via jullie site.

Met vriendelijke groet,
Sandro

Welke groenten bij de shakes ???

7 maart 2012 17:35
Anoniem
Geachte Power Supplements,

Kunnen jullie misschien aangeven welke groentes (en de hoeveelheid) bij de shakes gegeten kunnen worden om toch voldoende vezels/mineralen/vitaminen binnen te krijgen ?

Ik ben d.m.v. hard trainen (conditie/kracht) en het gebruiken van jullie Pure Whey Protein Isolate en Micellar Casein, zo'n 15 kg kwijt en wil er nog zo'n 20 kg afgetraind hebben voor de zomer.

Ik ben een man en weeg momenteel 105 kg met een lengte van 1.86 m en train 5 of 6 dagen per week: 2 dagen in de week Milon gecombineerd met enkele spiergroep krachtoefeningen (die niet bij de milontraining worden meegenomen), 4 dagen groepsles (row/bodypump/bodycombat/zumba) gecombineerd met buikspieroefeningen en enkele spiergroep krachtoefeningen.

Hebben jullie eventueel nog suggesties wat ik kan veranderen in mijn trainingsprogramma om mijn doel gewichtsverlies / behouden spiermassa (eventueel er nog wat bij) te bewerkstelligen ?

B.V.D. ,
Een heel tevreden klant !
8 maart 2012
Powersupplements - Kris
15:25Zo jij bent goed op weg! Ik hoop dat de resterende 20kg ook gaat lukken. Maar om dat nog voor de zomer te doen is wel een heel korte termijn.

Groenten
Het lijkt me goed om voor een hoge inname van van groenten te zorgen. Dat lukt alleen als je ze bereid. Je kan ze bakken, maar mijn voorkeur ligt bij koken/stomen. Zelf gebruik ik een koekepan waar ik wat water in doe en een klein klontje roomboter voor de smaak en een betere vertering.

Kies verschillende groentes die je goed verdraagt en waar je makkelijk veel van eet. Voor mij is dat bijvoorbeeld paprika + prei + courgette + een paar spruitjes.

Dat de groentes lekker zijn, is belangrijker dan dat ze gekozen zijn voor hun specifieke mineralen en vitamine gehalte. Wanneer je een mix van diverse groenten neemt, zit je al snel redelijk goed. Voor de mineralen en vitamines die niet veel in groenten voorkomen (bijvoorbeeld zink) kan je een 1 capsule Adam multivitamine gebruiken. Als je echter een redelijke portie vlees eet, denk ik niet dat je snel een tekort zult hebben.

Gebruik van supplementen
Wat betreft supplementen, ik zou zelf het supplement Natural Fat Control gebruiken als ik zo veel ging afvallen. De reden daarvoor is een bijzondere. Als je veel vetmassa verliest, sluit ik niet uit dat opgeslagen gifstoffen vrijkomen. Waar ik vooral huiverig voor ben zijn de dioxines die we in de loop van ons leven hebben opgeslagen in de vetcellen.

Ik heb geen gegevens voorhanden over het vrijkomen van dioxine bij afslanken. Maar ik sluit niet uit dat wanneer iemand extreem afslankt toch een aanzienlijke hoeveelheid opgeslagen dioxines uit de vetcellen weer in de circulatie komt.

Groene thee biedt enige bescherming tegen de schadelijke effecten van dioxines. Je zou daarom veel groene thee kunnen drinken en/of ons supplement Natural Fat Control kunnen gebruiken.

Training
Je vraagt ook trainingsadvies. Is je progressie aan het afnemen? Je lijkt bijzonder succesvol. Ze zeggen wel ‘never change a winning team’. Dat zou ik ook willen voorstellen: Ga vooral zo door zolang het goed gaat en je je er goed bij voelt!

Whey-peder: hoeveel per dag; met iets vermengen?

1 maart 2012 16:13
Joost De Ruiter
Ik wil gtraag weten hoe men Whey-poeder het beste tot zich kan nemen, met welke hoeveelheden per dag en of er iets aan moet worden toegevoegd om de opname in het lichaam te verbeteren. Ik ben van plan wanneer ik antwoord heb ontvangen 2000gr te bestellen.

Joost de Ruiter
1 maart 2012
Powersupplements - Kris
17:30Hoi Joost,

Je mag whey eiwit innemen met water, melk of vruchtensap. Dat kan in combinatie met een maaltijd of zo als losstaande shake.

Er hoeft niets bij ingenomen te worden. Maar de spieropbouw door whey eiwit kan wel versterkt worden door koolhydraten (brood, vruchtensap, rijst e.d.) en/of extra BCAA aminozuren.

De hoeveelheid whey isolaat die je gebruikt is afhankelijk van de rest van je voeding. Eer je al veel eiwit in je normale maaltijden, dan kan je het gebruik van whey isolaat beperken tot voor of na je training.

Heb je de laatste 2 tot 3 uur voor je training geen grote eiwitrijke maaltijd gegeten, neem dan een whey shake zo’n 45 minuten vooraf aan de training. Heb je al wel volop eiwitten gegeten binnen dat tijdsbestek dan neem je de shake direct na je training.

Eet je overdag niet zoveel eiwitten, dan kan je een of meer shakes toevoegen. Mik op 1,5 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht pr dag.

Gebruik power supplements

27 februari 2012 12:57
Anoniem
Hallo, ik ben nu 2 weken Pure Whey Protein Isolate aan het gebruiken. Ik ben 18 jaar en ongeveer 1,80 meter. Daarnaast weeg ik 65 kg. Mijn trainingen bestaan uit Full Body Workouts en dat doe ik telkens met een dag rust er tussen. Sinds kort gebruik ik de power supplements. Ik zou graag advies willen over mijn voeding en trainingsschema. Ik eet op een dag veel brood en alleen in het avondeten varieer ik eigenlijk. Daarnaast eet ik niet veel fruit. Ik ben nog steeds een beginner op het fitness gebied maar zou graag willen vorderen. Mijn echte concrete vraag is hoe vaak ik de power supplements in moet nemen? Is het ook verstandig om de eiwit shakes op rust dagen in te nemen? Of voldoet een shake voor en na de training al?

Natrium/sodium

14 februari 2012 00:32
Glenn Proost
Beste

Ik ben sinds een groot jaar een grote fan van jullie website en heb zeer veel producten van jullie hier bij mij thuis staan - die ik op dagelijkse basis gebruik.

Nu merk ik dat ik de laatste tijd veel last heb van water retentie en lees dat dat veel te maken heeft met het niveau aan natrium/sodium dat je inneemt.

Nu was mijn vraag of jullie weten hoeveel mg sodium er in jullie eiwitpoeder en caseine zit, want ik kan het nergens op de verpakking lezen.

Alvast vriendelijk bedankt
15 februari 2012
Powersupplements - Kris
13:47Hoi Glenn,

Het gehalte natrium in de Pure Whey Protein Isolate is 0.3 %. Per maatschep van 30 gram is dat ongeveer 90 milligram.

In de Micellaire Caseine zit 0.1% natrium wat komt op 20 milligram per maatschep van 20 gram eiwit.

Ter vergelijking: Een snee brood van 35 gram bevat ongeveer 160 mg natrium. Brood is daarmee een belangrijke bron van natrium voor veel mensen.

Maatschep.

13 februari 2012 01:53
Kim
Hallo,

ik heb net een Pure Whey 2000g besteld en ontvangen (mn eerste ooit, vandaar de vraag), maar er zit geen maatschepje bij...klopt dat? In ieder geval, hoe groot is een maatschepje? Dan kan ik kijken of ik die hier zo snel ergens kan krijgen of op andere manier kan afmeten. '

Dank je, Kim

In 3 maanden droogtrainen

9 februari 2012 12:17
Anoniem
Ik zou graag wat advies willen.
Ik ben 20 kilo afgevallen van 90 naar 70, ben nu veel aan t kracht trainen en weeg nu 75.
mijn probleem is alleen dat ik niet droog ben en dit is mijn doel.
ik wil binnen nu en 3 maanden flink op weg zijn dus graag advies?
heb eenmalig whey protein gebruikt die pot is nu al een tijd op.
9 februari 2012
Powersupplements - Kris
12:21Het is een hele prestatie dat je al 20 kilo bent afgevallen. Het laatste deel zal langzamer gaan.

Maatregelen die je kan treffen om nog strakker in je vel te komen zijn de volgende:

- Veel slapen en op regelmatige tijden slapen

- Suikers beperken

- Drie maal per week het hele lichaam trainen met basisoefeningen en korte rust (veel arbeid in korte tijd)

- Eventueel kan je op rustdagen korte sprinttrainingen doen. Een vijftal sprints van 10 tot 20 seconden met 30 seconden rust is een goed uitgangspunt. Sprinten hoeft niet ‘rennen’ te betekenen. Het kan ook op een cardiomachine of buiten op de fiets. Als je (vrijwel) voluit gaat rennen terwijl je dit niet gewend ben, kan je jezelf flink blesseren.

- Een vrij vergaande maatregel die vaak lijkt te werken is intermittent fasting (zie ook www.leangains.com)

- Supplementen die het droogtrainen ondersteunen zijn Natural Fat Control, L-citrulline, BCAA’s en visolie.

- Bij ‘droogtrainen’ wordt het aandeel eiwitten in de voeding meestal verhoogd. Vaak gaat dit gepaard met een vermindering van het aandeel koolhydraten. Eiwitshakes kunnen gebruikt worden om makkelijker je voeding de gewenste verhouding koolhydraten en eiwitten te geven.

strak trainen voor de zomer

1 februari 2012 14:42
Anoniem
Hallo,

Ik ben via een kennis op jullie website terecht gekomen, en via vrienden heb ik heel veel positiefs gehoord. Nu ben ik onlangs begonnen om weer wat strakker te staan tegen de zomer. Het is niet mijn bedoeling om breed te worden maar zou wel wat overtollige kilo's en vetten (vooral rond de buik) willen kwijtspelen. Nu sport ik +- 4keer per week telkens 1uur cardio(lopen of fietsen) en probeer 4keer per week ook nog wat krachtoefeningen te doen(basis zoals sit-up,pompen,gewichtheffen,...) Welke producten zouden jullie mij adviseren om te gebruiken? Zou een eiwitshake helpen?

Graag had ik jullie advies over welke producten ik zou bestellen?
1 februari 2012
Powersupplements - Kris
14:46Je vrienden doen goed hun best met de mond tot mond reclame ;-) . Het is hier superdruk.

Training
Je wilt strak trainen. Er zijn meerdere factoren die hierin een rol spelen. Het wordt wel gesuggereerd dat opslag van vet rond de organen (buikvet) het gevolg is van stress. Tenzij je het prototype duursporter bent, kunnen lange cardiosessies ook behoorlijk stressvol zijn. Voor veel mensen lijkt intervaltraining gunstiger. Die intervaltraining kan variëren van hogere tempo’s afwisselen met lagere tempo’s tot echte sprints afgewisseld met (bijna) volledige rust. Vooral tijdens de sprint maakt je lichaam groeihormoon aan. Hoe hoger je vermogensleverantie (intensiteit) hoe hoger die afgifte. Groeihormoon draagt bij aan vetverbranding en kan waarschijnlijk ook specifiek het buikvet verminderen.

Andere factoren die kunnen bijdragen aan een strak figuur zijn:
- Voldoende slaap (te weinig slaap = stress)
- Geen of heel weinig alcohol gebruiken (alcohol = stressor)
- Geen transvetten of (gedeeltelijk) geharde vetten eten (deze vetten saboteren de stofwisseling).

Wat betreft supplementen die het afslanken bevorderen heb je meerdere opties. Kort op een rij:
- Visolie
- Natural Fat Control
- L-Citrulline
- BCAA’s (praktijkgebruik wijst op een gunstig effect op buikvet bij hoge doseringen van 10 gram per dag).

Zie voor uitleg de bijbehorende productpagina’s. Je mag deze producten combineren. Visolie en Natural Fat Control worden ook veel gebruikt door mensen die gewoon hun gezondheid willen bevorderen.

Eiwitshakes helpen ook met afslanken als ze koolhydraten vervangen (koolhydraten zitten in bijv. pasta, brood, aardappelen, bonen en voedingsmiddelen met suikers). Gezien je grote trainingsvolume kan het zijn dat een sterke beperking van de hoeveelheid koolhydraten je tegen zal vallen. Je hebt dan minder energie om te sporten. Je komt tijdens het sporten eerder ‘de man met de hamer’ tegen. Als je een eiwitshake niet gebruikt om koolhydraten te vervangen maar slechts toevoegt aan je dieet zal dat de netto vetverbranding niet bevorderen. Een beperkte uitwisseling van koolhydraten en eiwitten kan in jouw geval echter best goed uitpakken.

vooruitgang krachtsport

1 februari 2012 13:13
Anoniem
Sinds een half jaar ben ik serieus bezig met krachtsport (voorheen heb ik ook wel periodes getraind, maar niet echt gericht). Nu merk ik dat de vooruitgang steeds langzamer gaat. Vandaar dat ik misschien supplementen als eiwitpoeder wil gaan gebruiken.
Hierbij wat gegevens over mij wbt voeding en training.
Leeftijd: 49
Lengte: 168cm
Gewicht: 66kg
Postuur: slank met een buikje
Ik eet doordeweek 6 maaltijden per dag (weekends lukt dat minder).
Ochtend: bord brintapap, een beetje kwark of een banaan
Tussendoor: 3 volkoren boterhammen, één met pindakaas en twee met magere vleeswaren en 250gr kwark
Middag: idem
Namiddag: idem, maar zonder kwark
Avond: aardappelen met kip, tartaar of vis met meestal groene groenten (broccoli, spinazie, etc.)
Laatste: 250gr kwark of blikje sardines en wat noten zoals walnoten of cashewnoten
In het weekend drink ik s'avonds 2 pilsjes en eet wat chips.

Trainingschema:
Maandag: buik (2 oefeningen), borst en triceps (ieder drie oefeningen 3x12 reps)
Woensdag: buik, rug (2 oefeningen) en biceps (3 oefeningen)
Vrijdag: buik, benen (2 oefeningen) en schouders (3 oefeningen)

Graag zou ik dus wat meer progressie willen zien. Zijn supllementen een goede aanvulling? Tips over mijn eet- en trainingsschema zijn ook welkom.
Graag hoor ik van u.

Uitslag

31 januari 2012 12:33
anoniem
Geachte heer/mevrouw,

Graag wilde ik weten voordat ik Whey Protein van 2000kg ging bestellen of je puisten/uitslag hierdoor kan krijgen? Dus zijn er stoffen wat allergieen kan veroorzaken?

Met vriendelijke groet,

Whey & Bijnieruitputting

29 januari 2012 07:25
D.P.A. Franssen
Best PS,

Corrigeer mij als ik het fout heb maar zitten er naast sucralose toch nog andere stoffen in deze whey (of in de micellar cassein) en dan bedoel ik: xanthan gum, guargom of acesulfame-K . Van die laatste ben ik eigenlijk wel zeker dat deze er niet inzit

Ik weet dat ik misschien lastig ben maar bij veel andere producenten staat op de site bij hun ingrediënten ook deze stoffen er niet bij maar wel op de pot zelf.

En dan nog een gezondheidsvraag. Welke producten (vanuit jullie hele assortiment) raad je aan ivm met bijnieruitputting (Mg, Zn, testo-booster, omega) en welke juist mijden zoals redelijk eenvoudige suikers in de gainer (maltodextrine, toch niet hetzelfde als bv zilvervliesrijst)? Tuurlijk loop ik ook bij een arts voor genezing & toezicht. Maar ik vind mensen met affiniteit voor sport toch vaker meer inzicht hebben :) ipv het gewone huisarts advies 'ga maar wandelen'.

Alvast Bedankt en fijn weekend en mooie bestelling komt eraan :), wil gewoon keihard gaan werken aan herstel

Dave

Gebruik whey protein en creatine

25 januari 2012 15:47
Joost Holtgrefe
Beste Kris,

Ik train nu 2 maanden intensief (krachtraining). Ik heb eerst gewoon goed gegeten en dus geprobeerd te groeien door veel eiwitten etc binnen te krijgen. Vandaag heb ik besloten proteine shakes en creatine te gaan gebruiken, omdat ik nu echt veel en hard wil gaan groeien en het ''to the next level" wil tillen. Ik heb daarom vandaag een pot Pure Whey Protein Isolate 2000g en een pot creatine besteld.

Ik ben van plan om de creatine als volgt te gaan gebruiken: s'ochtends bij het onbijt 3gram, waarna ik 2 stuks fruit eet en 3gram bij mijn avond maaltijd.

De proteine shakes als volgt: s'ochtends 1 maatlepel, deze shake nuttig bij mijn ontbijt (de creatine mix ik hier dan doorheen) een uur voor mijn training 1,5 maatlepel en na mijn training 2 maatlepels. -vraag- hoeveel ml water gebruik ik bij mijn shakes afhankelijk van de hoeveelheid poeder uiteraard.

Mijn doel is dus filnk groter te worden/aan te komen en spiermassa aan te maken.
Is er een kans dat ik snel resultaat zie/merk als ik het op deze manier gebruik en is dit natuurlijk wel verantwoord.

Nog enkele informatie over mijn eetpatroon en trainingsschema (alle dagen zijn behoorlijk intensief, varierend van een uur tot 1,5 uur)

Maandag: Borst
Dinsdag: Rug
Woensdag: Rust
Donderdag: Armen+Schouders
Vrijdag: Benen

Ik ontbijt met een glas melk, een gekookt ei, 4 boterhammen (waarvan 2 met 2 plakjes kipfilet en 2 met pindakaas) en 2 stuks fruit.

Verder drink ik verspreid over de dag veel water en thee.

Ik lunch met weer 3 of 4 boterhammen en een stuk fruit

Avond eten is afhankelijk van mijn ouders, meestal is dit rijst met groente, aardappels met groente en vlees of vis of een ander gezond gerecht. ik eet weining tot zelden erg vet.

Verder eet ik later op de avond op trainingsdagen 500g magere kwark en nog een ei.

Ik ben trouwens 19 jaar, 1.92 en weeg 80 kilo op het moment. ook ben ik vrij slank. nooit mijn vet percentage laten testen maar vermoed dat dit vrij laag ligt.

Alvast bvd voor uw reactie/antwoord.

Mvg, Joost.

Supplementen voor spierherstel en rughernia

25 januari 2012 12:58
Anoniem
Ik ben een fanatieke sporter. Ik speel 1 á 2 keer badminton per week. Verder doe ik aan wielrennen (m.u.v. de winter)

dit 2 á 3 keer per week. In de wintermaanden doe ik spinning 1 á 2 keer per week. Verder doe ik nog aan fitness, dit 2 keer per week. Ik doe fitness voornamelijk om mijn spieren te verstevigen(cardio en miloncirkel) dit omdat ik in 2005 een lage rughernia heb opgelopen. Zoals u ziet sport ik 3 á 4 keer per week. Op dit moment gebruik ik dagelijks een multivitamine (Axium multi extra man). Ik eet gevarieerd en let op mijn gewicht. Ik ben 44, 183 cm en weeg 73 kg. Zou u mij advies kunnen geven in een supplement dat voor mij goed te gebruiken is.
25 januari 2012
Powersupplements - Kris
13:00Was je rughernia een zogenaamde Hernia Nuclei Pulposa (HNP) ofwel een uitredende kern van een tussenwervelschijf? Dit kan optreden na een lange dag/dagen van belasting (verkeerde houding, belastend werk) of door chronisch te hoge spierspanning in de rug. In beide gevallen is de druk op de tussenwervelschijf voor lange tijd heel hoog. Door de langdurige belasting raakt de schijf zijn veerkracht kwijt, waarna op een gegeven moment de wand van de schijf scheurt. De kern kan dan naar buiten uitstulpen en op een zenuwbaan drukken.

Mensen met een hoge spierspanning hebben soms veel baat bij een magnesium supplement. Wij hebben twee magnesiumsupplementen in het assortiment. De een is Natural T-Booster de andere is Magnesium & Taurine. Ze bevatten evenveel magnesium per capsule. De T-Booster lijkt me de meeste geschikte in jouw situatie. Het bevat naast magnesium ook zink en gemberwortelextract. De gember bevordert de weerstand van de spieren tegen spierpijn en heeft een licht ontstekingsremmend effect. Dat is iets wat na het 40e levensjaar mooi meegenomen is.
De Multi die je gebruikt bevat weliswaar magnesium, maar slechts in heel geringe mate. Tevens bevat het ijzer en chroompicolinaat. Dat zijn stoffen die ik persoonlijk liever niet supplementeer omdat ik denk dat ze schadelijk zijn.

Een ander type hernia komt voor bij een geleidelijke inzakking van de tussenwervelschijf. Die inzakking treedt op door een degeneratie van het sponsachtig materiaal van de kern. Het is dan de wand van de tussenwervelschijf zelf die gaat uitpuilen. We hebben aanwijzingen uit de praktijk en uit wetenschappelijke literatuur dat dit type inzakking van tussenwervelschijven omgekeerd kan worden met behulp van de supplementen glucosamine en chondroitine. Die omkering verloopt echter heel traag. Om het weefsel te laten herstellen is een periode van 1 tot 2 jaar nodig.

Welke supplementen gunstig zijn voor spierherstel is een beetje afhankelijk van wat je zoal eet. Maar voor de meeste mensen die geen typisch eiwitrijk dieet eten, geldt dat wei eiwit (whey isolaat) voor of na het sporten het grootste verschil maakt voor het herstel.

Pure whey mengen met fruitsmootie

23 januari 2012 10:06
Marian
Hallo
Allereerst wil ik u bedanken voor de snelle levering van de Whey. Woensdagavond besteld en vrijdag al binnen.

Ik zal me eerst even voorstellen
Mijn naam is Marian, ik ben vorige week 55 jaar geworden en sport ongeveer 5 x in deweek, meestal gewoon thuis voor de buis, cardio, met gewichten, zumba en crosstrainer.

Sins half december maak ik iedere dag een spinzie-fruitsmootie. 150 gram rauwe spinazie met 3 soorten fruit en enkele glazen water en dan in de blender tot ik 1,5 liter smootie heb.
Die drink ik dan in ruim 1 dag op.
Dit idee heb ik van Jesse van der Velde u misschien wel bekend.
Ben inmiddels wel 2 kg afgevallen.
Ik had een vraag naar Jesse geschreven of ik door de smootie eiwitpoeder kon doen en volgens hem ging dat heel goed.
Maar nu las ik gisterenavond op jullie site bij alle vragen (die ik op mijn gemak eens doorgelezen heb) dat de fruitzuren de eiwitten afbreken. Klopt dit en kan ik de whey toch beter niet door de smootie doen.
Ik heb de naturel besteld en door de smootie smaakt ie eigenlijk best goed. De perziksmaak waarvan ik een sample had gehad was nog veel lekkerder.
Graag uw advies.

Alvast bedankt en groetjes Marian

zoetstoffen ?

17 januari 2012 13:36
R Bijsterbosch
Hallo,

Even een vraag is de "naturel" uitvoering helemaal vrij van kunstmatige zoetstoffen ?

Alvast bedankt

Mvg

Rene
17 januari 2012
Powersupplements - Jaap
13:54De naturel is vrij van smaak-, zoet- en kleurstoffen.

Spiermassa en whey

16 januari 2012 20:30
Michaël De Reu
Beste, ik ben 1m78 groot en ik weeg 56kg. ik ben net begonnen met power training en ik zou graag snel veel spiermasa aankomen. kunt u mij iets aanraden? en zegt u er dan ook aub even bij hoeveel gram Whey ik moet gebruiken per kg en per 1L water? alvast bedankt
18 januari 2012
Powersupplements - Kris
14:15Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Gezien je lage gewicht in verhouding tot je lengte denk ik dat je een heel laag vetpercentage hebt. De totale hoeveelheid calorieën is in jouw situatie waarschijnlijk de belangrijkste factor. Pas daarna de inname van eiwitten.

Je zult dus moeten beginnen met heel veel te eten. Goede volwaardige voeding met veel volkoren rijst, aardappelen en pasta. Uiteraard met vis of vlees.

Een echte caloriebom is havermout. Dit kan je onverhit eten in koude volle melk. Laat het even staan (zacht worden) en doe er wat rozijnen bij. De smaak went snel.

Je hebt kans dat je dikker zult worden. De kans hierop is het kleinste als je 3 maal per week een full body workout doet. Een goed programma waarbij je je hele lichaam traint omvat veel basis oefeningen zoals
20 rep squats
dips / pushups
chinups

Als je van elke van deze oefeningen opwerkt naar bijvoorbeeld 5 redelijk intensieve sets, dan heb je de grootste slag geslagen. Het is wel enigszins afhankelijk van je leeftijd en aanleg of je lijf hier positief op reageert.

Voor sommige mensen is de hersteltijd te kort. Het is daarom van belang om niet te ver uit te putten. Tot failure trainen is in zo\'n programma niet gewenst.

Tot failure (uitputting) trainen kan wel als je het aantal sets terugbrengt naar 1 en de uitvoering heel langzaam doet. Dan krijg je het klassieke HIT programma. Sommige mensen bereiken met dat programma extreme gewichtstoename (spiermassa) in korte tijd. Maar voor zover ik weet zijn dit altijd mensen die al eerder heel gespierd geweest zijn. Ze maken dan gebruik van hun spiergeheugen om hard te groeien.

Meer over dat type training en bulkvoeding (!) kan je vinden als je googlet op \'The Colorado Experiment\'.
De originele resultaten uit het colorado experiment zijn niet representatief voor wat je kan verwachten. Het idee is echter interessant. Een mooie introductie vind je hier:
http://www.fourhourworkweek.com/blog/2007/04/29/from-geek-to-freak-how-i-gained-34-lbs-of-muscle-in-4-weeks/
(Als je nog niet lang traint, is dit type training naar mijn mening niet geschikt en kan je beter het eerder genoemde multiple set systeem gebruiken)
Tot slot, over de whey isolaat. Je mixt 30 gram op 200 milliliter water of melk. De totale inname is afhankelijk van de rest van je voeding. Een goede toepassing in jouw situatie lijkt me 1 maatschep voor de training en 1 maatschep na de training. Beide keren kan je aanvullen met fruit of fruitsap. Een half uur later een grote maaltijd!

Allergenen in eiwit en weightgainer

3 januari 2012 14:20
Anoniem
Ik ben er sinds vorige week achter gekomen dat ik voedsel allergie/intolerantie heb.
Ik weet tot nu toe dat ik geen tarwe, noten, tomaat en kiwi mag.

Kunnen jullie garanderen dat in jullie eiwit/weight gainers geen tarwe zitten?

Alvast bedankt

Whey eiwitten?

29 december 2011 18:03
S Jamal
Geachte heer/mevrouw,

Ik fitness +/- 4x in de week +/- 85min per keer (inc. warmingup/koelingdown). (iedere keer andere grote spiergroepen). en 1x in de week 60min spinnen. Ik wil met dit schema meer spiermassa opbouwen.
Ik weeg nu 72kg, en weet eigenlijk niet zo goed hoeveel gram ik per dag moet innemen.
Kunnen jullie me hier advies in geven. In mijn eten zit ongeveer 30gram eiwitten per dag.
Maak ook gebruik van creatine 10gram per dag.
Hoor graag van u, wat u advies is.
Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Saïd Jamal
31 december 2011
Powersupplements - Kris
10:47Hoi Saïd,

Kan je me vertellen wat je zoal eet op een dag? Dertig gram eiwitten in je voeding is extreem weinig!

Tien gram creatine daarentegen is weer teveel op de lange termijn. Vier gram per dag is een goede dosering (een bolle maatschep).

Smaakaroma

18 december 2011 17:43
Karl
Op zoek naar schone whey proteine ben ik eindelijk terecht gekomen bij PS. Jullie site komt op mij kundig en eerlijk over. Echter één vraag heb ik nog. Bij de ingrediënten per smaak wordt altijd smaakaroma genoemd, welke stoffen gebruiken jullie hiervoor?

Alvast dank voor jullie reactie

Sneller herstellen

7 december 2011 13:45
Anoniem
ik wil net beginnen met eiwitten shakes maar heb nog een paar vragen over dit product. Pure Whey Protein Isolate 2000g
omdat ik nog geen ervaring heb met eiwitten shakes wil ik graag een paar antwoorden op de volgende vragen:
- zit in dit product (Pure Whey Protein Isolate 2000' geen creatine? dit wil ik zeker weten omdat dat ik niet wil dat ik zo'n bodybuilder word. ik wil gewoon meer kunnen trainen. en dit product moet ervoor zorgen dat mijn spieren sneller herstellen.
- hoevaak moet ik het gebruiken als ik vijf keer in de week 1,5 uur train?
- als ik fitness is het ook goed om af en toe een rustdag te nemen ook al gebruik ik dit product?
7 december 2011
Powersupplements - Kris
13:46Je hoeft niet bang te zijn een bodybuilder te worden. Dat gebeurt niet zonder intensieve trainingen over een tijdspanne van meerdere jaren. Ook niet als je creatine gebruikt.

Onze Pure Whey Protein Isolate bevat overigens geen creatine!

Het eiwitpoeder kan dagelijks gebruikt worden. Het meest gebruikelijke moment van inname is 30 tot 60 minuten voor de training. Veel mensen vullen dat nog aan met een halve tot hele maatschep bij het ontbijt en/of een halve tot hele maatschep na de training. Maar met alleen 1 maatschep voor je training bevorder je het spierherstel al behoorlijk.

Hoeveel rustdagen je nodig hebt is niet alleen afhankelijk van de eiwitshakes. De rest van je dagelijkse voeding is nog veel belangrijker. Wat ook meespeelt is de lengte en intensiteit van je training. Hoe intensiever de training hoe meer rust nodig is. Ook geldt dat als je jonger bent, je meer trainingen aan kan dan wanneer je wat ouder bent.

Af en toe een rustdag is voor iedereen wenselijk!

Proteine bij cardio

2 december 2011 17:59
Anoniem
Mijn vriendin en ik hebben een discussie over het gebruik van proteine. Zij doet vooral veel klasjes (bodypump etc.) en vraagt zich af wat de toegevoegde waarde is van het nemen van proteine bij dergelijke inspanning. Ze sport om af te vallen en vraagt zich daarom af of er wel een toegevoegde waarde is. Daarnaast is ze ook huiverig over de extra calorien die een shake met zich meebrengt, toch al snel 150. Hebben jullie hier advies over?

Whey + Caseine of Whey + BCAA

29 november 2011 15:25
Ronald
Hallo,

Allereerst wil ik even zeggen dat ik jullie producten en voorlichting echt super vind. Dat is moeilijk te vinden in het woud van aanbieders/supplementen!

Mijn vraag: ik las op Ergogenics een onderzoek dat de beste postworkout-shake bestaat uit een mix van Whey en Caseine ( http://www.ergogenics.org/sportvoeding77.html ). Nu gebruik ik tot nu toe alleen maar Whey vooraf en achteraf, en 3x3 BCAA voor, tijdens en na de training. Nu vroeg ik me af, is de mix van caseine/whey een goede vervanging voor BCAA?

Ik vind het namelijk een beetje veel gedoe al die pillen mee te slepen naar de sportschool en als ik alles zou doen wordt het een beetje duur. Maar ik hoor graag jullie mening.

Alvast bedankt voor het antwoord!
30 november 2011
Powersupplements - Kris
11:52Bedankt voor je compliment Ronald!

De BCAA is heel anders dan caseine. BCAA wordt zeer snel opgenomen en caseine juist heel traag. Twintig procent van het caseine eiwit bestaat uit BCAA, maar omdat ze trager vrijkomen, verwerkt het lichaam ze enigszins anders.

In het onderzoek dat je aanhaalt, is gevonden dat wei eiwit + caseine beter werkt dan wei eiwit + BCAA + glutamine. Deze uitkomst wil niet zeggen dat een mix van wei en caseine voor iedereen en voor elk trainingsprogramma de beste keuze is. Maar het is toch zeker een indicatie dat het in veel gevallen een goede keuze zal zijn.

De specifieke mix in dit onderzoek bestond uit 40 gram wei eiwit en 8 gram caseine. Die hoeveelheid wei zit in ongeveer anderhalve schep whey isolaat. Als je zo’n shake maakt met 300 ml melk, dan levert de melk ongeveer 9 gram caseine! (Melkeiwit bestaat voor ongeveer 80% uit caseine). Je hoeft dus verder niets toe te voegen. Een goedkope, makkelijke en effectieve oplossing! :-)

Gebruik je geen melk dan kan je een halve schep van onze micellaire caseine toevoegen.

houdbaarheid

25 november 2011 12:01
Soufiane Fariss
Geachte verkoper,
Ik zou graag willen weten hoe lang de whey proteine houdbaar is als ik deze vandaag aanschaf. Dit omdat ik 2 potten van 2kg wil aanschaffen en normaal 45 dagen met 1 pot doe. Zijn de potten minstens 3 maanden houdbaar? Alvast bedankt en mvg
25 november 2011
Powersupplements - Jaap
13:48De houdbaarheid varieert tussen de 15 en 18 maanden en komt zelden onder de 12 maanden afhankelijk van de smaak. Smaken zoals vanille, naturel, banaan en bos-aardbei zitten vaak erg dicht tegen de 18 maanden aan omdat ze een erg hoge omloopsnelheid hebben.

zoetheid

18 november 2011 13:19
anoniem
Kunt u een smaak aanraden die niet zo zoet is? Ik volg met uw product een eiwit dieet is een schep niet teveel voor iemand die niet traint? graag uw advies.
18 november 2011
Powersupplements - Kris
13:20De naturel smaak heeft geen toegevoegde zoetstof (sucralose). Van de overige smaken zou de zoetheid min of meer gelijk moeten zijn. In vergelijking met de meeste eiwitpoeders is de zoetheid van onze eiwitsupplementen vrij bescheiden.

Op een eiwitdieet is 1 maatschep wei eiwit niet teveel als dit in de plaats komt van een eiwitrijke maaltijd. Sommige mensen zullen het prettiger vinden om de inname te spreiden in tweemaal een halve maatschep. Dit levert dan dus een extra ‘eetmoment’ op. Voor het eiwit micellaire caseine geldt dit niet omdat de opname van dit eiwit al uit zichzelf gespreid is door de trage vertering.

U kunt het wei eiwit op beide manieren gebruiken en zien wat het beste bevalt.

Hoeveel reps

14 november 2011 00:27
Leon
Beste PowerSupps,

Ik las ergens op jullie site een aanbeveling van 5 setjes van 20 reps. Klopt het dat reps zorgen voor "extra" spiergroei?
En doe je die 5 setjes met lichtere gewichten dan je normaal gewend bent?
Bedankt.

Wei eiwit opwarmen in de magnetron

9 november 2011 10:52
Anoniem
Beste,

Even een korte vraag over de whey isolate chocolade. Kan die in de microgolf wanneer deze gemengd is met melk. Of maakt dit stoffen vrij die schadelijk zijn. Of verlies je daardoor bepaalde eigenschappen.

Want in de winter lijkt het me lekkere chocolademelk.

Bedankt voor de info.

voeding en whey

26 oktober 2011 11:05
Nisar Noori
hallo, ik heb net pure whey protein isolate 2000 g bij jullie besteld 2 pot ik wil in spiermassa komen is dit eengoed bijvulling?

dit is mijn voedingschema (met jullie product: pure whey protein isolate 2000 g)

8u: whey 1 maatschep brinta melk banaan 1x broodje kip
11u: bananen shake (nootjes honing 1 ei melk) 2x brood 1x pindakaas 1xkip
1 u: 6 plakjes brood 2kaas 2kip 2 pindakaas
15:00 fruit naar keuze plus 2 x broodjes kip/appelstroop avond eten: rijs kip zalm spaghetti etc etc vermijd wel varkenvlees
1 uur voor het trainen pure whey protein isolate 2000 gram
halverwege trainen banaan
gelijk na trainen appel
20 min na het trainen 5 gekookte eieren (het eiwit)
voor het slapen gaan 500 gram kwark

kan ik het af zonder whey of met kom ik sneller aan spiermassa aan?
Alvast bedankt

Inname moment

9 oktober 2011 22:36
D.G.P. Walet
Hallo Power Supplements,

ik heb een vraag omtrent het moment van inname van de Whey Protein Isolate. Ik gebruikte eerst altijd Whey Delicious en die nam ik direct na de training en soms voor het slapen, de sportschool eigenaar zei dat dat laatste het beste is als je er maar 1 per dag neemt. Maar bij Whey Protein Isolate staat er:

"Sporters:
• In de ochtend: 0,5 - 1 maatschep bij het ontbijt
• Eén uur voor de training: 1 - 2 maatscheppen
• Eventueel na de training: 0,5 - 1 maatschep met fruit of een andere makkelijk verteerbare bron van koolhydraten. Of gebruik de all-in-one shake 'Supreme Gainer'.
• Naar behoefte gedurende de dag: 0,5 - 1 maatschep bij maaltijden."

Is het dus het beste om een maatschep bij het ontbijt en op trainingsdagen ook nog een maatschep 1 uur voor de training te nemen? Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Daan Walet
10 oktober 2011
Powersupplements - Kris
15:10Hallo Daan,

Het belangrijkste moment om wei eiwit isolaat te gebruiken is vooraf aan de training. Of je het supplement bij een maaltijd gebruikt is vooral afhankelijk van het eiwitgehalte van je ontbijt. Je trainer heeft gelijk in die zin dat het de voorkeur heeft om zoveel mogelijk eiwitten uit volwaardige voeding te halen.

Bij de training is wei eiwit echter superieur aan alle andere eiwitten door de snelle opname en het hoge gehalte aan vertakte keten aminozuren (BCAA).

Een eiwitrijk ontbijt behoeft geen verdere aanvulling. Alhoewel sommige mensen zelfs dan nog Pure Whey Isolate gebruiken. De reden hiervoor is dat wei isolaat een van de snelste manieren is om snel de aanvoer van aminozuren in het lichaam weer op peil te brengen. Men gaat er daarbij van uit dat het, na een nacht niets te hebben gegeten, gunstig is om de dag te beginnen met een snel verterend, BCAA rijk eiwit. Sommigen gebruiken op dit moment overigens vrije vorm BCAA. Dat is nog sneller en zet direct een rem op de spierafbraak die je in de vroege ochtend hebt.

Aantal vraagjes

5 oktober 2011 10:41
Jordy Schaaper
1 - Maakt het veel uit of je met smaak neemt of zonder smaak (kwalitatief/gezonder) en smaakt Naturel een beetje goed?

2 - Ik ben nu 1,86 en weeg rond de 93 kg en vroeg me af of het met een redelijk vet percentage goed is om te gebruiken of raad u aan dit eerst te verliezen?

Bij voorbaat dank,

Jordy Schaaper

bakken

26 september 2011 21:50
D.J.T. van der Meijs
Kan ik dit product ook gebruiken om bijvoorbeeld een omelet mee te bakken samen met enkele eieren?

M.v.g. en bedankt voor uw tijd.

wheyshake

26 september 2011 15:06
DCK Bleker
Hallo,

Ik heb net mijn zending ontvangen met de Wheyshake. Op jullie site vermelden jullie dat je 1 maatschap moet mengen met 200ml melk. In de pot zit geen maatschep. Wat kan ik aanhouden voor hoeveelheid ipv de maatschep. Is dat een eetlepel vol???

Ik hoor het graag.
26 september 2011
Powersupplements - Jaap
15:47De maatschep heeft tijdens het transport vaak de neiging om naar beneden te zakken. Met een vork of een lepel is hij makkelijk weer naar boven te halen.

Onduidelijk

21 september 2011 18:24
PB
Hallo,

Ten eerste wil ik aangeven dat ik de hoeveelheid informatie die hier te vinden is top!
Toch zijn er een paar dingen waar ik onzeker over ben.

Op dit moment ben ik 19 jaar en 2,07 groot en weeg ik 77kg.
Ik sport 3x in de week en wil graag bijkomen en meer spiergroei krijgen.

Ik heb 1,5 maand een weightgainer gebruikt en hier niets van gemerkt, dit ook in combinatie met serieus meer proberen te eten. Ik ben hier toen maar mee gestopt, en ben sindsdien ook niets meer aangekomen. Ik probeer zoveel mogelijk ( gezond) te eten.
Ook heb ik al sinds ik sport altijd spierpijn en ik sport nu toch al best een lange tijd.

Is een whey shake een goede aanvulling op mijn manier van eten/sporten of raden jullie toch weer een weightgainer aan. Het is me een beetje onduidelijk wat ik moet doen. Ik wil graag de 80kg bereiken dat zou al een hele mijlpaal voor me zijn, maar om de een of andere manier lukt het niet.

Alvast bedankt voor uw antwoord,

Mvg, Pb

maaltijd vervangen

20 september 2011 09:04
M.G. Bak
Goedemorgen,

Ik doe het dokter Frank dieet en wil graag de lunch en ontbijt vervangen met de bij u bestelde skakes. Ik bebruik nu weightcare shakes.

Hoeveel maatschepjes adviseerd u?

Bedankt voor uw antwoordt.

Groet,

Martin
21 september 2011
Powersupplements - Kris
06:17Hallo Martin,

Voor whey isolaat is 0,75 tot 1 schep voldoende. Bij micellaire caseine kan je uitgaan van 1 tot 1,5 schep. De schepjes van de caseine zijn namelijk wat kleiner.

Wij raden aan om bij de shakes wat groenten te eten. Het belang hiervan is vooral groot wanneer niet 1 maar 2 maaltijden vervangen worden door een eiwitshake.

Mixen van wei isolaat met wei concentraat?

15 september 2011 00:46
Anoniem
Beste,

Via mijn neef ben ik al bekend met de whey van powersupplements en ik moet zeggen dat ik tevreden ben. Ik had alleen nog een kleine vraag. Waarom leveren jullie geen isolaat/concentraat mix van een pot whey? Ik heb begrepen dat isolaat snel opneemt en bij concentraat duurt dat langer wat soms ook goed is wordt er gezegd. Zouden jullie mij hier wat meer over willen informeren?

Alvast bedankt!
15 september 2011
Powersupplements - Kris
00:50Whey concentraat en whey isolaat nemen vrijwel net zo snel op. Alleen een concentraat met een hoog vetgehalte zou hooguit een beetje langzamer opgenomen kunnen worden. Het mengen van een isolaat met een concentraat levert daarom geen voordelen op.

Een echt verschil in opnamesnelheid is er tussen whey eiwit en micellaire caseine. De vertering van whey eiwit gaat ongeveer tweemaal sneller dan die van micellaire caseine. Deze twee eiwitten mengen zou daarom zinvol kunnen zijn.

eiwitten

11 september 2011 19:12
R.E.
Hallo,

Hebben jullie ook eiwitshakes zonder kunstmatige suikers toegevoegd?

BVD
11 september 2011
Powersupplements - Jaap
19:29De naturel whey en de naturel caseïne bevatten beiden géén zoetstoffen en überhaupt géén toevoegingen.

Formaat pot

8 september 2011 15:14
Anoniem
Beste meneer/mevrouw,

Een tijdje terug heb ik bij jullie whey protein 1000g besteld en ik wil even kwijt dat ik super tevreden ben met jullie product! Nu heb ik een vraagje over de grootte van de pot waarin de whey zit. Is de pot van 2000g net zo groot als die van 1000g whey protein isolate? Het is misschien een rare vraag, maar ik wil dit graag ff weten i.v.m. opslagruimte. :)

Bij voorbaat dank,
8 september 2011
Powersupplements - Kris
16:19De pot met 1000 gram whey heeft een inhoud van 4 liter. Van de pot met 2 kg eiwit is de inhoud 8 liter. Omdat de grote pot maar een klein beetje hoger is, is de breedte toch wel een stukje groter.

De diameter van de kleine pot is 15 centimeter. De diameter van de grote pot is 20 centimeter.

hoe whey proteine te maken?

8 september 2011 14:56
S.L. De Laat
Hoe maak ik de eiwitshake?
Matet melk of met water?
Hoeveel schepjes gebruik ik en zit er een maatschepje bij?

Bvd

S. de Laat
8 september 2011
Powersupplements - Kris
16:11De whey shake kan gemaakt worden met zowel melk als water.

Bij een strikt eiwitdieet waarbij weinig koolhydraten gegeten worden heeft water de voorkeur. Melk bevat namelijk ruim 4 gram melksuiker per 100 ml.

Bij een eiwitdieet wordt meestal drie kwart of een hele maatschep gebruikt per \'maaltijd\'. Meestal is dat in de ochtend en de middag. De avondmaaltijd bevat meestal voldoende eiwitten in de vorm van bijvoorbeeld vlees of vis.

Voor krachtsport is het gebruik gemiddeld genomen als volgt:

Een halve schep bij het ontbijt.
Een hele schep voor de training.
Een halve tot hele schep na de training.

supplementen gebruik met boksen

4 september 2011 19:30
Leon
Hallo,

Ik ben erg benieuwd of het nut heeft gebruik te maken van supplementen bij bokstrainingen en zo ja welke en in welke verhouding. Kun je met gebruik van supplementen groeien in massa/kracht bij deze sport?

Het gaat om 1x conditietraining van 1 uur en tweemaal bokstraining van 1.5 uur.

Bij voorbaat dank!
4 september 2011
Powersupplements - Kris
20:24Voor de ontwikkeling van spiermassa en spierkracht kennen wij alleen de toepassing van de supplementen in combinatie met gewichttraining. Als de bokstraining onderdelen bevat zoals het doen van pushups en kniebuigingen met lichaamsgewicht, dan kunnen de supplementen misschien tijdelijk een stimulans bieden voor spiergroei. Die stimulans is tijdelijk omdat zonder progressieve weerstand (zwaardere gewicht dan lichaamsgewicht) de spiergroei op een gegeven moment sowieso stopt.

Verschil onderling

2 september 2011 14:47
Ramon Heestermans
Hallo wat is het verschil tussen de "weight gainer" en de deze?

Groeten Ramon
2 september 2011
Powersupplements - Jaap
15:42De weightgainer bestaat voor 28% uit deze whey isolaat (eiwit) en verder uit koolhydraten, aminozuren en goede vetten. De whey isolaat bevat niets anders dan whey isolaat.

atkins dieet

29 augustus 2011 14:59
J.C.G. Groen- Van Deudekom
goede middag,

is jullie proteinepoeder te gebruiken in het Atkins dieet?
José Groen
30 augustus 2011
Powersupplements - Kris
20:18Hallo José,

Onze Pure Whey Protein Isolate bevat veel eiwitten en zeer weinig koolhydraten. Eén shake (gemengd met water) bevat slechts een dertigste deel van de dagelijks toegestane hoeveelheid koolhydraten in de strenge beginfase van het Atkins dieet.

De shakes zijn dus prima in te passen.

calorien

19 augustus 2011 21:01
Klaas van der Ploeg
Hallo,


onderaan de omschrijving van dit product zag ik dit ;

per 100 gram ;
Energie 1598 kJ/380 kcal

is dit 100 gram poeder, of 100 gram shake met melk ?

Als ik het goed lees, is het volgens mij per shake van 30 gram, ca 114 kcal, + de melk.
klopt dit ?

vr gr
klaas vd ploeg
20 augustus 2011
Powersupplements - Kris
23:08Dat klopt. Het gaat om 380 kcal per 100 gram eiwitpoeder. Omgerekend naar een maatschep met 30 gram is dat 114 kcal. Daar bovenop komt dan nog de caloriewaarde van de melk waarmee je de shake maakt.

Bos-aardbei?

3 augustus 2011 10:35
K Nollet
Geachte

Ik wou net een bestelling plaatsen, maar merk dat de smaak Bos-Aardbei zowel bij de 2500 als bij de 2000g pure whey verdwenen is. Komt die nog terug? Ik hoop alvast van wel, want het is zo'n beetje mijn favoriet geworden. Alvast bedankt voor uw antwoord.

Groet
3 augustus 2011
Powersupplements - Jaap
10:57De 2000g potten bos-aardbei komen zeer waarschijnlijk komende week weer terug. Tot die tijd hebben we helaas alleen de 1000g potten beschikbaar.

Spiergroei

1 augustus 2011 14:54
T.G.B. Steentjes
Beste Jaap,

Ik heb nu een aantal keren Whey bij jullie besteld. Ik weeg op dit moment 75 kg, ben 1.84 m lang en train 3 x in de week. Dag 1 train ik borst-biceps, dag 2 triceps-schouders en de laatste dag buik-benen en rug. Ik gebruik alleen de whey (1 maatschep) na de training gemengd met water. De overige dagen van de week gebruik ik dit niet. Nu vraag ik mij eigenlijk af of dit wel de juiste manier van het gebruik van de whey is.

Mijn doel is om meer spiermassa te krijgen. Moet ik mijn gebruik van de whey verhogen en is het misschien handig om hier ook super gainer of iets anders bij te gebruiken?

Met vriendelijke groet,

Tom

Smaak verandering?

31 juli 2011 17:50
Tim Nooij
Beste,

Onlangs heb ik weer een nieuwe pot Whey ontvangen, het gaat om de smaak Bos-Aardbei.
Nu heb ik het idee dat de smaak iets anders is als voorheen (x aantal maanden terug).

Kan dit kloppen? Of ligt dit gewoon aan mij? :p.

Grt. Tim.
1 augustus 2011
Powersupplements - Jaap
12:36De aardbei smaak is in 2010 even uitverkocht geweest. Toen is er tijdelijk een reguliere aardbei smaak geweest.

De huidige batches worden hier streng op gecontroleerd. Een kleine smaakafwijking kan ook uit de whey zelf komen, deze is namelijk ook veranderlijk met de seizoenen. De koeien eten niet altijd hetzelfde wat op zijn beurt weer van invloed is op de smaak en kleur van het whey poeder. Mocht je een vraag hebben over een specifieke pot dan kan je het beste even het lotnummer onderop de pot mailen zodat wij (indien aanwezig) dezelfde batch nogmaals kunnen controleren.

is dit voldoende

28 juli 2011 15:17
F Simons
zijn 3 shakes op een dag om af te vallen de bedoeling van deze shake? of is het meer om je spieren te helpen met herstellen na het trainen
28 juli 2011
Powersupplements - Kris
15:39Het toevoegen van een shake aan je dieet zal je niet laten afvallen. Bij een eiwitdieet is het de bedoeling om koolhydraten in de voeding te vervangen door eiwitten. Daarnaast wordt er minder energie (calorieën) gegeten. Doordat de eiwitten het hongergevoel verminderen, is dit goed vol te houden.

Om af te vallen wordt meestal een shake samen met wat groenten gebruikt in plaats van een normale maaltijd. Op die manier kunnen dagelijks 1 of 2 maaltijden vervangen worden. Bij een eiwitdieet is de avondmaaltijd vaak in de vorm van groenten + vlees.

Whey + Casein mixen

27 juli 2011 13:18
B. van Wieren
Is het mogelijk om de pure Whey en de Micellar Casein 1:1 te mixen, om dan als resultaat een snelle opname en een langzame afgifte te hebben van het eiwit. Of wordt dit afgeraden.

Groet René

2500gr Vanille

23 juli 2011 22:07
P. Peels
Beste relatie,
Wanneer is bovenstaande weer op voorraad?
23 juli 2011
Powersupplements - Jaap
22:51Alle 2500g smaken gaan stapsgewijs over naar 2000g. 2500g potten komen daarna niet meer terug.

Inhoud Maatschepje

6 juli 2011 22:52
Anoniem
Geachte,


Bij de Pure Whey Protein Isolate, leveren jullie een 70cc maatschepje. Echter staat er op de verpakking dat een afgestreken schepje 30 Whey bevat. Klopt dit wel ?
Met vriendelijke groet,
7 juli 2011
Powersupplements - Jaap
16:1470cc volume komt inderdaad ongeveer overeen met 30 gram whey.

whey in warme gerechten

1 juli 2011 23:20
HHH Wouters
Beste,

Zijn eiwitten zoals whey en caseine ook te gebruiken in warme gerechten? Ik heb namelijk ontdekt dat de whey erg smakelijk is in havermoutpap (met water), en dat lukt het best als de whey heel even meekookt. Kan dit, of tast dit de werking van de whey aan?

alvast dank voor uw antwoord!
4 juli 2011
Powersupplements - Kris
15:14Whey en caseine zijn melkeiwitten. Bij verhitting van de eiwitten veranderen deze van structuur (denaturatie). De voedingswaarde van het eiwit blijft echter ongewijzigd. Dat wil zeggen dat het eiwit nog steeds dezelfde hoeveelheid aminozuren (bouwstenen) levert. Voor spieropbouw/spierbehoud en voor een eiwitdieet blijft het eiwit daarom ook na verhitting prima bruikbaar.

Lactose intolerantie

16 juni 2011 13:11
Anoniem
Ik ben lactose intollerant, is die whey proteine dan wel geschikt voor mij of is de dosis lactose te laag om invloed te hebben?

en waar wordt whey proteine van gemaakt? van erwten of ???
16 juni 2011
Powersupplements - Kris
13:12Lactose intolerante mensen kunnen over het algmeen zo’n 3 gram lactose per dag eten zonder problemen te ondervinden. In 1 maatschep whey isolaat zit minder dan 1 gram lactose.

De meeste lactose intolerante mensen kunnen dus per dag 3 maatscheppen whey isolaat gebruiken. Dat is 3 shakes!

Whey proteine is afkomstig van melk.

Rijsteiwit in vergelijking met whey eiwit

16 juni 2011 10:44
Anoniem
Beste Power Supplements,

Allereerst wil ik mijn complimenten geven voor de informatie die jullie verschaffen op de website en voor jullie zorg om goede en veilige producten in huis te nemen (ook op wetenschappelijke basis). Dat vergroot het vertrouwen van de klant richting jullie.
Ik kwam laatst tegen dat rijsteiwitten in opmars zijn en vroeg me af wat jullie mening hierover is en hoe vergelijkbaar het rijseiwit zou zijn met whey eiwitten.

Ik hoop gauw van u te horen.
16 juni 2011
Powersupplements - Kris
10:45Ik kan me voorstellen dat rijsteiwit een opmars maakt. Het is namelijk tegen lagere kosten te produceren dan whey eiwit. De opmars heeft niet te maken met de hoge kwaliteit.

De kwaliteit van eiwit wordt vaak uitgedrukt in de ‘Biologische Waarde’ (BW). De biologische waarde is een maat voor hoe goed het eiwit aansluit op de behoefte van het menselijk lichaam.

Het eiwit van een kippenei is als standaard genomen. De Biologische Waarde daarvan is gesteld op 100. Het eiwit kan vrijwel volledig gebruikt worden door het menselijk lichaam.

Het rijsteiwit heeft een biologische waarde van 59. Dit komt doordat rijsteiwit bepaalde essentiële aminozuren (deeltjes van het eiwit) slechts in beperkte mate bevat. Zodra een essentieel aminozuur tekort schiet kan de rest van het eiwit niet meer gebruikt worden voor het opbouwen van eiwitten voor bijvoorbeeld spiergroei.

Enige tijd nadat de BW van het kippenei was vastgesteld, ontdekte men dat wei of whey eiwit een nog betere waarde had. Eigenlijk kan het niet beter dan 100. Maar whey eiwit bevat zoveel essentiële aminozuren dat het andere eiwitten met een lagere waarde kan aanvullen. Zo zal bij een combinatie van rijst plus whey een veel groter deel van het rijsteiwit gebruikt kunnen worden.

Voor spiergroei na training is gebleken dat het lichaam eigenlijk alleen maar essentiële aminozuren nodig heeft. Omdat whey eiwit het hoogste gehalte essentiële aminozuren heeft is het de beste eiwitbron om bij je workout te gebruiken.

product

10 juni 2011 05:36
A Vissers
Zijn deze producten ook goed om af te vallen.
lees alleen maar voor goede spier opbouw
10 juni 2011
Powersupplements - Kris
15:47Eiwitshakes kunnen goed gebruikt worden in een eiwitdieet. Op die manier kunnen ze bijdragen aan gewichtsverlies.

De eiwitpoeders die wij aanbieden zijn whey isolaat en micellaire caseine. Dit zijn de twee beste eiwitten voor zowel spieropbouw als voor een eiwitdieet.

Je zou zeggen dat het vreemd is dat voor twee verschillende doelen dezelfde eiwitten het meest geschikt zijn. Maar dat is te verklaren. De kwaliteit van een eiwit wordt bepaald door het gehalte essentiële aminozuren, het gehalte vertakte keten aminozuren en de verteerbaarheid. Deze aspecten bepalen hoe goed het eiwit bruikbaar is voor het lichaam. Op al deze eigenschappen scoren whey isolaat en micellaire caseine het hoogste van alle eiwittypen.

Het zijn vervolgens de overige voeding (type en hoeveelheid calorieën) en het type activiteit die bepalen of iemand vet verliest of spier opbouwt.

Smaken Pure Whey Protein Isolate 2000g

9 juni 2011 17:25
Frank Rijkelijkhuizen
Goedemiddag,

Wanneer hebben jullie de andere smaken weer binnen van de Pure Whey Protein Isolate 2000g
Ik hoor graag van u

Mvg Frank
9 juni 2011
Powersupplements - Maarten
18:45Van de 2000 gr hebben we nog nooit andere smaken gehad. We zijn pas sinds kort aan het overschakelen van 2500 gr naar 2000 gr. De vanille en chocola zijn als eerste beschikbaar gekomen en de komende weken en maanden zullen er geleidelijk steeds meer smaken beschikbaar komen in 2000 gr. Tot die tijd zijn de andere smaken alleen beschikbaar in 2500 en 1000 gr.

Potten gaan stapsgewijs over in 2000 g potten?

7 juni 2011 08:29
Anoniem
Beste,

Ik las vandaag tijdens het bestellen van o.a. een pot wei-eiwit van 2500 g dat deze potten stapsgewijs over gaan in de 2000 g potten. Betekent dit dat in de toekomst alleen nog maar potten van 1000 g en 2000 g verkocht worden door Powersupplements? Of heb ik dat verkeerd begrepen?
7 juni 2011
Powersupplements - Kris
10:07De potten van 2500 gram worden geleidelijk vervangen door potten van 2000 gram; de komende weken zullen steeds meer smaken overgaan. De potten van 2500 gram komt daarna niet meer terug. De pot van 1000 gram blijft wel.

Welke eitwitten?

27 mei 2011 16:39
WJG Plegt
Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een paar vragen. Heb deze op enkele fora gesteld maar ben
toch benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken.

Ik wil gebruik maken van EXTRA eiwitten boven op die vanuit dagelijkse producten.
ik doe 1.5 jaar aan krachttraining zonder supplementen.

Waneer moet ik deze eiwitten tot mij nemen? Voor / na / tijdens de kracht training?

Wat is ongeveer het aantal eiwitten dat ik nodig heb per dag? heb mij laten vertellen
dat dit 200 tot 300 gram is. ben 18 - 178 - 73 kilo.

En welke kan ik het beste kiezen Pure Whey Protein Isolate of Micellar Casein?
En wat zijn de verschillen hier tussen.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Wouter Plegt
28 mei 2011
Powersupplements - Kris
15:07Hoi Wouter,

Men gaat er van uit dat je aan dagelijks 1,5 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht voldoende moet hebben. Dit is vastgesteld met behulp van wetenschappelijk onderzoek. Nou is er wel wat kritiek te leveren op dat onderzoek.

Heb je veel spierpijn door wisselende programma’s dan kan de behoefte wat hoger liggen. Doe je veel intensieve cardio naast de krachttraining dan kan de behoefte ook verhoogd zijn.

Ben je op dieet dan is het zeker aan te raden meer eiwitten te gebruiken. Het lichaam houdt namelijk moeilijk eiwit vast wanneer het minder energie binnenkrijgt dan het verbruikt.

Als je aan het bulken bent (je eet meer calorieën dan je verbruikt), dan werkt dat eiwitsparend. Je kan dan dus met minder eiwit toe. Ook het eten van veel koolhydraten is eiwitsparend. Het zou echter kunnen dat wanneer je het eiwit niet vermindert maar juist laat toenemen tijdens de bulk, dat je meer spiermassa opbouwt.

Extra eiwit boven de 1,5 - 2,0 gram per kg lichaamsgewicht kan een toename in de spieropbouw geven doordat je meer van het aminozuur leucine binnenkrijgt. Je lichaam moet de extra eiwitten echter wel kunnen verwerken. Bij sommige mensen is dit een probleem. Een slechte vertering uit zich onder andere in winderigheid.

In plaats van alsmaar meer eiwit te eten, kan je eens kijken of extra BCAA aminozuren een gunstig effect hebben. BCAA’s bevatten 50% van het aminozuur leucine. Het leucine bevordert de opbouw van spiereiwit indien er al voldoende eiwit gegeten. Het is hiervoor een signaalstof. Hoe meer leucine, hoe meer spieropbouw. Meer hierover lees je op deze pagina:

http://www.powersupplements.nl/bcaa-s-ultra-pure-500g-103

Behalve de hoeveelheid eiwit is ook de timing van eiwitten van invloed. Het belangrijkste moment van inname is vooraf aan de training.

Neem je een schep Pure Whey Protein Isolate 45 minuten vooraf aan je training, dan nemen de spieren de aminozuren afkomstig van dit eiwit heel goed op. Whey eiwit leent zich bijzonder goed voor deze toepassing omdat het snel verteerd wordt en rijk is aan essentiële aminozuren waaronder ook de BCAA aminozuren.

Betalingsmethode

7 mei 2011 12:07
De Kooter
Geachte,

Bijna alle webwinkels in Nederland bieden CreditCards als betalingsmethode. Waarom gebruikt Powersupplements.nl dat niet? Bent u in de toekomst van plan om CreditCards te accepteren?

Dank U.

M.V.G.
7 mei 2011
Powersupplements - Jaap
12:11Waarschijnlijk binnen een maand. Tot die tijd kan je met een creditcard via PayPal betalen.

Eiwitshake op niet trainings dagen?

23 maart 2011 17:01
Nick
Zijn eiwitshakes ook zinvol op dagen dat je niet traint? Want ik hoorde dat je van teveel eiwit dik wordt, mijn doel is om spiermassa op te bouwen en geen vet aan te zetten. Ik train 3x in de week (2x kracht training en 1x cardio) zou ik dan alleen op trainingsdagen een shake moeten nemen of elke dag? En verder, is creatine dan niet eerder aan te raden aangezien ik geen extra vet wil?

Alvast bedankt
24 maart 2011
Powersupplements - Kris
10:47Hoi Nick,

Eiwitshakes op niet-trainingsdagen zijn alleen nodig als je gewone voeding niet voldoende eiwit bevat om de spiergroei te optimaliseren. Je zit goed met 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Stel je weegt 75 kg. Dan krijg je voldoende eiwit binnen als je dagelijks 150 gram eiwit eet. Vlees bevat zo\'n 20 gram eiwit per 100 gram. Een ei is zo\'n 6 gram eiwit. Melk bevat meestal 7 gram eiwit per glas.

Let wel dat er factoren zijn die je eiwitbehoefte kunnen verhogen. Bijvoorbeeld als je wat minder calorieën gaat eten om wat vet kwijt te raken. Tijdens zo\'n caloriebeperkt dieet kan je snel spiermassa verliezen. Extra eiwit kan dit tegengaan.

Hetzelfde geldt als je extra cardio erbij gaat doen. Ook dat kan de eiwitbehoefte verhogen tenzij je extra calorieën gaat eten om te compenseren voor het verhoogde energieverbruik.

Creatine is een supplement dat op een heel eigen wijze de spiergroei stimuleert. Je kunt het niet vergelijken met eiwitten. Je zou voor elk supplement afzonderlijk moeten beslissen of je het wilt toevoegen.

Het klopt wel dat creatine geen hoeveelheid calorieën van betekenis bevat en dus op die manier niet bijdraagt aan vetopslag.

Whey protein bij Dr. Frank dieet

11 februari 2011 16:29
Anoniem
Deze week heb ik mijn combi-pakket van Whey Protein en vis-olie capsules ontvangen. Voor mij is het onderdeel van het Dr. Frank dieet. Mijn hoofddoel is dan ook vetafbraak, met name in de buikstreek. Mijn lengte is 1.85 en ik weeg momenteel ongeveer 90kg. Ik heb 75kg als streefgewicht in gedachten. Deze 75kg is gebaseerd op de BMI-index, alhoewel ik later graag een nog wat lager vetpercentage wil met spieren ervoor in de plaats.

Vandaag heb ik mijn eerste dieet-dag gehad met 30 gram whey als ontbijt en 30 gram whey als lunch, gemixt met Optimel. Aangezien ik met name eind van de middag toch nog wat hongergevoel had, wil ik vanaf morgen vier maal 15 gram nemen in plaats van twee maal 30 gram. Daarnaast wil ik aan zowel mijn ontbijt als mijn lunch wat groenten toevoegen zoals bijvoorbeeld radijs, tomaat en komkommer. 's Avond eet ik een 'normale' maaltijd volgens het Dr. Frank dieet, dus met veel eiwit en nagenoeg geen koolhydraten.

Aangezien het voor mij erg belangrijk is om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen, heb ik voordat ik tot dit dieet overging nogal wat informatie vergaard. Ik ben er redelijk van overtuigd dat ik op de juiste manier bezig ben, maar nadat ik zojuist las over het risico van nierbeschadiging bij een teveel aan proteinen, is bij mij de vraag gerezen wat hier met teveel bedoeld wordt. Op jullie website heb ik bij de klantvragen en jullie antwoorden gelezen dat 1,5 gram eiwit per dag per kilo lichaamsgewicht past in een fitness programma en dat de hoeveelheid bij een dieet zelfs wat hoger mag liggen, maar aangezien ik erg voorzichtig ben, wil ik jullie graag vragen wat ik mijn specifieke geval is aan te raden. Hierbij moet ik ook opmerken dat ik geen fanatieke sporter ben. Ik heb de intentie om op mijn crosstrainer te stappen en 30 minuten per dag interval training te doen, maar mijzelf kennende verwacht ik niet dat dit snel meer dan 30 minuten zal worden. Sommige dagen zal het er waarschijnlijk zelfs niet eens van komen.

Kortom, mijn vragen aan jullie: wat is wijs? wat is gezond? Hoeveel dien ik per dag te gebruiken? En voor hoeveel weken kan ik dit doen, alvorens ik overstap op een normale gezonde eetgewoonte zonder junkfood, maar ook zonder whey isolaat?

Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden. Mochten jullie verdere adviezen hebben, dan hoor ik het zeer graag!

Zoetstof in whey isolaat eiwit

31 januari 2011 14:53
Thom
Ik ben ondertussen een vaste klant van jullie, mede omdat ik jullie instelling waardeer omtrent gezondheid/ veiligheid van produkten. Ik heb eigenlijk twee verschillende vragen, over cacao en sucralose.

- Ik bestel geregeld de naturel whey isolaat bij jullie. Naturel, omdat ik liever het zekere voor het onzekere neem mbt zoetstoffen. Zelf heb ik een klein beetje chemische kennis en weet dat de meeste gehalogeneerde koolwaterstoffen slecht zijn voor het lichaam (met als ultieme voorbeeld dioxines en pcb's). Sucralose is, zoals jullie vast ook weten, een gechloreerde suiker. Ik vroeg me af wat jullie visie is op deze zoetstof. Hebben jullie ook wat research geraadpleegd alvorens produkten met deze zoetstof in het assortiment op te nemen? Waarom verkiezen jullie deze zoetstof boven aspartaam? (Uiteraard begrijp ik dat het waarschijnlijk desastreuze gevolgen heeft voor de omzet als er geen gezoete produkten aangeboden zouden worden).

- Mijn tweede vraag heeft te maken met cacao. Omdat ik de naturel whey shake toch een andere smaak wil geven doe ik er zelf een aantal theelepels pure cacaopoeder bij. Nu las ik op het dutchbodybuildingforum dat uit onderzoek was voortgekomen dat cacao relatief veel zware metalen bevat. Na wat googlen begrijp ik dat het vooral om nikkel gaat, wat een carcinogeen zwaar metaal is. Omdat jullie veel weten op gebied van voedselveiligheid vroeg ik me af of jullie hier meer inzicht in hebben. Ik wil graag te weten komen wat nog een gezonde hoeveelheid cacao is om te nemen. Ik gooi het ook door de havermout en melk, dus misschien is het niet zo gezond meer in die hoeveelheden. e.e.a zal natuurlijk ook afhangen van de metaalgehalten van de verbouwgronden van de cacaoboon, maar is er in het algemeen iets over te zeggen?

Wellicht dat jullie hier wat over weten, zo niet ook geen probleem! Het is een moeilijk onderwerp.
31 januari 2011
Powersupplements - Kris
14:56Toen we begonnen met Power Supplements was de whey isolaat ons eerste product. We zijn lange tijd bezig geweest een goede zoetstof te vinden. Daarbij zijn uiteraard ook natuurlijke zoetstoffen geëvalueerd. De zoetstof die we graag willen gebruiken is stevia. Dit is een zoetstof met een lange historie van gebruik in Zuid en Centraal Amerika. Helaas is stevia als zoetstof nog niet toegestaan in de EU (met uitzondering van Frankrijk). Aan andere natuurlijke zoetstoffen kleven allerlei bezwaren. Vandaar dat we gekozen hebben voor de synthetische zoetstof met de beste papieren: sucralose.

Ik ken de chemische structuur van sucralose. Volgens farmacokinetisch onderzoek is de stof inert en wordt deze ongewijzigd uitgescheiden. Dat de stof niet wordt gemetaboliseerd wil uiteraard nog niet zeggen dat het geen biologische invloed heeft. Maar overtuigend bewijs voor een negatieve invloed is niet geleverd. Bij de overige synthetische zoetstoffen zijn er daarentegen wel aanwijzingen voor schadelijke effecten.

Wat betreft cacao. De cacaobonen lijken zware metalen op te slaan. Zo schijnt in Afrikaanse cacao veel lood te zitten. In Afrika werkt men nog met loodhoudende brandstoffen. Tractoren brengen zo veel lood in de lucht. Men veronderstelt dat dit lood vanuit de lucht neerslaat op cacaobonen die in de lucht liggen te drogen. Ik kan me voorstellen dat ook zware metalen uit de bodem worden vastgehouden door de bonen.

Ik denk dat je niet te veel cacao moet gebruiken. Het bevat ook nog veel koper, wat naar mijn idee niet zo gezond is in combinatie met een westers graan- en zuivelrijk dieet. De granen en zuivel remmen de zinkopname. De koper/zinkbalans zou wel eens ongunstig kunnen worden. Maar dit is slechts een hypothese van mij :-)

Whey Hydrolisaat

17 januari 2011 16:00
Ties den Engelsen
Wat vinden jullie van PeptoPro poeder en bijv. de drankjes die het bevatten ?!
Zouden jullie mits het rendabel is en bewezen effectief is (wat zo is als ik ergogenics mag geloven), het willen verkopen ?

Whey isolaat bij krachttraining en voetbaltraining

17 januari 2011 15:53
...
Hallo,

Allereerst bedankt voor het snelle opsturing van de monster Pure Whey Protein Isolate! Ik ben nu de verschillende smaken aan het uitproberen zodat ik deze week een bestelling kan plaatsen.

Ik had echter nog een vraagje over het juiste moment van inname en de dosering, ik hoop dat jullie me hierbij kunnen adviseren.

Op dinsdag en vrijdag heb ik een voetbaltraining van ongeveer anderhalf uur en iedere zondag een wedstrijd van anderhalf uur. Door het voetballen zijn mijn benen goed ontwikkeld echter mijn bovenlichaam moet nog sterker worden.

Daarom ben ik sinds een paar weken gestart met krachttraining voor m'n bovenlichaam in de sportschool. Op maandag en woensdag train ik gedurende een uur m'n gehele bovenlichaam.

Mijn doel is om een sterker en gespierder bovenlichaam te krijgen en een paar kilo's kwijt te raken.

Kunnen jullie mij adviseren op welke momenten ik het beste Pure Whey Protein Isolate kan gebruiken en in welke dosering.

Ik ben 1,98 mtr en weeg 100 kg.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

gebruik van whey shake

14 januari 2011 11:28
C. L.
Ik sport zo'n vijf dagen in de week.

Maandag kracht
Woensdag Cardio
Donderdag kracht
vrijdag Cardio
Zondag kracht

Dit schema word regelmatig afgewisseld kwa spiergroepen.(om de 5 weken)

Hoe kan ik de shakes het beste gaan gebruiken.

En moet ik ze ook op de dinsdag en zaterdag gebruiken?

Mijn leeftijd is 26 179 lang en zo'n 86kg.

Mocht u tijd hebben zou ik graag antwoord krijgen op deze vragen.

Kwaliteit whey en creatine bij vooraf mixen

10 januari 2011 13:16
Christiaan
Ten eerste, mijn complimenten voor de mooie duidelijke site en de snelle bezorgservice!

Ik mix mijn whey altijd een avond van te voren zodat het ochtend's beter door elkaar zit. Gaat hiermee de kwaliteit achteruit of niet?

En daarnaast mix ik nu ook creatine erdoorheen en laat het geheel dan een nacht in de koelkast staan met melk. Blijft hiermee de kwaliteit goed?
10 januari 2011
Powersupplements - Kris
13:18Het is geen probleem als je de whey met creatine de avond tevoren klaarmaakt. Waarschijnlijk is het wel beter als je het niet in fruitsap oplost. Het fruitzuur in het sap zal de afbraak van creatine versnellen.

BCAA en HIT

4 januari 2011 12:19
Eric Steijger
Bedankt voor je reactie. De BCAA's bedoelde ik trouwens van jullie huismerk en niet van Creapure. Maar ik zal de verwachte nieuwe BCAA wel even proberen.

Dat HIT schema is volgens mij wel gruwelijk zwaar, aangezien je dan ook je benen twee keer en vrij dicht op elkaar moet trainen. Ik train benen nu 1/week vrij zwaar en heb zeker 4 dagen nodig om te herstellen voor een volgende benentraining.

Groet.

HIT, BCAA, gebruik van Creapure en multivitamine

3 januari 2011 12:23
Eric Steijger
Hoi Kris,

Allereerst gelukkig en sportief 2011.
Na het lezen van de gebruikersvragen heb ik de volgende 4 vragen:
1. In een van de vragen van klanten schrijf je kort iets over HIT; 2 opwarmsetjes en 1 werksetje met 15-20 herhalingen. Mijn vraag is werk je met dit systeem nu alle spiergroepen af in 1 training en doe je dan 1 oefening voor elke spiergroep?

2. Ik zie dat de BCAA van Creapure is vervangen door AST. Is dit een goed en betrouwbaar alternatief of is het betre wachten op de Crea?

3. Ik heb ca. 6 maanden Creapure gebruikt met de halve dosering (1 maatschepje). Een paar weken terug ben ik voor een tijdje gestopt. De 2 weken daarna had ik toch een flinke inzinking/terugval. Betekent dit toch een te lang gebruiksperiode en is het toch niet beter om om regelmatig een 'tussenstop' in te lassen?

4. Wat is nyu de juiste dosering van de Multi van Adam. Ik gebruik het al geruimte tijd, maar met maar 1 pil/dag. Is dat met een zware 4-daagse training te weinig?

Ik hoop dat ik niet teveel vraag in een keer. In ieder geval vast bedankt voor de reactie.

Groet.
3 januari 2011
Powersupplements - Kris
14:38Hoi Eric,

Bedankt voor de nieuwjaarwensen! We wensen jou ook een gelukkig en groeizaam 2011 toe!

Bij HIT training kan je inderdaad alle spiergroepen in een training afwerken. Je hebt dan wel een bereconditie nodig. Je moet de totale trainingsduur namelijk niet te lang laten duren. Dat betekent korte rustpauzes tussen sets.

Het aantal sets per spiergroep kan je variëren. Voor de meeste spiergroepen is een oefening voldoende. Rugspieren worden vaak met zowel een roeibeweging als een pullover- of pulldownbeweging getraind. De quadriceps worden vaak met twee oefeningen getraind omdat ze moeilijker uit te putten zijn in 1 set van 1 oefening.

Een full-body HIT workout kan in principe 3 maal per week worden afgewerkt. Maar iedereen is verschillend in zijn hersteltijd. Sommige mensen hebben een hele week of zelfs langer nodig. Als je meer gevorderd raakt, zal de trainingsintensiteit toenemen en daarmee ook de hersteltijd.

Ik denk dat het voor de gemiddelde persoon ideaal is om de HIT training in tweeën te splitsen en dan om de dag te trainen. Zodra de progressie stopt. Neem je een dag langer rust.

Uiteraard is het belangrijk om de progressie niet te forceren met slordig uitgevoerde sets. Een nette trage uitvoering is essentieel om blessures te voorkomen.

Het merk creapure maakt geen BCAA’s. De BCAA tabletten die wij eerder hadden zijn van dezelfde kwaliteit als de AST capsules.

Over een aantal maanden komen we met BCAA’s die absoluut de hoogste zuiverheid hebben. Deze zullen wel iets duurder zijn.

Ik denk dat de terugval die je had nadat je met creatine gestopt bent, niet te maken heeft met het langdurige gebruik. Waarschijnlijk is het toeval. Maar je zou de volgende keer eens kunnen proberen of je een minder sterke terugval hebt als je eerst afbouwt naar een halve schep.

Tot slot de vraag over je multivitamine. Als je veel sport zal je ook veel eten. Je kans op tekorten zou daarmee beperkt moeten zijn. De Adam Multi geeft je de meeste vitamines in voldoende mate. Ook bij 1 capsule per dag.

Wat de Adam Multi niet in grote hoeveelheden geeft en waaraan men vaak wel een tekort heeft, is vitamine D en magnesium. Maar zelfs de aanbevolen 3 capsules per dag bieden daarvoor niet veel soelaas.

Voor meer magnesium kan je meer groenten eten. Of wat extra magnesium slikken. Over twee maanden komen we met een nieuw bijzonder magnesiumsupplement.

training advies, eiwitshakes, whey, aminozuren

8 december 2010 15:39
S
ik lees op deze site dat jullie veel verstand hebben van fitness, heel veel zelfs!
Ik train nu 5 dagen in de week. Volgens onze sportschool moet ik alle spiergroepen 2 keer trainen,
op schouders en benen na. mijn schema ziet er als volgt uit:

maandag borst 4 oefeningen van 4 setjes 10,8,6,6 bicepts hetzelfde patroon. plus buik

dinsdag rug en triceps weer het zelfde patroon . plus buik

woensdag benen en schouders.

donderdag zelfde als maandag

vrijdag zelfde als dinsdag.

ik gebruik veel suplementen zoals eiwitshakes, megagrow, aminozuren, mijn voeding let ik ook op.
veel volkoren brood brinta pap kwart voor het slapen gaan enz. Mijn doel is om massa op te bouwen.

is het zo dat ik teveel train ? of is het juist goed wat ik doe ? Ik heb ook een fulltime job en verder doe ik niet zo veel op een dag . Ik heb graag tips hoe ik het beste kan trainen omdat jullie er heel veel weten .

whey voor of na training

17 november 2010 13:39
Caers Bart
Ik train om de twee dagen 1 uur krachttraining en daarna nog een half uurtje cardio. Ik eet gewoon, maar probeer het wel gezond te houden. Heb dus geen zin om heel de dag supplementen en poeders te gebruiken en een speciaal dieet te volgen. Mijn doel is om gewoon een gezond licht gespierd lichaam te hebben. Heb nu de whey isolaat vanille gekocht (die ik trouwens heel lekker vind) als aanvulling op mijn gewone dagelijkse voeding.

Ik zou dus graag één shake nemen op trainingsdagen maar kom er maar niet uit of dit nu voor of na de training moet. Of eventueel een halve ervoor en een halve erna. De meningen zijn blijbaar verdeeld als ik de fora er op nalees.
17 november 2010
Powersupplements - Kris
14:21Hallo Bart,

Het is heel verstandig om niet teveel de nadruk te leggen op de supplementen!

Als je eenmaal per dag de Pure Whey Protein Isolate wilt gebruiken, dan kan je het beste ervoor kiezen de shake voor je training te nemen.

Maar je geeft aan dat je ook een halve shake voor en een halve na de training zou willen gebruiken. Ik denk dat die optie nog wat beter is. Zeker gezien de relatief lange duur van je training (anderhalf uur). De eerste shake is dan al vrijwel volledig opgenomen. De tweede inname van whey zorgt vervolgens voor een snelle aanvoer van nieuwe aminozuren.

cutten

15 november 2010 18:54
FI Mulder
Allereerst wil ik graag een compliment geven voor de site, het ziet er degelijk uit en jullie komen betrouwbaar over.

Ik heb zojuist voor het eerst whey bij jullie besteld. Ik train nu al één jaar vrij intensief met behulp van wheight gainer. Hierbij ben ik ongeveer 10/11 kg zwaarder geworden. Hierbij is mijn vetpercentage gestaag gestegen naar ongeveer 15%.

Nu wil ik graag met jullie whey proberen mijn vetpercentage te verlagen. Normaal train ik altijd 3/4x per week op vrij zwaar gewicht (split schema).

Ik ben nu van plan om 3x per week krachttraining te doen met aan het eind van deze trainingen 30 minuten cardiotraining. Qua calorieen eet ik op onderhoud, dus mijn calorietekort komt puur uit de trainingen.

Mijn vraag is nu hoe ik de whey inname hierop moet aansluiten. Is het raadzaam om tussen de krachttraining en cardiotraining whey in te nemen? Of is de whey voorafgaand aan de training genoeg.

Als bescherming tegen spierafbraak tijdens de training gebruik ik op dit moment BCAA's, is het dan ook nodig om voorafgaand aan de training whey te gebruiken? of volstaat dan whey aan het einde van de training?
16 november 2010
Powersupplements - Kris
13:59Bedankt voor je compliment! Dat is leuk om te lezen!

Tien tot 11 kg gewichtstoename in een jaar is netjes gedaan. Ik denk dat je er goed aan doet om bij je huidige vetpercentage te stoppen met bulken. Er zijn aanwijzingen dat spieropbouw en nutrient partitioning (verdelen van voedingsstoffen over spier en vetweefsel) gunstiger verloopt bij lagere lichaamsvetpercentages.

Het aanvullen van je krachttraining met cardio is een optie. Je kunt overwegen om geen steady state cardio te doen, maar interval training. Dat is gunstiger voor vetafbraak en spierbehoud dan de reguliere cardio sessies. Bij intervaltraining ga je bijvoorbeeld 15 tot 30 seconden op hoog tempo fietsen, rennen of roeien om vervolgens 90 seconden op een laag tempo door te gaan. Dit kan je 20 minuten lang herhalen.

Het doel van dit soort training is het stimuleren van de afgifte van lichaamseigen groeihormoon. Het groeihormoon zorgt voor vetafbraak, spieropbouw, herstel van bindweefsels en het geeft je een lekker gevoel.

De hoogte van de groeihormoonafgifte is nauw gerelateerd aan het vermogen dat je levert. Een goede indicatie voor het vermogen dat je levert is de mate van verzuring in de spieren en de toename van je ademhaling. Als die beide gigantisch toenemen, doe je het goed. Let er natuurlijk wel op dat je rekening houdt met eventuele beperkingen. Als je gezondheid niet goed zou zijn, moet je zo’n trainingsprogramma bespreken met een arts.

Wat betreft je supplementen vragen:

Of je na de krachttraining en voor de cardio whey moet gebruiken is afhankelijk van de lengte van je training. Als je anderhalf uur krachttraining doet, is de pre-workout whey uitgewerkt! Maar het lijkt me na zo’n lange training sowieso niet zo goed om nog cardio te doen.

Duurt je training erg lang, dan kan je de whey het beste relatief kort voor je training innemen. Bijvoorbeeld een half uur voor aanvang. Als de totale trainingstijd langer is dan anderhalf uur, dan kan je tussentijds wel wat whey gebruiken.

Het gebruik van BCAA’s is geen vervanging voor whey eiwit. Whey bevat ook hele reeks essentiële aminozuren die niet in de BCAA’s zitten.

shakes en sport prestaties

14 november 2010 15:06
Jeroen
Graag zou ik weer willen beginnen met shakes om mijn sport prestaties te verbeteren. De sport die ik beoefen is zeilen, wat neer komt op total body-workout. Het niveau waar ik mij op bevind is internationaal en de intensiteit is zeer intensief (gemiddelde hartslag tijdens wedstrijden is 89% van max.)
Graag zou ik wat advies krijgen over de te kiezen producten en ook wat uitleg hierbij waarom dit goed zou zijn voor mij.
Ik hoop dat u mij kunt helpen.

advies spieropbouw

13 november 2010 19:32
Glenn
Op de eerste plaats complimenten met jullie website.

Ik ben op zoek naar jullie objectieve oordeel over het volgende. (Er zijn zat beunhazen die iemands lichaam met verkeerd advies kunnen ruineren.)

Ik ben ongeveer 1,79, 38 jaar, gewicht ongeveer 67 KG, en ben van mezelf best droog gebouwd.
Alleen de zijkanten van mijn buik hebben nu pas de "gebruikelijke" lichte zwembandjes.

Ik train ongeveer vijf dagen in de sportschool en mijn bedoeling is om mijn spieren zo geaccentueerd mogelijk uit te laten komen.

Wat voor product (in al jullie eerlijkheid en objectiviteit) adviseren jullie om gespierdheid in combinatie met accentuering te bereiken.
Bij voorkeur ook een product die geen vervelende bijwerkingen heeft (dus ook als je stopt) en een combinatie is van ingrediënten die je lichaam nodig heeft.
Supergroot worden is nu niet mijn doel maar een strak en gespierd lichaam met enige massa is welkom.

Alvast hartelijk dank voor jullie antwoord en succes met jullie bedrijf.
13 november 2010
Powersupplements - Kris
19:34Bedankt dat je ons in vertrouwen neemt voor een objectief advies.

Je noemt dat je een ‘droge’ bouw hebt. Dat betekent dat je vetpercentage laag genoeg is om de spieren te tonen. De primaire taak is nu om spiermassa te bouwen zonder dat je vetter wordt. Dat kan best lastig zijn.

Veel mensen groeien moeilijk. Zeker mensen die van nature goed zijn in duursporten. De sprinttypes zetten vaak wat sneller spiermassa aan.

Vijf dagen per week trainen zal voor een groot aantal mensen teveel zijn om goed spiermassa op te bouwen. Training is afbrekend. Als je het lichaam te weinig rust geeft kan het niet goed groeien. Je kan overwegen om wat minder vaak te gaan. Maar goed, je zal misschien in de loop der tijd tot dit programma gekomen zijn. Misschien past het bij je.

Om de droge look te houden kan het ook raadzaam zijn om goed te kijken naar je dieet. Sommige mensen verdragen niet al te veel koolhydraten. Maar aangezien jij op je 38e nog een laag vetpercentage hebt, zal dat bij jou wel meevallen.

Voor wat betreft de eiwitbehoefte bij zware gewichttraining kan je de samenvatting van mijn artikel over dit onderwerp eens lezen:

http://www.powersupplements.nl//eiwit/index.htm

N.B.: De eiwitten kan je allemaal uit je voeding halen. Eiwitsupplementen zijn hoofdzakelijk voor het gemak (en omdat ze een relatief caloriearme eiwitbron zijn). Een uitzondering zijn de whey eiwitten. Die hebben extra waarde als eiwitbron voor gebruik direct vooraf en na de training omdat ze zo snel opnemen.

Je vraagt naar supplementen. Wij zien 3 producten als primaire supplementen voor bodybuilding: Whey eiwit, visolie en creatine.

Van deze 3 supplementen is whey een beetje tricky. Als je teveel neemt kan je er dik van worden. Een halve schep voor en een halve schep na je training is echter veilig op dat punt. Het kan je herstel een boost geven. Visolie en creatine zijn absoluut veilig wat betreft het aanzetten van vet.

Creatine bevat geen calorieën. Het zet dus geen vet aan. Zeker 50% van de mensen reageert heel goed op creatine. Zij worden er zwaarder van. Dat gewicht zit in de spieren. Het gaat hoofdzakelijk om extra koolhydraten en vocht dat in de spier komt (samen met de creatine). Dit is functioneel en zorgt voor beter herstel en meer spierkracht.

Het effect is bij de meeste mensen subtiel maar bij gevorderde sporters kan creatine het verschil maken tussen stilstand en vooruitgang.

Visolie is een vet maar zorgt voor minder lichaamsvet en een geleidelijke spieropbouw. Het werkt nog subtieler dan creatine maar het is op de lange termijn zeker effectief én absoluut het gezondste supplement dat er te krijgen is. Meer over de werking van visolie lees je hier: http://www.powersupplements.nl/product_info.php?products_id=36

Je kan natuurlijk ook kiezen voor het eten van vette vis zoals makreel. Dan heb je gelijk een goede bron van eiwit en vitamine D!

Van de 3 genoemde supplementen is visolie de eerste keuze voor jouw doelstelling. Je moet echter wel geduld hebben voor het effect ;-)

Succes met je training!

extra eiwitbehoefte met whey?

13 november 2010 18:55
Pi
Ik ben 36 jaar, vrouw, 1.67 m, 59 kg., sport 3x per week (ca. 45 min. cardiofitness en ca. 20 min. krachttraining of een hardlooptraining buiten). Verder eet ik vrijwel geen vlees of vis en weinig melkproducten, maar vleesvervangers en soyamelkproducten.

Is het voor mij aan te raden om extra eiwit (whey protein) te gebruiken? Zo ja, hoeveel en wanneer? Ik wil geen dikke spierbundels maar wel stevige spieren!
13 november 2010
Powersupplements - Kris
19:00Als u bijvoorbeeld een caloriebeperkt dieet volgt om af te vallen, kan een beetje extra eiwit ervoor zorgen dat dit zo min mogelijk ten koste gaat van spierweefsel. In die situatie is het handig om een half uur voor de training een halve of hele schep whey te nemen.

Als u in balans bent met uw calorie-inname, zal extra eiwit meestal niet nodig zijn. Gezien uw combinatie van krachttraining en cardiotraining kunt u wel het beste dagelijks tenminste 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht uit uw voeding halen. Haalt u dat niet dan kan een supplement uitkomst bieden.

Een andere aanleiding om voor extra eiwit (uit voeding of supplement) te zorgen is intensieve krachttraining of als u regelmatig spierpijn ervaart bij het hardlopen.

Een goed supplement dat geleidelijk leidt tot een betere vet/spierverhouding (stevigere spieren) is visolie. U kunt hier de uitleg lezen:

http://www.powersupplements.nl/product_info.php?products_id=36&osCsid=7

Als vrouw hoeft u overigens niet bang te zijn voor dikke spierbundels. Zeker niet als u niet heel zwaar gebouwd bent en als u niet dermate veel eet dat u veel aankomt door de training. Een initiële gewichtstoename bij krachttraining kan het gevolg zijn van extra suikeropslag in de spieren (glycogeen). Hierover hoeft u zich geen zorgen te maken!

Hoeveel whey per dag?

12 november 2010 23:17
Jan
Ik ben van plan om Pure Whey Protein Isolate 2500 met MixChamp Mixer te kopen, maar nu wil ik wel eerst van te voren weten hoeveel ik per dag dan ongeveer moet innemen.

Ik ben 1.85, weeg 75kg en ben van plan om thuis dan mezelf op te gaan drukken, biceps en buikspier-oefeningen. Darnaast ook 2/3 maal in de week veldvoetballen in het 1e.

Kunt u mij nu vertellen hoeveel ik dan per dag in totaaal en hoe ver op die maatschep moet nemen... en hoe lang doe ik dan met zo'n pot van 2500 gram?

Ik hoop op een zo spoedig mogelijke reactie, want dan kan ik het product meteen bij u bestellen.
12 november 2010
Powersupplements - Kris
23:17Weet u de hoeveelheid eiwit die u per dag binnenkrijgt via de normale voeding. Bij uw gewicht heeft u ongeveer 110-135 gram eiwit per dag nodig. Dit is de hoeveelheid om optimaal te kunnen groeien. Komt u daar net niet aan, dan kunt u aanvullen met whey eiwit. Zit u met uw huidige voeding ruim onder de 100 gram eiwit per dag, dan moet u uw voeding aanpassen. Die aanpassing bestaat uit het eten van eiwitrijke producten zoals zuivel, eieren of vlees.

Het beste moment van inname van whey eiwit is vooraf aan een training. U zou een halve maatschep 1 uur voor uw voetbal- en fitnesstrainingen kunnen nemen. Een pot bevat ruwweg 160 maal een halve schep whey (dit is 15 gram poeder wat overeenkomt met 13,5 gram eiwit). U kunt met 1 pot van 2500 gram dus 160 trainingen vooruit. Misschien is een 1000 gram pot beter om mee te starten.

De smaak van de whey maakt niet uit voor de werking. De naturel whey heeft alleen een licht hoger gehalte eiwit.

Halve dosering?

12 november 2010 22:59
Tim
Hallo ik heb nog een vraag ik ben onlangs gestart met de whey protein isolate 2500 g pot en het bevalt me nou al goed. Nou was mijn vraag als ik de dosering door 2en deel of de whey protein isolate nog steeds hetzelfde effect geeft ? de standaard dosering is 30 gram op 200 ml ik wilde de dosering door 2en delen en er dit van maken 15 gram op 100 ml halfvolle melk komt dit dan precies op hetzelfde neer, maar dan door de helft maar met precies hetzelfde effect ? Ik hoop dat ik dan hetzelfde kan bereiken met een halve dosering.
12 november 2010
Powersupplements - Kris
22:59De verhouding van de hoeveelheid whey op vloeistof is alleen een kwestie van smaak. Wat telt voor het effect is de hoeveelheid whey die je inneemt. Met een halve schep heb je half zoveel whey eiwit en dus half zoveel bouwstenen voor het opbouwen van spierweefsel.

Soms is een halve schep prima. Bijvoorbeeld als aanvulling op een ontbijt. Maar vooral vooraf aan en training is een halve schep te weinig.

Het is dus een kwestie van inschatten wat je lichaam op welk moment nodig heeft. In principe kan je whey ook vervangen door eiwit uit de voeding. Maar vooral vooraf aan de training is whey erg effectief omdat het snel opgenomen wordt. Dat effect bereik je niet met eiwitten uit de voeding.

Whey zonder aspartaam

12 november 2010 22:29
Nico
Ik ben opzoek naar Whey zonder aspartaam. Ik lees dat er geen aspartaam in uw product zit, maar lees dat er wel "L-Asparginezuur (Aspartic_acid)" wat een onderdeel is van Aspartaam. Is deze stof ook toegevoegd bij de neutrale smaak?
12 november 2010
Powersupplements - Kris
22:30Het L-asparaginezuur is een natuurlijk bestanddeel van eiwit. Als je wei eiwit gaat splitsen tot aminozuren en vervolgens gaat bepalen wat er allemaal in zit, dan komt onder meer L-asparaginezuur tevoorschijn. Dat geldt voor alle dierlijke eiwitten en waarschijnlijk ook de meeste plantaardige eiwitten.

L-Asparaginezuur is mogelijk niet zo gezond als je het in de vrije aminozuurvorm inneemt zonder bijkomende andere aminozuren. Je lichaam breekt eiwitten echter af tot peptides die twee tot drie aminozuren bevatten. Los asparaginezuur zit niet in whey. Je kan de whey dus zonder problemen gebruiken.

Whey voor of na de training?

12 november 2010 22:28
C Ako
Ik ben het gewend om de shakes na de training in te nemen. Nu lees ik dat de whey voor de training moet genomen worden. Is het een probleem als het na de training word ingenomen?
12 november 2010
Powersupplements - Kris
22:28Het innemen van de whey vooraf aan de training is effectiever. Een voorwaarde is dan wel dat er ook direct na de training snel iets gegeten wordt.

Overigens is er toch wel wat voor te zeggen om de whey na de training te nemen als er een paar uur voor de training een eiwitrijke maaltijd gegeten is. Het belangrijkste is, dat er op moment van training al eiwitten (aminozuren) in de bloedsomloop aanwezig zijn. Die eiwitrijke maaltijd kan in de aminozuren in voorzien. Een whey shake doet dat in grotere mate omdat het eiwit in een kortere tijdspanne vrijkomt.

Afvallen met eiwitshakes

12 november 2010 22:18
Peter
Ik , man 42 jaar, fitnesst ( ca 2 x p/week ) / fiets / tennis.
Ik zou graag wat vet rond mijn middel kwijt willen raken, ik wil dit doen met behulp van eiwitshakes.
Wat kunt u mij aanraden, heb ik wel shakes nodig ??

Hoeveel vitamine b en welke mineralen?

12 november 2010 21:09
Karel
Op het internet kon ik niet vinden wat de voedingssamenstelling van wei isolaat is. Mijn vraag is hoeveel vitamine b en hoeveel en welke mineralen er na de processen nog in zitten. In de onbehandelde wei zitten die voedingsstoffen er nog in, maar hoe zit dat voor de isolaat? Hebben jullie dat laten onderzoeken?
Ik kijk uit naar jullie antwoord.
12 november 2010
Powersupplements - Kris
21:10Melk bevat diverse vitamines en mineralen. De B-vitamines zijn wateroplosbaar. Ik verwacht dat het whey isolaat poeder er geen noemenswaardige hoeveelheden van bevat. Calcium zit vooral gebonden aan de caseine. Ook dit zal dus niet zoveel voorkomen in de whey. De producent geeft verder geen analyse van de mineralen en vitamines. De hoeveelheden zijn waarschijnlijk niet de moeite waard om ze te vermelden.

Whey eiwitpoeder is een eiwitsupplement: een aanvulling op je eiwitbehoefte. Als je de oorspronkelijke vitamines en mineralen erbij wil, dan ben je aangewezen op het drinken van melk of het eten van yoghurt.

Micellar casein of pure whey protein isolate

12 november 2010 21:07
Theo
Ik ben een jongen van 19 jaar en ik ben van plan om miccelar casein of pure whey protein isolate te kopen.
Ik fitness ongeveer 2x per week. Verder las ik op het internet dat eiwit ervoor zorgt dat je honger gevoel afneemt. Betekend dat dat als ik 's ochtends een eiwit shake neem dat ik dan gedurende de dag minder trek heb? Ik wil graag namelijk een kleine hoeveelheid aan vet kwijtraken in combinatie met joggen en 2x per week fitness. Heeft het ook effect in combinatie met hardlopen?

Ik lees ook dat micellar casein shakes voor het slapen gaan gedronken (moeten) worden? Is dit beter? Of kan ik het ook 's ochtends drinken zodat het gedurende de dag mijn hongergevoel verminderd. Verminderd dit hongergevoel aanzienlijk of is dat te verwaarlozen klein?

Ik ben dus van plan om dagelijks of eens in de 2 dagen een shake te drinken en dan na het sporten een extra shake. Is dit dan nuttig? Wat raad u als professional mij aan? Micellar casein of pure whey?
Is het mogelijk in om het in combinatie met visolie in te nemen? Heeft dit een versterkend effect?
12 november 2010
Powersupplements - Kris
21:08Heb je ervaring met joggen? Als je aan de zware kant bent, kan ik het niet aanraden. Het is dan een grote belasting voor je gewrichten. Fietsen zou in dat geval beter zijn.

Overigens is fitness effectiever voor afvallen dan conditietraining. Tenminste als je je benen traint met gewichten. Het vergt wel een goede instructie om beentraining veilig te kunnen uitvoeren. De beentraining hoeft niet lang te duren. Je kan bijvoorbeeld 5 maal 20 herhalingen ‘kniebuigen’. Daar ben je inclusief rust een kwartiertje mee bezig.

Ik verwacht dat het effect van dit type training op de vetverbranding op de lange termijn beter zal zijn dan telkens 45 minuten hardlopen. Het is wel zo dat er sprake zal moeten zijn van opbouw van het gewicht.

Maar goed, doe maar wat jou het beste bevalt. De belangrijkste factor is namelijk plezier. Je houdt het langer vol als je plezier in je training hebt! Een combinatie van beide typen training is een goede start (mits je niet gaat overbelasten).

In jouw geval zal micellaire caseine beter zijn dan whey. Het remt de honger redelijk goed. Zeker als je het combineert met een maaltijd waarin wat vezels zitten (zoals uit groenten).

Het is overigens niet zo dat je vet verliest doordat je eiwitten eet/drinkt. Je valt af door minder te eten en/of door extra te sporten. De eiwitten zijn vooral effectief om ervoor te zorgen dat je geen spiermassa verliest als je gaat afvallen (wat natuurlijk heel belangrijk is). Daarbij kan caseïne het afvallen wat makkelijker maken door enigszins de honger te remmen.

Eiwitten in de plaats stellen van voeding die rijk is aan vetten en/of koolhydraten, kan overigens wel bijdragen aan het verlies van vetweefsel.

Visolie kan op de lange termijn inderdaad de lichaamssamenstelling verbeteren. Ik denk dat voor lange termijn 2 capsules per dag een goede dosering is.

Afvallen kan allemaal best ingewikkeld zijn. Maak het jezelf niet te lastig. Probeer gewoon met plezier bezig te zijn. Bijtijds naar bed gaan, scheelt overigens ook! Zeker als je daardoor wat langer slaapt, zal je extra vet verbranden.

Wat betreft de inname van de shake. Ik denk dat het goed zou zijn om deze in de ochtend of in de middag te nemen. Ik ga er daarbij van uit dat het avondeten nog redelijk wat eiwitten zal leveren in de vorm van een stukje vlees. Als dat niet het geval is, dan kan je de shake het beste ’s middags of tegen de avond nemen. Als je eenmaal per dag groenten eet, dan kan je de shake beter niet met de groenten combineren. Eet je vaker groenten (wat helpt met afvallen), dan mag je de shake wel bij groenten gebruiken.

Afvallen met een whey eiwit supplement

12 november 2010 20:39
Adriana
Ik ben een vrouw van 26 jaar, ben 168cm en weeg 110 en heb een afwijking aan mijn schildklier ( traag).Ik wil afvallen en hiernaast een whey eiwit supplement gebruiken. Als liefts een geen (vanillie of aardbei smaak).

Kan ik dit bijvoorbeeld gebruiken? en hoe kan ik het beste gebruiken icm cardiotraining? ( voor/na trainen/ochtend)
12 november 2010
Powersupplements - Kris
20:40ik denk niet dat cardiotraining voldoende effectief is om af te vallen. Ik geloof zelf meer in de aanpak waarbij je 3 maal per week de grootste spiergroepen in het lichaam traint met weerstandstraining (gewichten).

Afgezien daarvan is het ideale moment om whey in te nemen, ongeveer 3 kwartier voor je training (cardio- of weerstandstraining). Ik denk dat een halve schep in jouw geval voldoende is.

Als je een eiwitdieet zou volgen (weinig calorieën en relatief veel eiwit, dan is micellaire caseïne het ideale supplement. Zorg er wel voor dat normale voeding de hoofdbron blijft van je dagelijkse eiwitten.

In een notendop is mijn algemene visie op voeding (mbt gezondheid én gewichtsmanagment) als volgt:

Ga niet hongeren, maar eet zo min mogelijk bewerkt voedsel en zo veel mogelijk groenten aangevuld met mager vlees, zuivel een gekookt ei en wat fruit.

Vermijd alle zoete dranken en producten waarin \'plantaardige olie\' (gehard of ongehard) als ingrediënt wordt gedeclareerd. Gebruik geen margarines en halvarines. Bakken (met mate) kan in roomboter, olijfolie of kokosolie.

Als je zin hebt in wat zoets, drink dan eerst een glas water. Als je dan nog steeds die zoete trek hebt, kies dan voor wat fruit. Bijvoorbeeld peer of meloen.

Mijn persoonlijke ervaring is dat granen al snel dikmakers zijn. Zeker als je ze ’s avonds neemt.

Nog wat voedingsmiddelen die je kunnen helpen met afvallen en die tegelijk ook gezond zijn: Kurkuma (een kruid) en groene thee.

Eiwitschake isolaat vrij van aspartaam?

12 november 2010 20:36
Wien
op de eiwitschake isolaat staat dat de shake vrij is van aspartaam, maar Asparaginezuur is een onderdeel van aspartaam, en aspartaam bevat ook phenylalanine.
Er staat ook nog phenylalanine 3 % erin
12 november 2010
Powersupplements - Kris
20:36Asparaginezuur en phenylalanine zijn beide heel normale aminozuren die van nature in (melk)eiwit voorkomen. Toevallig komen ze ook voor in Aspartaam. Maar dat is niet de reden dat Aspartaam verdacht wordt van het toebrengen van gezondheidsschade.

l-arginine

12 november 2010 19:53
Arie
Ik las dat je in 2006 voornemens was l-arginine in de praktijk te testen.

Is dat gebeurd en wat is er uit gekomen?

Ik wil het gebruiken om nog iets verder af te vallen. Heb je verder tips?

Binnenkort volgt mijn volgende bestelling voor eiwitten en visolie
12 november 2010
Powersupplements - Kris
19:54We hebben destijds wat praktijktests gedaan met arginine. We gebruikten het als poeder omdat de aanbevolen dosering van 8 gram vrij fors is.

Onze conclusie: de smaak is verschrikkelijk (en we kunnen aardig wat hebben), en je krijgt er al heel snel buikkramp en diarree van.

Misschien vervallen deze nadelen bij een geleidelijke opbouw van de inname. We hebben dat niet getest. We weten wel dat het NO stimulerende effect al bij een lagere dosering optreedt. Maar we wilden het vooral ook als afslankmiddel gaan aanbieden.

We zijn nu net begonnen met het in de praktijk testen van het broertje van arginine, namelijk ornithine. Dit aminozuur is vrijwel smaakloos. En bij ongeveer 4 gram geeft het in iedere geval geen buikklachten. We zullen het een tijdje op die dosering testen en daarna mogelijk verhogen. Ornithine wordt in het lichaam deels omgezet in arginine. Daarnaast heeft het een mild GH verhogend effect (iets sterker dan arginine).

We gaan kijken of het NO effect al optreedt bij deze dosering. Ook kijken we uit of me een mogelijk stimulerend effect op de vetverbranding opmerken. Zoals je ziet is het allemaal niet heel systematisch en wetenschappelijk. Daarvoor hebben we de financiële middelen en de tijd niet. Onze persoonlijke ervaring is slechts een extraatje bovenop hetgeen wat we uit de wetenschappelijke literatuur halen.

De belangrijkste tips om af te vallen zijn:

- Slaap veel
- Slaap op regelmatige tijdstippen
- Doe minder cardio en meer squats en deadlifts of ga sprinten ipv cardio
- Eet ongeraffineerd voedsel

whey op hoge temperatuur

12 november 2010 19:49
Jesse
Bij de fabricage van whey concentrate of isolate is hoge temperatuur funest. Whey natural wordt echter aangeraden te gebruiken in bv. pannekoeken of koekjes etc. om het eiwitgehalte te verhogen. Hierbij wordt die whey uiteraard blootgesteld aan extreme temperaturen. Wat gebeurt er dan met het proteînegehalte ? Stelt het nog iets voor of is het toevoegen aan producten die men bakt zuiver verspilling ?
12 november 2010
Powersupplements - Kris
19:50De hoeveelheid eiwitten blijft na verhitting vrijwel gelijk (tenzij het is verkoold of door een verregaande maillardreactie (bruining) niet meer bruikbaar is). Een groot deel van het eiwit blijft opneembaar na bakken.

Het is wel zo dat door de verhitting de natuurlijke vorm van de eiwitten verandert. Whey heeft bepaalde effecten die gekoppeld zijn aan de vorm van de eiwitten. Na een te hevige verhitting is dat aspect verloren gegaan. De whey is dan ‘gewoon’ een eiwitsupplement.

Supplementen tijdens vakantie

12 november 2010 19:44
Leon
Ik bestel met regelmaat en tot grote tevredenheid producten van jullie. Hierover heb ik een vraag. De komende 6 weken ga ik op vakantie en zal dan veel minder/helemaal niet trainen.
Hoe kan ik gedurende deze periode er toch voor zorgen dat mijn spieren de voeding krijgen die ze nodig hebben, m.a.w. dat ze niet helemaal "droog" komen te staan. Klinkt misschien wat overdreven. Is het zinvol wanneer ik elke dag whey en/of een weight gainer blijf gebruiken of is dit juist zinloos als je niet of nauwelijks traint?
Ik zou het heel erg op prijs stellen als jullie mij hierin kunnen adviseren!

Gevoelig voor lactose

12 november 2010 17:04
T Cox
Ik heb een enkele vraag.

Ik heb al een en ander whey product geprobeerd, maar ik krijg steeds terugkomende uitslag op mijn schouderbladen.en nek. Het lijkt op een soort acne. Volgens mij ben ik gevoelig voor producten die lactose bevatten, maar is jullie isolaat wel geschikt voor mij?

Tevens ga ik vanaf volgende week weer serieus trainen. 3 a 4 keer naar de sportschool en gecombineerd met een dieet.
Heb je nog tips voor mij kwa voeding en training (eventueel andere supplementen aanbevelen).
Ik wil inieder geval deels cardio en kracht gaan doen. Helaas ook cardio ja, want het vet rondom mijn buik moet eraf!

Ik hoor het graag!
12 november 2010
Powersupplements - Kris
17:06We kunnen niet garanderen dat je geen uitslag krijgt van onze whey. Maar de ervaring leert dat veel mensen onze whey isolaat wel verdragen en de gebruikelijke concentraten niet. Eventueel kan je ook de dosering matigen (halve schep per keer). Sowieso moet je niet te hoog doseren als je wilt afvallen.

Wat betreft cardio. Dat is niet nodig en kan bij sommige mensen averechts werken op het buikvet. Dat komt omdat ze teveel cortisol aanmaken. Effectiever is in korte tijd veel werk te verzetten met squats en deadlifts. Dat heeft een gunstige invloed op je hormonen (testosteron/groeihormoon) wat leidt tot aanmaak van spierweefsel en afbraak van vetweefsel.

Laat je wel goed instrueren over de techniek van deze oefeningen .

Een goede basis voor je programma is dan bijvoorbeeld als volgt:

Week 1

Maandag squat 5 maal 20 herhalingen
Woensdag deadlift 5 maal 12-15 herhalingen
Vrijdag squat 5 maal 20 herhalingen


Week 2

Maandag deadlift 5 maal 12-15 herhalingen
Woensdag squat 5 maal 20 herhalingen
Vrijdag deadlift 5 maal 12-15 herhalingen


Als je dit nog niet gewend bent, moet je het aantal sets geleidelijk opvoeren. Ga met deze oefeningen niet tot de uitputting. Dan verlies je de controle en kan je jezelf blesseren.

Zorg ervoor dat je niet te streng op dieet gaat. Dat verhoogt het cortisol weer wat niet gunstig is voor je buikvet.

Wat kan bijdragen aan vetverlies is zonneschijn. Dat bevordert de aanmaak van vitamine D. Ga op zonnige dagen rond het middaguur 20 minuten (10 minuten per zijde) in je zwembroek of korte broek in de zon liggen (geen zonnebrandcrème).

Vermijdt suiker en alle zoete dranken (ook fruitsap).

Succes!

Whey dosering voor afvallen

12 november 2010 16:59
T Peper
Goedemorgen dames/heren,

Ik heb het advies gekregen om wheypoeder te gebruiken om 2 redenen:
1) om vet te verbranden, dus af te vallen en wat is dan de dosering? Want ondanks dat ik in mijn werk veel beweeg en gediciplineerd eet val ik niets af, integendeel.
2) ik ben vaak moe na mijn werk, ik moet nl in mijn werk veel lopen en staan soms 12 uur achter elkaar.
Helpt dit dan ook voor een sneller herstel?

Zie uw antwoord graag tegemoet.
12 november 2010
Powersupplements - Kris
17:01Whey zorgt er niet zozeer voor dat men extra vet verbrand. Het is wel zo dat een caloriebeperkt dieet beter werkt als de eiwitinname voldoende hoog is.

Over afvallen valt veel te zeggen. Wat voor de een werkt hoeft voor de ander niet te werken. Mensen hebben heel uiteenlopende manieren waarop ze op voeding reageren. Wat wel redelijk veel voorkomt is dat men met wat meer eiwitten en minder koolhydraten beter afvalt.

Whey is daarbij misschien niet eens het beste eiwit. Het verteert snel en stilt zo de honger minder lang als een stukje vlees. Whey is wel het beste eiwit om vooraf aan een training te nemen. Het beschermt de spieren tegen afbraak. Ook bij een dieet heeft het een redelijk goede beschermende invloed. Dat is gunstig, want door behoud van spiermassa blijft de vetverbranding relatief hoog.

Whey kan ook bijdragen aan een sneller herstel.

De beste en (voor velen) meest eenvoudige manier om af te vallen is veel slapen. Vooral bijtijds naar bed gaan helpt daarbij.

De (voor velen) op één na meest eenvoudige manier om af te vallen is door de beenspieren te trainen met gewichten (dus geen conditietraining). Het gaat dan om korte relatief intensieve training.

Diëten en conditietraining zijn veel moeilijker vol te houden.

Tip: probeer eens een grote maaltijd te maken met veel gesnedene groenten die je opbakt in een ruime hoeveelheid olie (2-3 eetlepels). Je kan er eventueel wat stukjes kipfilet bij doen (maar geen rijst, pasta, aardappelen, brood etc)..

Begin met wat bijvoorbeeld blokjes koolraap, gesneden courgette en wortel. Voeg later nog wat stronkjes broccoli en taugé toe. Breng het op smaak met een beetje zwarte peper en redelijk wat curcuma (helpt met afvallen) en zout.

Als je zo 400-500 gram groenten en 100 gram vlees klaarmaakt, dan heb je een maaltijd die heel lang je honger wegneemt. Je hebt een stabiele bloedsuikerspiegel (minder neiging tot snoepen) en een gestage aanvoer van goede voedingsstoffen. Heb je hierna nog wat behoefte aan zoetigheid, neem dan een stukje fris fruit.

biologische beschikbaarheid Whey

12 november 2010 16:53
Jesse
Wat is de biologische beschikbaarheid van jullie Whey?
12 november 2010
Powersupplements - Kris
16:53Bedoel je met biologische beschikbaarheid de biologische waarde? Die is ongeveer hetzelfde voor alle merken whey die afkomstig zijn van koemelk. De verschillen in kwaliteit zitten niet in de biologische waarde, maar in de hoeveelheid lactose, vetten, het gehalte eiwit (hoeveel eiwit per 100 gram poeder) en of het eiwit te sterk verhit is geweest.