Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1477 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g

l-arginine

12 november 2010 19:53
Arie
Ik las dat je in 2006 voornemens was l-arginine in de praktijk te testen.

Is dat gebeurd en wat is er uit gekomen?

Ik wil het gebruiken om nog iets verder af te vallen. Heb je verder tips?

Binnenkort volgt mijn volgende bestelling voor eiwitten en visolie
12 november 2010
Powersupplements - Kris
19:54We hebben destijds wat praktijktests gedaan met arginine. We gebruikten het als poeder omdat de aanbevolen dosering van 8 gram vrij fors is.

Onze conclusie: de smaak is verschrikkelijk (en we kunnen aardig wat hebben), en je krijgt er al heel snel buikkramp en diarree van.

Misschien vervallen deze nadelen bij een geleidelijke opbouw van de inname. We hebben dat niet getest. We weten wel dat het NO stimulerende effect al bij een lagere dosering optreedt. Maar we wilden het vooral ook als afslankmiddel gaan aanbieden.

We zijn nu net begonnen met het in de praktijk testen van het broertje van arginine, namelijk ornithine. Dit aminozuur is vrijwel smaakloos. En bij ongeveer 4 gram geeft het in iedere geval geen buikklachten. We zullen het een tijdje op die dosering testen en daarna mogelijk verhogen. Ornithine wordt in het lichaam deels omgezet in arginine. Daarnaast heeft het een mild GH verhogend effect (iets sterker dan arginine).

We gaan kijken of het NO effect al optreedt bij deze dosering. Ook kijken we uit of me een mogelijk stimulerend effect op de vetverbranding opmerken. Zoals je ziet is het allemaal niet heel systematisch en wetenschappelijk. Daarvoor hebben we de financiële middelen en de tijd niet. Onze persoonlijke ervaring is slechts een extraatje bovenop hetgeen wat we uit de wetenschappelijke literatuur halen.

De belangrijkste tips om af te vallen zijn:

- Slaap veel
- Slaap op regelmatige tijdstippen
- Doe minder cardio en meer squats en deadlifts of ga sprinten ipv cardio
- Eet ongeraffineerd voedsel