Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1342 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g

Pure whey mengen met fruitsmootie

23 januari 2012 10:06
Marian
Hallo
Allereerst wil ik u bedanken voor de snelle levering van de Whey. Woensdagavond besteld en vrijdag al binnen.

Ik zal me eerst even voorstellen
Mijn naam is Marian, ik ben vorige week 55 jaar geworden en sport ongeveer 5 x in deweek, meestal gewoon thuis voor de buis, cardio, met gewichten, zumba en crosstrainer.

Sins half december maak ik iedere dag een spinzie-fruitsmootie. 150 gram rauwe spinazie met 3 soorten fruit en enkele glazen water en dan in de blender tot ik 1,5 liter smootie heb.
Die drink ik dan in ruim 1 dag op.
Dit idee heb ik van Jesse van der Velde u misschien wel bekend.
Ben inmiddels wel 2 kg afgevallen.
Ik had een vraag naar Jesse geschreven of ik door de smootie eiwitpoeder kon doen en volgens hem ging dat heel goed.
Maar nu las ik gisterenavond op jullie site bij alle vragen (die ik op mijn gemak eens doorgelezen heb) dat de fruitzuren de eiwitten afbreken. Klopt dit en kan ik de whey toch beter niet door de smootie doen.
Ik heb de naturel besteld en door de smootie smaakt ie eigenlijk best goed. De perziksmaak waarvan ik een sample had gehad was nog veel lekkerder.
Graag uw advies.

Alvast bedankt en groetjes Marian
23 januari 2012
D.P.A. Franssen
14:45Hoi Marian, afbreken wil niet perse betekenen dat dit slecht is. Als jesse bedoelt afbreken in de zin van afbreken van eiwitten naar aminozuren dan wil je juist dat dit proces zo optimaal mogelijk verloopt. Bromelaine in ananas zorgt hier o.a. voor. In mijn ogen kan het helemaal geen kwaad om deze smoothie te combineren met whey. Let wel op teveel fruit is ook weer niet goed, maar dat is met alles met te. grt dave
25 januari 2012
Powersupplements - Kris
15:37Hoi Marian,

Ik heb in deze vraag en antwoord sectie eens geschreven dat fruitzuren creatine afbreken. Maar whey eiwit bevat geen creatine.

Fruitzuren hebben geen invloed op wei eiwit. De meeste typen fruitsap laten whey eiwit daarom ongemoeid. Dave merkt heel terecht op dat ananas dit wel doet vanwege de aanwezigheid van het eiwitsplitsend enzym bromelaine. Ook papaya bevat zo\'n enzym (papaine).

De meeste fruitsappen zijn dus prima te gebruiken. Ik weet niet of eiwitsplitsing door bromelaine en papaine negatief is. Zoals Dave hierboven al aangeeft zal de vertering van eiwitten naar aminozuren een handje geholpen worden.

Wat misschien minder fijn is, is dat de smaak van de whey kan veranderen. De smaak zou bitter kunnen worden.

Een ander effect van de eiwitsplitsende enzymen is dat het lichaam minder of geen intacte wei-peptiden binnenkrijgt. Van sommige peptiden in het wei eiwit wordt verondersteld dat ze een gunstige invloed hebben op ons lichaam. Het wordt echter betwist of dit bij volwassenen nog zo is omdat -inderdaad- de eiwitsplitsende enzymen van ons verteringsstelsel de peptiden kunnen afbreken.
Toch lijkt bijvoorbeeld de peptide lactoferrine uit de wei eiwit fractie van koemelk een duidelijke werking te hebben bij volwassenen.
MA van der Pol
18:30Hallo Kris Bedankt voor je reaktie. Ik heb alleen nog een paar vraagje na je mail. Kan ik op het moment dat ik de smootie wil gebruiken waar ananas inzet, beter de whey op het moment dat ik het wil graag gebruiken erbij voegen? In je maag komt het dan natuurlijk ook weer bij elkaar. En uit de volgende zin uit je reactie rijst de vraag.... Toch lijkt bijvoorbeeld de peptide lactoferrine uit de wei eiwit fractie van koemelk een duidelijke werking te hebben bij volwassenen. Die duidelijke werking is dat ook een gunstige werking?? Alvast weer bedankt Groetjes Marian
26 januari 2012
Powersupplements - Kris
12:40Hallo Marian,

Als je de mogelijkheid hebt, zou ik de whey er op het laatste moment bijdoen.

Lactoferrine heeft een gunstige invloed op het immuunsysteem:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19083463
Nutr Res. 2008 Sep;28(9):583-9.
Bovine lactoferrin supplementation supports immune and antioxidant status in healthy human males.

Kan helpen bij botgroei (en spiergroei):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15222486
Lactoferrin promotes bone growth.

Vermindert Acne:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21303195
Efficacy and tolerability of oral lactoferrin supplementation in mild to moderate acne vulgaris: an exploratory study.

En maagsap resistent gecoate lactoferrine vermindert buikvet.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20691130
Potent anti-obesity effect of enteric-coated lactoferrin: decrease in visceral fat accumulation in Japanese men and women with abdominal obesity after 8-week administration of enteric-coated lactoferrin tablets.
Ik weet niet of niet-maagsap resistent gecoate lactoferrine ook getest is voor het afbouwen van buikvet. Het zou me niet verbazen als dat ook effectief blijkt te zijn.