Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1443 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g

Supplementen voor spierherstel en rughernia

25 januari 2012 12:58
Anoniem
Ik ben een fanatieke sporter. Ik speel 1 á 2 keer badminton per week. Verder doe ik aan wielrennen (m.u.v. de winter)

dit 2 á 3 keer per week. In de wintermaanden doe ik spinning 1 á 2 keer per week. Verder doe ik nog aan fitness, dit 2 keer per week. Ik doe fitness voornamelijk om mijn spieren te verstevigen(cardio en miloncirkel) dit omdat ik in 2005 een lage rughernia heb opgelopen. Zoals u ziet sport ik 3 á 4 keer per week. Op dit moment gebruik ik dagelijks een multivitamine (Axium multi extra man). Ik eet gevarieerd en let op mijn gewicht. Ik ben 44, 183 cm en weeg 73 kg. Zou u mij advies kunnen geven in een supplement dat voor mij goed te gebruiken is.
25 januari 2012
Powersupplements - Kris
13:00Was je rughernia een zogenaamde Hernia Nuclei Pulposa (HNP) ofwel een uitredende kern van een tussenwervelschijf? Dit kan optreden na een lange dag/dagen van belasting (verkeerde houding, belastend werk) of door chronisch te hoge spierspanning in de rug. In beide gevallen is de druk op de tussenwervelschijf voor lange tijd heel hoog. Door de langdurige belasting raakt de schijf zijn veerkracht kwijt, waarna op een gegeven moment de wand van de schijf scheurt. De kern kan dan naar buiten uitstulpen en op een zenuwbaan drukken.

Mensen met een hoge spierspanning hebben soms veel baat bij een magnesium supplement. Wij hebben twee magnesiumsupplementen in het assortiment. De een is Natural T-Booster de andere is Magnesium & Taurine. Ze bevatten evenveel magnesium per capsule. De T-Booster lijkt me de meeste geschikte in jouw situatie. Het bevat naast magnesium ook zink en gemberwortelextract. De gember bevordert de weerstand van de spieren tegen spierpijn en heeft een licht ontstekingsremmend effect. Dat is iets wat na het 40e levensjaar mooi meegenomen is.
De Multi die je gebruikt bevat weliswaar magnesium, maar slechts in heel geringe mate. Tevens bevat het ijzer en chroompicolinaat. Dat zijn stoffen die ik persoonlijk liever niet supplementeer omdat ik denk dat ze schadelijk zijn.

Een ander type hernia komt voor bij een geleidelijke inzakking van de tussenwervelschijf. Die inzakking treedt op door een degeneratie van het sponsachtig materiaal van de kern. Het is dan de wand van de tussenwervelschijf zelf die gaat uitpuilen. We hebben aanwijzingen uit de praktijk en uit wetenschappelijke literatuur dat dit type inzakking van tussenwervelschijven omgekeerd kan worden met behulp van de supplementen glucosamine en chondroitine. Die omkering verloopt echter heel traag. Om het weefsel te laten herstellen is een periode van 1 tot 2 jaar nodig.

Welke supplementen gunstig zijn voor spierherstel is een beetje afhankelijk van wat je zoal eet. Maar voor de meeste mensen die geen typisch eiwitrijk dieet eten, geldt dat wei eiwit (whey isolaat) voor of na het sporten het grootste verschil maakt voor het herstel.