Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1340 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g

Whey protein bij Dr. Frank dieet

11 februari 2011 16:29
Anoniem
Deze week heb ik mijn combi-pakket van Whey Protein en vis-olie capsules ontvangen. Voor mij is het onderdeel van het Dr. Frank dieet. Mijn hoofddoel is dan ook vetafbraak, met name in de buikstreek. Mijn lengte is 1.85 en ik weeg momenteel ongeveer 90kg. Ik heb 75kg als streefgewicht in gedachten. Deze 75kg is gebaseerd op de BMI-index, alhoewel ik later graag een nog wat lager vetpercentage wil met spieren ervoor in de plaats.

Vandaag heb ik mijn eerste dieet-dag gehad met 30 gram whey als ontbijt en 30 gram whey als lunch, gemixt met Optimel. Aangezien ik met name eind van de middag toch nog wat hongergevoel had, wil ik vanaf morgen vier maal 15 gram nemen in plaats van twee maal 30 gram. Daarnaast wil ik aan zowel mijn ontbijt als mijn lunch wat groenten toevoegen zoals bijvoorbeeld radijs, tomaat en komkommer. 's Avond eet ik een 'normale' maaltijd volgens het Dr. Frank dieet, dus met veel eiwit en nagenoeg geen koolhydraten.

Aangezien het voor mij erg belangrijk is om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen, heb ik voordat ik tot dit dieet overging nogal wat informatie vergaard. Ik ben er redelijk van overtuigd dat ik op de juiste manier bezig ben, maar nadat ik zojuist las over het risico van nierbeschadiging bij een teveel aan proteinen, is bij mij de vraag gerezen wat hier met teveel bedoeld wordt. Op jullie website heb ik bij de klantvragen en jullie antwoorden gelezen dat 1,5 gram eiwit per dag per kilo lichaamsgewicht past in een fitness programma en dat de hoeveelheid bij een dieet zelfs wat hoger mag liggen, maar aangezien ik erg voorzichtig ben, wil ik jullie graag vragen wat ik mijn specifieke geval is aan te raden. Hierbij moet ik ook opmerken dat ik geen fanatieke sporter ben. Ik heb de intentie om op mijn crosstrainer te stappen en 30 minuten per dag interval training te doen, maar mijzelf kennende verwacht ik niet dat dit snel meer dan 30 minuten zal worden. Sommige dagen zal het er waarschijnlijk zelfs niet eens van komen.

Kortom, mijn vragen aan jullie: wat is wijs? wat is gezond? Hoeveel dien ik per dag te gebruiken? En voor hoeveel weken kan ik dit doen, alvorens ik overstap op een normale gezonde eetgewoonte zonder junkfood, maar ook zonder whey isolaat?

Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden. Mochten jullie verdere adviezen hebben, dan hoor ik het zeer graag!
11 februari 2011
Powersupplements - Kris
16:40Mijn complimenten voor je zorgvuldige handelswijze m.b.t. je gezondheid! Misschien heb je wat aan het volgende stuk dat ik geschreven heb over schadelijkheid van eiwitten:

[…………] Enkele auteurs waarschuwen echter voor de schadelijke effecten van teveel eiwitten (Pellett, 1990; Tarnopolsky, 1993). Zo kan een dieet dat rijk is aan eiwitten de uitscheiding van calcium via de nieren verhogen en osteoporose doen ontstaan (Pellett, 1990). Lemon spreekt dit niet tegen maar voegt hier aan toe dat dit alleen een rol speelt bij eiwitconcentraten aangezien natuurlijke eiwitten een hoog gehalte hebben aan fosfaten die het calciumverlies voorkomen (Lemon, 1996).

Pellett wijst verder op epidemiologische verbanden tussen diëten die rijk aan vlees zijn en een toegenomen incidentie van kanker aan de dikke darm. Dit kan echter ook het gevolg zijn van storende variabelen als overvoeding, vetrijke diëten en vezelarme diëten (Pellett, 1990). Een aspect waar wel degelijk rekening mee gehouden moet worden bij een eiwitrijk dieet is de dehydrerende werking ervan. Dit kan leiden tot nierstenen en vermindering van de prestatie bij sporters (Pellett, 1990). Sommige auteurs beweren dat een te hoge inname van eiwitten afgezien van nierstenen ook andere nierkwalen kan veroorzaken.
Volgens Lemon (1996) zijn deze waarschuwingen overdreven en geëxtrapoleerd vanuit studies naar mensen met reeds bestaande nierafwijkingen.

Ook de lever zou volgens sommigen schade ondervinden van een overvloedige aanvoer van eiwitten. Briggs en Calloway (1979) bestrijden dit standpunt en geven Eskimo’s als voorbeeld. Levend van een bijna geheel carnivoor dieet met zo’n 280 gram eiwit per dag, is dit volk vrij van zowel lever- als nierziekten.

Tenslotte is er de kans op verhoogde hart- en vaatziekten als een sporter kiest voor eiwitbronnen met een hoog gehalte aan verzadigde vetzuren en/of cholesterol.

[Dat er sprake is van schadelijkheid van verzadigd vet in het dieet is volgens de huidige stand van wetenschap zeer onwaarschijnlijk: http://voedingengezondheid.com/verzadigd-vet-hartziekten.html]
Het gebruik van eiwitpreparaten maakt een lagere vet- en cholesterol inname mogelijk en zou vanuit dit oogpunt gezonder zijn. Aan de andere kant zorgt een eiwitconcentraat weer voor een verhoogde uitscheiding van calcium door de lagere concentratie aan fosfaten ten opzichte van een normale eiwitbron. Als vet vlees, eiwitconcentraten en eieren een minder goede keuze zijn dan blijven vis, mager vlees en zuivel als eiwitrijke voedingsmiddelen over. Waarschijnlijk kleven aan overmatig gebruik van deze voedingsmiddelen ook bezwaren zodat het enige advies kan zijn om ze alle met mate te gebruiken.

Hierboven lees je dat het gebruik van eiwitpoeder het verlies van calcium in de hand kan werken. Dit geldt niet voor micellaire caseine. Dit bevat van nature heel veel calcium en fosfor (2600 mg calcium en 1500 mg fosfor per 100 gram). Ook whey isolaat bevat nog een aanzienlijke 480 mg calcium en 220 mg fosfor per 100 gram poeder!

Wat betreft je vraag over hoe lang je de shakes kan blijven gebruiken. Zoals jij ze gebruikt in combinatie met groenten en ’s avonds een volwaardige avondmaaltijd, heb je waarschijnlijk een veel gezonder voedingspatroon dan de gemiddelde Nederlander. Je kan er mee stoppen wanneer jij het genoeg vindt.

Je vraagt nog om verdere tips: De beste methode om vet te verliezen is door met gewichten te gaan trainen. Het activeren van de spieren met gewichttraining verbruikt veel energie vanwege de ’ herstelwerkzaamheden’ na de training. Zo wordt de ’ verbranding’ ook in rust verhoogt! Dat houdt zeker 24 uur aan.
Anoniem
16:43Hartelijk dank voor je uitgebreide antwoord! Fijn om te horen dat ik op de juiste weg ben en er bij de manier zoals ik het gebruik geen gevaren zijn.

Kun je nog iets zeggen over de hoeveelheid whey die je me kunt aanraden? Of is de 60 gram die ik per dag neem voldoende?
Powersupplements - Kris
16:43Of de 60 gram voldoende is, zal per persoon verschillen. Ik geloof dat dokter Frank 100 gram eiwitten per dag adviseert. Je hebt na de whey shakes dus nog zo’n 40 gram te gaan. Als je avondmaaltijd die hoeveelheid biedt, zit je dus goed wat betreft de richtlijn van dr. Frank. Bij jouw lengte heb je misschien net wat meer nodig (bijv. een halve schep).

Het splitsen van de 2 whey shakes in 4 halve shakes is een goed idee. Als het vervelend wordt, kan je kiezen voor een micellaire caseine shake. Die verteert langzamer.