Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1354 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g

Zoetstof in whey isolaat eiwit

31 januari 2011 14:53
Thom
Ik ben ondertussen een vaste klant van jullie, mede omdat ik jullie instelling waardeer omtrent gezondheid/ veiligheid van produkten. Ik heb eigenlijk twee verschillende vragen, over cacao en sucralose.

- Ik bestel geregeld de naturel whey isolaat bij jullie. Naturel, omdat ik liever het zekere voor het onzekere neem mbt zoetstoffen. Zelf heb ik een klein beetje chemische kennis en weet dat de meeste gehalogeneerde koolwaterstoffen slecht zijn voor het lichaam (met als ultieme voorbeeld dioxines en pcb's). Sucralose is, zoals jullie vast ook weten, een gechloreerde suiker. Ik vroeg me af wat jullie visie is op deze zoetstof. Hebben jullie ook wat research geraadpleegd alvorens produkten met deze zoetstof in het assortiment op te nemen? Waarom verkiezen jullie deze zoetstof boven aspartaam? (Uiteraard begrijp ik dat het waarschijnlijk desastreuze gevolgen heeft voor de omzet als er geen gezoete produkten aangeboden zouden worden).

- Mijn tweede vraag heeft te maken met cacao. Omdat ik de naturel whey shake toch een andere smaak wil geven doe ik er zelf een aantal theelepels pure cacaopoeder bij. Nu las ik op het dutchbodybuildingforum dat uit onderzoek was voortgekomen dat cacao relatief veel zware metalen bevat. Na wat googlen begrijp ik dat het vooral om nikkel gaat, wat een carcinogeen zwaar metaal is. Omdat jullie veel weten op gebied van voedselveiligheid vroeg ik me af of jullie hier meer inzicht in hebben. Ik wil graag te weten komen wat nog een gezonde hoeveelheid cacao is om te nemen. Ik gooi het ook door de havermout en melk, dus misschien is het niet zo gezond meer in die hoeveelheden. e.e.a zal natuurlijk ook afhangen van de metaalgehalten van de verbouwgronden van de cacaoboon, maar is er in het algemeen iets over te zeggen?

Wellicht dat jullie hier wat over weten, zo niet ook geen probleem! Het is een moeilijk onderwerp.
31 januari 2011
Powersupplements - Kris
14:56Toen we begonnen met Power Supplements was de whey isolaat ons eerste product. We zijn lange tijd bezig geweest een goede zoetstof te vinden. Daarbij zijn uiteraard ook natuurlijke zoetstoffen geëvalueerd. De zoetstof die we graag willen gebruiken is stevia. Dit is een zoetstof met een lange historie van gebruik in Zuid en Centraal Amerika. Helaas is stevia als zoetstof nog niet toegestaan in de EU (met uitzondering van Frankrijk). Aan andere natuurlijke zoetstoffen kleven allerlei bezwaren. Vandaar dat we gekozen hebben voor de synthetische zoetstof met de beste papieren: sucralose.

Ik ken de chemische structuur van sucralose. Volgens farmacokinetisch onderzoek is de stof inert en wordt deze ongewijzigd uitgescheiden. Dat de stof niet wordt gemetaboliseerd wil uiteraard nog niet zeggen dat het geen biologische invloed heeft. Maar overtuigend bewijs voor een negatieve invloed is niet geleverd. Bij de overige synthetische zoetstoffen zijn er daarentegen wel aanwijzingen voor schadelijke effecten.

Wat betreft cacao. De cacaobonen lijken zware metalen op te slaan. Zo schijnt in Afrikaanse cacao veel lood te zitten. In Afrika werkt men nog met loodhoudende brandstoffen. Tractoren brengen zo veel lood in de lucht. Men veronderstelt dat dit lood vanuit de lucht neerslaat op cacaobonen die in de lucht liggen te drogen. Ik kan me voorstellen dat ook zware metalen uit de bodem worden vastgehouden door de bonen.

Ik denk dat je niet te veel cacao moet gebruiken. Het bevat ook nog veel koper, wat naar mijn idee niet zo gezond is in combinatie met een westers graan- en zuivelrijk dieet. De granen en zuivel remmen de zinkopname. De koper/zinkbalans zou wel eens ongunstig kunnen worden. Maar dit is slechts een hypothese van mij :-)