Sluiten

Alle vragen over Micellar Casein 1000g

Micellar Casein 1000g
Mixen van caseine met melk
1
Bahram Al Khamisi
Ik heb dit product gemixt met melk(0%vet) en er kwam heel veel schuim en in dat schuim waren veel bolletjes van de caseine. Het mixt niet goed met melk of doe ik wat verkeerds?
Powersupplements
Hoi Bahram,

Een caseine shake kan inderdaad schuimen. Hoe langer je schudt hoe meer schuim. Maar wat ook extra schuim geeft is als je het mixt met vetvrije melk. Halfvolle melk met een beetje vet daarin geeft minder schuim. Een beetje olijfolie erdoor kan ook helpen.
De duur van het schudden is echter de belangrijkste factor.

Caseine is een heel andere shake dan whey. Dit eiwit lost niet volledig op zoals whey dat doet. De shake wordt dus niet 'glad' maar je ziet inderdaad allemaal bobbeltjes. Dat hoort zo!
Als je langer schudt om dit (tevergeefs) weg te krijgen, krijg je behoorlijk veel schuim. Kort schudden is voldoende!
Whey, dextro en Casein?
1
Bram Langelaar
Beste,

Ik wil gaan beginnen met de wei-eiwitten van powersupplements, maar ik had eerst nog even wat vragen.

Na elke training neem ik aan dat het verstandig is snelle eiwitten (Whey) te nemen met dextro(se) (dextro ivm snellere/betere opname van de eiwitten)

En als ik dan een rust dag heb, kan ik dan de casein gebruiken in de ochtend bij het ontbijt? en evt. ook nog 's avonds voor het slapen, of is dit te veel van het goede. (2x op een rustdag)

Hoop dat jullie een antwoord hier op hebben!

Alvast bedankt!

Gr. Bram.
Powersupplements
Hoi Bram,

Het gebruik van dextrose is zeker effectief om snel spiermassa mee op te bouwen. Je verhoogd de insulineafgifte. Insuline is het sterkste spieropbouwende hormoon. Het stuurt de aminozuren van de whey eiwitten zo de spieren in. Maar daarvoor moet je het wel een uur later nemen dan de whey. Of je moet de whey voor je training nemen en de dextrose direct na de training.

Een gewone koolhydraatrijke maaltijd is echter in meerdere opzichten beter dan dextrose. Het is gezonder en je loopt minder risico op vetopslag.

Je mag tweemaal caseine op een dag nemen. Maar stem het af op de rest van je voeding. Zorg ervoor dat je totale dagelijkse eiwitinname uitkomt op 1,5 tot 2,0 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht.
Als je met je voeding al uitkomt op 1,5 tot 2,0 gram dan is een shake niet nodig.
Stevia caseine
1
A.W.M. Brouwer
Super dat jullie al stevia als zoetsof gebruiken bij 2 smaken van de isolaat. Wanneer volgen de overige smaken en de casein?
Powersupplements
Begin augustus komt er vanille-stevia voor de caseine. De overige smaken voor de whey komen pas later. Sommige smaken zoals bijvoorbeeld banaan en chocola matchen niet goed met stevia.
Afvallen met micellar casein zonder overgwicht
1
Wendy
Hallo,

Ik heb een vraag over micellar casein.

Ik ben een vrouw van 24, 1,54 en 56kg. Ik zit tegen overgewicht aan, maar heb het nog niet. Ik wil dus graag zo'n 5 kg afvallen. Nu heb ik gelezen over het eiwitdieet dat dit geen nut heeft als je geen overgewicht hebt. Is dit waar en heeft het dus geen nut voor mij om hiermee te beginnen?

Ik vroeg mij ook af of jullie iets weten over de werking van micellar casein om af te vallen i.c.m. met een hormoonstoornis. (PCOS waarbij je teveel mannelijke hormonen hebt).

Alvast bedankt!

Groetjes Wendy
Powersupplements
Hoi Wendy,

Als je wil afvallen zal een correct 'uitgevoerd' eiwitdieet daarbij helpen. Het zal gemiddeld genomen wel sneller gaan bij iemand met een sterk overgewicht. Dat zou kunnen zijn omdat (gemiddeld genomen!) het dieet bij een persoon met een sterker overgewicht ook voor meer verbetering vatbaar is.

Misschien wordt het 'nut' in twijfel getrokken omdat iemand zonder overgewicht om gezondheidsredenen überhaupt niet hoeft af te vallen.

Helaas heb ik geen kennis van de interactie tussen een eiwitdieet / eiwitshakes en PCOS.

Groet van Kris :)
Afvallen
1
anoniem
Ik wil het nodige afvallen en wil micellar casein als maaltijdvervanger gebruiken plus bcaa. Ik sport regelmatig in de sportschool [cardio en krachttraining] en buiten.
Hoe kan ik deze producten het best gebruiken?
Powersupplements
Als je maaltijden wil gaan vervangen met als doel af te vallen, dan is het aan te raden om groenten bij de shake te eten. Bijvoorbeeld een wortel, komkommer of paprika. Je kan ook wat groenten in de blender doen en daarna eventueel aanmaken met wat olijfolie en kruiden.
Anderhalve maatschep micellaire caseine per keer is een goede dosering.

Wij adviseren om elke dag minimaal 1 'normale' maaltijd te eten. Bij voorkeur de avondmaaltijd.

Als een avondmaaltijd voor of na de training valt, zal je de eventuele koolhydraten van die maaltijd goed kunnen gebruiken tijdens het sporten.

Omdat je met shakes + groenten weinig koolhydraten en calorieën eet, zal je makkelijker spiermassa verliezen. De eiwitnname via de shakes beschermt de spieren al in belangrijke mate. BCAA's kunnen de spierafbraak nog verder beperken.

Het beste moment om BCAA aminozuren te gebruiken is direct voor en tijdens je training. Een goede dosering is 3 tot 9 gram per training (1-3 maatscheppen of 4 tot 12 capsules).
Gebruik eiwitten
1
C de Jong
Hallo, ik ben al een paar jaar bezig met trainen, ik train best wel fanatiek, ik gebruik nu alleen jullie whey-proteine, en ik dacht er de micellair cassein aan toe te voegen. Maar ik heb er ook niet veel verstand van, ik train, voor mijn plezier erg fanatiek maar merk er niet al te veel van de spieropbouw, ik heb wel minder last van spierpijn, ik ben wel afgevallen maar die grotere spieropbouw zien we niet veel van, hebben jullie een beter advies?
Powersupplements
Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor het uitblijven van spiergroei. Een goede kandidaat is een tekort aan calorieën. Je schrijft dat je bent afgevallen. Dat betekent dat je meer energie hebt verbruikt dan dat je hebt gegeten.

Voor spiergroei is een energieoverschot zeer wenselijk. Het zou daarom kunnen dat je wel gaat groeien als je meer gaat eten. Koolhydraten vormen de eerste energiebron die in aanmerking komt. Je kan dus meer brood, rijst, aardappelen, havermout etc. gaan eten.

Uiteraard kan spiergroei ook uitblijven door een verkeerde training. Bijvoorbeeld door teveel te trainen. Als je veel traint en zeker wanneer je dit combineert met het eten van weinig calorieën, dan is groei heel moeilijk. Deze fout van teveel trainen en te weinig eten maakte ik in mijn eerste jaren.

Natuurlijk is het ook nog mogelijk dat je weinig aanleg hebt om spiermassa op te bouwen. Als je dan veel gaat eten heb je kans dik te worden in plaats van gespierd. Mensen met weinig aanleg voor het opbouwen van spiermassa zijn vaak goed in duursport. Bedenk voor jezelf of je misschien in deze categorie valt.

Mensen die moeite hebben om hun spieren te laten groeien worden ook wel hardgainers genoemd. Hardgainers hebben baat bij een beperkte trainingsomvang met zware gewichten. De training zou niet primair gericht moeten zijn op spiergroei maar op krachttoename. Als je heel sterk wordt, volgt later de spiermassa vanzelf. Die massa heeft dan geen bodybuilding proporties, maar zal zeker aanspreken.

Een langzame maar redelijk trefzekere en eenvoudige manier om sterker te worden is het 5-3-1 systeem van Jim Wendler.
Langzamer afvallen. Is er sprake van gewenning?
1
Anoniem
Sinds 3 maanden gebruik ik Micellar Casein als maaltijd vervanger om gewicht te verliezen. S`Ochtends en S`Middags neem ik `n shak (1 schep) aangevuld met rauwkost of wat fruit.
Het bevalt mij heel goed alleen gaat het afvallen nu wat minder.

Nu vraag ik mij af of het beter is om even `n week te stoppen met shakes of zou ik een ander produkt kunnen proberen. Werkt gewennig ook mee of kun je hier eindeloos mee doorgaan.
Ik hoop dat u mij kan adviseren.
Powersupplements
Het afvallen kan weer verder gaan als u het fruit vervangt door groenten. Andere opties zijn het opvoeren van het energieverbruik. Bijvoorbeeld door fietsen en wandelen. De meest effectieve manier om vet te verbranden is door de beenspieren te trainen met weerstandstraining (gewichten). Het herstel van spieren na weerstandstraining kost heel veel energie. Met een korte tijdsinvestering (2 tot 3 maal per week 20 minuten) kan zo het afslankproces verder gaan.

Wanneer u stopt met de shakes en weer meer koolhydraten gaat eten zal uw gewicht weer toenemen. Alleen als u ondertussen een juist activiteitenpatroon hanteert, zal dit niet dit gepaard gaan met vetopslag.

Het eten van extra koolhydraten zal sowieso gepaard gaan met gewichtstoename. De koolhydraten zullen namelijk deels ook opgeslagen worden in de spieren samen met een ruime hoeveelheid onontbeerlijk water. Dat zorgt voor een snelle initiële gewichtstoename. Maar omdat het gewicht in de spieren zit, wordt dit vaak ervaren als een positieve bijdrage voor het ‘figuur’.

Overigens zijn ei en vlees goede voedzame variaties op shakes. Ze bevatten veel eiwitten en zeer weinig koolhydraten. Daarnaast bevatten ze veel vitamines en mineralen.
Micellar Casein
1
Belinda Leeuwenhage
Kan dit ook met magere yoghurt?
Powersupplements - Kris
Ja dat kan. Het zal wel dikker worden dan met melk. En het mengt niet zo makkelijker als met melk in een shakebeker.
Eiwitten en creatine Hoe veilig zijn deze producten
1
Jan Van Bergen
hoe staat het met de veiligheid van deze producten en zijn er bijwerkingen die ik moet weten om het te gaan gebruiken [krachtsport]
m.v.gr. jan van bergen
Powersupplements - Jaap
De caseïne wordt geproduceerd uit melk, in die zin is het dus gewoon een geconcentreerd supplement uit reguliere voeding. Wil je het product helemaal puur gebruiken zonder smaak- of zoetstof dan kies je bijvoorbeeld de smaak naturel.
Na 3 weken gebruik niet meer afvallen e.a. vragen
2
YCC ten Broek
Ik ben een vrouw van 51, ben 1.60 en weeg nu 71 kg. Ik gebruik micellar Casein nu 3 weken, voornamelijk met als doel om op een verantwoorde wijze af te vallen. Daarnaast fitness ik 2 keer per week volgens een schema dat voor mij gemaakt is om vet te verbranden en spieren te verstevigen. De eerste week ben ik 1,5 kg afgevallen, de 2e week een pond en de derde week niets. Ik heb mijn eetgewoonte ook heel netjes aangepast. Is het normaal dat je in de 3e week niet meer afvalt? En waar heeft het mee te maken? Ik gebruik micellar casein alleen bij het ontbijt, de lunch en alleen voor het slapen gaan. Kunnen jullie mij adviseren? Een kennis van mij wil ook afvallen maar kan wegens versleten knieën niet sporten. Mag hij dan ook Micellar casein gebruiken?
Daarnaast kwam ik op internet een bericht tegen over Casein-eiwit waar ik erg van schrok. Ik hoop dat jullie mij kunnen gerust stellen. Dit is de link http://www.medivera.nl/voeding_005.htm en dit is het stukje waar ik mij zorgen over maakte:
Caseïne is een eiwitproduct in de koeienmelk die in de maag een moeilijk te verteren taaie massa vormt door stolling en die alleen geschikt is voor het vier-magen-stelsel van de koe. Deze massa blijft kleven aan de darmwand, verhindert daardoor de resorptie van vele mineralen en werkt remmend op de intrinsic factor. Een atlete, Jo Griffith, is gestorven tgv een teveel aan betacaseïne dat al haar interne organen met slijm had doen dichtslibben. De calcium zit in de moeilijk verteerbare caseïne en wordt daardoor slecht opgenomen. De fosfor wordt beter op genomen, ook omdat door de melk het maagzuur gebonden wordt en fosfor beter oplost in een basisch milieu. In het bloed wordt door afbraak van de vele eiwitten het bloed zuur. Dit wordt door calcium uit de botten geneutraliseerd. Hierdoor krijgt men door koppeling aan fosfor kans op nierstenen.

Ik hoop spoedig wat van jullie te horen.
Powersupplements - Kris
Sorry voor de wat late reactie.Ik zal beginnen met je eerste vraag. Is het normaal als je in de derde week niet meer afvalt?Afvallen is geen eenduidig fenomeen. Je hebt gewichtsverlies op zichzelf als iets wat duidelijk aanspreekt en makkelijk te meten is. Maar het gewichtsverlies is een optelsom van verschillende processen. Er is vetverlies. Dat is waar de meeste mensen zich op richten. Maar bij het starten van een afslankprogramma is dit maar een klein deel van het verhaal.Wanneer men minder gaat eten, zeker wanneer men minder koolhydraten (suikers en zetmeel) eet, zal het lichaam veel vocht verliezen. Dit is vocht dat samen met de suikers is opgeslagen in het spierweefsel. Combineer je dit met sporten dan kan het verlies nog sneller gaan. Immers de suikers in de spieren worden als brandstof extra aangesproken en verbruikt.Als je gericht bent op absoluut gewichtsverlies dan is het een feest om in deze eerste fase op de weegschaal te gaan staan! De kilo’s vliegen eraf. Na een paar weken gaat het plots veel langzamer. Er komt een nieuwe balans. De suikervoorraden in de spier zijn gestabiliseerd. Ook het vochtverlies stopt.Nu zijn het de subtielere effecten die gaan bepalen wat de weegschaal doet. Enerzijds is er het echte vetverlies. Vijftig gram per dag is al veel! Anderzijds is er misschien wel wat spiergroei. Dat aspect moet niet uitgevlakt worden. Zeker niet als iemand na lange tijd van relatieve inactiviteit weer serieus gaat sporten en ook nog eens voldoende eiwitten eet. Zo rond die periode van week 3 kan het prima dat deze twee factoren zich enige tijd in balans houden. De spiergroei houdt niet erg lang aan hoor. En op een caloriebeperkt dieet zal het al helemaal uitzonderlijk zijn om wat spiermassa op te bouwen.Mijn advies: hou vol en bekijk de progressie vanaf nu per maand.Even voor alle zekerheid: je neemt de caseine shakes niet als extraatje naast je normale dieet? In dat geval is het namelijk vooral een extra bron van calorieën en zal afvallen niet gaan. Maar aangezien de eerste week al anderhalve kilo gewichtsverlies opleverde, denk ik dat je het op de juiste manier aanpakt.Dan die kennis van je die niet kan sporten vanwege versleten knieën. Hij/zij zou eens glucosamine kunnen proberen. Twee op de drie mensen hebben er duidelijk baat bij. Zeker in combinatie met veel dagelijkse beweging op lage intensiteit kan dit veel doen (bijvoorbeeld rustig fietsen).Wat nog veel beter werkt dan glucosamine is Artrho-5. Zie deze pagina: http://www.glucosamine.com/nl/arthro-5-22Tot slot over caseine. Er wordt op internet veel informatie verspreid. Vaak zit er een kern van waarheid in. Helaas wordt die waarheid regelmatig ingepakt in een berg ongefundeerde uitspraken.Caseine is een eiwit dat voorkomt in de moedermelk van zoogdieren. Ook geitenmelk, schapenmelk en moedermelk bevatten caseine. Het is een langzaam verterend eiwit omdat het inderdaad samenklontert onder invloed van het zuur in de maag. Op dit proces is kaasproductie gebaseerd (het woord caseine is waarschijnlijk afgeleid van kaas).Dieren met zeer verschillende magen kunnen melk en dus caseine verteren. Ik denk dat een eventueel probleem bij de vertering van koeienmelk niet ligt in dat mensen niet vier magen hebben om te verteren. Die vier magen hebben koeien nodig voor de vertering van gras.

Het probleem wat sommige mensen hebben met de vertering van caseine van koeienmelk ligt in de specifieke vorm van het caseine molecuul.Zeer veel volkeren gedijen goed op melkproducten. Maar dat is niet altijd koeienmelk. Soms is het geitenmelk, schapenmelk of paardenmelk. In al die producten is het caseinemolecuul anders. Maar zelfs tussen koeienrassen kan het caseïnemolecuul verschillen. Bij koeien wordt onder meer onderscheid gemaakt tussen A1 en A2 caseine. Zie dit wikipedia artikel: http://en.wikipedia.org/wiki/A2_milkA1 caseine zou bepaalde problemen met zich meebrengen die A2 caseine niet heeft. Het A1 caseine wordt gevonden in de melk van Europese koeien met uitzondering van Frankrijk. Frankrijk is waar onze micellaire caseine vandaan komt!Afgezien van een A1 of A2 caseine zijn er mensen die caseine van koemelk überhaupt niet goed verdragen. Voor hen is whey isolaat een goed alternatief.Het klopt dat caseine in enige mate slijmvormend kan werken. De ene persoon zal hier meer last van hebben dan de ander. Om dit geen groot probleem te laten zijn, is het raadzaam gevarieerd te eten. Drie maal daags een caseine shake kan teveel van het goede zijn.Wij adviseren in geval van een eiwitdieet een shake + groenten als ontbijt en een shake + groenten als lunch. Een van die shakes zou een whey shake kunnen zijn. Bij het avondeten zou dan geen shake gebruikt moeten worden.

Een voor-het slapen-gaan shake kan weggelaten worden tenzij je teveel honger hebt om te kunnen slapen en dit niet kunt oplossen met wat koolhydraatarme groenten .Ik hoop dat dit antwoord wat meer duidelijkheid heeft gegeven.
YCC ten Broek
Hartelijk dank voor jullie uitgebreide reactie! Ik zal het per maand bekijken voor het afvallen.
Ik zal zeker jullie advies opvolgen om het te beperken tot 2 shakes, met groenten. Even kijken wat er dan gebeurt. Hoe lang mag je eigenlijk dit achter elkaar gebruiken? Is er ook nog een fase dat je een pauze moet houden?
Ook fijn dat jullie de zorg hebben weggenomen dat Casein schadelijk voor de gezondheid kan zijn.
Het leek mij al onwaarschijnlijk dat het anders vrij in Nederland verkocht kan worden, gezien de strenge controle op voedingsmiddelen en geneesmiddelen etc.
Het meest wat mij verontrustte was dat er werd geschreven dat casein het opnemen van andere vitamines en mineralen zou belemmeren. Maar dat is dus niet zo.
Nogmaals bedankt en groetjes.
Vraag 11 t/m 20 van 32
Micellar Casein 1000g

Micellar Casein 1000g

4.6522(46)
Van nature rijk aan mineralen
Opbouw / behoud spiermassa
Geen caseïnaat bijgemengd
±7 uur afgifte
Ideaal voor eiwitdieet en sport
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Micellar Casein 2000g
Micellar Casein 2000g