Skip to content

Pea proteïne ook geschikt voor ’s nachts?

2013 september 8

Vraag:
Allereerst wil ik u zeggen dat ik zeer tevreden ben over de Pea Proteïne, helemaal geweldig. Een opvolgende vraag daarop. Heeft u ook een plantaardige eiwit dat traag wordt opgenomen (voor ’s nachts)? Ik heb namelijk een intolerantie voor melk en lactose, en kreeg in het verleden altijd last van de traag opnemende caseïne.

Pea Protein Stevia

Pea Protein (erwteneiwit)

Antwoord:
De opname van Pea Proteïne vindt plaats binnen 4 uur (Journal of Nutrition).

Als je de Pea Proteïne mengt met wat olijfolie of als je er een paar visoliecapsules bij neemt, dan wordt de opname misschien nog wat vertraagd. Je kunt de opname nog verder vertragen door een flinke maaltijd erbij te nemen. Maar dan slaap je misschien niet zo lekker.

Overigens is het wellicht niet eens zo belangrijk om de hele nacht een aanvoer van voedingsstoffen te hebben. Bij intermittent fasting eten mensen een deel van de dag niet. De totale hoeveelheid eten wordt gegeten in een korter tijdsbestek van meestal zo’n 8 uur. Het ontbijt wordt dan overgeslagen en men begint ergens in de middag te eten.

Bij intermittent fasting merken de meeste mensen dat ze slanker worden, terwijl de spiermassa niet afneemt.

Er zijn zelfs mensen die dit extreem doorvoeren en slechts eenmaal per dag eten. Op trainingsdagen is die maaltijd na de training. Zo’n eenmaal daagse maaltijd is wel heel groot.

Dat intermittent fasting voor veel mensen werkt, is een goede aanwijzing dat het waarschijnlijk geen erg negatieve gevolgen heeft voor je spiergroei als je ’s avonds een eiwit gebruikt dat wat sneller wordt opgenomen dan caseïne.

Antwoord:
Bedankt voor je antwoord. Ik hou het dan wel op de Pea Proteïne met wat visolie.

 

Comments are closed.