Skip to content

Whey hydrolisaat alleen bij training gebruiken?

2013 oktober 11

Vraag:
Ik ben 20 en train 4 keer in de week (20 minuten cardio gevolgd door een uur gewichttraining). Momenteel neem ik op trainingsdagen een whey shake (mix concentraat, isolaat, hydrolisaat) na de training en op rustdagen in de avond. Ik ben van plan over te stappen op een whey hydrolisaat. Ik vroeg me echter af of het geen kwaad kan deze dan ook op mijn rustdagen te in te nemen en elke dag om momenten wanneer ik een rustweek heb?

Antwoord:
Een goede whey eiwit hydrolisaat met een hoge DH-waarde, zoals onze Whey Protein Hydrolisate DH25, kun je het beste alleen rondom je training gebruiken.

Whey hydrolisaat

Whey hydrolisaat

Sommige bodybuilders gebruiken wel kleine doseringen van 10 gram hydrolisaat als ‘puls-eiwittoediening’. Maar of dat zinvol is durf ik niet te zeggen.

Op rustdagen kun je het gewoon houden bij een whey eiwit concentraat of een whey eiwit isolaat. De mix die je nu gebruikt bevat waarschijnlijk voor slechts 5% isolaat en voor 5% hydrolisaat. De rest is concentraat. Dat is vrijwel altijd zo. Veel bedrijven maken dit soort mixjes omdat ze het leuk vinden om het etiket te versieren met drie verschillende whey eiwit varianten. Van de duurdere varianten isolaat en hydrolisaat zit er dan vaak maar weinig in.

Concentraat is overigens een prima variant van whey eiwit. Het bevat wat minder eiwit dan een isolaat en wat meer lactose en melkvet.

Power Supplements heeft een voordelige whey eiwit concentraat  en een zeer goede whey eiwit isolaat. Whey concentraat en whey isolaat kun je op rustdagen gebruiken, ook tijdens een rustweek. Ik zou er voor kiezen om tijdens een rustweek de halve dosering aan te houden.

Comments are closed.