Skip to content

Whey als alternatief voor weightgainer?

2014 november 9

Vraag:
Ik heb nu al een drietal weightgainers genomen maar mijn gewicht komt niet bij, mijn spiermassa daarentegen wel een beetje. Het gebeurt soms dat de weightgainer nogal zwaar uitvalt nà de training, minder goede verteer (mix dit altijd met halfvolle melk). Zou ik dan niet eens de Whey Proteïne Isolaat proberen?

Whey hydrolisaat

Whey hydrolisaat

Antwoord Power Supplements:
Whey isolaat is een optie. Maar het bevat minder calorieën dan een portie weightgainer. Als je verder wilt toenemen in gewicht dan kan je beter iets anders proberen. Had je de combinatie havermoutpoeder met whey al eens geprobeerd? Die kan goed als vervanger van de gainer dienen.

Een andere heel effectieve optie is een combinatie van whey hydrolisaat met maltodextrine. De smaak is wel wat minder lekker dan die van de gainer.

Gebruik bijvoorbeeld een mix van 30 gram whey hydrolisaat DH25 en 50 gram maltodextrine of andere snel opneembare koolhydraten in anderhalve tot twee liter water. Drink 250 milliliter van deze mix 15 minuten voor je training en drink vanaf dat moment kleine slokjes tot aan het einde van je training. Eet als het kan na de training een grote maaltijd. Of neem dan een mix van whey isolaat en havermout.

Wanneer je tijdens je training whey hydrolisaat + maltodextrine gebruikt en na je training nog meer voeding tot je kan nemen, stijgt je totale inname van voedingsstoffen. Dit is een sterke stimulans voor spieropbouw.

Whey Hydrolisaat: http://www.powersupplements.nl/whey-protein-hydrolysate-dh25-1000g-137

Maltodextrine: http://www.powersupplements.nl/maltodextrine-5000g-129

Comments are closed.