Skip to content

Te weinig eten? Behalve spieren kun je ook de maag trainen!

2014 november 19

Vraag:
Ik ben 18 jaar, 1,70m groot en weeg 57 kg. Ik ben niet zwaar dus. Ik eet over het algemeen niet veel en kom zeker niet aan mijn aantal calorieën, koolhydraten, eiwitten per dag om goede spiermassa te krijgen. Dat merk ik aan het feit dat ik al 2 jaar train – 3 keer per week – en weinig tot geen resultaten heb geboekt.

Verder krijg ik eigenlijk echt niet meer binnen, ben gewoonweg van nature geen grote eter. Daarom zat ik eigenlijk te denken om één of meerdere shakes te nemen om toch voldoende bouwstoffen binnen te krijgen om spiermassa aan te zetten. Vorig jaar heb ik wat shakes in huis gehaald maar eigenlijk niet echt gebruikt wegens een operatie. Nu wil ik ze wel terug gaan gebruiken maar is dit voldoende om aan het aantal benodigde bouwstoffen te geraken om spiermassa aan te zetten of niet? Zo niet, wat raden jullie me aan?

Whey hydrolisaat

Whey hydrolisaat

Antwoord Power Supplements:
Je zult toch echt meer moeten gaan (leren) eten om vooruit te kunnen gaan. Net als je spieren kun je ook je maag trainen. Er past steeds meer in als je steeds meer gaat eten. Als je relatief weinig eet, is het niet zo verstandig om dat met supplementen aan te vullen.

Behalve meer eten is er vooral veel winst te halen door ook tijdens je workout voeding op te nemen. Onze Whey Hydrolisaat DH25 is hiervoor de meest geschikte eiwitbron. Dit eiwit is enzymatisch bewerkt zodat je lichaam het direct kan opnemen. Je moet dan wel een lege maag hebben als je begint met drinken/trainen. Het eiwit hydrolisaat vul je aan met snel opneembare koolhydraten in de vorm van maltodextrine.

Als ik voor maximale massa train, dan doe ik 30 gram whey hydrolisaat en 100 gram maltodextrine in 2 liter water. Hierbij neem ik nog wat citrulline (3 caps) en magnesium & taurine (1 cap). Voor een goede elektrolytenbalans doe ik nog een mespuntje LoSalt er doorheen (dat is kaliumrijk tafelzout). De combinatie smaakt niet geweldig maar heeft een heel sterke positieve invloed op je spiergroei.

Ik drink zo’n 400 ml van de hydrolisaat-maltodextrine mix een kwartier voor de training. De rest drink ik verdeeld over de training (steeds kleine slokjes). De training bestaat uit zoveel mogelijk sets en reps binnen een tijdspanne van anderhalf uur. Doe zoveel mogelijk grote ‘basisoefeningen’. Als je drie keer per week traint, overweeg dan om elke keer alle spiergroepen te trainen (full body workout).

Comments are closed.