Skip to content

Laag vetpercentage en weinig eten, dan geen spiergroei

2014 april 29

Vraag:
Ik train nu 4-5 keer per week in de fitnessschool. Ik ben puur aan het trainen om breder te worden, en dan mijn bovenlichaam. Ik ben 1,93 en weeg 80 kilo. Ik heb een vetpercentage van 8,5%, dus heb geen vet om te verbranden. Heb een lange bouw en niet echt een bouw om heel breed te worden. Ik train nu een half jaar serieus en zie wel resultaat maar wil meer resultaat gaan zien en wil graag weten op welke manier ik dat het beste kan gaan doen.

Whey hydrolisaat

Whey hydrolisaat

Nu heb ik 2,5 week geleden een bestelling bij jullie gedaan: Pure Whey Protein Isolate 1000g. Het smaakt goed, maar is dit product wel de juiste manier voor mijn bouw om echt goed resultaat te zien? Of kan ik beter een ander product nemen of moet ik meer gaan eten?

Antwoord:
Je wilt gespierder worden en geeft zelf al een paar opties aan. Eén daarvan is meer eten. Daar heb je de bottleneck te pakken. Voor iemand die een laag vetpercentage heeft, is zwaarder worden een vereiste om meer spieren te kunnen kweken. Zwaarder worden doe je in eerste instantie door meer te eten. Niet door supplementen te gebruiken. Pas als je de maximale hoeveelheid eet en je kunt nog niet zwaarder worden, dan kun je overgaan op een supplement zoals een weightgainer.

Bij het zwaarder worden is het wel belangrijk dat je dit doet met goede kwaliteit voedsel. Het liefst met koolhydraten die niet al te snel worden opgenomen en met magere eiwitbronnen. De combinatie van veel koolhydraten en vetten kan je al snel dik maken. Ik vind boekweit en rijst de beste koolhydraatbronnen. Ik combineer deze graag. Kip en mager vlees zijn de beste eiwitbronnen. Vul dit rijkelijk aan met groenten en kruiden. Kruiden hebben vaak een gunstige invloed op spieropbouw en vetafbraak. Gebruik de pure kruiden zonder zout. Voeg naar smaak zout toe.

Maltodextrine IT19

Maltodextrine

Wat je nog kunt doen om je spiergroei verder te versnellen is zorgen voor de aanvoer van voedingsstoffen tijdens de training. Omdat je verteringsstelsel niet goed werkt tijdens een training is het handig om voorverteerde eiwitten te gebruiken. Whey hydrolisaat met een hoge hydrolysegraad is hiervoor bij uitstek geschikt. Bij de whey hydrolisaat kan je wat snel opneembare koolhydraten gebruiken zoals maltodextrine.

Zelf gebruik ik 100 gram maltodextrine en 40-50 gram whey hydrolisaat in 2 liter water. Ik begin dit te drinken vanaf 10 minuten voor de training. Ik neem steeds kleine slokjes tijdens de training. Tegen het einde van de training is het op.

Tot slot raad ik iedereen aan om creatine te gebruiken. Neem elke dag 4 gram bij een maaltijd.

Om je gewichtstoename in goede banen te leiden en om veel honger te krijgen is het belangrijk om veel aandacht te schenken aan het trainen van je benen.

Comments are closed.