Skip to content

Spiergroei bij veel cardio? Ga veel havermout eten!

2014 november 2

Vraag:
Ik heb een vraag over creatine. Ik merk dat ik in kracht flink toe ben genomen (zelf 77 kilo, bench nu 100kg), echter het mag allemaal qua volume wel wat vooruit gaan.

creapure creatine

Creatine (Creapure)

Ik heb me in zitten lezen in creatine. Heeft het zin om dat in onderstaande voedingsschema bij te voegen? En zo ja, waar voor optimaal effect? Daarnaast, ik ben flink aan het boksen en hardlopen naast mijn fitness. Kan ik de supplementen hiervoor op een zelfde manier inpassen als voor een kracht-workout?

Ontbijt:
– Halve maatschep Whey (15 gram)
– 3x Biergist tablet
– 1x Vitamine tablet
– 2x Visolie tablet
Uur voor de training:
– 1x Cafeine tablet
– 1,5 maatschep Whey (45 gram)
Direct voor de training:
– 1 maatschep iBCAA
Direct na de training:
– 0,5 maatschep Whey (15 gram)
– 0,5 maatschep iBCAA
– Warme maaltijd (45 min na de training)
– 2x Visolie tablet
– 3x Biergist tablet
Direct voor het slapen gaan:
– 1,5 maatschep Casein (30 gram)

Antwoord Power Supplements:
Ik kan me voostellen dat je niet groeit. Je hebt een te hoog energieverbruik vanwege het boksen en hardlopen. Als je nu je energie-inname opvoert zou je wel eens een groeispurt kunnen doormaken.

Whey hydrolisaat

Whey hydrolisaat

Die groeispurt kan je versnellen met creatine. Optimaal is dit na je training samen met de whey en BCAA’s te nemen.

Meer energie innemen betekent veel eten. Je kunt jezelf eens flink volproppen met gezonde voeding. Dat is echt heel belangrijk. Een truc om dit op te voeren is als volgt: 100 gram quaker havermout in koude halfvolle melk (eventueel wat whey erbij), naar smaak wat rozijnen toevoegen, vijf minuten laten staan, dan eten! Dit kan je opvoeren tot wel 250 gram havermout per keer. Wel voldoende bij drinken! Je kunt ook onze gemalen havermout gebruiken om een havermout shake te maken.

Een andere voor mijzelf zeer succesvolle strategie is het drinken van een bijzondere ‘peri–workout shake’ tijdens de training. Ik meng 30 tot 40 gram whey hydrolisaat en tot wel 100 gram maltodextrine in twee liter water. Ik drink zo’n 300 ml van deze mix een kwartier vooraf aan de training. Vanaf de start van de training drink ik steeds kleine slokjes van deze drank. Je krijgt zo rond de 500 extra calorieën op een gunstig moment. Het werkt het beste in combinatie met een volumineus krachttrainingsprogramma/bodybuildingprogramma. Vooral een zogenaamde ‘pomptraining’ zorgt ervoor dat de voedingsstoffen de goede kant op gaan.

Na je bokstraining en het lopen kan je de whey, BCAA’s en creatine gebruiken. De peri-workout mix is bij deze trainingen niet geschikt.

Nog een tip: overweeg High Intensity Interval Training (HIIT) in plaats van gewone cardio. Je groeit dan beter. Je conditie wordt misschien ook nog beter. Je vetpercentage wordt waarschijnlijk lager. Steek je licht even op bij Wikipedia.

Comments are closed.