Skip to content

Creatine gebruiken zonder ‘opgeblazen’ lichaam te krijgen

2015 januari 2

Vraag:
Die creatine van julie werkt echt goed. Ik zit nu rond de 80 kilo en ben qua benchen aardig vooruit gegaan. Ik heb ook niet echt het gevoel dat ik er opgeblazen van wordt, andere bekenden van mij hebben echt zo’n pof lichaam gekregen. Ze bestellen dan ook elders 😉

creapure creatine

Creatine (Creapure)

Ik neem nu 6 weken creatine (4 gr per dag) en dan 4 weken niet. Dit om te voorkomen dat m’n lichaam ‘lui’ wordt. Heb jij dit patroon vaker voorbij zien komen of kan ik het beter constant gaan nemen?

Daarnaast 3 vragen:

1. Heeft het zin de BCAA’s in m’n postworkout shake te doen (naast de whey en creatine)? In de whey isolaat zitten immers ook al veel BCAA’s. Kan ik deze dan niet beter wat extra bestellen?

2. Heeft het zin om dextrose suiker in de postworkoutshake bij te voegen?

3. Heeft een gainer voor mij zin? (fitness 3x per week, 1x hardlopen, 1x boksen/kickboxen).

Antwoord Power Supplements:
Goed te horen dat de creatine je goed helpt! Je ‘gepofte’ vrienden zouden kunnen proberen wat zuiniger te zijn met de (snelle) koolhydraten die ze misschien met hun creatine nemen. Het zou ook kunnen dat hun creatine-supplement suikers bevat.

Ik zou trouwens de creatine continu gebruiken! Dat heeft veel voordelen!

BCAA capsules

BCAA-capsules

Antwoord op je vragen:

1) Er is een aanvullend effect van de extra BCAA’s. Met andere woorden, het hoéft niet maar het geeft wel wat meer punch aan je shake. Extra whey (hogere dosering) geeft weliswaar meer BCAA’s, maar kan teveel worden voor je spijsvertering.

2) Dextrose door je shake kun je doen, maar er is kans dat je ook ‘gepoft’ wordt. Met 30 gram is het meestal wel te doen onder voorbehoud dat je een grote hoeveelheid spiermassa hebt geactiveerd. Na borst en armentraining is een lagere dosering aan te raden. Ik neem zelf de suikers liever al tijdens de training; ik drink steeds kleine slokjes van een oplossing met maltodextrine (dextrose mag ook) en whey hydrolisaat. De whey hydrolisaat is niet verplicht. Whey eiwit 45 minuten voor je training of een grote eiwitrijke maaltijd enkele uren voor de training werkt ook.

3) Na de training is de Supreme Gainer voor vrijwel iedereen een goed keus (mits spieropbouw de doelstelling is). Als je mijn tactiek doet met koolhydraten tijdens de training, dan is de weightgainer na de training niet meer nodig. Dan kan je beter alleen nog wat eiwit nemen. BCAA’s mogen tijdens en/of na de training als extraatje genomen worden. Als je de suikers/koolhydraten tijdens de training neemt, dan is het ook het beste om ook dan de BCAA’s te nemen.

Comments are closed.