Skip to content

Whey voor sportende zoon? Maaltijd ook belangrijk

2014 september 24
by admin

Vraag:
Ik wil graag bestellen via jullie site voor mijn zoon (16 jaar), maar ik kom er niet goed uit wat het beste is om te nemen. Ik heb de hele site doorgespit, prima site, maar iedereen is natuurlijk uniek en heeft zijn eigen wensen. Mijn zoon voetbalt 3x per week en doet 2x per week aan fitness (spierontwikkeling, niet om af te vallen, want hij is 1.85m en ongeveer 65 kg). Ook willen we graag iets goeds voor na de trainingen. Ik weet eigenlijk niet goed wat goed is erna te nemen.

Whey isolaat 1000g

Whey isolaat

Mijn zoon sport eind vd middag of ’s avonds. ’s Avonds heeft hij dan natuurlijk warm gegeten voordat hij gaat sporten, maar ’s middags eet hij eigenlijk niet voor hij gaat sporten. Wat kunt u ons adviseren?

Antwoord Power Supplements:
Voor je zoon is de maaltijd voor het sporten heel belangrijk. Als hij goed kan trainen met volle maag, dan kan hij het best een flinke maaltijd eten. Bijvoorbeeld twee uur voor de training. Een half tot heel uur voor de training mag er nog een whey isolaat shake genomen worden. Als de shake op dat tijdstip wordt ingenomen heeft deze het meeste effect.

Als hij ’s avonds traint, zou hij alsnog ’s middags een flinke maaltijd moeten eten. Bovendien is het dan belangrijk om na de avondtraining nogmaals een (licht verteerbare) maaltijd te eten met eiwitten en koolhydraten. Eventueel kan hij op dit moment nog een hele of halve shake gebruiken (afhankelijk van het eiwitgehalte van de maaltijd; mik op 20-30 gram eiwit totaal).

Comments are closed.