Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Essential Amino Acids 350g

 • Essential Amino Acids 350g

 • (17)
 • Alle 9 essentiŽle aminozuren (EAA)
 • Inclusief de 3 BCAAís (40%)
 • Inclusief tryptofaan
 • Correcte verhoudingen
 • Ultrazuivere Japanse kwaliteit
 • Vegetarisch en veganistisch
Essential Amino Acids 350g
1 x €26,90
2 x €24,90
Fruit Punch
-
+
thttht 2 januari 2023
Naturel
-
+
thttht 2 januari 2023
-
+
Prijs 1 stuk
€26,90
Vanaf 2 stuks
€24,90
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)


Op voorraad
Kwaliteit getest in onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)

Inhoud

350 gram EAA-poeder (essential amino acids).

Dosering

Een dosering bestaat uit 3 maatscheppen (samen ongeveer 8 gram). Mix deze met minimaal 150 ml water, vruchtensap of sportdrank. Door iets langer krachtig te schudden gaat ook het minder goed oplosbare aminozuur L-leucine in oplossing. Neem 1 dosering voor het trainen en 1 dosering na het trainen. Gespreide inname tijdens de training is ook mogelijk.

Het is raadzaam om†na de inname van de laatste dosering essentiŽle aminozuren (uiterlijk binnen een uur) eiwitten te eten of een eiwitshake te drinken.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij (aanstaande) zwangerschap of bij borstvoeding.

IngrediŽnten

Aminozurenmix bestaande uit:

 • L-lysine HCl
 • L-leucine
 • L-threonine
 • L-isoleucine
 • L-valine
 • L-phenylalanine
 • L-histidine
 • L-methionine
 • L-tryptofaan

De smaak Fruit Punch heeft de volgende extra ingrediŽnten:

 • Aroma
 • Zuurteregelaar citroenzuur
 • Zoetstof steviol glycosiden (stevia, E960)

Bevat geen bekende allergenen.

Krachtigste eiwitsupplement voor workout/training

Je kunt deze bijzondere mix van essentiŽle aminozuren (EAAīs) zien als het meest geconcentreerde en krachtige Ďeiwitsupplementí voor peri-workout voeding (de periode kort voor, tijdens en kort na de workout of training).†De redenen daarvoor:†

 • Het bevat 100% Ďeiwití als aminozuren.
 • EssentiŽle aminozuren zijn 100% opneembaar zonder vertering.
 • Deze mix van essentiŽle aminozuren mag je zien als een eiwitsupplement met de hoogst mogelijke PCDAAS score (Ďprotein digestion corrected amino acid scoreí). De PCDAAS is de ultieme bepaling van de kracht van een eiwit die gebaseerd is op de verhouding van aminozuren in het eiwit ťn de mate waarin het eiwit verteerbaar is.

Wat zijn essentiŽle aminozuren (EAAís)?

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Er zijn 20 verschillende aminozuren nodig voor het maken van lichaamseigen eiwitten.

Elf van die aminozuren kan het lichaam zelf maken, de zogeheten niet-essentiŽle aminozuren. Negen aminozuren kan het lichaam niet zelf maken. Dat zijn de essentiŽle aminozuren. Net als vitamines en mineralen moeten de 9 essentiŽle aminozuren via de voeding worden aangevoerd.

Twee handige weetjes:
- Uit essentiŽle aminozuren kan het lichaam zelf de overige niet-essentiŽle aminozuren maken.
- Ten tijde van training verbruikt het lichaam essentiŽle aminozuren en ontstaat een relatief overschot aan de niet-essentiŽle aminozuren.†

Toepassing van essentiŽle aminozuren

Voedingseiwit in combinatie met krachttraining kan de spiermassa laten toenemen. Hoe hoogwaardiger het eiwit is, hoe beter het eiwit werkt. Hoe Ďhoogwaardigí een eiwit is, wordt afgemeten aan het gehalte essentiŽle aminozuren van het eiwit en de verhouding tussen die essentiŽle eiwitten. De koning van de eiwitten is wei-eiwit (whey protein) met zoín 50% essentiŽle aminozuren in gunstige verhoudingen.

Wil je een nog sterker geconcentreerde bron van essentiŽle aminozuren dan wei-eiwit, dan is onze īEssential Amino Acidsī de beste keuze. Het bevat alle 9 essentiŽle aminozuren in correcte verhoudingen.

Zodra ook maar 1 van de 9 essentiŽle aminozuren tekortschiet, stopt de eiwitsynthese. Het lichaam kan het tekortschietende essentiŽle aminozuur namelijk niet zelf maken.

Timing van de inname van essentiŽle aminozuren

Het spijsverteringsproces kost veel energie en vraagt een ruime bloedtoevoer. Tijdens intensieve training zal de spijsvertering door het lichaam op een heel laag niveau gezet worden om energie vrij te maken voor de inspanning. De bloedtoevoer wordt grotendeels verplaatst van de darmen naar de spieren. Daarom is vaste voeding en zelfs een licht verteerbare eiwitshake met wei-eiwit niet optimaal om vooraf of tijdens een training te gebruiken.

Vrije vorm essentiŽle aminozuren hoeven niet verteerd te worden. Ze kunnen direct worden opgenomen. Ze zijn daarom de ideale Ďeiwitbroní om ten tijde van de training gebruiken.

EssentiŽle aminozuren worden rondom de training toegepast (peri-workout). Ze kunnen voor, tijdens en na de training ingenomen worden. Bijvoorbeeld ťťn dosering 0 tot 15 minuten voorafgaand aan de training en ťťn dosering kort na de training.

Twee doseringen essentiŽle aminozuren (ongeveer 16 gram) die samen in ťťn keer na het trainen wordt ingenomen, zal voor veel mensen teveel zijn. De capaciteit van de darmen tot opname van de vrije vorm aminozuren wordt dan overschreden. Een gespreide inname van de helft voor de training en de helft na de training, ondervangt dit probleem.†

Combineren van voeding met essentiŽle aminozuren

De opname van vrije vorm aminozuren is snel. Hierdoor stopt de aanvoer van aminozuren vanuit de darmen naar het lichaam ook weer na korte tijd. Om na de training voor een langere periode de spiereiwitsynthese op peil te houden is het noodzakelijk om aansluitend eiwitrijke voedingsmiddelen te eten. Het is raadzaam om uiterlijk een uur na de inname van de laatste dosering essentiŽle aminozuren, eiwitten te eten of een eiwitshake te drinken.

Het is toegestaan om een post-workout shake te combineren met essentiŽle aminozuren. Dit zal de opname van de aminozuren niet of nauwelijks vertragen.

Voor een maximale spiergroei dient niet alleen de spiereiwitsynthese maximaal verhoogd te worden, maar moet ook de afbraak van spiereiwit verlaagd worden. Een hoge inname van voeding rijk aan eiwitten en/of koolhydraten maakt dit mogelijk. Kortom, het gebruik van essentiŽle aminozuren moet niet los gezien worden van het eten van voldoende goede voeding.

Onderscheidende kenmerken van īEssential Amino Acidsī van Power Supplements

 • De verhoudingen tussen de 9 aminozuren zijn gebaseerd op wetenschappelijke studies naar het gebruik van essentiŽle aminozuren bij krachttraining. Bij een te geringe hoeveelheid van 1 van de 9 essentiŽle aminozuren, is de rest van de aminozuren niet meer bruikbaar voor het lichaam.
 • Alle essentiŽle aminozuren zijn aanwezig inclusief (L-)tryptofaan. Ook tryptofaan is een essentieel aminozuur. Toch wordt tryptofaan vaak weggelaten uit ĎEAA blendsí. Een supplement met essentiŽle aminozuren welke geen tryptofaan bevat, heeft een biologische waarde van 0.
 • De 9 aminozuren zijn afkomstig van 2 Japanse fabrikanten. De Japanse fabrikanten staan wereldwijd bekend als de experts op het gebied van aminozuurproductie.
 • De essentiŽle aminozuren zijn geproduceerd door fermentatieprocessen (vegetarisch en veganistisch) in plaats van dat ze afkomstig zijn van slachtafval, veren of haren. Het aminozuur L-methionine is nog niet te maken door middel van fermentatie. L-methionine is via synthese bereid en is 100% natuuridentiek (eveneens vegetarisch en veganistisch).†
 • Dit voedingssupplement is vrij van synthetische zoetstoffen.

De vergelijking EAAís versus (hoge doseringen) BCAAís

 • īEssential Amino Acids (EAAīs) bestaat voor 40% uit de 3 BCAA aminozuren L-leucine, L-isoleucine en L-valine. Twee doseringen EAAís bevatten samen ruim 6 gram BCAAís in de bekende 2:1:1 verhouding.
 • Naast de BCAAís bevat dit hoogwaardige EAA supplement nog 5 essentiŽle aminozuren.
 • Hogere doseringen BCAAís kunnen een tekort veroorzaken aan de andere aminozuren door blokkering van de synthese van sommige aminozuren. Bij hogere doseringen aminozuren hebben EAAís daarom de voorkeur boven BCAAís. Dit geldt met name wanneer men nuchter traint en nog weinig (essentiŽle) aminozuren uit de voeding heeft opgenomen.
 • Hogere doseringen BCAAís remmen de opname van het essentiŽle aminozuur (L-) tryptofaan vanuit de bloedbaan naar de hersenen. Dit kan leiden tot een ongewenste afname van de productie van de rustgevende neurotransmitter serotonine. Een goede EAA mix bevat tryptofaan waardoor dit probleem niet speelt.

Japanse kwaliteit

De ultrazuivere aminozuren in dit supplement zijn geproduceerd door twee vooraanstaande Japanse producenten. De aminozuren zijn geschikt voor vegetariŽrs en veganisten.

De smaak Natural bevat geen toevoegingen. De smaak Fruit Punch is gezoet met Stevia en vrij van†synthetische zoetstoffen.

Specificatie (Naturel)

Per 8 grams (3 scoops) Per 100 grams
L-Leucine 1.58g 19.8g
L-Isoleucine 0.79g 9.9g
L-Valine 0.79g 9.9g
L-Lysine HCL 1.97g 24.6g
L-Threonine 0.99g 12.3g
L-Phenylalanine 0.79g 9.9g
L-Histidine 0.49g 6.1g
L-Methionine 0.40g 5.0g
L-Tryptophane 0.20g 2.5g

Energy 31 kcal / 130 kJ 388 kcal / 1622 KJ