Skip to content

Snel buikvet kwijtraken. Suggesties?

2014 juni 18

Vraag:
Kort resume van mij: 39 (bijna 40), train nu bijna weer twee jaar, 1.90 meter en 95 kilo. Spierbouw is redelijk maar ik wil eigenlijk wat meer massa en meer afgetraind. Nu heb ik daar zelf ook een rol in want ik hou van koekjes enzo ­čśë

In augustus gaan we met vakantie. Hoe kom ik snel van mijn buikvet af en groei ik in spiermassa? Nu klinkt buikvet heel ernstig maar er zijn genoeg mensen die zeggen dat ik mijn mond moet houden. Maar ik wil het eraf. Suggesties? Oh, nog een extra uitdaging. Cardio is even lastig. Ik heb een gescheurde meniscus en die zal binnenkort geopereerd moeten worden.

BCAA capsules

BCAA-capsules

Antwoord Power Supplements:
Het is prima dat je je maatstaven anders hebt liggen m.b.t. buikvet. Ik ken het probleem ­čśë .

Wat betreft de koekjes, als je daar niet mee wilt of kunt stoppen, koop dan roomboterkoekjes. Bijvoorbeeld bij de Lidl. Dat zijn tenminste echte koekjes. Die zitten niet vol met fabrieksvetten. Bijna alle koekjes bevatten plantaardige oli├źn. Maar om ze dezelfde knapperigheid te geven als echte roomboterkoekjes, worden de plantaardige oli├źn bewerkt en ontstaan er (onnatuurlijke) transvetten. Transvetten maken je dikker en slopen je spieren. Met name je buikvet neemt er van toe. Transvetten kunnen je zelfs dikker maken bij een calorietekort! Kijk uit voor alle goedkope baksels met plantaardige oli├źn. Koekjes en appelgebak zijn wel het ergste.

Roomboter bevat overigens ook transvetten. Maar deze natuurlijke transvetten werken juist spieropbouwend en vetafbrekend!

Om snel van je vet af te komen zonder cardio en waarschijnlijk zonder krachttraining voor de benen is heel moeilijk. Ik denk dat de beste strategie als volgt is:

– Intermittent fasting: eet 16-18 uur niets, eet vervolgens al je voedsel verdeeld over 3 maaltijden gedurende de resterende 6-8 uur. Zie de site van Leangains voor meer info. Het is waarschijnlijk het beste om je laatste maaltijd zoÔÇÖn twee uur voor het slapengaan te nuttigen. Het is optimaal om je training voor de eerste of tweede maaltijd te plannen.
– Als supplement voor vetverlies en spieropbouw op korte termijn ben je waarschijnlijk het beste af met BCAA’s.
– Probeer de fructose-consumptie te beperken: drink geen zoete dranken, doe niet teveel zoetigheid op brood, wees spaarzaam met gedroogd fruit (bijv. rozijnen). Kies bij de Lidl voor de roomboterkoekjes met extra pure chocola (65%?), als je niet zonder kunt. Dan heb je sneller genoeg op.

Comments are closed.