Skip to content

Eiwitpoeder voor dochter (13) na hockeytraining?

2014 september 9

Vraag:
Kan ik eiwitpoeder ook aan mijn dochter van 13 geven? Ze traint vier uur hockey en heeft altijd honger. Ze wil geen honger hebben maar ook niet zwaarder worden. Nu dacht ik om vier uur uit school geen koek en brood maar een shake. En dan in de avond rond negen uur nog een shake om de honger te stillen. Zou dit kunnen zonder dat het kwaad kan? Voor de rest eet ze gezond, fruit, volkoren brood en we koken elke dag gevarieerd.

Whey isolaat 1000g

Whey isolaat

Ik wil het zelf ook twee keer per dag als hongerstillende snack gebruiken. Ik wil graag een paar kilo kwijt maar wil niet crash diëten.

Antwoord Power Supplements:
Ik raad de eiwitshakes niet aan voor mensen die nog in de groei zijn. Eet uw dochter zoetigheid op het brood? Dat zou vervangen kunnen worden door vlees of kaas. Wat ook goed werkt is een salade bij het brood te eten. Die stillen de honger langere tijd. Gebruik op het brood liever roomboter dan halvarine of margarine; er zitten belangrijke stoffen in.

In plaats van de avondshake lijkt het me beter om bijvoorbeeld halfvolle kwark te gebruiken. Ook dat zal heel lang de honger stillen.

Om af te vallen werken de shakes alleen als ze voedsel vervangen. Of als u normaal gesproken calorierijke tussendoortjes gebruikt, dan zou de vervanging van die tussendoortjes door een shake gunstig kunnen zijn. Als de shakes echter worden toegevoegd aan een bestaand voedingspatroon zonder dat er iets wegvalt, dan helpt dit niet om af te vallen. Indien de shakes gebruikt worden als vervanging van voedsel, dan adviseren wij om aanvullend wat groenten te gebruiken. De groenten leveren vezels en extra vitamines en mineralen.

Comments are closed.