Skip to content

Hoeveel eiwitshakes per dag gebruiken?

2015 januari 25

Vraag:
Ik had een vraag betreft het gebruik van whey protein en micellar casein: in welke hoeveelheid en hoe vaak per dag raden jullie mij aan om deze te gebruiken?

Micellaire caseine

Micellaire caseïne

Ik doe 3 maal in de week krachttraining en daarnaast doe ik 2 keer in de week aan hardlopen.

Antwoord Power Supplements:
Hoeveel je de eiwitshakes gebruikt, is behalve van je trainingen ook afhankelijk van de hoeveelheid eiwit in je gewone voeding. Iemand die veel vlees eet, heeft in feite geen extra eiwitten nodig. Maar een whey shake (1 maatschep) voor of na een training kan in zo’n geval toch nog functioneel zijn.

Als je voeding niet zo rijk is aan eiwitten, kun je de eiwitshakes gebruiken om dit tekort aan te vullen. Wederom is whey de aangewezen shake voor en/of na de training. Caseïne is heel gunstig op andere momenten van de dag. Voor oudere mensen is whey meestal ook op de andere momenten de betere keuze.

Mik op een totale eiwitinname van zo’n 1,5 tot 2 gram per kilogram lichaamsgewicht. Als je minder calorieën eet omdat je wilt afvallen, dan kan de eiwitbehoefte boven de 2 gram per kilogram lichaamsgewicht uitkomen.

De meeste jonge actieve mensen komen uit op een dagelijks gebruik van een caseïne shake voor het slapen gaan, en een whey shake vóór of na de training of bij het ontbijt.

Comments are closed.