Skip to content

Natural Fat Control in combinatie met medicijnen?

2013 oktober 18

Vraag:
Ik heb een vraag over jullie product Natural Fat Control. Er staat bij “niet gebruiken in combinatie met medicijnen”. Is dit van toepassing op alle medicijnen en waarom is dit als het een natuurlijk product is?

Ik gebruik simvastatine voor mijn cholesterol (erfelijk) en een hele lichte beta-blokker atenolol omdat ik soms een wat onregelmatige hartslag heb. Ik heb verder geen hartafwijking of ziekte, bloeddruk is perfect en ik ben kerngezond. Kan ik de Natural Fat Control dan gewoon gebruiken?

Natural Fat Control

Natural Fat Control

Antwoord:
Groene thee en extracten daarvan kunnen de opname van diverse medicijnen remmen. Kurkuma en extracten daarvan kunnen de werking van bloedverdunners versterken.

Het gebruik van beta-blokkers en statines is voor zover ik weet geen contra-indicatie. Het is wel zo dat plantenextracten in redelijke doseringen een behoorlijke invloed hebben op het metabolisme. Dat is in vrijwel alle gevallen gunstig, maar het lichaam moet het wel kunnen verwerken. Vandaar dat we wat voorzichtig zijn. Zeker bij mensen die al medicijnen gebruiken (vaak wat ouder) is het lichaam wat sneller ontregeld.

Wist je trouwens dat het gebruik van statines de aanmaak van coenzym Q10 in je lichaam kan verminderen? Dat kan leiden tot spiervermoeidheid en een verminderde hartfunctie. Een supplement met Q10 verlaagt de kans op deze ongewenste effecten. Als statinegebruiker denk ik dat coenzym Q10 bovenaan je lijstje zou moeten staan bij de keuze van voedingssupplementen. Via HartVitaal.nl leveren wij een heel goed Q10-supplement van de vooraanstaande Japanse producent Kaneka.

Comments are closed.