Skip to content

Weinig progressie bij training: whey shakes goede oplossing?

2013 maart 31

Vraag:
Ik ben 1,96 lang en weeg ongeveer 86 kilo, dus ik ben nogal smal. Ik train 3 à 4 x per week een uurtje en ik zie al wat resultaat maar ik zou graag iets sneller resultaat zie. Ik eet niet echt geweldig door onregelmatig werk. Zie je verschil als ik shakes ga gebruiken? En welke zou u me dan aanraden?

Antwoord:
Eten is het belangrijkste voor je progressie. Je trainingsvolume is prima. Niet te veel, niet te weinig. Als jouw onregelmatige werk een belemmering is om goed te eten, dan kan een aanvulling met shakes inderdaad het verschil maken tussen een beetje vooruitgang en goede vooruitgang.

Oats havermeel

Bio Bulk Oats

Mijn eerste keus voor jouw situatie is de Bio Bulk Oats. Dit is gemalen haver(mout). Een goedkope en voedzame maaltijd! Je kunt het havermeel mixen met volle melk in een shaker. Een beetje zoet erbij voor de smaak mag ook. Bijvoorbeeld in de vorm van wat vruchtensiroop.

Een goede hoeveelheid is 100-150 gram poeder in een bijna volle shaker met 500 ml melk (de MixMagic shaker is beste om mee te nemen i.v.m. de schroefdop en grote formaat). Deze shake neem je na de training en eventueel nog een extra keer overdag. Je mag dit gerust meerdere keren per dag drinken als je daarnaast ook nog minimaal een warme maaltijd eet. Je kunt eventueel je Bio Bulk Oats shake ‘opvoeren’ met wat whey poeder. Bijvoorbeeld een hele schep. Elke shake is dan een heel grote maaltijd met zo’n 65 gram eiwit en 110 gram complexe koolhydraten.

Je kunt ook nog creatine overwegen. Het is goedkoop in gebruik en kan voor sommige mensen echt heel veel bijdragen aan de progressie.

Comments are closed.