Skip to content

Whey shakes en trainingstips om gespierder te worden

2014 februari 7

Vraag:
Ik heb vandaag Pure Whey Protein Isolate 2000 g en Micellar Casein 2000 g gekocht op uw site. Deze site heb ik van een vriend van mij gekregen, en die vertelde dat jullie ook trainingsschema’s maken. Hier zou ik graag van gebruik van willen maken. Ik wil graag gespierder worden want ik ben nu vrij smal. Maar ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Ik train 3 keer in de week en nu dus ook met shakes. Zou u mij kunnen helpen?

Whey isolaat 1000g

Whey isolaat

Antwoord:
Ik denk dat er sprake is van een misverstand, want we maken nomaal gesproken geen complete trainingsschema’s van A tot Z. Wel geven we vaak richtlijnen.

In jouw geval zou ik kiezen voor een full-body workout. Drie maal in de week train je het hele lichaam. Neem na elke trainingsdag een of twee rustdagen. Doe vooral basisoefeningen. Dat zijn de oefeningen waarbij je meerdere gewrichten tegelijk gebruikt.

Voorbeelden zijn:
– Leg press
– Optrekken
– Dips (vrijhangend tussen gelijke leggers)
– Staand dumbell drukken
– Dumbell roeien

Dit kun je aanvullen met bijvoorbeeld:
– Calf raises
– Dumbell biceps curl
– Pullover
– Een buikspieroefening

Mijn persoonlijke voorkeur heeft het om van elke oefening 1 set te doen die heel gecontroleerd wordt uitgevoerd. Dat wil zeggen 4 seconden voor het zakken van het gewicht en 2 seconden voor het heffen. Het is heel belangrijk de spier goed te voelen werken. Het eerste doel is de spier uit te putten. Niet om maximaal gewicht te tillen.

Het aantal herhalingen ligt rond de 12. Een set duurt dan zo’n 70 seconden. Als je meer herhalingen haalt, mag je de volgende training verhogen. Je doet een set totdat je het gewicht niet meer omhoog kan duwen/trekken.

Doe geen oefeningen waarbij gevaar bestaat dat je onder een gewicht knel raakt. Vraag om goede instructie over de uitvoering als je nog niet zo lang traint. De totale training moet niet meer dan 40 minuten duren.

Deze training kan heel effectief zijn. Vooral als je er heel veel bij eet. Het eten moet wel van goede kwaliteit zijn. Het moet weinig suiker en weinig vet bevatten.

creapure creatine

Creatine (Creapure)

Bijvoorbeeld:
– Kip met rijst en groenten
– Aardappelen, groenten, mager vlees
– Pasta met mager gehakt
– Havermout met halfvolle melk
– Een havermout shake met melk en whey kan ook. Gebruik hiervoor havermout poeder.
– Als je zin hebt in zoet, neem dan een beperkte hoeveelheid fruit of gedroogd fruit.

Nog wat tips:
– Eet niet te kort voor het slapen gaan (twee uur).
– Eet na een training zoveel je kunt!
– Gebruik creatine monohydraat. Tweemaal daags een maatschep bij een maaltijd. Na een maand is 1 maatschep voldoende.

Na een maand op een trainingsprogramma is het raadzaam weer van schema te veranderen.

Comments are closed.