Skip to content

Snel gespierder worden: creatine is enige ‘wondermiddel’

2013 november 18

Vraag:
Ik ben begonnen met fanatiek trainen en wil snel gespierd worden. Hierbij wil ik daar iets voor gaan gebruiken, maar weet niet goed wat. Iets waar ik snel spieren mee opbouw, wat veilig is en het liefste in pilvorm. ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.

Antwoord:
Snel gespierd worden is vooral afhankelijk van drie factoren:

creapure creatine

Creatine (Creapure)

1). Je aanleg. Ben je een explosief sporttype dan gaat het makkelijker dan wanneer je een duursport type bent.

2). Je voeding. Ben je jong en ben je mager dan moet je veel eten. Liefst gezonde dingen. Vooral volkoren tarweproducten, havermout, volle rijst, zuivel, groenten, mager vlees en eventueel iedere dag een ei. Ben je aan de dikkere kant, dan is het eveneens belangrijk gezond te eten, maar natuurlijk wat minder.

3). Je training. Zorg dat je goed traint. Richt je niet op de kleine spiertjes, maar doe oefeningen die veel spieren tegelijk activeren. Koop een goed boek, of lees je in op internet. Wat op fora staat moet je niet allemaal geloven, maar je kunt wel kijken wat geadviseerd wordt door bijvoorbeeld een moderator, die weten er meestal redelijk wat van. Kies een trainingsmethode en houd er 3 maanden aan vast. Laat je niet afleiden! Zorg tevens dat je de oefeningen goed leert uitvoeren.

Als dit geregeld is, kun je een nadenken over een supplement. Er zijn weinig veilige supplementen waar je snel gespierder van zult worden. De uitzondering (met name voor mensen van het explosieve sport-type) is creatine monohydraat. Van alle supplementen is dit het meest effectieve. Het zorgt meestal binnen een paar weken tijd al voor grotere en sterkere spieren.

 

Comments are closed.