Skip to content

Welke supplementen voor herstel bij duursport?

2014 oktober 13

Vraag:
De afgelopen tijd ben ik steeds meer aan duursport gaan doen, ik ben namelijk van plan om een halve marathon te gaan lopen. Welke voedingssuplementen raden jullie aan om het herstel van de spieren na een training te bevorderen? Is er ook iets waar ik wat aan heb tijdens de training?

Whey hydrolisaat

Whey hydrolisaat

Antwoord Power Supplements:
Het belangrijkste is waarschijnlijk een drankje met koolhydraten en elektrolyten (natrium, kalium, magnesium) dat je tijdens langere trainingen en de wedstrijd drinkt. Het beste kun je hiervoor een gespecialiseerd product zoeken. Wij hebben geen koolhydraatdrankjes die gericht zijn op duursporters. Je kunt eventueel handleidingen zoeken op het internet waarmee je zelf drankjes kan maken met wat zout, vruchtensap en eventueel wat maltodextrine.

Het herstel na de training zou je kunnen bevorderen met een half maatschepje whey hydrolisaat en fruit. Whey hydrolisaat met een hoge hydrolysegraad is een snel opneembaar eiwit dat grotendeels niet meer hoeft te worden verteerd. Het doen van duursport vermindert enige tijd de darmwerking waardoor normaal whey eiwit moeilijker te verteren wordt. Whey hydrolisaat komt hier veel beter tot zijn recht. Waarschijnlijk is het goed om eerst te zorgen dat je wat vocht hebt aangevuld voordat je het gehydroliseerde eiwit gebruikt. Zeker als je veel hebt gezweten. Als je drinkt tijdens de training, is de vochthuishouding misschien al wel op orde. In de koude maanden zal vochtverlies minder zijn.

Als je dagelijks niet al teveel eiwit eet, kun je een van je maaltijden aanvullen met een halve schep whey isolaat.  Zorg dat je met je voeding en supplementen samen minimaal zo’n 1,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht binnenkrijgt.

Comments are closed.