Skip to content

Tips om nog droger te worden

2014 mei 4

Vraag:
Als 44-jarige (ik zeg het er maar even bij) vrouw sport ik veel. Veel cardio en ook veel fitness – gemiddels 5 x per week. Onlangs weer ff een efficientie-slag gemaakt, ik wil ‘droger’ worden en … wat voor pillen/poeders/shakes van jullie kunnen mij daarbij helpen? Ik hoef dus niet zo’n bodybuilderfiguur maat XXL te worden, maar wel ‘gewoon’ droog getraind. Overigens ben ik 1,65m en 60 kg.

Natural Fat Control

Natural Fat Control

Antwoord:
Het zal per persoon verschillen op welke manier je het meest droog kan worden. Als je niet bij uitstek een duursporter bent, dan heb je waarschijnlijk meer aan intervaltraining dan aan zogenaamd ‘steady state’ cardio.

Dus sprinten en springen in plaats van lange einden lopen of fietsen. Als springen en sprinten te zwaar is voor je gewrichten kun je ook eens 10-20 seconden zo hard als je kan roeien op de roei-ergometer of fietsen (buiten of bij de fitness). Na die 10-20 seconden neemt je bijvoorbeeld anderhalve minuut rust en dan ga je weer 10 tot 20 seconden. Dit kan je zo’n 5 maal herhalen. De ‘key’ is dat je buiten adem raakt. Dat geeft een verandering in stofwisseling die je lichaam aanzet tot een verandering in de verhouding spier : vet.

Wat betreft fitness/krachttraining is juist de training die de extra large mannen doen een van de meest effectieve methoden om droog te worden. Vrees niet: vrijwel geen enkele vrouw zal zonder ‘doping’ erg gespierd worden van dit type training.

Maar misschien is de meeste effectieve trainingsmethode om droog te worden wel de kettlebell swing, zoals gedemonstreerd in dit filmpje.

Wat voeding betreft is het belangrijk om de inname van suikers te minimaliseren. Soms kan het ook helpen fruit te minderen. Vruchtensapjes zijn taboe. Wat ook helpt is het gebruik van eiwitshakes met groenten of gewoon vlees met groenten (zonder aardappelen, rijst, etc.). Op het gebied van supplementen zijn visolie en Natural Fat Control een goede keuze.

Comments are closed.