Skip to content

Is 200 gram eiwit te veel per dag?

2013 juli 12
by admin

Vraag:
Ik wil zo’n zak van 15 kg whey isolaat kopen. Ik weeg 90 kg, ik train elke dag en neem elke dag 200 gram eiwit. Ik vraag me af of dat goed is en of ik niet klachten ga krijgen na een tijdje?

Antwoord:
Het gebruiken van 200 gram eiwit per dag, aanvullend op je dieet, is heel veel. Vaak is 200 gram in totaal (met voeding meegerekend) al ruim voldoende. Voor iemand van 100 kg.

Whey isolaat 1000g

Whey isolaat

Bepaal eens wat je ongeveer uit je voeding aan eiwitten binnenkrijgt. Bepaal ook wat jouw eiwitbehoefte is. Met 2 gram per kilogram lichaamsgewicht zit je vaak goed. Als je iets meer calorieën eet dan je nodig hebt, dan is 1,5 gram per kg waarschijnlijk ook al voldoende. Dat wat je tekort komt, kun je aanvullen met whey isolaat. Als je een eiwit kiest om voor het slapen in te nemen dan is micellaire caseïne beter. Whey is beter om vooraf aan je training te nemen.

Als je meer eiwitten inneemt dan 2 gram per kg lichaamsgewicht dan hoeft dat geen probleem te zijn. Maar veel mensen merken wel dat het zwaar is voor het lichaam. Je kan er bijvoorbeeld extra vermoeid van raken.

Antwoord:
Ik eet meestal vegetarisch. Vegetarische eiwitten reken ik niet, daar ze blijkbaar ook niet echt meetellen voor de mens. Mijn dieet is 1800 kcal dus met minder eiwitten hoef ik niet te rekenen. Heb ook geen last van vermoeidheid.

Antwoord:
1800 kcal is niet veel voor iemand van 90 kg! Tel je de whey mee? Dat is per 100 gram nog eens 380 kcal. Met 200 gram kom je dus aan 2500 kcal. Dat is de gemiddelde waarde voor een volwassen man. Met 90 kg zou je daar wel wat boven mogen zitten. Maar misschien heb je een trage verbranding.

Antwoord:
Ik heb een zittend beroep en getracht toch wat gewicht van de zomer bbq te verliezen. Hebben jullie case ervaring met zo efficiënt mogelijk supplementeren en de tijdstippen?

Antwoord:
Precieze aanbevelingen kan ik je niet geven. Iedereen is verschillend. Een algemene maar wel effectieve aanbeveling:

– Ga niet hongeren, maar eet zo min mogelijk bewerkt voedsel en zo veel mogelijk groenten aangevuld met mager vlees, zuivel een paar gekookte eieren en wat fruit.
– Vermijd alle zoete dranken en producten waarin ‘plantaardige olie’ (geharde of ongehard) als ingrediënt wordt gedeclareerd. Gebruik geen margarines en halvarines. Bakken kan in roomboter, olijfolie of kokosolie.
– Als je zin hebt in wat zoets, drink dan eerst een glas water. Als je dan nog steeds die zoete trek hebt, kies dan voor fruit. Bijvoorbeeld peer of meloen.
– Mijn persoonlijke ervaring is dat granen al snel dikmakers zijn. Zeker als je ze ’s avonds neemt.

Visolie Omega-3

Omega-3 / Visolie

Werkzame supplementen/voedingsmiddelen die helpen bij afvallen zijn:

Visolie
– Groene Thee
– Kurkuma / Curcumine

Die laatste twee zitten in ons supplement Natural Fat Control.

Comments are closed.