Skip to content

Whey isolaat met weinig suikers om vetopslag tegen te gaan

2013 november 18

Vraag:
Ik ben van plan Pure Whey Proteine Isolate bij jullie te bestellen. Ik heb echter nog een vraag. Zit er (significant) verschil in de hoeveelheid koolhydraten/zoetstoffen/suikers tussen de naturel smaak en de overige smaken? Ik ben op zoek naar de whey isolaat met laagste hoeveelheid suikers etc.

Antwoord:
Het verschil in suikers is verwaarloosbaar. Alle varianten bevatten ongeveer evenveel. De naturel versie bevat geen zoetstof, terwijl dit wel gebruikt wordt bij de diverse smaken.

Whey isolaat 1000g

Whey isolaat

Antwoord:
Dan ga ik maar eens een potje bestellen om te proberen. Ik gebruik nu al langere tijd Hard Body van Vitamins Direct/American Sports. Ben ik op zich tevreden over, maar wil nu een whey met nauwelijks koolhydraten omdat je met een paar shakes per dag daar zo ongemerkt toch behoorlijk wat van binnen krijgt. En met mijn 39 jaar vergt het eraf trainen van opgeslagen koolhydraten (lees: vet) toch telkens net even iets meer cardio effort.

M’n doel is niet echt veel extra spiermassa opbouwen (ben 1,87m en weeg zo rond de 87 kilo) maar eerder het lijf ‘atletisch’ houden. In mijn ogen wil dat zeggen alle spiergroepen evenwichtig blijven ontwikkelen met een laag vetpercentage en goede definitie. Dat probeer ik te bereiken door gemiddeld 2 (soms 3) keer per week krachttraining te doen en2 (soms 3) keer per week hard te lopen (gemiddeld 50 – 60 minuten).

Het is nu met name dat ik m’n vetpercentage naar beneden wil krijgen. Dus let ik extra op de hoeveelheid suikers die in m’n dagelijkse voeding zitten. Plus het cardio gebeuren iets extra op te voeren door net even wat langer door te lopen. Daarnaast hoop ik dat de Pure Whey Protein Isolate van jullie gaat helpen bij het instandhouden en uitbouwen van de spieren.

Goeie tips voor wat betreft trainingsaanpak, voedingspatroon of supplementen zijn altijd welkom uiteraard.

Antwoord:
Mijn doel is hetzelfde als dat van jou. Ik wil vooral mijn vetpercentage omlaag. De gespierdheid van een goede sprinter is voor mij genoeg. Onze leeftijd, lengte en gewicht komen ook redelijk overeen.

Om dit doel te bereiken ga ik full body workouts doen. Daarbij ga ik zoveel mogelijk werk verzetten in zo weinig mogelijk tijd. Dat kan door bijvoorbeeld squats, chin-ups en pushups te combineren. Zonder rust ga je van de ene oefening naar de ander. Na de drie oefeningen neem je een korte rust (als het nodig is).

Bij deze training gaat je hartslag flink omhoog en je melkzuurproductie is superhoog. Dat laatste zorgt voor een afgifte van groeihormoon. Groeihormoon bevordert de vetafbraak.

De oefeningen zelf hoeven niet tot uitputting te gaan en de gewichten moeten niet te hoog liggen. Het gaat dus vooral om het verzetten van veel werk.

In plaats van die cardiotraining die je in gedachten hebt, kun je eigenlijk beter intervaltraining gaan doen. Bijvoorbeeld verlengde ‘sprintjes’ van 30 seconden afgewisseld met een paar minuten rust. Je kunt een hartslagmeter nemen en wachten tot je hartslag terug is naar bijvoorbeeld 130 voor je weer een versnelling doet.

Teveel cardio kan een stressfactor zijn. Tenzij je er veel aanleg voor hebt overigens. Als je echt het type duursporter bent met veel rode spiervezels, dan werkt het interval programma minder goed. En het krachtprogramma zoals ik dat schets waarschijnlijk ook niet.

Antwoord:
Bedankt voor de tips! Top! Dat ga ik zeker proberen de komende tijd. En dan zal wel blijken of het aanslaat of niet. Ik hou wel van lichaamsoefeningen (dips, lunges, push ups, chin ups, squats, etc) dus dat voelt qua trainingsaanpak al lekker. Voor wat betreft de intervaltraining kan ik de pijn nu al bijna voelen brrr… Wat dat betreft was ik altijd meer van de gelijkblijvende hartslag hahaha! Ach ja, no pain no gain…

Zodra de pot z’n bodem heeft bereikt en ik deze aanpak een paar weken heb ik uitgevoerd laat ik je weten hoe m’n lijf erbij staat.

Antwoord:
Ik ben benieuwd hoe het bij jou zal uitpakken. Succes!

Comments are closed.