Sluiten
Osteo-10

Osteo-10

 • Meest complete supplement voor behoud van botdichtheid
 • Bevat alle benodigde vitaminen en mineralen
 • Bevat daarnaast ruim voldoende eiwitten voor behoud en herstel van spiermassa
 • In de vorm van een dagelijkse, lekkere eiwitshake
 • Gratis mixbeker bij elke bestelling
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)
Een supplement voor gezonde botten en spieren mag best lekker zijn.

Inhoud

1200 gram Osteo-10 poeder (eiwitshake met mix van vitaminen en mineralen). Eiwitgehalte: 81%.

Een verpakking Osteo-10 bevat ongeveer 30 dagelijkse porties van elk 2 maatscheppen (maatschep is inbegrepen).

Dosering

Mix 1 afgestreken maatschep Osteo-10 (20 gram) per 100 ml melk, water of vruchtensap of maak uw eigen favoriete mixrecept. Bij bestelling van twee potten Osteo-10 kunt je gratis een handige shakebeker uitkiezen.

- Milde dosering: neem dagelijks 1 maatschep, bij voorkeur aangevuld met zuivel.
- Krachtige dosering: neem dagelijks 2 maatscheppen. Deze dosering van 2 maatscheppen per dag is de aanbevolen dosering.

Gebruik maximaal 4 maatscheppen Osteo-10 per dag.

Inname van Osteo-10 met volle melk en/of een olie- of vethoudende maaltijd bevordert de opname van de vetoplosbare vitamines D3 en K2.

Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding. Een gebalanceerd dieet bevat voldoende vitaminen.

Ingrediënten

 • Microgefilterd wei-eiwit isolaat en melkeiwit isolaat
 • Vitaminen- en mineralenmix
 • Smaakaroma
 • Emulgator sojalecithine
 • Zoetstof sucralose

Allergenen

Melkeiwit, lactose, soja.

* Sojalecithine (minder dan 0,5%) is een vetstofje dat over het eiwitpoeder wordt gesprayed t.b.v. de instantisering. Het zorgt ervoor dat whey eiwit makkelijk oplost in een vloeistof. Niet te verwarren met soja-eiwit.

Meest complete supplement voor gezonde botten én spieren

Osteo-10 is als supplement voor botten én spieren uniek in de wereld, doordat het de kracht van eiwitten, vitamines en mineralen combineert. De bijzondere kenmerken van dit product:

 • Bevat alle vitaminen, mineralen en eiwitten die nodig zijn voor behoud van botdichtheid (vooral belangrijk voor vrouwen na de overgang). Deze compleetheid is op zich al uniek.
 • Bevat daarnaast ruim voldoende eiwitten om bij te dragen aan het behoud en herstel van spiermassa (vooral belangrijk voor 40-plussers).
 • Als bonus zorgen diverse bestanddelen van Osteo-10 ook voor vermindering van vermoeidheid, uitputting, houdingsinstabiliteit en spierzwakte.
 • Dit alles in de vorm van een lekkere, dagelijkse eiwitshake.
 • Een pot is goed voor één maand gebruik.


Wat kan Osteo-10 voor je betekenen?

De vitamine D3 en calcium helpen bij het remmen van het verlies van mineralen uit botweefsel bij vrouwen na de overgang. Een lagere mineraaldichtheid van de botten verhoogt het risico op botbreuken.

Osteo-10 bevat alle essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan het behoud van normale botten. Dit zijn magnesium, zink, mangaan, calcium, fosfor, vitamine C, vitamine D3, vitamine K2 en eiwitten.

De 32 gram eiwitten in een dagdosering dragen bij aan het behoud en herstel van spiermassa.

De vitamine B12, vitamine C en magnesium zorgen voor vermindering van vermoeidheid en uitputting.

De vitamine D3 vermindert het risico van vallen door houdingsinstabiliteit en spierzwakte. Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder.

Let op: Osteo-10 is niet geformuleerd voor behoud van kraakbeen. Gebruik daarvoor onze supplementen Glucosamine, Chondroïtine of Arthro-5.


Hoe gebruik je Osteo-10?

 • In de vorm van een dagelijkse eiwitshake met lekkere vanillesmaak
 • Te mengen met melk, melkvervanger, water of een andere drank naar keus
 • Makkelijk klaar te maken in een mixer of shakebaker (gratis te kiezen bij bestelling van 2 potten)


De grote verschillen tussen Osteo-10 en andere supplementen voor de botten

 • Osteo-10 bevat, als enige supplement in haar categorie, alle essentiële voedingselementen voor behoud van normale botten.
 • Daarnaast bevat het deze vitamines, mineralen en eiwitten in zowel zinvolle als veilige doseringen.
 • Osteo-10 is uniek doordat het whey- en caseïne-eiwitten bevat die belangrijk zijn voor het behoud en herstel van spiermassa en tegelijkertijd bijdragen aan het behoud van een normale botstructuur.
 • Osteo-10 bevat calcium en fosfor in de gunstige 2:1 verhouding.
 • Bij de formulering is gekozen voor echt voedingscalcium; het calcium is van nature aanwezig in de in Osteo-10 verwerkte eiwitbronnen. Een te hoge consumptie van calcium uit traditionele calciumsupplementen wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Het gebruik van echt voedingscalcium in een meer bescheiden hoeveelheid is vrij van die verdenking.


Osteo-10 en Natural Multi vullen elkaar goed aan

Je kunt Osteo-10 heel goed combineren met Natural Multi, ons multivitamine-supplement. Natural Multi bevat vitamines en mineralen die buiten het werkgebied van Osteo-10 vallen. Denk daarbij aan vitamine A en E, selenium, jodium en diverse B-vitamines.

Enkele vitamines en mineralen zitten zowel in Osteo-10 als in Natural Multi. Het gaat om vitamine C, D3, K2 en de mineralen zink en magnesium. Wanneer je de standaard dagdosering Osteo-10 (2 maatscheppen) gebruikt in combinatie met de standaard dagdosering Natural Multi (2 capsules), krijg je geen onverantwoorde hoeveelheden van deze vitamines en mineralen binnen. Natural Multi kan zelfs de kracht van Osteo-10 versterken door de extra hoeveelheid vitamine D3 en K2.

Wanneer je ervoor kiest om de maximale dosering Osteo-10 te gebruiken (4 maatscheppen), dan is de combinatie met Natural Multi niet aan te raden. In dat geval krijg je mogelijk te veel vitamine D3 en magnesium binnen.

 -----

SAMENSTELLING OSTEO-10

Osteo-10 bevat een unieke combinatie van mineralen, vitamines en eiwitten:

 • 5 mineralen in optimaal opneembare vorm
 • 4 vitamines in een krachtige en veilige dosering
 • 2 voedzame eiwitten uit de natuur


MINERALEN

  Per 40 gram (dagdosering) % referentie- inname
- Magnesium gebonden aan melkzuur en in haar natuurlijke samenhang met melkeiwitten 134 mg 36%
- Zink gebonden aan gluconzuur 3 mg 30%
- Mangaan gebonden aan vitamine C 0,5 mg 25%
- Fosfor in haar natuurlijke samenhang met melkeiwitten 273 mg 39%
- Calcium in haar natuurlijke samenhang met melkeiwitten en in verbinding met vitamine C 500 mg 62%

 

Fosfor wordt soms genoemd als negatieve factor voor de gezondheid van de botten. Dit heeft betrekking op fosfaatrijke voeding zoals sommige frisdranken, waarin geen calcium aanwezig is. Wanneer men veel fosfor consumeert en weinig calcium, zal het lichaam calcium onttrekken aan de botten om de balans weer te herstellen. Osteo-10 heeft echter een correcte balans tussen calcium en fosfor waardoor dit supplement juist een positieve invloed heeft.


VITAMINES

  Per 40 gram (dagdosering) % referentie- inname
- Vitamine D3 als cholecalciferol 25 microgram (1000 eenheden) 500%
- Vitamine K2 als menaquinone (MK7) 90 microgram 120%
- Vitamine C gebonden aan calcium en mangaan 80 milligram 100%
- Vitamine B12 als methylcobalamine 2,5 microgram 100%

 

Bijna iedereen is bekend met Vitamine D3. Vitamine K2 ontbreekt echter in veel supplementen ondanks dat deze vitamine toch echt essentieel is voor de botten. Vitamine K2 zorgt ervoor dat het calcium op de juiste plek in je lichaam terecht komt. Samen zorgen deze vitamines (onder meer) voor het behoud van normale botten.

De Osteo-10 eiwitshake bevat calcium. Terwijl vitamine D3 onder meer zorg draagt voor een goede opname van dit calcium (en fosfor) in het bloed, wijst vitamine K2 aan calcium de weg in het lichaam. Bij een gebrek aan vitamine K2 kan het lichaam het calcium moeilijk kwijt in de botstructuur en wordt calcium op ongewenste plaatsen in het lichaam afgezet. Vitamine D3 en K2 werken als team en kunnen niet zonder elkaar.

Je zult begrijpen dat vitamine D3 met K2 een logische combinatie is voor in een voedingssupplement.


EIWITTEN

  Per 40 gram (dagdosering) % referentie- inname
- Wei eiwit (met intacte peptiden) samen 32 gram 64%
- Caseïne eiwit (in oorspronkelijke micellaire vorm)

 

Wei eiwit en micellaire caseïne eiwit vullen elkaar goed aan. In Osteo-10 zijn ze aanwezig in een verhouding van 60 : 40. Deze verhouding is toegesneden op ondersteuning van normale botten en op spierbehoud bij mensen van 40 jaar en ouder.

Wei eiwit en micellaire caseïne eiwit zijn twee bijzondere eiwitten. Ze sluiten vrijwel perfect aan op de eiwitbehoefte van de mens. Dit komt tot uiting in:

1) Een goede verteerbaarheid
2) Maximale bruikbaarheid voor het lichaam
3) Zowel een snelle opname als een langdurige afgifte van voedingsstoffen

Intacte eiwitten

Het wei eiwit en de micellaire caseïne eiwit zijn gewonnen uit melk door middel van speciale filtermethodes. Tijdens het filteren wordt de temperatuur nauwgezet gecontroleerd. Agressieve bewerkingen van de melkeiwitten zoals bijvoorbeeld met zuur worden niet gebruikt.

Door de zorgvuldige productie van de eiwitten behouden de caseïne en het wei eiwit zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie.

Een intact caseïne-eiwit wordt micellaire caseïne genoemd. Micellaire caseïne biedt een langdurigere afgifte van voedingsstoffen dan beschadigde caseïne (caseïnaat). Ook geeft micellaire caseïne een beter gebalanceerd aanbod van makkelijk opneembaar calcium en fosfor.

Zuivere eiwitten

De eiwitten in Osteo-10 zijn verkregen uit meerdere opeenvolgende filtratiestappen. De uitgebreide filtering is een kostbaar proces maar zorgt voor een hoge mate van zuiverheid. Het zorgt onder meer voor een laag gehalte aan melksuiker (lactose). Een dagdosering Osteo-10 (twee maatscheppen) bevat slechts 1 gram melksuiker, wat verder bijdraagt aan een goede verteerbaarheid.

Ruim voldoende eiwitten

Vanaf de leeftijd van 40 jaar verliezen de meeste mensen spiermassa en spierkracht. Dat gaat heel langzaam en in eerste instantie ongemerkt. Verlies van spiermassa gaat vaak gepaard met een toename van de hoeveelheid vetweefsel. Na verloop van tijd heeft men niet meer dat jeugdige lichaam.

Het behoud van spiermassa is iets waar steeds meer mensen aandacht aan zijn gaan geven. Mensen boven de 40 jaar doen vaak functionele training (fitnesstraining) die specifiek gericht is op het in vorm houden van hun spieren.

Behalve een goede belasting van de spieren is ook een goede voeding noodzakelijk voor het behoud van spiermassa. Het eten van voldoende eiwitten is hierbij een essentiële factor. Osteo-10 bevat per dagdosering 32 gram hoogwaardige eiwitten. Dit komt overeen met 60% van de referentie-inname van eiwit voor een volwassen persoon. Eén Osteo-10 eiwitshake bevat voldoende eiwit voor optimaal behoud of zelfs heropbouw van spierweefsel.

 

Contra-indicaties

Vanwege het bestanddeel vitamine K2 dient Osteo-10 niet gebruikt te worden in combinatie met zogeheten vitamine K-antagonisten (bloedstollingremmende medicijnen in de categorie warfarine/acenocoumarol) zonder dit eerst te hebben overlegd met uw arts.

Niet gebruiken binnen een periode van 2 uur vóór of 4 uur na inname van medicijnen van het type calciumantagonisten, bifosfonaten of quinolone en tetracycline antibiotica.

Niet gebruiken in combinatie met maagzuurremmers op basis van calciumcarbonaat en/of magnesiumcarbonaat.

Niet gebruiken bij een verminderde nierfunctie.

 

 

Voedingswaarde

Per 100 g Per 40 gram
Energie 1494 kJ / 355 kcal 597.6 kJ / 142 kcal
Eiwit 81,0 g 32,4 g
Koolhydraten 4,0 g 1,6 g
- waarvan suikers 3,0 g 1,2 g
- waarvan lactose 1,0 g 0,4 g
Vet 0,8 g 0,3 g
- waarvan verzadigd 0,4 g 0,2 g
Vezels 0,3 g 0,1 g
Zout 0,4 g 0,2 g

Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)

Botontkalking gaat veel langzamer

Ron De Jong, 24 oktober 2021
Al vroeg met botontkalking, gaat met osteo 10 veel langzamer

Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Vitamin D3 plus K2
Vitamin D3 plus K2