Sluiten
Whey Protein Hydrolysate DH25 1000g

Whey Protein Hydrolysate DH25 1000g

 • Snelste opname van eiwit
 • Draagt bij aan behoud of toename van spiermassa
 • Optimale hydrolysegraad! (DH25)
 • Licht verteerbaar
 • Hoog eiwitgehalte (± 85%)
 • Zeer laag lactosegehalte (0,1%)
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)
Rijk aan direct opneembare di- en tripeptiden

Inhoud

1000 Gramm Whey Protein Hydrolysat (Pulver). Proteingehalt: 83% (Naturel: 85%).

Dosering

Mix 1 maatschep van 50 ml (ongeveer 20 gram) Whey Protein Hydrolysate DH25 met 300 tot 400 ml water, melk of vruchtensap. Bij gebruik van een shaker: 2 stevige schudbewegingen is voldoende.

Aanwijzingen voor gebruik

•    Neem 0,5 - 1 maatschep Whey Protein Hydrolysate DH25 voor, tijdens en/of na de training.
•    Typische gebruikswijze is 1 maatschep hydrolisaat per training.
•    Spreid de inname van doseringen die groter zijn dan 1 maatschep.
•    Gebruik maximaal 3 maatscheppen verdeeld over de training (peri-workout).

Voor een synergistisch effect tijdens of na afloop van (kracht)training kan Whey Protein Hydrolysate DH25 aangevuld worden met BCAA, creatine en snel opneembare suikers zoals uit vruchtensap. Er hoeven geen elektrolyten toegevoegd te worden. Deze zijn al aanwezig in het hydrolisaat.
Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Kalium
Dit supplement bevat per 50 ml maatschep, 420 mg van het essentiële mineraal kalium. Dit is 12% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en vergelijkbaar met de hoeveelheid kalium in een banaan of een portie zalm. Kalium is betrokken bij het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de spieren.  
WAARSCHUWING: Gebruik dit kaliumhoudende supplement niet zonder overleg met arts of apotheker in de volgende gevallen: Indien u lijdt aan nierinsufficiëntie, diabetes mellitus, hartfalen of hoge bloeddruk. Indien u medicijnen gebruikt van het type NSAID's, ACE-remmers, kaliumsparende diuretica of angiotensine II-antagonisten.

Ingrediënten

 • Wei eiwit hydrolisaat (bevat melk, lactose)
 • Magere cacaopoeder (alleen smaak chocola)
 • Aroma (uitgezonderd smaak naturel)
 • Zuurteregelaar citroenzuur (alleen smaak tropical)
 • Kleurstof bietenrood (alleen smaak aardbei)
 • Zoetstof sucralose (uitgezonderd smaak naturel)

Optimale hydrolyse!

Whey hydrolisaat neemt nog sneller op dan whey isolaat en whey concentraat. Het zorgt daarom na de training nog sneller voor ondersteuning bij behoud of toename van spiermassa. Een goede whey hydrolisaat kost daarbij nauwelijks energie om te verteren. Topsporters kiezen na een uitputtende training vaak voor een sterk gehydroliseerd eiwit en zijn heel positief over de effecten ervan.

Whey hydrolisaat supplementen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende niveau’s van hydrolyse (DH-waarde). De meeste wei eiwit hydrolisaten in Europa hebben een DH waarde van slechts 4%! Wij beschouwen dit eigenlijk niet als een hydrolisaat omdat het in functie vrijwel gelijk is aan het reguliere niet-gehydroliseerde eiwit. Voor wei eiwit geldt dat de optimale mate van hydrolyse rond een DH waarde van 25 ligt.

Optimale hydrolyse komt neer op het volgende:
•    Intacte eiwitten (rechterkolom in de grafiek) moeten zo veel mogelijk omgezet zijn naar peptiden (middelste drie kolommen).
•    Het aandeel direct opneembare di- en tripeptiden is zo hoog mogelijk.
•    Desondanks moet het aandeel vrije aminozuren (linkerkolom) relatief laag blijven. Verderop in de tekst meer uitleg.

whey hydrolisaat DH25

Waarom een eiwithydrolisaat?

1 – Snelle opname

Een eiwit hydrolisaat is een eiwit dat bewerkt is met enzymen. De enzymen hebben het eiwit omgezet naar korte ketens van aminozuren, zogenaamde peptiden. Het hydrolyseproces is vergelijkbaar met wat er tijdens de normale spijsvertering gebeurt met de eiwitten in onze voeding.
Door de enzymatische bewerking wordt een eiwithydrolisaat makkelijker en sneller opgenomen dan een intact eiwit. In een situatie van intensieve sportprestaties kan de snelle opname heel voordelig zijn. Het herstel van de spieren kan hierdoor zeer snel op gang komen terwijl het lichaam minder energie hoeft te investeren in de vertering.

2 – Verhoogde insulineafgifte

Na inname van koolhydraten (bijvoorbeeld vruchtensap of brood) geeft het lichaam insuline af om deze voeding op te nemen. Wanneer koolhydraten gecombineerd worden met eiwit is die afgifte nog sterker. Licht verteerbare koolhydraten die gecombineerd worden met een eiwit hydrolisaat veroorzaken echter de hoogste afgifte van insuline.
Een nog verdere toename van de insulineafgifte kan bereikt worden door bij de koolhydraten en whey hydrolisaat ook nog creatine en L-leucine / BCAA’s te gebruiken. De verhoogde afgifte van insuline zorgt voor een versterkte opname van koolhydraten, aminozuren en creatine in de spiercellen.
Mensen met overgewicht hebben vaak een verminderde insulinegevoeligheid van de spieren en moeten voorzichtig zijn met de ‘insuline-boosting’ strategie. Zij zijn bij een verhoogd insulineniveau eerder geneigd vetweefsel op te bouwen.
Wij schatten in dat gezonde mensen met een lichaamsvetpercentage van 15% of lager de hydrolisaat-koolhydraat-creatine combinatie goed kunnen toepassen na een training. Voor mensen met een vetpercentage hoger dan 15%, is het waarschijnlijk beter alleen het eiwithydrolisaat te gebruiken of slechts een geringe hoeveelheid koolhydraten toe te voegen.

3 – Energiebesparing door lichte verteerbaarheid

De opname van een gehydroliseerd eiwit kost het lichaam veel minder energie omdat het eiwit niet of in mindere mate hoeft te worden verteerd. Bij herstel Na intensieve lichamelijke inspanning is zo’n energiebesparing positief. Er blijft meer energie beschikbaar voor herstel, eventuele spiergroei en andere trainingsadaptaties.

4 – Energiebesparing door beperkte immuunreactie

Voedselvertering kost ook veel energie doordat het immuunsysteem reageert op eiwitten. Eiwitten worden door het lichaam gezien als ongewenste lichaamvreemde stoffen die het lichaam willen binnendringen. Een verregaand gehydroliseerd eiwit wordt echter niet of nauwelijks meer als lichaamsvreemd gezien. Het immuunsysteem reageert niet met een afweerreactie op de di- en tripeptiden.
Een minder sterke immuunreactie betekent wederom een energiebesparing en de mogelijkheid van sneller herstel na inspanning.
Bovenstaande geldt nog sterker voor mensen die caseďne en wei eiwitten niet goed verdragen. Bij hen is de afweerreactie tegen de intacte eiwitten sterker dan normaal. Met een eiwithydrolisaat hebben deze mensen veel minder of geen last van de problemen die zij ervaren met intacte caseďne en wei eiwitten.

5 – Volledige opname

Tot slot kunnen mensen met een suboptimaal werkende spijsvertering profiteren van het feit dat een eiwithydrolisaat ‘voorverteerd’ is. Bij een gebrekkige vertering van eiwitten blijft een deel van deze eiwitten in de darmen. Dat betekent dat minder eiwit / aminozuren beschikbaar is/zijn voor het lichaam. Anderzijds betekent het dat bacteriën in de darmen meer eiwitten tot hun beschikking hebben. Dit leidt op termijn tot darmproblemen.
Wil je spierherstel of spiergroei ondersteunen met extra eiwit? Maar heb je moeite met het verteren van eiwitsupplementen of extra eiwit uit je voeding? Dan is eiwit hydrolisaat voor jou het proberen waard.

Verschillende niveau’s van hydrolyse

Het menselijk spijsverteringsstelsel breekt eiwitten af tot heel korte ketens van twee en drie aminozuren. Deze di- en tripeptiden worden opgenomen in de cellen van de darmwand en daar pas omgezet tot losse aminozuren. Een hydrolisaat welke zo snel mogelijk opgenomen moet worden, bestaat in de ideale situatie alleen uit di- en tripeptiden. In de praktijk is de productie van een supplement met alleen maar di- en tripeptiden moeilijk haalbaar. Voordat alle langere ketens ingekort zijn tot een lengte van maximaal 2 of 3 aminozuren, is een groot deel al gesplitst tot losse aminozuren. Losse aminozuren worden weliswaar ook snel opgenomen, maar het transport vanuit de darmen naar de cellen van de darmwand gaat iets moeilijker. Bij een te hoge inname van vrije aminozuren in een keer is de opname niet compleet en kan winderigheid of diarree optreden.

Whey Protein Hydrolysate DH25 heeft een zeer hoge hydrolysegraad (DH) en daardoor een hoog aandeel di- en tripeptiden van zo’n 30%. Vrije aminozuren zijn zo goed als afwezig. Het merendeel van de overige peptidenketens zijn tussen 4 en 20 aminozuren. Na minimale vertering kunnen ook deze peptiden opgenomen worden. Slechts ongeveer 14% van het hydrolisaat bevat langere ketens dan 20 aminozuren.

De meeste eiwit hydrolisaten in sportsupplementen hebben een hydrolsyegraad van DH4 tot DH12. Deze hydrolisaten worden veel trager opgenomen en geven eerder een allergene reactie. Daarnaast gaat ook het stimulerende effect op de insulineafgifte deels verloren.

Kwaliteit van het gehydroliseerde eiwit

Er zijn veel verschillende soorten eiwit. Niet alle eiwitsoorten zijn even geschikt voor spieropbouw. Het bekendste voorbeeld van een ongeschikt eiwit is collageen. Collageen(hydrolisaat) bevat een aminozuursamenstelling die weliswaar nuttig is voor de opbouw van bindweefsels maar die ongeschikt is voor spieropbouw. De beste eiwitten voor spieropbouw zijn wei eiwit, caseine en kippenei-eiwit.
Whey Protein Hydrolysate DH25 is gemaakt van wei eiwit. Dit is het eiwit met het hoogste gehalte aan essentiële en vertakte keten aminozuren (EAA en BCAA). Voor spieropbouw is dit de optimale keuze.

Kritiek op eiwithydrolisaat

Een bekende Amerikaanse supplementencriticus heeft een stuk geschreven waarin hij scherpe kritiek uit op eiwithydrolisaten. Hij doet dit door middel van de bespreking van een wetenschappelijke studie.
In deze studie wordt de opname van aminozuren vergeleken tussen ongeveer 30 gram intact caseďne eiwit en een zelfde hoeveelheid caseďnehydrolisaat. Uit de studie blijkt dat de aminozuren van het sterk gehydroliseerde caseďne slechts in beperkte mate terechtkomen in de spieren van de proefpersonen. De aminozuren worden daarentegen vooral opgenomen door de inwendige organen. De conclusie van de criticus is daarom dat het caseďnehydrolisaat een zinloos supplement is voor sporters.

Waar deze ‘goeroe’ echter niet bij stil staat is dat de studie is uitgevoerd met mensen die niet hadden gesport! De spieren van de proefpersonen hadden dus geen verhoogde vraag naar aminozuren. Het eiwithydrolisaat in de studie is van het zeer snelle type (vergelijkbaar met Whey Protein Hydrolysate DH25). Wanneer het lichaam de snelle aanvoer van aminozuren niet goed kan verwerken in de spieren, dan zal het deze opnemen in de weefsels met de snelste aminozuurstofwisseling. Dat zijn de inwendige organen. Je zou deze situatie kunnen vergelijken met het volgende: Je geeft mensen een ‘post-workout shake’ (een na-de-training shake) met veel snel opneembare koolhydraten. Maar je geeft het aan mensen die niet hebben gesport. Wat gebeurt er dan met de koolhydraten? Die worden niet opgenomen door de spieren maar door het vetweefsel.

Kan je uit dit voorbeeld concluderen dat een post-workout shake een dikmaker is? Nee natuurlijk niet. De post-workout shake gebruik je na je training (tijdens en direct vooraf mag ook). Net zo goed gebruik je een hoog gedoseerd eiwithydrolisaat ook bij je training (vooraf, tijdens en/of na).

Overigens mag je een sterk gehydroliseerd eiwit in kleine doseringen (een halve of een derde maatschep) ook gedurende de dag gebruiken. Door de geringe dosering zal de concentratie aminozuren niet te hoog oplopen voor het niet-sportende lichaam.

 

Bekijk hier de uitgebreide specificaties in .pdf formaat.

 

# Conform wetgeving is het equivalente zoutgehalte (natriumchloride) berekend op basis van het daadwerkelijke gehalte natrium in het product. Het natriumgehalte is 280mg per scoop wei eiwit hydrolisaat. Het product bevat geen toegevoegd zout.

Voedingswaarde

*
Per 100 g Per 30 gram
Energie 1390 kJ / 327 kcal 417 kJ / 98.1 kcal
Eiwit 84,9 g 25,5 g
Koolhydraten 1,1 g 0,3 g
- waarvan suikers 0,1 g 0,0 g
- waarvan lactose 0,1 g 0,0 g
Vet 0,2 g 0,1 g
- waarvan verzadigd 0,1 g 0,0 g
Vezels 0,2 g 0,1 g
Zout 3,4 g 1,0 g

* Afhankelijk van de smaak kan de voedingswaarde afwijken.

Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)

Goed product, enkel wat teleurgesteld dat smaak tropische vruchten weg is

Olivier Vermassen, 27 maart 2022
Goed product, gebruik dit sinds enkele jaren, ben enkel wat teleurgesteld dat jullie de smaak tropische vruchten niet meer verkopen. Voor een product ...
lees meer

Great product

Saad Tadili, 28 januari 2022
Great product, at last a true hydrolyzed protein. It is bitter, but this is what real hydrolyzed protein is allabout

Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact