Skip to content

BCAA’s: haal wat meer uit voeding en minder uit shakes!

2015 februari 15

Vraag:
Ik heb een vraag over BCAA’s. Ik sinds kort van plan dit te gaan gebruiken, dus heb een potje ultra pure BCAA-caps besteld, maar ik kwam erachter dat er al aardig wat aminozuren in jullie whey eiwit en gainer zit. Aangezien ik al 200 gram supreme gainer en 100 gram whey gebruik vroeg ik me af of het wel verstandig is om hier boven op nog eens 12 ultra pure BCAA-caps te slikken? Ik gebruik trouwens ook beta-alanine sinds kort. Ieet niet of dat wat uitmaakt, maar zeg het er maar even bij…

BCAA capsules

BCAA-capsules

Antwoord Power Supplements:
Met 100 gram whey, 200 gram gainer (= 60 gram whey) en daarnaast de eiwitten uit de voeding heb je inderdaad voldoende BCAA’s. De beta-alanine heeft geen invloed op de behoefte aan BCAA’s. Dus op dagen dat je al deze hoeveelheid whey en gainer neemt, kun je de BCAA-capsules achterwege laten. Als je ze toch neemt, dan is tijdens de training het beste moment omdat de spieren dan extra BCAA’s nodig.

Ik zou er overigens voor kiezen wat meer eiwit uit de voeding te halen en wat minder uit shakes. Gezien de hoeveelheid gainer die je gebruikt, ben je volgens mij iemand die moeilijk zwaarder wordt. Je zult dan vast ook al veel eten. Dan is de kans groot dat je al redelijk wat eiwit binnenkrijgt via je gewone voeding. 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht (uit shakes en voeding) zou voldoende moeten zijn.

Groet van Power Supplements, het supplementenbedrijf waar men soms adviseert iets minder supplementen te gebruiken 😉

Comments are closed.