Skip to content

Whey eiwit: te veel of te weinig?

2013 september 2

Vraag:
Ik ben nu een tijdje met jullie producten bezig en zou graag een bevestiging willen of mijn innameschema een beetje klopt. Ik train 3 dagen in de week (dinsdag, donderdag en zondag rond 19.00). Op de trainingsdagen neem in ’s ochtends 1 maatschep eiwit, daarna 1 voor de training en daarna nog 1 na de training. Plus 2 BCAA-capsules ervoor en erna. Ook neem ik na de training creatine.

Whey Temptation whey concentraat

Whey Temptation

Op niet-trainingsdagen neem ik ’s ochtends en ’s avonds een shake inclusief de creatine, na het avondeten. Klopt dat een beetje of moet ik de dosis iets verhogen.

Antwoord:
Je hoeft de inname van eiwit waarschijnlijk niet te verhogen. Ik verwacht dat je hier voldoende aan hebt. Het verschilt echter per persoon. Sommige mensen zullen van een overmaat eiwit al snel dik worden. Sommigen groeien er alleen maar harder van (mits ze goed trainen).

Zoals je het nu doet is een heel goed uitgangspunt. Kijk goed naar je progressie. Word je dikker, neem dan op trainingsdagen maar een halve schep whey eiwit in de ochtend en een halve schep na je training. Op niet-trainingsdagen neem je dan een halve schep ’s avonds. Word je niet dikker, dan kun je eens experimenteren met anderhalve schep whey eiwit voor je training en anderhalve schep op de ochtend na je training.

Overigens kan eventueel dikker worden natuurlijk ook te maken hebben met andere dieetfactoren. Verder geldt dat als je met een flinke intensiteit of een flink volume je benen traint (gewichttraining), je minder kans hebt op het opslaan van vet. Daarnaast zul je makkelijker spiermassa aanzetten (ook op het bovenlichaam).

Als je 4 BCAA-capsules neemt, dan kun je deze waarschijnlijk het beste direct na je training nemen.

Comments are closed.