Skip to content

Alleen eiwitshakes om af te vallen: resultaat is bedrieglijk

2014 december 12
by admin

Vraag:
Vandaag heb ik een Pure Whey Protein Isolate 1000g besteld, omdat ik daarmee snel wil afvallen. Ik wil elke dag alleen de eiwitshakes gebruiken en verder alleen water en thee. Is dit ok en val ik hiermee af zonder dat ik na het stoppen dubbel aankom?

Whey isolaat 1000g

Whey isolaat

Antwoord Power Supplements:
Als je alleen eiwitshakes gebruikt en verder niets, krijg je een snel resultaat. Dat resultaat is echter heel bedrieglijk. Het is verlies van vocht en suikers uit de spieren en het verlies van darminhoud waardoor de buik wat slanker lijkt.

Wil je blijvend resultaat, dan kun je het beste overdag shakes gebruiken (liefst met groenten). Aan het einde van de middag ga je sporten en daarna eet je een gewone avondmaaltijd. Na de avondmaaltijd eet je vervolgens niets meer.

Als je na het stoppen met een dieet snel weer aankomt, dan kan dat te maken hebben met spierverlies. Spiermassa die je goed gebruikt is de beste remedie tegen opslag van vetmassa en tegen het verlies van spiermassa. Zelf gebruik ik de truc om 100 kniebuigingen te doen vooraf aan een avondmaaltijd op dagen dat ik niet gesport heb.

Een voorbeeld zie je hier op Youtube.

Comments are closed.