Skip to content

Kwaliteitsverschil Power Supplements en concurrenten?

2014 november 26

Vraag:
Ik heb nog een pot BCAA’s staan van ***** [heel grote Nederlandse webwinkel voor sportvoeding]. Wat is precies het verschil tussen die van hen en die van jullie?

BCAA capsules

BCAA-capsules

Mijn vriendin doet ook samen met mij fanatiek aan fitness. Ook zij vroeg zich af wat precies het verschil is tussen jullie whey en die van bijvoorbeeld ***** of ***** [andere grote Nederlandse webwinkel voor sportvoeding]. Ik zei dat de kwaliteit beter was, maar echt een goed antwoord had ik er verder ook niet op.

Antwoord Power Supplements:
De BCAA’s van ***** zullen uit China komen. Onze BCAA-capsules bevatten BCAA’s van Ajinomoto uit Japan. Deze hebben we bewust uitgezocht omdat deze fabrikant de wereldmarktleider is in kwaliteit met betrekking tot de productie van aminozuren. Dat geeft zekerheid over de kwaliteit, zekerheid die bij BCAA’s uit China kan ontbreken.

Ik heb geen zicht op de kwaliteit van de ingrediënten eiwitten die bedrijven als ***** en ***** aanbieden. Wat ik wel weet is dat veel bedrijven een mix van eiwitten gebruiken. Zo is er een erg populair eiwit dat whey hydrolisaat, whey isolaat en whey concentraat bevat. Dat klinkt indrukwekkend. Bij navraag is echter gebleken dat het laatste ingrediënt 95% van de inhoud vertegenwoordigt. De andere twee eiwitten zijn elk slechts voor 2-3% toegevoegd. Die twee eiwitten dienen in feite alleen als etiketversiering. Het heeft geen nut om zulke geringe hoeveelheden van die eiwitten te gebruiken.

Het bedrijf dat dit doet, past deze tactiek ook toe op veel van zijn andere producten. Het is een veel misbruikte marketingstrategie. Het bedrijf kan op die manier mooie verhalen ophangen over de voordelen van elk van de ingrediënten. Maar als klant schiet je er niks mee op.

Comments are closed.