Skip to content

Omstreden hulpstoffen in supplementen?

2014 november 2

Vraag:
Ik heb gelezen dat sommige fabrieken gebruik maken van bepaalde nutteloze (zelfs soms schadelijke) ingrediënten voor de mens dat er voor zorgt dat er makkelijker met de poeder gewerkt kan worden. Het gaat om ingrediënten die er voor zorgen dat het poeder bijna niet klontert en vast blijft plakken aan machines en er dus minder onderhoud gepleegd hoeft te worden. Wat is jullie beleid hierover?

Vitamine C

Natural Vitamin C

Antwoord Power Supplements:
Wij zijn zeer kritisch bij de selectie van actieve ingrediënten. Maar we hebben zeker ook oog voor de gebruikte hulpstoffen.

De stof waar je als voorbeeld op doelt, is waarschijnlijk magnesiumstearaat. Die zit in grote hoeveelheden in tabletten. Het gebruik van grote hoeveelheden hulpstoffen in tabletten (tientallen procenten) is de reden dat we met capsules werken. Daarin is veel minder nodig.. Sommige van onze capsules bevatten zo’n 0,5% magnesiumstearaat als hulpstof.

Onze Natural Vitamin B en Natural Vitamin C bevatten geen hulpstoffen behalve rijstzetmeel. Om de capsule netjes op te vullen gebruiken we in de meeste capsules rijstzetmeel in plaats van hydroxyproylmethylcellulose. We hebben bewust gekozen voor deze meer natuurlijke optie.

Comments are closed.