Skip to content

Wat is verschil tussen whey mét en zonder stevia?

2014 december 12

Vraag:
Ik bestel inmiddels al een paar jaar Pure Whey Protein Isolate bij jullie en ik vroeg me af wat het verschil is tussen de variant mét en zonder stevia.

Stevia whey isolaat 1000g

Whey isolaat (stevia)

Dient de stevia als ‘vervangende’ zoetstof of als ‘extra’ zoetstof? Ik zie dat de variant zonder stevia meer eiwitten bevat. En wat zijn hier de voor- en nadelen van? Ik vind het moeilijk te bepalen wat voor mij de beste keuze is.

Antwoord Power Supplements:
We hebben drie vormen: de variant zonder zoetstof (naturel), de variant met sucralose als enige zoetstof en de variant met stevia als enige zoetstof.

De 93% eiwit geldt alleen voor de ‘naturel’ variant. Alles mèt een smaak, ongeacht of die is gezoet met sucralose of stevia, komt uit op ongeveer 90% eiwit (met kleine variaties per smaak, zo is het bij de chocolade door de toevoeging van cacao ongeveer 89%). Het smaakaroma en de zoetstof vormen globaal 3% van het totaal, wat betekent dat het eiwitpercentage met 3% omlaag gaat.

Het ‘voordeel’ van stevia is dat het een natuurlijke zoetstof is. Ondanks dat er nog niet echt bewezen is dat sucralose slechter zou zijn, vinden veel klanten het toch fijner als de zoetstof natuurlijk is.

Comments are closed.