Skip to content

Vetvrije spiergroei: welke supplementen wel en niet?

2014 mei 11

Vraag:
Op het moment ben ik bezig om mijn voedingsschema te verbeteren, zodat ik beter in staat ben om mijn doelen te bereiken: in spiervolume toenemen waarbij het vetpercentage laag blijft. Kunt u mij advies geven of mijn voedingsschema goed is en welke supplementen ik nodig heb en wanneer toe te passen in mijn schema?

Supreme Gainer weightgainer 2000g

Supreme Gainer

De supplementen welke ik eerder bij u besteld heb zijn:
– Micellar Casein
– Pure Whey Protein Isolate
– Visolie/Omega-3
– Vitamine B

Op uw website heb ik de volgende supplementen gevonden welke mij aanspreken, maar ik weet niet of u deze aanraadt:
– Bio Bulk Oats
– Natural T-Booster
– Caffeïne
– Natural Fat Control
– Supreme Gainer

Extra informatie: man, 33 jaar, 76kg, 1.78m, train 4x per week. Ik heb als bijlage mijn huidige voedingsschema toegevoegd.

Antwoord Power Supplements:
Het is moeilijk een passend individueel antwoord te geven. Vaak is het toch een kwestie van zoeken wat voor jezelf het beste werkt. Wel kan ik je enkele aanwijzingen geven.

Naar mijn idee heb je een overschot aan eiwitten. In het voedingsschema dat je als bijlage hebt meegestuurd, maak ik op dat je nu per dag 260 gram eiwit hebt onder aan de streep. En dat is nog zonder de avondmaaltijd. Bij jouw gewicht in combinatie met een licht calorieoverschot (mik op 500-1000 gram gewichttoename per week), moet 150 gram eiwitten waarschijnlijk al voldoende zijn. Dit is gevonden door middel van onderzoek.

Natural T-Booster

Natural T-Booster

Nou zou het wel kunnen zijn dat wanneer je de eiwitten uitwisselt voor koolhydraten, je makkelijker dik wordt. Dit verschilt per persoon en is behalve van je genetische aanleg ook afhankelijk van je activiteitenpatroon. Je zal minder snel dik worden als je veel basisoefeningen doet.

Een groot deel van je eiwitinname komt uit shakes. Ik denk dat je het beste daar wat in kan minderen. De ochtendshake zou ik bij het ontbijt nemen en halveren. Tenzij je ochtend-cardio doet dan kan je het goed losstaand gebruiken op volle dosering. De whey voor het slapen zou ik laten zitten.

Probeer een groot deel van je dagelijkse calorieën na de training te nemen. Dat kan in de vorm van de Supreme Gainer, Bio Bulk Oats en Whey of een gewone licht verteerbare maaltijd met veel koolhydraten en eiwitten. Mijn mening is dat een shake met whey eiwit (Whey Isolaat of Supreme Gainer) na de training heel welkom is. Maar de whey is vooral welkom 45 minuten voor de training.

Wat betreft de supplementen die je overweegt zou ik gaan voor Natural Fat Control, Natural T-Booster en Bio Bulk Oats. Die laatste kan je ook vervangen door havermoutvlokken uit de winkel. De Bio Bulk Oats zijn wel fijngemalen wardoor de opname nog sneller is. Dat is gunstig na je training. Je kan dan snel weer een vaste maaltijd eten.

Natural Fat Control en Natural T-Booster zou ik twee maal daags samen innemen. Steeds 1 capsule van de een en 1 capsule van de ander halverwege een maaltijd. Bijvoorbeeld bij het ontbijt en bij de laatste maaltijd voor de training.

Comments are closed.