Skip to content

Welke voedingssupplementen voor duursport?

2013 mei 31

Vraag:
Mijn echtgenote doet aan duursport (40km fietsen per dag, 2 à 3 keer per week). Welk voedingssupplement raadt u aan? Zijn de supplementen magnesium & taurine, BCAA en/of creatine nuttig en in welke dosering?

Magnesium & Taurine

Magnesium & Taurine

Antwoord:
Als je vrouw de verbruikte energie compenseert met extra voeding en als die extra voeding volwaardige voeding is (volkoren producten, fruit, groenten, vlees, geen suiker, geen fabrieksmatig geproduceerde oliën en vetten), dan is er waarschijnlijk geen noodzaak voor een voedingssupplement. Althans niet om haar gezondheid goed te houden.

Wil ze de prestatie laten toenemen dan is beta-alanine het meest geschikte supplement. Creatine is alleen nuttig voor een korte maximale eindsprint. Maar ook daar zal beta-alanine beter werken.

Magnesium & taurine is een goede aanvulling op beta-alanine.

Mocht je vrouw wat weinig eiwitten eten, dan is 30 gram whey isolaat per dag een goede aanvulling. Bij een energiebalans (geen gewichtsverlies of toename), is 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht een goede dagelijkse hoeveelheid eiwit. Het gaat dan om de opgetelde hoeveelheid eiwit uit gewone voeding  en uit een eiwitsupplement.

 

Comments are closed.