Skip to content

Weightgainer om aan te sterken na zwangerschap?

2013 november 27

Vraag:
Ben zoekende naar een weight gainer, maar heb geen idee wat goed is. Ben van nature een smal en tenger persoon die alles eten kan en nooit schommelt in gewicht. Ben zwanger geweest en heb borstvoeding gegeven, ben daar nog herstellende van. Wil nu graag (wat) aankomen. Ik sport niet, wel wat fietsen of wandelen. Kunt u mij adviseren wat ik het beste zou kunnen nemen?

Visolie Omega-3

Omega-3 / Visolie

Antwoord:
Na een zwangerschap en borstvoeding zou ik je willen aanraden veel volwaardige voeding te eten om weer op krachten te komen. Misschien wel het beste voedingsmiddel daarvoor is leverworst. Daarnaast kun je eieren, roomboter, volvette kaas en sardines of makreel eten. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, ben ik van mening dat dit gezonde en voedzame voedingsmiddelen zijn.

Wil je snel zwaarder worden dan kun je deze voedingsmiddelen combineren met koolhydraten. Maar de combinatie van vet en koolhydraten is waarschijnlijk minder gezond.

Als je niet van sardines of makreel houdt, kan je als voedingssupplement visolie overwegen. Onze visolie is van zeer goede kwaliteit en getest op zuiverheid:.

Antwoord:
Bedankt voor je antwoord. Beter geen weightgainer dus, begrijp ik? Ik neem namelijk al een tijdje allemaal volle producten zoals roomboter, volle melk, kaas, volle yoghurt, maar helpt tot nu toe niet. Ik ben absoluut geen liefhebber van vis.

Antwoord:
De weightgainer is een supplement voor mensen die niet zwaarder kunnen worden met normale voeding. Ik adviseer altijd eerst te kijken hoe ver men komt met volwaardige voeding.

Overigens raad ik de weightainer ook alleen aan voor mensen die krachttraining of intensieve duursport doen.

Supreme Gainer weightgainer 2000g

Supreme Gainer

Een koolhydraatrijke maaltijd die goed kan helpen met zwaarder worden is havermoutvlokken met koude melk en rozijnen. Doe zo’n 100 gram havermoutvlokken in een bord. Meng er rozijnen doorheen. Overgiet het mengsel met volle melk. Laat dit 5 minuten staan. De havermout neemt wat melk op. Als het geheel te ‘droog’ wordt doe je er nog wat melk bij. Dit recept is het lekkerst met Quaker havermout. Euroshopper havermout is ook best aardig.

Als je dit moeilijk vindt om te eten, kun je het havermoutpoeder uit onze webshop proberen. Dat is wel gelijk 5 kg. Je kunt het poeder mengen met melk en vloeibare honing.

Als je geen vis lust, zijn de visoliecapsules geen slecht idee. Ze smaken niet naae vis. Je lichaam is na de zwangerschap enigszins uitgeput in zijn reserves van het vetzuur DHA. Dit vetzuur zit veel in vette vis en visoliecapsules.

Nog een goede bron van calorieën is olijfolie. Neem koudgeperste Extra Vierge olijfolie en maak daar bijvoorbeeld salades mee aan. Zelf bak ik groenten met een combinatie van olijfolie en roomboter.

Comments are closed.