Skip to content

Zwaarder worden voor motivatie bij fitness en jiu-jitsu

2014 februari 28

Vraag:
Ik ben op zoek naar een supplement ter ondersteuning van mijn dagelijkse voeding, echter op veel forums en websites is de informatie met name gericht op bodybuilding. Ik doe jiu-jitsu (vechtsport) en heb daarbij een zware blessure opgelopen, dit komt deels doordat ik niet zwaar/sterk genoeg ben. Ik ben namelijk 1.98m en 72kg, smal, lang en mager.

Supreme Gainer weightgainer 2000g

Supreme Gainer

Tijdens het sparren kom ik door mijn lengte altijd tegen tegenstanders te staan die 10-20kg zwaarder zijn. Na 6 maanden bij de fysiotherapeut gewerkt te hebben aan het herstel van mijn verdraaide enkel, wil ik nu eerst mijn lichaam sterker maken voor ik weer jiu-jitsu ga doen om blessures te voorkomen. Dit wil ik doen door eerst een tijd te fitnessen. Echter lees ik overal dat wat er niet in gaat aan voeding er ook niet aan kan komen.

Als ectomorf met een hoog metabolisme eet ik de hele dag door, maar ik kom nooit aan. Dit was ook het geval toen ik een aantal jaar geleden aan fitness deed, en ook de reden dat ik ermee gestopt ben. Als het resultaat uitblijft met gediciplineerd trainen demotiveerd dat nogal.

Ik wil graag meer spieren om zwaarder en sterker te worden tegelijkertijd. Maar de spieren moeten wel functioneel zijn, volume is niet belangrijk, als ze maar werken. Welk supplement raadt u aan om dit te kunnen bereiken en waarom? En is dat zelfde supplement ook geschikt om bij jiu-jitsu te gebruiken of is een andere dan meer geschikt?

Antwoord:

Ben je net uitgegroeid? In dat geval is het gewoon nog een paar jaartjes wachten totdat de kilo’s vanzelf erbij komen.

creapure creatine

Creatine (Creapure)

Wil je het versnellen dan kan je allereerst wat aanpassingen in je voeding aanbrengen:

– Doe een ruime laag volle roomboter op je brood (als je het kan betalen dan biologische roomboter!)
– Als je zuivel gebruikt kies dan voor de volvette varianten (idem m.b.t. biologisch)
– Neem fijn volkoren brood i.p.v. grof volkoren brood (dat neemt beter op)
– Beleg je brood met producten waarvan je het makkelijkst veel eet
– Doe ’s avonds veel saus, jus of appelmoes bij je eten, maak het zo dat je makkelijk veel eet
– Probeer eens havermout met rozijnen en volle melk of boerenlandmelk

Wat betreft de supplementen: je kunt onze Supreme Gainer gebruiken na je krachttraining, maar ook na je jiu jitsu training. Je kunt het ook drinken bij of na je maaltijden (1 maatschepje per keer).

Voor je krachttraining kun je kiezen voor korte full body workouts: squat, single leg squat (met vasthouden in begin), deadlift of stiff legged deadlift, push ups, chin ups of pulldowns, military press (staand) en een roeibeweging. Doe 2-3 sets per oefening, maar niets tot uitputting. Neem korte rust. Doe dit 3 maal per week met steeds 1 tot 2 dagen rust. Kijk het even een maandje aan en evalueer of het voor je werkt.

Het lijkt me een goed idee om dit nog aan te vullen met 1 bolle maatschep creatine per dag (4 gram).

Comments are closed.