Skip to content

Waarom capsules van gelatine?

2013 juli 5

Vraag:
Ik heb een vraag over de glucosamine. De capsules zijn gemaakt van gelatine (E441). Volgens het boekje van Corinne Gouget is dat een toevoeging die je echt moet vermijden. Is het echt nodig?

Glucosamine Sulfaat

Glucosamine

Ik heb de capsules in water gelegd om te kijken naar de oplosbaarheid. Ze lossen in het geheel niet op in water. Ik gebruik de producten dan ook zonder de capsules.

Antwoord:
Gelatine is een eiwit dat heel gezond is. In het westen eten de niet-vegetariërs alleen nog maar spiervlees. De helft van het eiwit van een dier is echter collageen. Bij het koken van collageen komt gelatine vrij. Je ziet dit bij runderlappen die lang staan te sudderen. De samenstelling van gelatine is heel bijzonder. Het bevat ruime hoeveelheden aminozuren (eiwitcomponenten) die maar in geringe mate in spiervlees voorkomen. Het gaat om de aminozuren arginine, glycine en proline. Deze zijn hard nodig voor de opbouw van bindweefsels. Glycine is ook rustgevend.

Gelatine lost niet op in water, maar in de maag. Er zijn namelijk maagzuur en enzymen nodig om eiwitten te kunnen verteren.

Comments are closed.