Ga naar de inhoud

Kennisarchief

Menu
  • AFSLANKEN/DIEET
  • AMINOZUREN/BCAA
  • EIWITREPEN
  • EIWITTEN
  • GAINER
  • VITAMINEN
  • VOORDEELPAKKETTEN
Menu

Waarom capsules van gelatine?

Geplaatst op 5 juli 201319 november 2013 door admin

Vraag:
Ik heb een vraag over de glucosamine. De capsules zijn gemaakt van gelatine (E441). Volgens het boekje van Corinne Gouget is dat een toevoeging die je echt moet vermijden. Is het echt nodig?

Glucosamine Sulfaat

Glucosamine

Ik heb de capsules in water gelegd om te kijken naar de oplosbaarheid. Ze lossen in het geheel niet op in water. Ik gebruik de producten dan ook zonder de capsules.

Antwoord:
Gelatine is een eiwit dat heel gezond is. In het westen eten de niet-vegetariërs alleen nog maar spiervlees. De helft van het eiwit van een dier is echter collageen. Bij het koken van collageen komt gelatine vrij. Je ziet dit bij runderlappen die lang staan te sudderen. De samenstelling van gelatine is heel bijzonder. Het bevat ruime hoeveelheden aminozuren (eiwitcomponenten) die maar in geringe mate in spiervlees voorkomen. Het gaat om de aminozuren arginine, glycine en proline. Deze zijn hard nodig voor de opbouw van bindweefsels. Glycine is ook rustgevend.

Gelatine lost niet op in water, maar in de maag. Er zijn namelijk maagzuur en enzymen nodig om eiwitten te kunnen verteren.

Gerelateerde vragen en antwoorden:

  1. Arthro-5 is optie bij kraakbeenschade door voetbal
  2. Beter chondroitine of glucosamine bij belastende sport?
  3. Gewrichten en pezen beschermen bij belastende sport
  4. Spierscheuring: supplementen die herstel bevorderen?
  5. Knieblessures en beginnende artrose: Arthro-5 en collageen?
  6. L-Citrulline in poedervorm? Smaak is geen pretje

Vragen en antwoorden over supplementen, voeding en training uit het archief van Power Supplements

Recente berichten

  • Verschil Magnesium & Taurine en Magnesiumlactaat
  • Sportdrankjes met koolhydraten als je trillerig bent tijdens je training?
  • ‘Buikje’ blijkt zes kilo buikvet. Is dat weg te werken?
  • Eiwit in grote zak: hoe best te bewaren?
  • Kan whey verhit worden voor chocomelk of brownies?

Archieven

  • oktober 2024
  • maart 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mei 2014
  • april 2014
  • maart 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augustus 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • mei 2013
  • april 2013
  • maart 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012

Categorieën

  • 50-plus
  • Aankomen/gainen
  • Adam multivitamine
  • Afslankpakket
  • Afvallen / dieet
  • Aminozuren
  • Arthro-5
  • BCAA's
  • Beginner
  • Beta Alanine
  • Bio Bulk Oats
  • Blessures
  • Caffeïne
  • Carb Conscious eiwitreep
  • Carnosine
  • Caseïne eiwit
  • Chondroïtine
  • Creatine
  • Dextrose
  • Duursport
  • Eiwitdieet
  • Eiwitrepen
  • Eiwitten
  • Energie
  • Focus
  • Geen categorie
  • Gewrichtsbescherming
  • Gezonde voeding
  • Glucosamine
  • Glutamine
  • Herstel
  • HMB
  • Hormonen/anabole steroïden
  • Jong
  • Kracht
  • Kramp voorkomen
  • L-Citrulline
  • L-Leucine
  • Magnesium & Taurine
  • Maltodextrine
  • Micellaire caseine
  • Mixchamp shaker
  • Multivitamine
  • Natural Fat Control
  • Natural Multi
  • Natural Multi
  • Natural T-Booster
  • Oefeningen
  • Pea Protein/Erwteneiwit
  • Potentie
  • Sample pack caseine
  • Sample pack whey
  • Spierbehoud
  • Spiergroei
  • Spierpijn voorkomen
  • Spierpomp
  • Sportdrank
  • Starterspakket
  • Supplementen
  • Toename spiermassa
  • Training
  • Trainingsschema
  • Trainingstips
  • Uithoudingsvermogen
  • Veiligheid supplementen
  • Vetverlies
  • Visolie/Omega-3
  • Vitamine B
  • Vitamine C
  • Vitamine D
  • Voeding
  • Voedingsschema
  • Voedingstips
  • Vrouw
  • Weight gainer
  • Whey eiwit
  • Whey hydrolisaat
© 2025 Kennisarchief | Aangedreven door Minimalist Blog WordPress thema